Pozitívny test a na sone nie je nič vidieť

nony6
8. mar 2016

Ahojte,chcela by som vediet,ci ste zazili nieco podobne.Min.tyzden som si robila tehot.test,kedze MS mi meskala tyzden a druha ciarka bola velmi slaba.Odvtedy som si robila dalsie testy,ktore postupne tmavli.Dnes som bola u doktora,ale ten mi povedal,ze zial nic nevidi a nemoze mi tehotenstvo potvrdit.Vcera som si robila test a ciarka bola uz rovnako tmava ako kontrolna.Nemal by uz doktor nieco vidiet? Posledna ms bola 22.1.Stalo sa vam nieco podobne a boli ste tehotne?

rheuska
8. mar 2016

Boze prezri si historiu. Tolko krat sa to tu omielalo. Si v piatom, alebo siestom tyzdni co cakas??? Ze ti male bude recitovat nasobilku? Zatial by aj tak videl akurat tak gestacny vak. Chod na sono najskor v desiatom. Uz budes mat aj istotu, ze je vsetko ako ma byt ak bude bit srdiecko. (od osemeho su viditelne, len nie vzdy sa zachytia a mamicky potom zbytocne stresuju ako ty teraz.

rhiannon
8. mar 2016

@rheuska prepac, ale toto je velmi zla rada. Moze ist o mimomaternicove tehotenstvo a tam moze ist aj o zivot...vak by uz v 5tt mal byt vidiet...

maminkasisa
8. mar 2016

doktor na zaklade krvnych testov potvrdi alebo vyvrati tehotenstvo.... vidiet naozaj este musi byt nic...

andy03
8. mar 2016

Ja som mala podobne nieco a doki nic nevidel.zakazdym ma objednal o 3-4 dni neskor a ked uz nic nevidel ani na zaciatku 7tt tak zacal riesit. Nakoniec som potratila lebo som mala babo uchytene na naspravnom mieste pri krcku dole a preto ho doki nevidel..tak jedine opakovana kontrola lebo si myslim ze ked ti meska tyzden tak aspon vacok by malo vidiet..ale kazde tehotsnstvo je ine..
@rheuska inak si myslim ze tiez nevhodna rada

rheuska
8. mar 2016

@rhiannon aj tak si nepomoze. Kontrolu jej urcite dali na neskor. Pisem, ze akurat tak gestacny vak by malo byt vidiet. No a to nie je ziadna zaruka, ze je vseetko v poriadku. No mojej sestre diagnostikovali mimomaternicove a aj tak cakali do desieteho tyzdna s vyskrabom. Ale ako priroda zariadila mimomaternicove uz ma 18 a za par rockov aj vlastne deti bude riesit. Ano doba trosku postupila, sona su kvalitnejsie, len prirodu aj tak neurychlis.

piacere
8. mar 2016

@rhiannon stačí, že bola posunutá ovulácia, otehotnela neskôr a reálne nie je v 5tt, ale napr. v 4tt... samozrejme, že nič nevidieť.... 🙂
silne pozitívny test môžeš mať aj pri hcg 100, keďže ich citlivosť je od 10....
Na sone vidieť vak od hodnoty cca 1000....

misel0806
8. mar 2016

@nony6 hovoris ze na sone nic nevidel podla mna ak by si mala mimomaternicove tehu tak to na sone zbada hned ci sa nenachadza v brusnej dutine ale sa nezaseklo vo vajecnikoch. Bola som s niecim podobnym na gynde sice ja som mala ciarky slabsie no isla som pte istotu. A povedal tiez ze tam nic nevidi a zaroven vylucil mimomaternicove tehu. Dal vyvolavacku a prisla mrcha😉😉

lienka_x
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monicm
8. mar 2016

@nony6 Mne sa to stalo, tiež pri prvom som hneď utekala k dr. A tiež nič nevidel, povedal, že mám prísť o 1-2 týždne na kontrolu. Potom už bolo pekne všetko v poriadku. Poučila som sa a pri ďalších tehu som neutekala hneď, ako meškala týždeň. Počkala som do cca 7-8 týždňa. viem, že je to ťažké, vydržať, ale nemáš veľmi na výber.

monicm
8. mar 2016

@rheuska Dá sa to povedať aj slušne, netreba sa hneď do nej navážať. Väčšina žien nevie pri prvom tehotenstve, že lekár v 5. týždni nič nevidí a hoci je test pozitívny, máloktorej to potvrdí z uzv.

nony6
autor
8. mar 2016

Dakujem za rady.Mam prist o tyzden,ale nezdala sa mu ani sliznica a okrem toho mi nasiel malu cystu na vajecniku.Zajtra mam mat vysledky Hcg,ale podla jedneho odberu asi nezisti,ci to nie je mimomaternicove,nie?

nony6
autor
8. mar 2016

@monicm ale co Ak by to bolo mimomaternicove? nie je lepsie prist skor?

monicm
8. mar 2016

@nony6 Mimomaternicové nie je zo začiatku nebezpečné (až neskôr, keď vajíčko príliš rastie), ak by mal nejaké podozrenie, určite to rieši. A čo myslíš tým, že sa mu nezdala sliznica? Lebo mne vtedy povedal, že sliznica je proste iná, buď príde menštruácia, alebo sa telo pripravuje na tehotenstvo. Z hcg testu nezistí, či ide o mimomaternicové. Neboj sa zbytočne. Je veľmi časté, že žena má pozitívny test a lekár niečo vidí až v cca 7.-8. týždni. Vajíčko býva oplodnené vo vajcovode a také oplodnené cestuje do maternice, popritom sa delí a potom sa uhniezdi v maternici. Preto test býva pozitívny, keďže vajíčko je oplodnené a hcg sa pomaly tvorí, ale ešte nie je v maternici a tak ho lekár nemôže vidieť.

