Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
Ahojte maminy, chcem sa spytat s cim sa hravaju vasi drobci.....a co planujete kupit na Vianoce...nasho bavi vsetko len chvilku...a potom stale len za mnou beha🙂tak prosim volaco poradte...
@sisulita nasho bavia strasne knizky, uz pozna na spamat celu knizku a rozprava basnicky s nami ked mu citame, tak on dostane urcite knizku nejaku krasnu, ale mame napriklad ten pultik s naradim, to ho bavi, srobuje, vrta, bucha s kladivom... a kupila som mu taky stan- domcek, to bola vyhra, tam ma hracky a len rozlepi oci a uz krici ze ide do domu 😀 ja tiez moc neviem co este na vianoce, ale tak my mu velke hracky davat nebudeme, uz toho mame kopu a urcite dostane toho za kybel od babiek. tak my tu knizku nejaku basnickovu, no a veci na oblecenie, co sa nam zide zas.
a som zvedava na mikulasa, to bude cokolad.. 😅 ale tak co s tym narobim...
@mimave Ahoj🙂knizky maleho tiez bavia ale musim mu vsetko pomenovat a on ukazuje....inac len hrnce lyzicky apod. :D som objavila na nete tu korytnacku svietiacu,len neviem ci kupit alebo nie...mne sa to dost paci:D
a co mate nove? este kojite?🙂 my uz dlho nie a spanok je o cosi lepsi..ale aj tak neprespi noc🙂
@sisulita wow a co je o cosi lepsi? daj nech zavidim... 😀 my sa este kojime a vyzera to ze aj budeme este dlho, maly je zavislacik, ale tentoraz som celkom rada ze sa este neda odstavit, lebo planujeme velmi dlhu cestu lietadlom a myslim ze tam sa mi kojenie hodne zide.. takze som prestala s pokusmi odstavit ho.
spime rovnako, obcas sa mu zadari ze sa zobudi len dva- tri krat, to som rada aj sa vyspim celkom.
tu korytnacku myslis taku ze aj hra ked jej stlaci nejake cuplicky? ze aj chodi akoze sa posuva a tusim tam ma nejake znaky na tlacitkach, ze? to sa aj mne pacilo, ale tak uz mmu nemozeme kupovat hracky, lebo aj tak ich nevezmeme z
o sebou.
3a ako papa ked uz nekojis, to by ma velmi zaujimalo... 😵
@sisulita Ahoj, ja som si tu spravila album s fotkami, čo by som asi tak chcela pre malého, kukni pre inšpiráciu. Inak by som chcela skôr didaktické hračky, niečo, s čím sa voľačo naučí a vidím aj v materskom centre, že sa viac zabaví s takými hračkami, kde niečo montuje, šróbuje, skladá, mačká tlačítka. Nejaké hudobné nástroje, ako harmonika, na precvičovanie pľúc a hlavne musíme kúpiť futbalovú loptu, nejakú detskú, lebo náš futbalista si najradšej kope loptu. Aj deti za ním normálne nestíhajú. 🙂
@mimave no tak zobudi sa viac krat za noc ale len sa pomrvi pomrnci a spi...asi 3-4 krat....ale spinka dlhsie o hodku...je to lepsie v tomze s nim moze byt moja polovicka...a nie moje poprsie:D ano ano tu korytnacku myslim....a co sa tyka papania nikdy nemal problem .... Papa stale🙂 a ked papa hotove jedlo tak spapa vsetko...normalnu porciu 🙂 uz serblikujete? Ozaj maly je trosku nervacik tak sa sem tam stane ze dostane na rit alebo po ruke a aj tak neprestane...myslim teraz kopat psa... 😠 :( vam sa uz zlepsilo papanie?
@sisulita no tak to je super, moj nechce stale jest. nemozem ho nijako donutit. ale tak neviem, zas asi mu tostaci ked obcas nieco zje a ceca. hadam vie co robi 😀
a ked sa ti v noci zobudi tak mu nedas ani caj alebo vodu, nepyta? proste zaspi sam?to su veci, normalne mi to je divne , neviem si to predstavit 😀 😀 😀
Ja som objednavala nejake hracky z CTF, co spominala jedna holka z marcoviek - k meninam, Vianociam ... Su to vacsinou drevene hracky, vzdelavacie, urcene pre deti vacsinou od 3 rokov, alebo min. 2 rokov, ale postupne sa s nimi zaciname hrat, i ked je este na ne skoro. Zatial ho zaujimaju, skladame spolu, oboznamuje sa s nimi.
@mimave - my sme nekojili tak vela ako vy, ale ked som jej nocne kojenie zrusila, povedala som, ze moze dostat vodu, mali sme v spalni pripravenu slamkovu flasku, co pouzivala aj cez den. zvykla sa zobudit a napit sa vody, niekedy aj dost vela... no a postupne coraz menej a uz vobec cez noc nepije
...nakoniec ste sa rozhodli odist? natrvalo?
@careamell - minuly tyzden sme boli na RUVZ v podstate boli mili, ale dopadlo to tak, ze cokolvek by som povedala, je to irelevantne... ze stat uz rozhodol, ze som vinna, jedine keby som doniesla potvrdenie o zdravotnej kontraindikacii, tak by mi to uznali - nic ine. povedali ze za jedno ockovanie je 50€+trovy (teda to je navrhnute), uvidim ake rozhodnutie mi pride. inak na akekolvek moje vyhrady bud povedali, ze to nie je v ich kompetencii posudit (napr. nedostatocne studie), alebo ze to je moj nazor (na ktory mam sice pravo, ale nikoho to nezaujima - to medzi riadkami).
