Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
Ahojte tak sa zapojim nam sa narodil chalan 9.5. s hlavickou to mame ako Vy ked sa mu chce drzi aj 5 minut a blaboce si ked nema naladu lahne si a nic ;) rezim mame cca od 1.mesiaca rovnaky co sa tyka nocneho spanku okolo pol 8 okupat napapat a do 22:00 vacsinou uz spi tvrdo a vstava okolo 4:00 - 6:00 ako sa mu chce 🙂 po rannon krmeni niekedy este zaspi na hodku dve potom vstavame polozim ho na gauc necham sameho tak cca 30 min sa vyhra potom hracia deka s hrazdickou tam vydrzi sam sa hrat tak do hodky potom nakrmit a spat a tak to ide dookola bol hodinu hore dve spal teraz je dve hodky hore hodku spi a poobede dlhy spanok cca 2-3 hodky. Ked moze vzdy ho nechavam hrat sa sameho ak sa uz nudi tak sa rozpravame a spievame 🙂
@nany12
@eveve takze vy obe tiez dojcite?preto som sa pytala na ten rezim,lebo dojcim malu na poziadanie a teda mne sa neda vtesnat ju do nejakeho rezimu.akurat vecer okolo 19.kupkame,potom sa krmime a okolo 20.30 buva.lenze zaspi pri tom krmeni,inak nie a preto nam to trva tak dlho.dokonca cez den je niekedy prisata este dlhsie.stalo sa vam to niekedy?ako ste to riesili?
nie ja uz nedojcim a vlastne ked nad rym rozmyslam nocne spanie nam zacalo ked som prestala kojit okolo 5-6 tyzdna takze s tym ti neporadim :( predtym ale mal do dvoch tyzdnov 2 hodinove intervaly potom az kym sme neprestali kojit 3 hodinove mimo to sa nikdy nedozadoval papat aj spinkal pekne budil sa presne po 3 hodinach no ja som ho krmila 10 min z jednej 10 z druhej max 20 ked zacal zaspavat a vedela som ze spapal malo budila som ho a dokrmil sa ale s vacsimi detmi je to uz asi ine - netusim.
Ahojte dievčatá 🙂
konečne sa nám podarilo troška sa aj zapojiť opäť do diskusie 🙂. Laura nám krásne rastie, máme 60cm a 6,060kg, takže celkom slušná váha. To je super, že sú tie naše detičky také čiperky 🙂. Stále dojčíme, hoci na začiatku sme museli riadne zabojovať a potrápili sme sa, som rada, že teraz tak pekne fičíme na materskom mlikečku. Stále však chodíme na laktačné poradne a každú blbosť konzultujeme s laktačnou poradkyňou.
Naša princezná sa už v 2,5 mesiaci rozhodla, že bude sedieť. Naučila sa chmatnúť hocičoho, čo jej príde pod ruku (kolotoč nad postieľkou sme museli dať vyššie) a vytiahla sa až takmer do úplného sedu. Teraz sa strašne jeduje, lebo jej to nechcem dovoliť. Stále naťahuje ručičky, aby som jej podala prsty a mohla sa posadiť. Mne sa to zdá ale ešte veľmi skoro, tak ju zabávam ako sa len dá 🙂 Cez deň toho moc nenaspíme, aj to málo iba v manduce, alebo šatke, inak veľmi zle zaspinkáva, ale večer sa pekne o 9,00 uloží na nočný spánok a potom už sa zobudí až okolo 3,00 a potom ráno o 7,00. A potom si ešte potiahne do 10,00. Takže celkom pekne. Len sa napapká prehodí na druhú stranu (s tým jej samozrejme ešte pomôžem) a spí ďalej.
@mm22 s tým zaspávaním si hlavu nelám, uspávanie je jednou s funkcíí dojčenia, si šťastná žena, že ti tak drobček zaspí, lebo naša zaspí iba pri chodení a v manduce. Ona to má už z pôrodnice, už tam som musela s ňou o tretej ráno pochodovať po chodbe, aby zaspinkala. Teraz t omáme cez deň. Ale maminky, čo si tým tiež prešli mi tvrdia, že to ustane... tak verím, že áno 🙂.