lienka_x
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rheuska
8. mar 2016

Ospravedlnujem sa za navazanie. Len tato tema sa tu opakuje pravidelne. Staci pogooglit a najdes mnoztvo rad a odporucani. A gynekolog ti ucite povedal aky bude postup. A ozaj nikto z nas tu nema carodejnu gulu, ktora odpovie o co ide konkretne v tvojom pripade. Vsetky by sme chceli vediet co najskor o nejakom probleme. Len bohuzial priroda ma svoj cas. A aj v pripade mimomaternicoveho sa caka na vyskrab. Neurobia ho hned. Potrebuju si preverit, overit a uistit sa,ze ozaj ide o mimometernicove. A ako vravim v pripade mojej sestry sa to napriklad vyplatilo. Takze bohuzial musis pockat. Inak niekedy pri diagnostike zlyha aj technika, alebo ludsky faktor. Proste nemusi to znamenat nic, alebo aj moze naznacovat problem.

zorilka
8. mar 2016

@nony6 Ahoj, mne Dr. tiez povedal, ze v 5tom nic nevidi a nebral mi ani krv. Predtym som aj krvacala (bola som aj na pohotovosti), na kontrolu som mala prist o tyzden a uz tam nieco videl, ale bez bijuceho srdiecka. Tak ma opat poslal o tyzden na kontrolu a tam uz blikotalo aj srdiecko 😊. Drzim palce, aby to bol aj tvoj pripad.

rheuska
8. mar 2016

A ja som krvacala v siestom tyzdni a gynekologicka mi proste povedala, ze zbytocne nieco pozerat. Ze aj tak nebude mudrejsia. Proste pockat na ozvy a tie prave kvoli stresujucim mamickam pozera az v desiatom. Vtedy je az istota, ze nieco neslo podla planu resp. naopak. A ak by nastal aj spontanny potrat tiez by nebolo mozne ho zastavit v takomto rannom stadiu. Ale samozrejme pri silnom krvacani do nemocnice treba ist.

piacere
8. mar 2016

@nony6 mimomaternicové zistí z odberu, iba ak ho opakuje viac krát.... zvykne totiž kolísať... raz hore, potom klesne, potom zase stúpne....

shirako
10. mar 2016

Ja som pri dcerke nemala ani pozitivny test a ani na sone nebolo nic vidno..takze jic nie ke este stratene

abbey1
10. mar 2016

@nony6 Ano. Pri druhej dcére to isté. Meškajúci menzes, pozitívne testy a dokonca ani gynekológ špecialista tam nič nenašiel. Vraj bola hlboko v maternici. Našťastie dnes má už 16 rokov to malé neviditeľné. Držím päste.

nony6
autor
12. mar 2016

ďakujem za rady, už mám výsledky z krvi, HCG bolo v utorok 716. Ak som to správne pochopila, tak ak je nižšie ako 1000, tak možno ešte preto doktor nič nevidel na sone. V pondelok idem k nemu opäť, aké by malo byť teda HCG po týždni? Dnes ráno som si však robila ďalší test, ale testovacia čiarka bola slabšia ako kontrolná. Predtým som však mala rovnaké čiarky. Môže byť, že mi HCG klesá? Dá sa to odsledovať testami? Použila som iný test ale rovnakú citlivosť, tak ak by HCG neklesalo, tak by mali byť čiarky rovnako silné, nie?

andy57
23. mar 2016

@nony6 ahoj ako si dopadla?

drobec22949
26. mar 2018

ahojte viete mi prosim poradiť: dnes som bola u dr na sono a mala by som byt 8tt ale nebolo vidno zarodok- iba tehotensku dutinu ten vak. mala niektorá takúto situaciu? ze nebolo vidno zárodok?? Myslíte že je tam ešte nejaká šanca že sa tam zárodok objaví? idem tam o týžden v stredu.

dakujem za každú odpoveď je to moje prvé tehotenstvo po 3 rokoch snaženia sa

dzennyfer
14. jan 2020

ahojki babi chcem sa svami poradit prosim vas povectemi ci mate stim nektora skusenosti lebo som vistresovana a bojim sa strasne prosim povecte spravila som si test gs mama test a ukazujemi na sest testov to iste jedna silna jena slabsia a dneska som isla u doktora a on povedal ze tam nic nevidi

dzennyfer
14. jan 2020

@drobec22949 ano aj ja som bola dnes a on mi povedal ze tam nic nevidi ale na sest testov mi ukazuje jednu silnu a jednu slapsju

dzennyfer
14. jan 2020

@andy57 ahoj co ti nato

dzennyfer
14. jan 2020

@abbey1
@abbey1 ahoj to naozaj babi pomostemi som videsena aj jamam taki isti tip

dzennyfer
14. jan 2020

@nony6 ano

dzennyfer
14. jan 2020

napiste prosim som zufala

nony6
autor
14. jan 2020

@dzennyfer u mňa to vtedy nedopadlo dobre. Ale to pre teba nič neznamená. Niekedy je to na sone vidieť až neskôr. Hlavne nestresuj, všetko ukáže až čas.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre