icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

kwetinnka
26. mar 2014

@euka210 to ze ti grcia je podla mna aj z hlienov,nie len z liekov.Vracia hned po jedle a nevracia aj trosku neskor ako keby len taku vodu? ked uz sa mu mliecko v brusku zrazi?u nas to nastastie ako preslachoroba preslo aj grcanie.a co mu davas? fenistil a calciovy sirup?tak u nas tym ze stale cievkujeme psnik ukludnovaciu ulohu nema..ale aj cumel obcas zlyhava...vtedy len satka.

euka210
26. mar 2014

@kwetinnka on grca vseliako 🙂 Dnes to bolo celkom ok, rano nic, len poobede. Ale niekedy kazdu chvilu. A hej, vsimli sme zi uz skor, ze niekedy je to len akoby voda, ziadne biele mliecko.
Dostal Ventinol, davam Mucosolvan na vykasliavanie a cez vikend sme presli na Ventinol sprej co nam dala a este kortikoidnosteroidny sprej Flixotid. Vcera mu robila odbery a dnes boli vysledky, ze je vsetko ok.
Ta obdivujem, ze to s cievkou zvladas tak dlho, ja som cievkovala par dni a bola som veru rada, ze potom sa maly rozpapal...uz mi to pride ako pred sto rokmi...a to len 5m 🙂

kwetinnka
27. mar 2014

@euka210 flixotide berie moja dcera as od dvoch rokov......mala by kadodenne ale ja jej to davam len ked sa jej pohorsi.Mne dr hovorila ze ak rcia tak ze je to uz v brusku zrazene ze to provokuju hlieny? a aj je nejaky nekludnejsi?

euka210
27. mar 2014

@kwetinnka strasne posledny tyzden...predtym nie. Ja uz niekedy fakt neviem ci mrnci a place lebo si chce odgrgnut, ci chce spat (kedze spi len po pol hodkach), ci chce byt na rukach, lebo si zvykol ze je polohovany. Ani plakat ho nemozem nechat dlhsie, lebo mu to nerobi dobre a len viac kasle. Niekedy sa pekne pohral aj 15min sam a teraz ked 5min. tak vela. Polozim z ruk a reve.

kwetinnka
28. mar 2014

@euka210 nastastie tomasko to niesol celkom dobre,nejaky mrzuty nebol..nastastie.A myslim ze mami nechod odomna je normalne a tak trosku vekom,nas tomasko sa bude gulat a hrat kym pri nom sedim ako nahle odidem uz place..a velmi spokojny je v mei tai alebo v satke ak uz to nejde inak..

euka210
28. mar 2014

@kwetinnka boli sme na kontrole a o 50% lepsie. Jednu stranu uz ma cistu...tak som rada ze konecne sa to viditelne zlepsuje 🙂

kwetinnka
28. mar 2014

@euka210 a crp mal kolko?

euka210
28. mar 2014

@kwetinnka tento tyzden neviem, ale ako sme tam boli druhy krat, tak 8...co je nic ako povedala.

matrix87
28. mar 2014

baby, aj my sme chorí, ale našťastie len soplík a kašeľ ☹ dúfam, že sa z toho dostane rýchlo, nervozny je dva dni strašne už.

@euka210 nam ked v januari crp riesili, tak povedala, že do 10 je to v poriadku, my sme mali 70, to bola zhrozená...

euka210
28. mar 2014

@matrix87 toto pocasie ze rano zima a na obed horuco je super na nachladenie :( A v aute vo vajicku ani nehovorim...sa dnes spotil drobec maly
...my dnes frcime k nasim do PO, tak sa tesim ze si oddychnem 🙂

matrix87
28. mar 2014

@euka210 no ved to, ani clovek nevie ako ma seba obliect, nie to este dieta...
vesele a prijemne oddychovanie prajem ;)

euka210
1. apr 2014

@matrix87 zistila som, ze pri 2 detoch to nie je oddych ani u rodicov...na navstevy a po vikende sme boli viac unaveni ako normalne 🙂

