icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

erin365
25. jan 2011

@mirinka25409 nie nie, to som pribrala cez zimu 🙂 ale nejedla som veľa tak ani neviem od čoho.... 🙂 Len dúfam, že počas tehu teraz nepriberiem veľa...stačí tak v rámci zdravého tehotenstva. Bo ja keď priberiem, mne to ide do bokov, stehien a zadku 🙂

nellynka
25. jan 2011

Ahojte kocky,

no pribrat v tehu je normalne tak 10-12 kg. Ale zavisi to podla toho kolko vazis teraz pred tehu. Mne by doktor neodporucil pribrat ani 8 kil, kedze vazim kolko vazim, radsej neuverejnujem 🙂)))

Ja inak uz mam aj priznaky, mam citlive prsia a mam pocit, ze stale musim mat nieco v ustach, je mi tazsie, skor na vracanie ale zatial klop, klop som misu neobjimala. A mozno aj viac pijem, co ja viem.

Ja preto idem az v 7 tyzdni k MUDr., lebo sa mi tam nechce chodit casto, lebo nemam kam dat malu a manzel nemoze velmi z prace. Takze vtedy by uz malo byt vidno srdiecko. Ja si fotku opytam, tak snad mi ju daju 🙂 A potom ma rovno objedna na odbery v 12 tyzdni.

Inak kocky idete si davat robit v 12 tt nuchalnu translucenciu - sijove prejasnenie? Nie kazdy MUDr. to robi, lebo na to maju licenciu len niektori. Meria sa ultrazvukom hrubka sije a podla toho sa da stanovit rizoko hlavne Downa. Neviem ci to moje robi, lebo k nej idem 1x. Pri predchadzajucom tehu som si to dala urobit, vtedajsi MUDr. to robil, inak to stoji okolo 50 eur. Ale vraj je to presnejsie vysetrenie ako AFP testy v 16 tt. Co vy na to?

masinka
25. jan 2011

@erin - testik som si robila, ale vysiel mi tak divne. nie je na nom duch, ale taka dost vyrazna ciarka - lenze zatial co ta kontrolna je siroka cca 1 mm, tato je tenucka ako vlasok, tak si vravim ci to nie je iba nejaky pokazeny test so skrabancom v ktorom sa zachytila farba . Kedze som iba 8 DPO, tak je este mozno skoro na testovanie (mam Mamatest s citlivostou 10)

masinka
25. jan 2011

tu je foto testiku, ale asi tam nic nebude vidiet pri tomto rozliseni

ja som v prvom tehu pribrala 12 kg - zacinala som na 57 a pred porodom som mama 69.... z porodnice som isla ako 59 kilova, po roku som to ale vykojila a vybehala popri malej na 52 kg.... takze pri druhom tehu som najprv nabrala tych chybajucich 5 kg a potom este dlasich 11... z toho mi po porode ostalo 10 🙂

berus222
25. jan 2011

@nellynka mne to vysetrenie robil pri prvom. platila som 500 sk a dam si to aj teraz urobit. kam budes davat malu ked pojdes k dr? lebo ani ja nemam kam dat maleho, tak asi ho budem bravat so sebou 😝 to bude!!

baby, vy ste ine chude!!! ja som isla rodit ako 86 kg. asi po mesiaci po porode som bola tak ako pred tehu. ale prisli tieto vianoce, lubka papala, papala,.... + 3 kg 😝 ja sa vyhovaram na geny 😀

berus222
25. jan 2011

@masinka ja tam toho ducha vidim 😉

mirinka25409
25. jan 2011

@masinka ja som si robila prvy test 6 dni pred mrchou... a mala som slabu ciarku, ktoru som ale videla 🙂

berus222
25. jan 2011

baby, kde ste vsetky? beriete uz nejake vitaminy pre tehotne?

@nellynka prihlasujes malu do skolky od septembra?

nellynka
26. jan 2011

@berus222 no ja sa chcem pokusit dat malu do skolky, ale vtedy bude mat len 2 roky a 8 mes. a u nas je problem so skolkou, tak neviem ci mi ju zoberu. Skor ratam, ze nie, ale ak by sa postastilo bola by som rada.

No berus ja som s tou hmotnostou este horsie, ale ja mam vysku 182 cm a ty?

Inak beriem uz aj pred tehu asi dva tyzdne calibrum mami na prvy trimester + planovanie tehu a aj kyselinu listovu, ta je skor nutnost, aby sa vsetko vyvijalo ako ma.

nellynka
26. jan 2011

@masinka ja tam tiez ducha vidim 🙂 podla mna to je tehu, skus este test zopakovat neskor, ked ti bude meskat mrcha. Vela statia!!!!! a snad to vyjde, aby si sa k nam mohla pripojit 🙂

nellynka
26. jan 2011

@berus222 no ja neviem kolko stoji to tu u nas, lebo mam novu gynekologicku. Ved sa opytam. A inak ja si stale budem planovat poradnu vecer, aj teraz idem az o pol siedmej. To stihne manzel prist domov a bude on s malou, nechcem ju tam tahat, ona je taka neposedna strasne. No skor manzelovi je to luto, lebo ked sme cakali ju, tak bol pri kazdom jednom ultrazvuku a pri kazdej poradni, resp. stale chodit so mnou 🙂 Nevadi, donesiem mu nejaku fotecku aspon 🙂

