Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@katuska_za na margo skolky kde si deti vyberaju podla prijmu rodicov,,, u nas mame rodica kde si vybera spoluziakov svojim detom ☹ ich syn chodil do skoly so susedom, ktory nemal majetnych rodicov,,, zasla za riaditelkou, ze chce preradit svojho syna do druhej triedy, lebo jej syn nebude chodit so chudobnym zobrakom ☹ su ludia velmi zli...
@missy97231 suhlasim ze ludia su zli..... zial peniaze dokazu pokazit asi vsetko....
@katuska_za tak asi ako kde, tu v BA som sa s tym zatial nestretla, nastastie. 🙂 Skolky riesia dost problemov s kapacitou deti aj bez toho,ci su alebo nie su zaockovane. Kedze je tu vela "priselcov", ktori si sem davaju deti do skolok, tak prioritne beru podla trvaleho bydliska, s tym zase nesuhlasia ti druhi, ktori su tu v podnajmea pracuju tu, dalej podla veku, podla toho, ci ma surodencov, pripadne je z dvojiciek, a na ockovanie sa tu nikto nepyta. Teda ja som sa s tym zatial z pocutia kamosiek nestretla. U nas je vela sukromnych skolok, takze majetni si deti davaju rovno tam, ze sak nebudu ich davat do "ubohych statnych", takze tak to tu u nas bezi....zial, vacsina normalnych ludi dieta do statnej nedostane skor ako v 4 ci 5 rokoch, takze maju bud opatrovatelky, alebo davaju do sukromnych a pomaha platit rodina, pripadne si nato vezmu aj pozicku, aj s tym som sa uz bohuzial stretla 😒 alebo su s nimi jednoducho mamicky doma a spravia im surodenca....
A suhlasim, peniaze dokazu vsetko pokazit, ale len ak su pouzite nespravnymi ludmi, pripadne na nespravne veci. Napriklad ja "zijem" z rodicovskej a este mesacne posielam peniaze na konto Dobry anjel a som rada, ze aj vdaka mojim peniazom sa pomaha tym,ktori ich maju este menej..keby som mala penazi viac,dam im viac, takze to nie je ani o tych peniazoch, skor o tych ludoch, co ich nespravne pouzivaju... ☹
@peta_k pocula som o tom, ze by sa nemalo ockovat dieta, ak jeho mamka je tehu alebo koji.lebo pri tomto ockovani je riziko, ze dieta dostane niektoru z tych chorob a potom by to mohla chytit aj tehula - to som pocula. Pytala som sa na to pediatricky, ta mi povedala ze v prvo, trimestri by sa to nemalo ale ze neskor uz ano. Pytala som sa na to mojho gynekologa, ten nechapal co sa ho pytam a teda ze nikdy nic take nepocul. Len sa ma na zaver opytal, ci som mala tie choroby, ze ktory som rok narodenia. Vtedy sa tusim proti tomuto neockovalo, takze ja som ich prekonala a nemusim sa bat...
Baby, dakujem za vsetky komenty k ockovaniu a skolkam, kazdy nazor si vazim 😉
Ale nechapem ako to potom riesia napr.pri ockovani proti tbc, nase deti boli zaockovane a deti o tri mesiace mladsie uz nie. Takze ak by to tak bolo, ze by sa nemali brat nezaockovane deti do kolektivu, to by museli napriklad kvoli tomuto ockovaniu delit triedy! Alebo tam by uz strach nemali?
Nehovorim, ze nebudem mat o par rokov problemu, vserko moze byt, ale pride mi to divne. Preco by tale dieta nemalo ist do kolektivu? A kolko je takych dospelych, co neprekonali tieto choroby a aj tak chodia medzi ludi a medzi deti...