@bosacka no ideme ale tak uvidime na kolko sa podari, hlavne to bude zavisiet na stasti🙂 skor ma trapi ako zvladneme let, mame aj obrovsku cakacku vyse 20hodin u sikmookych, tak to bude sranda. musim zajst k lekarke a poradit sa co mi odporuci nejaky ukludnovak keby bolo zle malemu. no bude to zaujimave urcite.preto malemu neriesim ziadne hracky na vianoce, dostane knizku co si vezmeme aj do lietadla nejaku novu zas, budeme ich brat viac nejakych macikov co spime s nimi.. a co ty? ako pokracujes? v kolkom mesiaci si teraz? ak si dobre spominam ty budes zas april, ze? ci mimo som? 🙂
jeejda tu to zije🙂 co mate nove ? vianoce pripravene ?🙂
@bosacka :D taktiez🙂 ja nerobim ani stromcek🙂 ideme k svokre, tak vyzdoba je na nej, budeme u nej🙂 polievku navari ona, ja pecem a hlavne jedlo mam na starost, darceky vybavene- maly dostane jeden🙂 teda od nas... nebudem ho rozmaznavat...🙂 tak sa aj tesim na tieto vianoce- mam ich konecne s kludom🙂
@na stedry den ideme tiez k svokre, ale kedze byvame v jednom meste, mne by to nedalo nemat stromcek... a chcem aj nejaku vyzdobu, aj piect... zatial som sa ani k upratovaniu moc nedostala ☹
a tiez to nechcem prehanat s darcekmi, ale uz to vidim, co vsetko Lenka podostava v rodine 🙂
@bosacka no ved to, ze od rodiny toho bude ajajaj tak my sme kupili len jeden darcek. ale zas co usetrim na nasom, ze dostane len jeden darcek sa mi nascita u deti z rodiny... 😅 ja nerobim vyzdobu ale zas nie sme u seba doma, tak preto. napecene uz co-to je, ale dobiehat budem cez vikend a varit v nedelu na pondelok, nech mame klud a akurat ryba sa spravi cerstva v pondelok. ale tesim sa ked sa budu rozbalovat darceky, ja teda nic nedostanem- to viem 😀 ale svokra ma velky darcek u nas a maly dostane krasny darcek od nej, tak na to sa tesim ako sa bude tvarit, aj sa zblazni 😉
a potom uz bude zas na rok pokoj 😉
Ahojte, prajem vam vsetko dobre v novom roku, hlavne zdravicko deturencom.
odpadnem ako to tu zije, to sme sa ozaj nasli super skupina 😀
@sidluska som sem pozerala odkedy si dala prispevok-ze nenapisem a som zvedava kto sa ozve🙂
ako deticky? uz sme vsetci velkaci, ze? nas ma uz aj bicykel, take odrazatko, tak na nom brazdi cesty , tesime sa z neho🙂 co chystate na narodky detom? nejake dobre tipy by sa zisli🙂
@mimave Ja som na narodkami zatial moc nerozmyslala, co uz davnejsie chcem, je smykacka na dvor a fit lopta. Este sa mi pacia tieto zapinacie ramiky, no je to drahe, tak rozmyslam nad vlastnou vyrobou: http://montessorihracky.cz/7-prakticky-zivot
@mimave @sidluska ahojte 🙂
ja chcem na narodky tiez take odrazadlo ako bicykel, to som si ista... aj ked je drobna, hadam dociahne. a som velmi zvedava, ako budeme/nebudeme oslavovat, lebo akurat den po jej narodkach mam termin 😵
...a fakt su uz velkaci... sa niekedy nestacim cudovat, co vsetko uz vie a zvladne...

@lily23 Ahoj, s tým sadlom skúsenosti nemám, ani neviem, že sa môže aj jesť, len viem, že sa tým natiera hrudník až po krk na lepšie vykašliavanie. Ak to dáš malému ako prevenciu, myslím, že tým skaziť nič nemôžeš, ale teda či ho to ochráni, aby nenachladol od teba, to neviem. Skús mu skôr podávať niečo pravidelne, na zlepšenie imunity, my dávame každý deň rybí olej s vitamínom D a čistý vitamín C.
Koloidné striebro som si naliala do prázdnej fľaštičky od Nasivinu, vyumývanej a potom som kvapkala normálne do nošteka, keď mal malinký nádchu tak aj 7 krát denne, aby sa mu to riadne prepláchlo, teraz len večer dávam po kupkaní na prečistenie nosa. Môžeš ho naliať aj do nejakého sprejového rozprašovača a striekať priamo do hrdla na dezinfekciu. Liečte sa teda.
Jaj a ešte ma napadlo, sprav si taký sirup, aj ja ho v najbližšej dobe plánujem urobiť, umyješ citrón, pokrájaš na kolieska, pokrájaš nadrobno zázvor a zaleješ medom, v chladničke vydrží aj 3 mesiace, zase na imunitu a na prechladnutie. 🙂