@nany12 ahoj, no naša drží hlavičku celkom dobre. Ale tiež jej kvecne, keď je unavená. Aj preto sa hnevám, že už by sedela, ale hlávka jej ešte kvecá dopredu, keď sa pokúša posadiť...
A inak, maminky vy ako uspávate? Utešte ma, že nie som jediná májovka, ktorá má také náročné dieťa 🙂, prosím, prosím 😀
A aj s deťúrencami nejako cvičíte, alebo ich učíte prevaľovať alebo tak? Lebo neviem, či sa to má učiť, alebo sa bábätko skrátka jedného dňa pretočí...
no ja cez den uspavam v kociku alebo na cumlik na pohovke a este sem tam v hojdacom lehatku ale vacsinou kociar a to s nim niekedy trasiem ako o zivot a jemu sa to strasne paci a hned zaspi 🙂 a vecer do postielky a na cumlik.
no nas ma 66 cm a 7,3 kg 🙂)) je velikansky ako slon 🙂 necvicim akurat s nozickami sem tam ani ho neprevalujem ani nic okrem toho ked ho davam na brusko tak nic. satku ani nemam ani neviem ci by sa mu to pacilo neznasa ked si ho niekto pritisa k sebe on ma rad volnost 🙂))
Ahojte tak Miuska ma 62cm a 5500g. Stqle iba kojime. Cez den moc nespinka, hra sa, preguluje, uz sme zacali pouzivat velku prenosnu postielku, tam sa pekne hrajka, vsetko zuzle, zaspinka tak na 20 minut a to len s plienockou na ockach. Ale inak ani neviem, ze ju mam. Boli sme v tatrach tak sme aj nieco pobehali, krasne si to uzivala.
Vecer sa okolo osmej okupkame a napapame a potom spinka do stvrtej, napapa sa a spinka do siedmej, potom sa pohra hodinku a este spinkame do desiatej. Takze sa pekne vyspinkame. Ked sa napapa tak ju dam do postielky, obcas si este nieco brble ale dnes napr.odpadla aj bez cumlika. V nasej posteli je len rano od tej siedmej, to si tak spolu uzivame.
Brusko uz ju vobec neboli nastastie, prdi ako taky stary chlap.jedine co je tak kaka iba raz za tyzden.
@bublinka711 no nasa mala zaspi len na prsku.parkrat sa jej podarilo aj v kociku,ale v poslednej dobe ho rezolutne odmieta,tak sa nekocikujeme vobec,len nosime po vonku az sme aspon trochu na vzduchu. Uz sa tvoje mimi prevaluje? Nasej sa akosi teraz nechce. Niekedy mam pocit,ze sa jej hadam uz aj zubky tlacia-moc slinta,vsetko obhryza,skoro neustale ma pasticky v puse 🙂 dam ju na brusko a miesto dvihania hlavicky sa zakusne do podlozky 😉
@mm22 no naša nespí ani v kočíku, pred tým fungovalo nosenie, ale teraz bojkotuje už aj šatku a manducu, ach jaj. Niekedy má dni, že v pohode, a niekedy no strašné jedy. Tiež riadne slintáme, naša laktačná povedala, že v troch mesiacoch to už môže byť aj prvý zubček, ale že s veľkou pravdepodobnosťou je to iba súčasť psychomotorického vývinu, kedy bábätko spoznáva seba aj svet okolo cez pusinku. Skrátka, najskôr spoznáva svoje pästičky a preto ich dáva do pusinky a potom idú do pusinky aj všetky ostatné veci. My tiež teraz všetko cucáme 🙂. Inak naša hlavičku drží krásne, len keď už ju niečo najeduje, tak potom začne hrýzť podložku 🙂. Ešte sa nepretáčame, ale keď je bez plienky, tak už vrtí riťku, akoby chcela ísť do boku 🙂. .