kwetinnka
1. apr 2014

@matrix87
@euka210 uz ste vsetci fit?
Nasa poradna vcera 6200g a 67 cm
A s tym obliekanim ....to vobec neviem co mu dat...ale velmi ho neobliekam....radsej mam o vrstvu so sebou...ked ho mam v satke tak mu davam len tenku mikinu alebo tricko.
BAby ma tak napadlo davate deti ockovat?ja som prve dala...maly mal 38,4C teplotu nastastie dnes u je pohode.
A v utorok sa chystame na mesiac do tatier,tak mozem pomaly balit.Tak drzte palce aby som to tam s dvoma detmi prezila v zdravi 😀

matrix87
1. apr 2014

@kwetinnka no my uz sme bez kasla aj bez soplika, ale ku doktorke asi az v piatok pojdem, nech sa mu aj tie lieky stratia z tela a mal dobre vysledky krvne... a aj ockovanie snad bude... nas este ani raz neockovali, lebo nam stale nieco bolo... mi to je dakedy aj smiesne, lebo kamoska mi uz pisala, ze oni uz maju za sebou druhu davku (su o dva tyzdne mladsi), a my este ani jedno 😀 ale zatial nam nic zavazne nebolo...

euka210
1. apr 2014

@kwetinnka juuuj, Tatry....to by som hned sla 🙂
Ja davam, ockovat, ale len to povinne, ale po pravde nie som velmi zastanca ockovania, podla mna by stacilo par chorob a nie tolko vela. A tu by mi dieta bez ockovania nezobrali do skolky. Prvy bol az v 10m prvy krat a teraz mame prvu davku za sebou a druha sa kvoli chorobe preklada...a ze ani nie su teraz vakciny mi lekarka vravela. Pojdeme este na kontrolu tento tyzden...ale este stale kasle....ked sme boli u nasich v panelaku, 23C sucho, horuco na nas, ale maly spal uzasne a skoro ani nekaslal, len mm nachladeny z toho....prisli sme domov a akoby horsie...a malo by to byt podla mna opacne

kwetinnka
2. apr 2014

@euka210 Tatry su super...len s dvoma detmi to bude hotova psychiatria 😀 uz sme boli dva krat na lieceni tak viem asi co ma caka...ale predsa budem mat aj tomaska...noo uvidime..snad si nebudemmusiet zacat farbit vlasy ked odtial dodjeme

euka210
5. apr 2014

ideme buduci tyzden na alergologiu, kedze sa to naspet zhorsilo :(

matrix87
9. apr 2014

tak dievcence, a my mame konecne za sebou prve ockovanie... maluch trocha poplakal, ale potom sa uz aj hned na sestricke rehotal, takze pohoda. Nastastie ziadne vedlajsie ucinky neboli, len trocha scervenal jeden vpich, ale inak fajn, tak som rada. Len stale vo vnutri bojujem so strachom, aby mu to nesputilo nejaku vaznu chorobu, o ktorej zatial nevieme...

kwetinnka
10. apr 2014

Tak my sa hlasime z tatier,samozrejme sa pkazilo pocasie ako sme prisli,ale zatial v poohode,vcera sme boli aj vbazene,aj s malym,pacilo sa mu,len ten chaos potom pri baleni, susen dvoch deti,no chaos.
@euka210 dr si mysli ze je to alergickeho povodu?a co vam tampovedali

euka210
10. apr 2014

@kwetinnka no dnes sme boli a zatial nic :( zobrali krv a v pondelok budu vysledky. Dalej mame brat to co berieme a potom uvidi. Spominala rtg a gastro, ze by to mohlo byt aj z refluxu, hoci to, ze viacej grca co berieme lieky akosi nebrala.
Od nedele sa konecne aj my gulame 🙂 lebo uz som sa chcela pytat ci tu je nejake 5m dieta co sa este nepretaca 🙂

