Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
Tak uz aj my sme medzi vami selmami zubatymi 😀 . Uz nam vykukuju obidva spodne tesaciky, sice ich este az tak nevidno, nasa gumena lyzicka na papanie je uz ohlodana 🙂 A to som velmi prekvapena ze ani kriku kolo toho nebolo, ani nevieme ako a su tu 😵 jeeeej
@hrdamamicka ani okolo nasich dvoch zubkov nebolo kriku,ani nic podobne. Prave ze nervoznejsi a placlivejsi zacal byt az par dni potom. Teda ked mu uz sli riadne von a boli aj viac viditelne. Uz je to zas lepsie. Trvalo to asi 3-4 dni. Neviem ci to 100% bolo koli tesacikom. Vsak uvidite ako to bude u vas. No odkedy ma tie dva zubky,tak ma rucicku este castejsie v ustach.
@barborkac ahoj. Davno si tu nebola 🙂 teda vy uz sedite? My iba lezieme. Sediet skusa iba vo vani,inak ho ani nedavam. Nechavam to uplne na nom,kedy sa v com zdokonali. Papkame aj my: zeleninku,ovocie - to mu zatial menej chuti, korku od chlebika - tu mu dam do rucicky,ked ja papam a maly je pri mne,susienky a aj marina keksik mu davam do ovocia. Tiez mu chuti jest,teda az na to ovocie. S tym sa rozbieha pomalsie. A mame nieco malo cez 8 kil a 71 cm.
@fifi284 Vieš čo, ani ja som ho dáko nedávala sedieť, to prišlo nejak samo.. v športovom kočíku, nechcel byť opretý , tak mladý pán sedel sám :D... MUDr. mi sama povedala, že ho už môžem dávať, vtedy keď sa vie dieťa samo už pretýčať, že sa už môže dávať sedieť.. a môj sa naučil sám od seba.. behom pár dní 🙂.. Teeeda, tak vy ste teda dlhýý 🙂..a už máte aj zúúbky?? My máme už na ceste 🙂.. každý deň čakám, že už vykukne von..🙂
Ahojte, tak Kubko sa uz asi 2 mesiace pretaca, no preferuje len lavu stranu. Ked je na brusku toci sa ako na kolotoci, ale lozit este nevie a ani sediet, no hlavinu dviha, posiluje, ale este to nejde a najradcej sa stavia na nohy. A uz mame 5 zubkov 😝 a asi uz aj siesty sa vytlaca, sa mu to nieak rozbehlo, ale zvlada to suprovo ziadne place, len vsetko hrizie a slinta prudom. V piatok mame poradnu a aj ockovanie tak snad aj to zvladne chlapsky aj ked ja si myslim, ze zensky, lebo co sa tyka bolesti chlapi su vecsie padavky 😀 .
Dnes sme mali poradnu 7490g a 72cm a 6 zubkov.
Umyvate zubky detom uz aj pastou 😖 . Ja zatial len tak na sucho, no mama ma presvieca, ze uz mozem aj pastu pouzivat, ale ako poznam Kubka vsetku by spapal. 😒
@lucia0412 Práve toto trápi aj mňa. Kdesi som čítala, že je dobré začať umývať zúbky hneď ako vyrastú, no ale neviem, či len tak nasucho, alebo aj s pastou. Trocha mu ošúcham zúbky a potom čo? Počkám, kým ju spapá? Myslím, že nejako začnem a uvidím. Vždy, keď sa krpec zobudí, tak mu tak kyslo smrdí z úst... 😀
Ahojte je míting decembrovčiat v LM 10.-12.8. Ak chcete pridajte sa 😉
@lucia0412 Ahoj, tak umývame s Elmex pastou, ráno a večer. Tie dva predné tesáky a pošúcham ešte aj ďasienka. To robím ja a potom mu šupnem do ruky takú cvičnú kefku, čo má len také gumené štetiny a nechám ho realizovať sa. Zo začiatku som mu dala aj tú ozajstnú, no Richard si pchá všetko opačne do úst, teda pastu mal na ručičkách a potom to šlo všade, na líčka, oči, uši, vlasy... Takže som to poriešila takto. Ja umývam s ozajstnou a potom rýchlo vymením a on už akože doumýva s tou gumenou a ja na konci akože skontrolujem 🙂
U vás???