berus222
26. jan 2011

@nellynka jej, to je pekne. moj bol so mnou iba raz, ked zistoval pohlavie a aj to bolo s blbymi poznamkami a prevracanim oci. a fotku mi bol ochotny vytlacit az jednu. mala by som zmenit doktora. ale ked nikto u nas neberie nove pacientky ☹

ja by som ho chcela dat tiez do skolky, ale az od februara. verim si, ze?! to bude mat tiez 2 roky a 8 mesiacov.
ja mam 175 cm 🙂

rosaria
26. jan 2011

Ahojte, tak 21.1. tri testy pozitívne... 7.2. idem na sono ale podľa mojich výpočtov by to malo byť 1-2.10, takže októbrová 🙂

berus222
26. jan 2011

@rosaria gratulujem. vitaj medzi nami

rosaria
26. jan 2011

@berus222 ďakujem, bolo to neplánované, začiatkom mája máme svadbu, tak dúfam že ešte nebude bruško🙂 a na svadbe im to všetkým povieme🙂 budú mať prekvapko.

berus222
26. jan 2011

@rosaria vydrzite az do maja? my sme to vsetkym vyzvonili uz teraz 😅

rosaria
26. jan 2011

@berus222 no budem musieť 🙂 tak svokra a mama na to prišli samé.... stačil im pohľad na moju zeleno bielu tvár...
a ostatný si musia počkať. neviem hádam vydržíme 🙂

berus222
26. jan 2011

@rosaria byva ti zle? mne zatial nie. dufam, ze ani nezacne

rosaria
26. jan 2011

@berus222 Strašne... ale nie len ráno počas celého dňa, tak je ťažké držať v práci🙂 Hlavne kávu , ktorú mám veľmi rada, nemôžem ani cítiť začne ma naťahovať, som fajčiarka , teraz keď zacítim cigaretu tak mi je zle. Asi dieťa vie čo nechce🙂 A to isté aj jedlo.... To máš super, že Ti nič nie je.....aj ja by som chcela

berus222
26. jan 2011

@rosaria tak prajem ti, aby to netrvalo cele tehu, ako niektorym ☹

rosaria
26. jan 2011

@berus222 To dúfam.... Potom by som nemala ani pekné tehu bruško 🙂 😉

berus222
26. jan 2011

@rosaria o to sa neboj. to urcite budes mat pekne. inak, ja som pri prvom tehu brala vitaminy calibrum babyplan (take modre)cely prvy trimester. vsetko bolo ok. v 2. trimestri som zacala brat calibrum mami alebo ako sa to volalo (ruzova krabicka) a bolo mi taaaak zle. asi po mesiaci som zistila, ze to z tych vitaminov. vysadila som ich a zase som normalne fungovala.

rosaria
26. jan 2011

@berus222 fakt? ja som si ich práve pozerala na nete, že si ich kúpim, teraz to babyplan a potom mami, lebo obsahujú kyselinu listovú. Vyskúšam aj tak a ak bude horšie aspoň budem vedieť prečo🙂

masinka
26. jan 2011

@berus222, @nelynka 🙂 tusim na tej fotke je toho ducha lepsie vidiet ako v skutocnosti. a dnes rano som skusala dalsi testik a je tam uz taky normalny duch. tak dufam ze uz bude len silniet a ze budem oktobrovka 🙂 prave som sa objednala k lekarke - na 24.2..... ako to dovtedy vydrzim ?

ja beriem babyplan a kyselinu listovu uz cca 3 mesiace. ale len tak obcas - ked si spomeniem. okrem toho som sa nalievala Alchemilkovym cajikom a Femigardom.

nelynka
26. jan 2011

@masinka to asi nepatrilo mne a ja uz kukam, ze kto ma kam vola, ked skoro nikde nepisem 🙂)

masinka
26. jan 2011

@nelynka, sorry, uslo mi jedno L 🙂 inac pekne meno mas 🙂

mirinka25409
26. jan 2011

mne zatial nebyva zle.. myslite, ze to este moze prist? zatial som v pohode, az na mechur a to, ze mi nechuti sladke... 😉

nelynka
26. jan 2011

@masinka vpohodke 🙂
dakujem 😉

berus222
26. jan 2011

@mirinka25409 ja myslim, ze este to moze prist. ale nemuselo by, ze? neviem si seba predstavit byt cely den mimo v zachode a starat sa este o maleho 😝

nellynka
26. jan 2011

Ahojte,

ja mam akurat malu choru, kasle ako tuberak a ma take sopliky ze az, tak bojujeme 🙂

No co ja viem, tak sa kava nema pit v tehu, hlavne nie v prvych tyzdnoch, moze to sposobit poruchu pri vyvoji organov. takze aj ja som nahradila svoju NESCU bezkofeinovou kavou. No babo iste vie co je dobreeeeeee. Inak ja som minule tehu brala vitaminy a klop, klop nic mi nebolo. Vysadila som ich az ked som dojcila a to som nemala robit, lebo sa mi potom v priebehu jedneho tyzdna zlomili styri zuby 🙂 Tak som si ich nasadila a bolo uz ok. Ked mne MUDr. povedal, ze kojim v lete kedy je vitaminov vela v jedle, ale vidite nestacilo.

@masinka som rada, len nech palicka krasne silnie 🙂)))))) Inak citam ze si z BA, z akej casti ak smiem vediet? mozem mi napisat aj do IP.