vejusa
11. apr 2014

Ahojte kočky, po 100 rokoch sa ozývam, keďže pri tom mojom "zvieratku" fakt nemám čas ani sa vycikať...zaprisahala som sa, že keď budem ešte raz tehotná, už nebudem taká akčná a budem len oddychovať, aby sa mi potom nenarodilo takéto pojašené, čo stále niečo vymýšľa...my máme tiež za sebou prvé očko, našťastie bez problémov. Chorý bol malý takmer každý mesiac, tak som povedala, že musím niečo s tým spraviť. A keďže pani doktorka nespolupracovala, sama som mu naordinovala Cebion a odvtedy, klop klop, všetko nás obchádza. Len teraz kýcha, soplí, červené oči, vraj alergia, neviem. Dávame fenistil a pomáha. A máme na ceste už aj zubále, rovno dva naraz. Má 5m a týždeň a váži cca 7500g, tak akurát, on všetko podľa mňa "vybehá", lebo je naozaj stále v pohybe, odkedy sa naučil pretáčať, tak valcuje celú obývačku :D Aby som nezabudla, veľmi nám chutí papať, zeleninku veľmi ľúbi (okrem špenátu) a ovocie ani nevravím, až nahlas prehĺta :D Samozrejme, prikladám aj fotky a dúfam, že sa mi podarí sa čoskoro ozvať 🙂

vejusa
11. apr 2014

Slniečko 🙂

zebra41
11. apr 2014

Ahojte baby, nemate zaujem o taketo balicky
Fialove Balik 4Eur/ks: flaska Avent 125ml, vzorka zubnej pasty meridol, intimka a vlozka, ponozky, vitaminove kvapky, mineralka,cistic Durgol
Ruzovy: TUPPERWARE pohar s vrchom - drzi dost pevne, cize aj na vodu, cappy dzus 1l, Ikea ramik, detska mineralka, energeticky napoj, drziak na dudlik, dudlik NUK, plienka a obrusky pampers
4Eur/ks

matrix87
13. apr 2014

@zebra41 a to predavas ci rozdavas ci skladas?

matrix87
13. apr 2014

@kwetinnka a ako bolo na vylete?

kwetinnka
13. apr 2014

@matrix87 myslis tie tatry?takto nieje vylet,som tu na mesiacs oboma na lieceni

matrix87
13. apr 2014

@kwetinnka jaj,to ste este tam,ja že na kratšie.a nesnezi tam?lebo na orave je dnes dobrá zima a to je tak kúsok cez kopce...

zebra41
13. apr 2014

@matrix87 predavam

kwetinnka
13. apr 2014

@matrix87 dnes bolopravezekrasne,az poobede zacalo byt chladno.sneilotusim stvrtok.

euka210
24. apr 2014

baby, ako sa maju vase deturence? Boli ste mokre? Na mna toho roku boli uz dvaja a o chvilu budu az traja chlapi :(
Nas mal mesiac obstrukcnu bronchitidu, konecne to preslo, no na Velku noc nachladol a zase sopli a kasle, ze sa bojim, ci to opet nesadne na priedusky. Preventivne uz mu davam sprej Ventolin a buduci tyzden pojdeme k detskej, ci je ok, alebo nie. Boli sme aj na alergologii, ale vysledky ci to je nejaka alergia este stale nie su. Ockovanie mame len jedno...ale cim neskor, tym podla mna lepsie.
Zacali sme s prikrmami minuly tyzden, ale mam pocit, ze tie sirupy mu chutia viac ako zemiak ci mrkva :( Dnes som na kazdu lyzicku dala este moje mlieko...konecne mu ako-tak chutilo a mala som dobry pocit, len o cca 15min to s jeho refluxom mozno aj cele vygrcal von...tak ma moj dobry pocit presiel :(
Spime hrozne...3x po 1/2h, tak ako spal starsi uz od mala, najradsej zaspat na prsniku a tak casto reve ked ma spat v kociku ci aute. Ako ste na tom s cestovanim vy? My asi tak skoro k nasim 1,5h cesty nepojdeme, ked nam teraz reval asi 1/2h kym zaspal.
Esteze byvame so svokrovcami a babka casto vyvenci doobedu starsieho, niekedy aj oboch, a ja mozem aspon navarit.
Gulame sa len nejake 2-3t, ale odvtedy uz zrazu nema problem byt na bruchu a velmi rad pozera na starsieho co robi, nehovoriac o tom, ze ho naucil kvicat, ze niekedy nepocut televizor...tak sa tesi 🙂
Starsieho som donutila sameho zaspavat na obed, tak je to trochu lahsie.