@nelustek joj baby, ako vam mam dokazat, ze nie je?! 😀 Pozri si ten link vyssie co som dala. Pripadne naozaj skuste uz aj Ministerstvo skolstva, kde vam to potvrdia, alebo ja neviem...tiez som mala v okoli mamky, ktore sa nato spoliehali, ze je povinna, ale odisli pekne krasne s dlhym nosom prec. Psychologicka prist moze kam chce, aj do skoly, aj do skolky, ale povinna predskolska dochadzka nie je. Je iba u tych deti, ktore na skolu este nie su sposobile po 6.roku, vtedy ZS ci psycholog rodicom odporuci nulty rucnik-pripavku.skolku. Ale inak povinna nie je na miliooooooooon percent. Iba sa odporuca a ja osobne si myslim, zeby deti aspom ten jeden rok pred skolou mali do skolky chodit🙂 Ale ako som uz pisala, ani do vazenia nepojdes, ani ta nebude socialka nahanat - kdezto, ak by si dieta neprihlasila do zakladnej skoly, to uz by sa na teba vrhli zo vsetkych stran, ze zanedbavas vychovu. 🙄
@micicka No ved aj mna toto ako prve napadlo, donedavna bolo TBC uplny strastiak, strasili rodicov, ze ak nedaju ockovat, dieta im umre, alebo rovno vypukne epidemia...hmmm a zrazu je od januara zrusene?!?! Takze nie je to tak aj u inych ockovani? Velmi divne 😕 To vsetko len potrvrdzuje moju teoriu, ze skolka na zaklade ockovania/neockovania nemoze deti brat/nebrat, kedze len 3 mesiace je rozdiel medzi ockovancami a neockovancami tbc, co je samozrejme vsetko jeden skolsky rok a teda logicky budu v jednej triede. Akurat som sa o tomto dnes bavila s kamaratkou a jej maly synovec dostal pred Vianocami osypky, aj ked bol proti nim ockovany, priebeh mal rovnaky ako ona za mlada, ktora ockovana nebola. Tak ja neviem teda, chrani ta vakcina ci nechrani? och ☹
@nelustek Ja by som mojho tiez uz najradsej dakam pichla, do jasli, ale tu v BA je to kriticke, velmi kriticke, co sa tyka skolok aj jasli, hlavne podla toho v ktorej mestskej casti ho chces prihlasit, a vsade ked si kliknem na nejaku stranku skolky maju pisane" prednostne prijimame 5 rocne deti a deti s odlozenou skolskou dochadzkou a uprednostujeme deti podla trvaleho bydliska..." no a ked maju triedu s 20 detmi, pricom prihlasok dostanu aspom 50, tak si vies predstavit...Mozno som spominala, ale mam znamu, ktorej ani 5 rocne dieta nevzali, lebo uz ich mali vela a plus mali 6 rocne s odlozenou skolou, este v triede aj Downika a tusim aj autika, ☹ takze si vzali s muzom pozicku a platia si sukromnu skolku,kedze ona uz musela nastupit do prace. Prave ju poslala riaditelka skolky s dlhym nosom prec, ze povinna predskolska na SVK nie je a nemoze pre nu nic urobit, kedze kapacitu skolky nenafukne 😔 Dufam, ze tak nedopadneme my, lebo ma svacne 🙄
@nelustek To mas SUPER, vezmu ju podla mna, lebo uprednostuju aj u nas deti ak maju surodenca alebo su z dvojiciek🙂 Len tu v BA je to o to horsie, ze vela ludi tu pracuje a byva v podnajmoch, z celeho Slovenska, no a oni tiez chcu dat dieta do skolky vies...a teda na jednej strane chapem skolky, ked si napisu,ze prednostne beru podla trvaleho bydliska, (mne to vyhovuje), ale mam kamaratky, ktore tu tp nemaju a preto maju problemy dat dieta do skolky a cele je to naprd 😔 kiezby za tie nase peniaze stavali skolky a nemocnice, nez sa celebritky predvadzali na plesoch a podobne 😝
@bluerose nulty rocnik je pre socalne slabsie rodiny,,, vraj 🙂 riesili sme minuly rok, sestrina mala bola uz v predskolke, psychologicka odporucila odklad, alebo nulty rocnik. Kedze u nas v dedine nultu triedu neotvarali, informovala sa v najblizsom meste... Tam jej ju nevzali nie z dovodu kapacity, ale ze manzel -otec- je zivnostnik. Teda vzali by ju, ale musela by si hradit vsetky naklady. Nakoniec sme sa vykslali na odklad, ci nulty rocnik,, je prvacka, nosi domov jednotky,,, je sikivna, vie pekne pisat, citat, pocitat... Nevie povedat R, aj nie velmi cisto rozprava... Obcas jej robia problem logicke ulohy, no treba viac casu na vysvetlenie, nakoniec pochopi.. Tak snad segra nebude lutovat ze ju neodlozila..
@missy97231 to fakt pre socialne slabsie? Som myslela, ze 0. je to iste ako dat ho na ten rok do skolky 😕 Podla mna tiez spravila dobre, keby nezvladala, tak nenosi predsa jendnotky 😉 Ja mam problem s logickymi ulohami a matikou aj teraz...a to som ziaden odklad nemala a mam aj VS 😀 😀
@bluerose no, osobne som bola u nas za zastupkinou u nas v skole. ona mi to tiez potvrdila. Tak neviem ako to je zakonom dane,,, nezistovala som, len som napisala s cim som sa stretla 😉 a ano,,, snazi sa, bavi ju to, a do 4tej triedy maju milu a trpezlivu ucitelku, ktora ich mozno rozmazna, ale u nej je to vyhra,, lebo potrebuje prve roky sa so skolou skamaratit,,, 🙂
