Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
@kormelia11 jej tak to teda držim velmi velmi palčeky, neboj tentokrát to už vijde. A v kolkom mesiaci si bola v novembri?. Ja sa čudujem sama sebe, lebo ja som vo všetkom taky pesimista, ale čo sa tyka baba tak ani na nič zle nemyslim.
@nadenka8 bola som V 12tt ja som pri prvom ani nieco take ako potrat nepomyslela uz ked som si myslela ze sa nic zle nemoze stat lebo od zaciatku som mala problemy tak prislo krvacanie a potrat ☹ bolo to hrozne mala som 2 dni do svadby ☹
@kormelia11
svoje prve dietatko som cakala tiez v decembri...potratila som v 11tt...2 tyzdne pred svadbou...viem ake to je
@dulkagabulka je to hrozne ☹ na take nieco sa neda zabudnut
@kormelia11
vieš..o 5 mesiacov som otehotnela a potom sa mi narodili 3 deti za 3,5 roka...
možem s odstupom času povedat, ze som s tym zmierena...nezabudla som,ale pri spomienke na to už
nemam neprijemne pocity...beriem to tak, že to tak malo byt...naozaj sa da s tym zmierit 🙂
lenže vtedy som sa na to takto nepozerala...vtedy som to preživala ako velku tragediu- čo pre mna
aj tragediou bolo...
želam ti,aby si aj ty raz našla pokoj v duši ..da sa to..
a najviac ti želam zdrave babatko...to je ten liek 🙂
@kormelia11 och to nemysliš vážne? to je strašne. To si neviem ani predstaviť.Ale hlavne je že si mohla znova otehotnieť. Tak moc nam držim všetkým palce. Nech nas taketo veci obchádzaju, ale na druhej strane ono odchadzaju tie babanka ktoré nie su v poriadku. Ja si myslim že, je to strašne, ale je to tak zariadene, že niekedy je to menšie zlo.
dievčatá poradte.. ja premýšlam nad potratom.. nedokažem sama vychovat 2 deti.. ja som zúfalá
DPO je den po ovulacii....
vychovas...poznam kopec takych bab...a kolko ma prve dieta? daj nejake foto? odkial si?
Ahojte- dnes som si konecne nasla cas a vyhladala som si vas. (aj ked cas na citanie som uz nenasla- vela ste toho popisali)
My sme tiez v tom- zatial nepotvrdene, ale takmer iste 🙂 s manzelom spracuvavame tuto info uz taky tyzden- nasa mala bambulka ma cez 7 mesiacov a podla teh kalkulacky jej okolo Mikulasa pribudne surodenec. Babo sme chceli, ale ked sa to zacina stavat skutocnostou, tak zreazu clovek zacina riesit kociarik pre dve male deticky, 2. postielku,... ale to su zanedbatelne problemy- hlavne nech pekne rastie a je zdravy nas drobcek- tesime sa nanho...😀
drzim vsetkym spoluputnickam palceky, nech to krasne zvladame..
Babule, napadlo ma, je tu nejaka , ktora to partnerovi/manzelovi este nepovedala, ze caka mimiska? 😅 A ak nie, tak ako ste to parnerovi povedali ? Dakujem za info 😉
@aquila4 ono sa to ani nedá sama vychovať dve deti. viem podľa seba. ja som sa rozviedla a sama som ostala s dvoma chalanmi. boli malí, ale začiatky, keď som ostala sama boli strašne ťažké. som aj sirota, takže deti som nemala komu zveriť. a to ešte k tomu som chodila do rakúska na trojtýždňové turnusy. na začiatok mi s deťmi trocha pomohla teta, ale ani tá potom nemohla, lebo dostala robotu v zš. tak nastúpila jedna neznáma pani, ktorá sa mi ozvala na inzerát. ale tu nejde o mňa, ale o teba. ešte by som len toľko dodala, že keby si nenájdem priateľa, tak sa doteraz lopotím v rakúsku a deti by som si vôbec nepoznala.
no samotné rozhodnutie, či si dieťatko necháš, alebo nie, je na vás dvoch. mali by ste si sadnúť a rozumne sa porozprávať. ak je naozaj taký, že sa o dieťa nedokáže postarať, tak sa na neho vyser, ale ešte bábiku nemusíš dávať preč. slobodné matky majú teraz dosť výhod a výživné, keby ti na malé neplatil,vysúdiš (mne tiež platí štát na obidve deti sumu určenú súdom)
nepíšeš, či bývaš sama, alebo s rodičmi. aj toto je dosť dôležité. je to ťažká dilema. nikto nemá právo ťa tu odsudzovať len preto, lebo jedna z alternatívy je potrat. je to tvoja slobodná voľba. tak hlavu hore a držím palčeky, nech sa táto situácia vyrieši k spokojnosti obidvoch strán.
