Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@pimpilla ďakujem
dávate už detičkám jogurt? ja som jej kúpila tú nestlé desiatu s hruškou, taký kelímok plastový.je tam že od 6 mes. a chutí to jak hruškový jogurt, tak som myslela že už aj jogurt obyčajný môže jesť. čo myslíte?
@extrate Ja dávam pribinačika
A H O J T E M A M I č K Y....prišla som sem k vám do tejto diskusie, lebo potrebujem súrne poradiť od mamičiek ktoré majú rovnako staré dieťatko a ich dieťatko je na UM.
Do nedávna, pár dní do zadu, som kojila, nikdy sme na UM neboli, ani flašku mi nechce, ale proste už niekoľko dní sa mi vôbec neprisala, mám pocit že už sa ani neprisaje, už je to veľmi dlho a aj keď mliečko odsávam tak aj tak cítim že ho už strácam. Tak asi budeme musieť začať s Um
Len ma toto zaujíma:
Koľko vaše detičky vypijú UM za den? neviem vôbec koľko jej ho mám dať, a ešte ktomu lyžičkou to nebude bohvie čo ale čo už.
Potom ma zaujíma koľko okrem toho mliečka vypije vaše dieťatko tekutín? voda, čajík, hocičo...
A ešte koľko vám spapajú približne za deň?
Veľmi by mi pomohlo keby ste mi odpísali, lebo naozaj neviem ako si teraz rady, vždy som bola zvyknutá dať malej papať a potom sme tovždy doplnili mliečkom a vždy som vedela že má dosť, teraz to tak isto neviem ☹
Vopred vám veľmi pekne ďakujem a prajem krásny zbytok víkendu
@monika2606 ohladom UM ti neporadim, lebo mala je na MM, ale keby si nechcela kojenie vzdat, tak skus kontaktovat laktacnu poradkynu - najblizsie su v PD dve. http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...
Mozno je to len prechodne alebo nejaka banalita.
K tomu ostatnemu - ono to zavisi od toho, kolko ti papa prikrmov, niektore kocky uz davaju UM len rano a vecer, ine aj 4x za den. A ako pije vodu (ak jej davas)? Nedalo by sa jej tak dat aj UM? Pripadne kym mas, tak tvoje odsate mliecko?
@ivanka.7 Ahoj, včera som písala na tú stránku, ale zatiaľ sa mi neozvali tak čakám. Ja by som to nerada vzdala, dosť to pre mňa znamená ale už neviem...neviem vôbec prečo to tak odmieta. Už sme si tým raz prešli, ale vtedy to malo iný priebeh. Ale ďakujem, možno veru skúsim kontaktovať nejakú laktačnú poradkiňu. Keby sa to dalo ešte zachrániť bolo by to fajn.
Mliečko som jej dávala lyžičkou, vodičku cez ten pohárik. Dneska ráno som skúšala dať tak aj mliečko ale ona si tak dala len pár glgov a koniec, skôr sa mi začala jedovať pri tom, potom som dala lyžičkou sa spala aspoň 70ml, nič moc ale aspoň volačo
@monika2606 možno jej idú zúbky alebo nebolí ju hrdielko?
@monika2606 Ešte ma napadlo, a v noci si nepýta prso?Alebo si ju skús prikladať počas denného a nočného spania 😉
@janka273 Ahoj, ja si myslím že jej idú zúbky, už mi raz toto robila ale nikdy to netrvalo 4 dni, ale len pár hodín, ale dobrá správa je že dneska večer sa konečne prisala, neviem ako zajtra, uvidíme, ale aspoň mám nádej že to nie je stratené.
