icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

nnikka
2. feb 2014

@prahaxx ja som mala tiež laktačnú a tá mi povedala že všetko je ok a že dobre dojčím, najviac mi pomohlo stláčanie prsníka.

A po tom treťom mesiaci, čím máš prikrmovať? len umelým mliečkom, či môže už aj napr. mrkvičkou????

Dojčila som po ležiačky, ale som prišla na to že malý najviac vytiahne keď ho dojčím po sediačky.
Beriem senovku, benedik som momentálne vysadila... ale to mi tak pomohlo, že za 6 dní som mala mlieka tak akurát. 🙂

nnikka
2. feb 2014

@eevicka83 hej už len dojčíme... mne sa nie a nie vytvoriť mlieko, a malý ma dosť hrýzol, ale teraz je to už lepšie... už sa mapapkame, heodinku sa hrame a hodinku spinkame. Teraz už mám pocit ako keby som mala hustejšie mliečko.

rony185
2. feb 2014

@kwetinnka nas velmi trapilo brusko tak preto sme brali espumisan

rony185
2. feb 2014

@nnikka my papame mrkvovu stavu a jablckovu stavu od 5 tyzdna a malemu to chuti a prospieva.

prahaxx
3. feb 2014

@eevicka83 technicky mozne davat aj kasicky, aj stavicky, osobne by som zacala zeleninou, ona zasa tak nezasyti, ani babo z nej extra nepriberie, ale nacas sa zasyti.. len pozor po prikrme babatko menej vypije, niektore zeny stracaju mliecko..

ewca
3. feb 2014

ahoj babule, uajtra ideme do poradne a na ockovanie, nejako nas presvedcili, ale teda kludne spat nebudem... aaaaa...prerezal sa nam prvy zub

euka210
3. feb 2014

aj my zajtra ideme na ockovanie. A mm robi poobede, tak sa "tesim" na vecer. Esteze tu mam svokru.
@ewca coze, vy uz mate zub?

euka210
3. feb 2014

baby, kolko su vasi drobci cez den hore? Kolko cca hodin spolu? Mam pocit, ze ten moj je akysi spavy zase. Hodinu hore, place ked polozim, to ho niekedy ani na brusko nestihnem dat.

ewca
3. feb 2014

@euka210 no uz dlhsie pozorujem ze ma take tvrde dasienka a mala som pocit ze sa prerezava a dnes som strcila malicek do ust a uz som citila ostry kusok...tak som nedsena...este poriadne neprestal revat kvoli kolikam tak cakam, ze zacnu zuby...ale mame jantarovy nahrdelnik, tak ani teploty zatial ani vlast rzutost...a to on je strasny placko pri tom, takez pomaha, rovnako ako pri dcere...tej vysiel tiez prvy zu b 4,5 mesiacoch... a co sa tyka toho spanku co pises neskor, moje sa rano zobudi, je hore cca 2 hodinky, potom si na pol hodinku zdriemne, potom asi 1-1,5 hod hore, ide spat do kociku, tam spi rozne 1,5-3 hodiny...potom si este raz zdriemne okolo 4 alebo 5 (ak samozrejme nespal tri hodiny cez obed) a teraz vacsinou uz okolo pol 8 zaspava...novy rezim

kwetinnka
4. feb 2014

@ewca waaw ze zub....a ten jantarovy nahrdelnik si kde kupila...a vazne myslis ze to pomaha?
@euka210 nas Tomasko je hore hlavne vecer.Rno sa budi okolo 7,okolo 8 pol 9 ide spat von a spi tie 2/3 hodky.potom je zas hore tak hodinku,dve a okolo 14 ide spat zas idem po malu do skolky ,a ked dojdeme okolo pol5 domov je hore pomaly az do tej pol 20 s kratkymi zdriemnutiami....ale kazdy den je trosku iny... 🙂

euka210
4. feb 2014

dnesna poradna: 6300g, 61cm ...uz chapem preco som vcera vytiahla krabicu s dalsou velkostou 🙂 ...nebolo to len moje zdanie
@kwetinnka
@ewca dakujem 🙂

ewca
4. feb 2014

@kwetinnka dnesna poradna, 6300g, zubisko videla aj dr.... a sme as zaockovany.... urcite pomaha, mala ho aj ninka a ani senevedeli ze jej idu zuby...jurkovi sme ho dali cca pred tyzdnom, lebo sa mi zdalo, z sa mu tam nieco deje...bol kludnejsi ako zvycajne...kupila som ho v brendone

kwetinnka
5. feb 2014

@euka210 tak ja som 68 cky tiez uz vybrala...a to nas mal 2 mes v poradni 60cm..taky sliz 😀
@ewca a ze predcasniatko....dobehol to poctivo

euka210
5. feb 2014

som uplne hotova dnes...2h som uspavala oboch naraz, lebo mm robi poobednajsiu, obaja zavislaci na mamke, maly sa viac raz zobudil az som ho nakoniec chcela uz fakt nechat plakat, lebo starsi uz skoro spal, ale ten ma tam sam poslal, ze "mama chod, mimi place" Tak som sla a ked sa o chvilu vratila, tak asi prvy raz zaspal Jurko sam. Ani sa necudujem 🙂 Idem aj ja odkvecnut do postele a robota co som chcela sa zasa presuva na zajtra.