Ahojte žienky,sto rokov som tu nebola,bo nič nestíham poriadne-iste to poznáte.Aj notebook som našla len náhodou,ked som utierala prach 😀 .Tak máme sedem mesiacov,vieme si sadnúť,snažíme sa doťuknúť lozenie a rozkecali sme sa.Posledný týždeň ale zle spávame.Nemáte náhodou niektorá skúsenosť? Dva a pol mesiaca večer zabúval-síce pozdejšie,až okolo desiatej,ale prespal celú noc-budil sa až okolo pol siedmej ráno.Teraz zaspí o pol jedenástej,ale buntoší o štvrtej-piatej.Dnes v noci sa prekonal-spal iba zo štyri hodiny,aj to som skákala asi päťkrát dávať mu cumeľ.Po zuboch ani pamiatky,skúšala som dávať mu kašu na noc,aby bol sýtejší,ale to absolútne odmieta.Skúšam to už tretí deň.Inak je bez teploty,bez hnačky,cez deň úplne v pohode.Prosím,poradte mi niektorá,nechcem hned bežať po dr.Ešte mi napadlo,že mu večer capnem Panadol Baby sirup,ale to sa mi vidí také..ja neviem..ked chorý asi nie je.POMOOOOC ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@gabriellka Ja by som sa skôr pýtala,či je decembrovčiatko,ktoré nemá zúbok..už nám minul siedmy mesiac a nič..v dnešnej šup-šup dobe zaujímavé,nie? či? .. 😉
@fifi284 ubytovanie je vo vile http://www.villabetula.sk/sk
@nikki28 áno to verim :( bez auticka je to daleko 😒
@tatianka7 ani my ešte nemáme zúbok. a kamoška má ročné dieťa a tiež ešte nemajú. tak som zvedavá. pozerám každý deň kedy sa objaví 🙂
Aj my sme este stale bez zubka 🙂
@gabriellka Wow..a ja sa tu plaším .. 🙂 Aj ked ,mňa by to ani netrápilo,ale ak tá mrzutosť je zo zúbkov,tak nech to máme čím skôr za sebou...
@fifi284 Mas sikulaka maleho 😵 uz si aj zubky vie vycistit 😀 supis.
Ja som do teraz len tak na sucho drhla, ale si ma tak namotivovala, ze dnes sme dali aj pastu, zo zaciatku sa netvaril spokojne, ale podvoch sekundach sa mu to zapacilo teda lepsie povedane zachutila, takze odteraz len s pastou budem umyvat. 😀 😀 😀
@tatianka7 Ahoj, aj nasa mala ma viac usi ako zubov ;) a tiez sa jej pokazil spanok, no u nas je to skor z toho, ze sme cestovali, spala na roznych miestach a trosku sa jej rozhadzali vecerne ritualy. Su aj vo veku separacnej uzkosti, potrebuju sa viac mojkat s maminou (uistovat sa, ze je tu pre nich), zvaz sama ci je nutne davat panadol, ved priciny mozu byt rozne...
Pastu na zuby tak malym detom nedavajte, ved fluor je jed, preto ju vypluvame...

Ahojte žienky, po dlhom čase píšeme a hlásime sa ! 🙂 Máme už okolo 8500g a 68 cm.. Paťko nám už sedí krásne sám a papá... a papá a papá.. Polievočky zelenikové, ovocie, výživy,,, miláčika... masko kuracie a králičie.. je to veľký jedák.. už okúsil aj z dospeláckeho jedla.. pretože si vie riadne vypýtať..aj s plačom veru..🙂 Už nemôžme pri nom ani jesť..🙂 Zuby sú už na pokraji vykuknutia.. už aj cinkajú a nie a nie výjsť... v noci každú chvíľu hore.. nervičky nám pracujú aj cez deň.. Vy ste ako na tom?? Ešte kojíte?? My áno, ale Paťko si na cicu nespomenie, čo je deň dlhý :D.. lebo má okolo iné mňamky... len vtedy si spomenie, ked ma vidí v podprsenke :D