Nechcela sa mi prisať ani v noci, ani v polospánku, ani v spánku, proste vôbec, keď som to skúšala hneď sa prebrala a začala plakať....ak zajtra bude zase štrajkovať tak pôjdem ku doktorke nech jej teda pozrie to hrdielko... ďakujem
@monika2606 drzim palce, nech sa to da coskoro do poriadku 🙂
@monika2606 ahoj.. moja dcerka ma 7 a pol mesiaca a mame UM... rano ked vstane tak okolo 9 jej davam mliecko 210 ml... chvilku posedka, nalozi do plienky, potom pozerame rozpravky.. asi po hodinke ideme spinkat asi na hodinku.niekedy menej... potom poobede asi okolo jednej, niekedy neskor , jej davam papkat, nejaky mix zeleninky alebo tak..a to spapka plny taky maly kelimok... neviem to inak popisat... potom sa hrame a , rozpravky, ideme von.. o takej 4 poobede zaspinka a spinka tak do 6..aj vonku zaspi trosku... ked sa zobudi tak jej dam mliecko... pred tym papkala viac, no teraz uz moc nie, tak jej dam len 150 ml.. no to niekedy aj troska necha... a do vecera vydrzi, co okupkame, a tak kolo 9 jej robim taku riedku krupicku , po ktorej hned zaspinka a spi celu noc... no ovsem ze tento cas sa niekedy posune... zalezi kedy rano sa zobudi..niekedy skor.ze o 8 , tak to vychadza troska inak... a zabudla som... ked ide spnkat, alebo ked ideme von, tak vypije cajik... niekedy aj 120 ml. a niekedy tak po 30 ml.. tak asi takto to vizera u nas...s papkanim...
@monika2606 ahoj aj moja mala take dni krizu xixiix ja som bola na prasky.. behala som po dome s odsavackou ako blazon a s nou vrestiacou na rukach.. ale po 2-3 dnoch sa dala na poriadok.. Inak moju starsiu som kôly tehu musela odstavit v 8 mesiaci a uz som jej zacala davat kravske.. teda tatino lebo ja som v noci odisla sanitkou a par dni som si polezala kôly komplikaciam.. ked som sa vratila tak som letela k dokymu ze co ten môj muz robi a doky ze jogyrty jedla ja som iba prikyvla, omacky jedla, tiez som prikyvla tak mi hovori ze mlieko uz uplne v klude môze a tak fungovala dlho.
K jedeniu.. Asmitku kojim uz iba rano a vecer a raz v noci.. tiez som ju po kazdom kojeni ale potom som tie dva cucy vymenila za feniklovy cajik... a je spokojna .. mame 9160gr 😀 😀 😀
@majuskapal nevideli sme sa v piatok v cik cik domceku na foteni? 😝
Inac v tejto teme som uz daaaaaaavno nebola 😵 a kolko novych tvari... 😝
@atreyu ano, aj na babyarobik chodíme spolu, či?
@majuskapal asi nie 🙂 ja chodim do maxu a tam je vsetko chalan, ale raz som bola aj v sidielku tak mozno tam, popripadne som bola aj na prvej zumbe...ale nepozname sa aj odinakadial?si mi velmi povedoma 😅
Ahojte kocky, pripajam sa do tejto témy.Náš Samko je narodený 15.4.20112 ciže teraz ma 9 mesičikov a je to strasný diablik hyperaktivny!! Papame všetko, od mesiaca je na Nutrilone, bo som nemala mlieko, velmi malinko a od 4.mesiaca je na prikrmoch ..vsetko mu chutilo, len posledný týžden mi nezje iadnu zeleninku s masom..teda obed..nakuka do misky a pak ani usta neotvori a jeduje sa..takže na jogurtoch, ovocí, jogurtoch a mlieku..ani chlieb nechce!! Vsak hadam ho to prejde..lebo neviem!
@luculinula Ahoj mam tiez v tomto veku synceka 🙂 ale chcela som reagovat na to jedenie, co si spominala. Kamoska mala toto to iste s malym. Vraj pomaly 2 tyzdne jej bol len na jogurtoch a nic ine nechcel a potom mu vyslo 5 zubov naraz. Mozno mu chutia len tie lebo ho to troska chladi alebo potrebuje velmi vela vapnika. Netrap sa. Jeho to tiez preslo....