kwetinnka
6. feb 2014

@euka210 ja takto posuvam pracu bezne...
my zas zaciname mat noci vesele...maly ide okolo 21 spat vydrzi do tej pol noci alepotom kazde dve priapdne kazdy hodinu hore.Teraz najnovsie kakame v noci takze prdi,kruti sa,potom sa spokojne vykaka...a vysmiaty od ucha uchu,dnes uz o 6 hore a o stvrt na 8 uz som ho dala von spat...co uz klipkal ocami...nooo hrooznee

bambulka2013
6. feb 2014

@ewca ako ste sa naucili na takyto denny rezim spanku?

ewca
6. feb 2014

@bambulka2013 nijako, to si on taky rezim nastavil sam...resp. vsimla som si nejaku pravidelnost a aspon teraz viem, ze ked place v priblizne tako case, chce spat...ale to sa rychlo menia taketo veci...napr, teraz uz chodi okolo 8 spavat vecer, alebo aj skor

bambulka2013
6. feb 2014

no moja julka zrana v pohode a o tej piatej siestej pride na nu unava a chce spat lenze ona vzdy zaspi akoby uz nocny spanok a na kupanie o siedmej ju musim niekedy aj 15 minut budit a potom mam strach ci mi vecer zaspi

rony185
6. feb 2014

Ako tak citam cez den vam mrnata spavaju pekne.Nas posledne dva tyzdne cez den spi hodinu doobeda a hodinu poobede v kociku hodinu.No potom v noci pekne spinka max sa zobudi na papanie a spinka od desiatej do deviatej rano. Cez vikend budeme mat 3 mesiace a maly ma 66 cm tak uz mu obleciem aj 74 rku.

euka210
6. feb 2014

@bambulka2013 no ved ju nekupes kazdy den, ci?

euka210
6. feb 2014

@kwetinnka juj, tak to mas iny masaker

kwetinnka
6. feb 2014

@bambulka2013 my sme mali tiez take obdobie,chodil neskor ale na kupanie som ho nebudila,mozno sj tri dni 😎 .teraz uz Vecer spi lrn kratko ysk sa snazim o nrjake vecerne ritualy.
@euka210 my hovor no hadam sa to coskoro zlepsi

lussy007
7. feb 2014

Ahojte chcela by som sa Vás spýtať či niektorá nepoužívate Sunar... Zostala mi 1 a 1/2 krabice Je to jednotka

matrix87
12. feb 2014

@rony185 aj nas spi cez den max hodinu... iba v kociku pospi dlhsie... a v noci spava od cca 8mej do 7mej s jednym krmenim 🙂 a oblecenie mame aj my uz 74ku kupenu a pomaly obliekame a mensie cisla odkladame...

06lenuska09
13. feb 2014

@rony185 Tak to máš super že ti v noci tak krásne spí ja by som to brala. Mne malý cez deň ako pospáva tak že je hodinu a pol hore a hodinku pospi, v kočiku pospí aj tri hodky ale v noci je každé dve hodky hore akurát prvý nočný spánok zvykne potiahnuť tri hodky ale inak niekedy aj po hodine sa zvykne budiť takže ja sa v noci nejak extra nevyspím :D

kwetinnka
14. feb 2014

@06lenuska09 presne ale presne takto je to aj u nas.len uz som ho vyhresila ze co su to za nocnr spanky tak uz tretiu noc je hore kazde tri hodky
Inak kocky co ste z ba nemali by ste zaujem o kurz viazania deti do satky?

06lenuska09
14. feb 2014

@kwetinnka no ja mu dohováram a stále nič:D

matrix87
14. feb 2014

baby, ostalo mi pol balenia Sunaru 1, nechcete niekto? pošlem, darujem.

rony185
16. feb 2014

@matrix87,@06lenuska09 nas v kociku viac kuka ako spi.Cez den viac ako hodina nehrozi.Vecer mu potom dam papat ideme sa vyzliect nech si kope a vala sa do hodiny je ak okupkany a dotlacim ho celou davkou papania potom spi ako dudek ;) ked je moc zle dam granulovany cajik hippo na dobry spanok a u nas funguje.

rony185
16. feb 2014

A este jedna podstatna vec kedy sa u nas spanok zmenil.Dala som maleho prec zo spalne.Spinkam s nim u neho v deckej.V spalni mi spal max 2 hodiny.