@silvia0201 suhlasim s tebou na 100% - nic nie je jednoznacne a pre samu zenu je to tazke, vyvstavaju otazky...mas kde byvat, moze ti niekto pomoct, ake stare je prve dieta - je uz samostatne. No ale je vela moznosti...adopcia je jednou z nich, v dnesnej dobe je mnoho parov, ktore ocenia tento dar, o dietatko sa postaraju nielen materialne a budu ho nadovsetko milovat. Tak sa nevzdavaj...@aquila4
@silvia0201 no ja som teraz na takých vážkach.. kolko ti uznal štát výživné? lebo mna to čka s dcerou a neviem kolko asi môžem ratat
@silvia0201 prosím ta a ten test čo maš,, to je čo 12DC? to je 12 den cyklu? to sa ako počíta?
@mariana7537 po 30tke je nas tu urcite viac, ja mam tiez 31, len na rozdiel od sarias, bude toto nase prve babo 🙂
@atima ja som k 1.2. vysadila HAK po 10.r a hned som zacala brat femibion 800, ten sa odporuca 2-3mesiace pred (asi ako kazdy pripravok s obsahom kys.listovej a az do 12tt, potom sa prechadza na femibion 400 ktory sa berie az do konca tehu, ma trochu ine zlozenie prisposobene vyssiemu stadiu tehu, co mimi potrebuje.
@mariana7537 svokru neries, moja mamka mala v novebri 39 a ja som sa narodila nasledne na to vo februari, sestry mam o 13 a 17 rokov starsie. nikdy som sa nestazovala, malo to skor vyhody a moja mamka vravi, ze som im predlzila mladost 🙂 tak sa z tehu tes a svokra nech si trhne 🙂
Inak zienky, asi som prisla k dalsiemu levelu, lebo dnes rano som ledva vstala s postele, taka bolest krizov, ze pri obuvani ponoziek mi az slzy vyhrkli, som myslela ze sa nevyrovam...svokra mi dala ladvinak z ovcej vlny a vraj to je normalne, ja viem, ze vsetko sa roztahuje, len som necakala ze to pride tak skoro. ladvinak trochu pomohol, este ich citim, ale aspon ma neseklo a trochu menej bolia, mozem sa hybat, len pomaly a opatrne, rano to bolo zle. mna nikdy neseklo v krizoch, ani pri menzese som nemavala bolest krizov, tak som z toho trochu mimo...
@lenik_28 inak ja som Vanda...do tabulky 🙂
@aquila4 u mňa najprv prebehol súd. najprv to bol rozvodový, pri ktorom mi určil súd na jedno dieťa 1000 sk. teda ex mi mal platiť 2000sk. samozrejme neplatil. po čase, som usúdila, že deti potrebujú viac, lebo čo to je 1000sk, tak som podala žiadosť o zvýšenie výživného. prebehlo súdne konanie, na ktorom sa samozrejme ani raz nedostavil ex (bolo ich 3) a tam mi určili na staršieho 3000sk a na menšieho 2500sk. a takúto sumu mi platí štát. chalani rastú a ja by som mala podať znova žiadosť o zvýšenie, lebo majú vyššie nároky ako spred 4.rokov. ale nepodám, lebo je nezamestnaný a určite by mi nezvýšili.
a čo sa týka toho testu, to bol ovulačný. prvý a posledný čo som si robila. 12DC sa ráta od prvého dňa poslednej mrchy. bola som zvedavá, či mi ovulka funguje, lebo 2.11. som potratila a od januára sa pokúšame znova a nedarí sa. takže tak.

TABULKA SOBOTA aktualizace
gloria9 - ... (24 let) - 7tt, TP 1.12.
lenka1803 - Lenka (... let) - 7tt, TP 1.12.
andu1 - Andrea (30 let) - 7tt, TP 2.12. - kyselina listová, vitamíny B
sis12 - ... (35 let) - 7tt, TP 2.12.
adetka - ... (37 let) - 7tt, TP 3.12.
vika34 - ... (... let) - 7tt
nemko - ... (... let) - 6tt, TP 4.12. DVOJČÁTKA
kormeila11 - ... (... let) - 6tt, TP 6.12.
lucia8688 - ...(... let) - 6tt, TP 6.12. - duphaston
nadenka8 - ... (31 let) - 6tt, TP 6.12. - duphaston, Femibion
wieruss - ... (24 let) - 6tt, TP 7.12.
mandm - ... (28 let) - 6tt, TP 7.12.
chirabell - ... (31 let) - 6tt, TP 7.-8.12
jenis - ... (... let) - 6tt, TP 8.12.
jana776 - Jana (... let) - ...tt, TP 10.12.
sarias - ... (... let) - 5tt, TP 11.12.
tutulienka - ... (... let) - 5tt, TP 11.12.
mariana7537 - Maja (35 let) - 5tt, TP 13.12. - kyselina listová, vit. Jodamin
majka_3 - ... (21 let) - 5tt, TP 15.12.
Luly3 - ... (... let) - 5tt
lenik_28 - Lenka (28 let) - 4tt, TP 19.12. - duphaston, Femibion
aquila4 - ... (... let) - ...tt, TP 24.12. - Mamavit
komisakpd - ... (... let) - ... tt, TP .... - duphaston, Calibrum Baby Plan
deni26
atima