@missy97231 aj ja by som chcela, aby nas syncek mal raz taku dobru pani ucitelku, podla mna mas pravdu, ze prve roky v skole maju byt pre dieta motivacne a ucitelky kluuudne mozu aj trosku rozmaznavat 🙂 😉 Drzim palce,nech sa malej dari 🙂
No, moja mamina je tiez ucitelkou prveho stupna ZS, ale nepracuje uz aj 10 rokov. A teda bola zaskocena, ze 0.rocnik je pre socialne slabsie deticky, ze ako ona pozna zakony (neviem, mozno sa uz v tomto smere zmenili), tak 0.rocnik je pre deticky, ktore zaostavaju v reci a v oblasti grafomotoriky, ale aj - a to je dolezite - dokonca aj pre 5 rocne deticky,ktore maju nadpriemerne vyvinutu inteligenciu, a v skolke sa nudia. Takze na jednej strane je 0.rocnik pre deticky co zaostavaju v 6.rokoch a jednak pre nadpriemerne iteligentne 5 rocne 🙂 🙂
@bluerose vsak ano,,, kvoli tej reci jej vlastne psychlogicka odporucila ten nulty rocnik... Neviem, ale to bola nasa osobna skusenost.. A vsak nkoniec aj dobre, ze to takto dopadlo. Predsa v skolke uz bola od 3rokov, dalsi rok by sa jej uz total protivil, a uz mala aj kamaratky zo skolky,teraz spoluziacky 😉 ta ucitelka je az mooooc mila 🙂 terajsi piataci co ich mala 4 roky si tazko zvykaju na 2.stupen, co predmet to iny ucitel 😀
@missy97231 netreba pocuvat vo vsetkom lekarov, tiez su to len ludia - a velakrat omylni 😀 je super, ze sa tvoja sestra rozhodla, tak ako sa rozhodla 😉 Mala je ocividne v skole spokojna a to je hlavne 🙂
ahojte, konecne nam ustupili teploty zo zubov a mame dalsie 2 nove (stolicky), a aby sme toho nemali malo tak maly zareagoval na mmr ockovanie.... prekvapilo ma ze na 10 den po ockovani :( ale stalo sa.... proste sme dostali osipky.. uplne lahka forma s tym, ze za dva dni boli prec... ale nalakala som sa..... tot moja skusenost s ockovanim MMR.....
Ahojte baby 🙂 vidím, že riešite mmr očkovanie. My sme ešte neboli, mám z toho zase stres. Navyše som si pred dvoma dňami uvedomila, že som nejak dávno nemala mrchu =-O po konzultácii s kalendárom mi to vyšlo na 12 dňové meškanie. Ak som fakt tehu tak to bude priam zázrak, alebo tie malé mršky používajú nástroje 😀
@d_anica jejooooo keby si bola, tak by to bola parda 😀 no ti asi prajem co? 😀😀
@katuska_za
@jana86
@iwky
Ahojte baby, meskanie sa nakoniec natiahlo na 17 dni, ale tehu nie som. Robila som si test, negativny a den na to dosla mrcha. Skoda, uz sme sa tesili na dievcatko 🙂
ahoj holky! dlouho jsem tu nebyla... musím se pochlubit.. Šimonek měl 15měsíců a už bezpečně ovládá z toho co jsem si vzpoměla 34 slov a citoslovcí a dokonce spojujeme!!!! krmí rád naše andulky a zavolá ,,koukej!" a jak se otočím tak dodá ,,pipi papá" 😀 ... strašně se mi to líbí a nejvtipnější je když volá ,,pití!" to se mi strašně moc líbí jak si umí říct že chce pít..
a smutná zpráva na závěr... 5.2. mi umřel synoveček -akorát mu ten den bylo 5měsíců 😔 ..
@bettyx akurat som chcela napisat, ako nam to tu viazne, uz tu skoro vobec neprispievame. To je skvele ako Šimonko rozprava, moja krpana stale len tak nezrozumitelne hlaskuje, ale uz jej z toho blabotania niekedy aj nieco vzide 🙂...
Dost ma vzala sprava o tvojom synovcekovi, velmi zle taketo spravy teraz znasam, ked sa nam ma o par tyzdnov narodit naschlapcek. Asi sa ti o tom nechce pisat, ale bol chory?
@peta_k když si tady na MK přečtu něco podobnýho, tak mě to rozechvěje strašně, ale tohle už je v rodině tak je to pocitově totálně nesrovnatelný... byl to zdravý, usměvavý chlapeček! vůbec nic mu nebylo.. umřel na SIDS ☹
dnes jsme navýšili s mluvením skŕe.. malý poskakoval s plyšovým pejskem a řikal u toho ťapi ťapi -tak jsem na něj náležitě pyšná... a taky se mi hodně líbí že ví na co je taoletní papír! když mi běží Štěpánek na záchod, tak on žene za ním a volá kaká! kaká! 😀 ... a pak právě kouká jak mu pomáhám se utřít a včera si vzal ruličku, utrhl z ní 1 čtvereček a šel za ním a dělal že ho utírá 😀 .. to je hrozně srandovní

@bluerose myslela som to podobne ako tunzal.... ze nieje to dane zakonom ale je take "pravidlo", ze skolka si radsej vyberie zaockovane ako nezaockovane dieta.... jasne ze matke daju vyrozumenie ze neprijmaju z dvododu kapacity... kedze si skolky mozu vyberat tak si vyberaju... a naozaj si kazda skolka urcuje svoje pravidla, bohuzial je to tak.. maju svoje vnutorne pravidla podla ktorych beru deti a rodicia ich oficialne nikdy vediet nebudu... a jedno z nich byva aj ockovanie.... a potom poznam aj skvolku co si vybera deti podla prijmu rodicou ale to je ina kapitola 😀 a nebudem to tu rozoberat....