@atreyu tak možno sme sa tam stretli
@majuskapal to njie je tvoja kocka nahodou? 😵
zuzikak , oo dakujem za pripomienku, uz som o tejto moznosti rozmyslala..cil mu vysli dva horne, tak uvidime..ani dnes si nedal masko so zeleninkou..uz mu to ani warit nebudem..
@atreyu už presne viem, kedy a kde sme sa stretli. aj ja mám fotky z Mikuláša, ak budeš chciet, tak ti pošlem. Ako dopadlo fotenie?
Ahojte, chcem sa vas spytat, kedze mame priblizne rovnako stare deticky, budi sa vam dietatko v noci po 2 hodinach, ze neprespi viac nez 2,5 az 3 hodiny? Ja stale kojim, nedavam UM, a cez den klasika prikrmy. Myslela som, ze sa spanok upravi uz po pol roku, ale stale je to rovnake a to uz bude mat drobec 10 mesiacov zachvilu. Uz som si po tych niekolkych mesiacoch zvykla na tento rezim, ze sa budim kazde 2 hodiny v noci, ale zavidim mamickam, co si pospia celu noc 🙂
@janci27 no presne to isté u nás. od pôrodu som nespala viac ako 3 hodiny, mám pocit že sa ten interval dokonca skracuje. pekne zaspí okolo 8 večer, potom sa zobudí o 45 min, potom o hodinu, potom o dve, potom napr. zase o hodinu atď....niekedy potiahne 3 hodiny vkuse, to už som vyspatá doružova 😀
ale momentálne od zajtra s tým idem experimentovať a plánujem do konca februára úplne zrušiť nočné kojenie a do konca marca odstaviť. snáď sa to podarí bez plaču 😔
@extrate u nas chodieva mala spat medzi pol 9 a 9 vecer, vydrzi tak necele 2 hodiny, nakojim ju, spi zase nejake 2 hodiny a tak to pokracuje celu noc az do rana, niekedy to je kratsie nez 2 h, niekedy o nieco dlhsie ako kedy..jednoducho nie a nie spat viac nez 2,5h. Nerozumiem ako niektore deticky vydrzia spat napr. od 8 vecer az do 6 rana.
A ako chces zrusit nocne kojenie, co budes robit, ked sa ti zobudi a bude plakat? Ja planujem kojit (ak sa bude dat) do aprila, vtedy bude mat mala rok, a mozno aj o nieco dlhsie, tak rok a pol, este uvidime.
@janci27 vidíš a moja mama hovorí že všetky deti prespia noc okrem našej Viki 🙂 takže je nás viac 😔
ten môj plán je taký že keď sa zobudí v noci tak jej dám vodu namiesto prsa. napr. keď sa zobudí v noci 4 krát, tak trikrát ju nakojím a raz nie. a potom postupne jej budem nútiť viac tú vodu a menej prso 🙂
ešte som s tým nezačala lebo sa jej prerezávali 2 zúbky naraz tak mi jej bolo ľúto a kojila som ju stále aj v noci. ale už sú vonku tak idem na to.
odstaviť musím do konca marca lebo idem do roboty 😒
@extrate a budes jej davat vodu z flase s dudlikom, ci z poharika so sosacikom (pitkom)? tak drzim ti palce, a potom daj vediet ako si pokrocila. Mna nastastie cas netlaci kvoli odstavke, ale tie nocne vstavania ma fakt niekedy nicia ☹
A co davas malej na veceru? Ja som aj skusala davat kasicky, aby isla spat viac syta, ale bolo to stale s tym budenim rovnake, takze to nebude asi kvoli hladu.

@majuskapal bože aké krásné dievčatko, jak obrázok 🙂 a chlapček tiež feši 🙂