@bublinka711 no akoby som o nasej citala 🙂 manduca zatial vyzera ako totalne zbytocna investicia,ale snad neskor jej este pride na chut 🙂 no a cez den toho moc teda nenaspi, niekedy len 20min.,sem-tam sa podari na 2hodky,ale to malokedy. No a opat nam sarapatia tie lupky na hlavicke-nie a nie sa ich nadobro zbavit :-/
@mm22 my sme lupinky našťastie pekne zvládli s excipialom, ale asi to záleží aj od pokožky. Lebo ja som jej to natierala, keď to mala,a potom už iba tak občas, keď ma napadne a už sa jej to nevracia. U nás je to momentálne s tou manducou také striedavé, jeden raz áno - potom zas nie... no akú má náladu a tak. Ale zas ja som ju prvé dva - dva a pol mesiaca prakticky stále iba nosila. Mne to zjavne aj chýba viac ako jej 🙂. Ona už chce byť veľká samostatná baba a ja by som si ju ešte chcela tak tulikať 😀. Hrúúúza ako strašne rýchlo rastie 🙂. Teraz sme dostali od jej krstnej také to lehátko a ona je v ňom úplne happy, a to ja som sa dušovala, že svoje dieťa do týchto lehátiek nikdy nepoložím 😀 😀 😀. No čo už, človek mieni, dieťa mení 🙂. Inak, ja som si teraz spomenula, čo našu prinútilo držať hlavu na podložke, aj teraz ju to motivuje. Manžel vyrába drevenné hračky pre detičky a s molou sa s nimi hrajú tak, že Lauru dá na podložku na zem a drevenným vláčikom začne pred ňou behať po podlahe. Vieš si predstaviť, čo je to na tej plávačke za rachot 🙂. Ale malá drží hlavu a pozerá s otvorenými ústami 🙂. Vydrží takto aj 15min. KEby som ju položila len tak, tak do minúty sa už jeduje 🙂.
@ivuskase a aké vy už máte vlásky... My máme ešte len takú plstvinku 🙂. Božinku ale krásna je 🙂
Takze po dnesnej poradni -mame sa fajn, poriadne rastieme-6375g 🙂 , hlavicku drzi krasne, mala je silna a pevna. Tym,ze vsetko hryzie a tak slinta, a preto, ze sa nam skracuje interval medzi kojeniami-mozeme pomaly zacat s prikrmami-zemiak,mrkva apod. 🙂 Takze to slintosenie znamena,ze sa tvoria zalud.kyseliny a traviaci trakt je pripraveny na tuhsiu stravu a ze na zubky si este chvilku pockame 😉
@bublinka711 nam vlasky zostali od narodenia, nejake vypadali ale toto jej zostalo
Inak baby nam na tie supinky zabrala taka emulzia z biodermy
Baby mi sme sa zbavili šupiniek z vláskov obyčajnym olivovým olejom. Vždy asi hodinku pred kupanim som jej dobre natrela hlavicku s tym olejom a detskym hrebienkom dobre vyčesala potom umyla pri kupani a stale toho bolo menej a menej az to zmizlo.
olivovy olej z lekarne
halo-halo 🙂 tak co maminy? Ako sa dari?
ahojtee 🙂 ja sem prispievam sice prvy krat,ale boli sme v poradni a meriame 66cm a vážime 6650g 🙂 o par dni mame polroka.... vy ste ako na tom 🙂
Ahojte baby, funguje tato diskusia?
@miamoja2012 na skodu veci ani nie :-/ aj ja som bola zvedava ako sa dari a nikto nic
Mohlo by sa to tu opäť obnovit

@mm22 No tak ze ci sa odtláča ručičkami od podložky ze si dvíha ako keby hruď tak som to myslela. Lebo nas stale sleduju na tej rehabilitacii a presne niekedy ma taky den ze krasne drži hlavicku ked je brusku a inokedy proste ani za svet. A väčšinou ked ideme k lekarke tak zaspi v kočiku a tam ju zobudia a tam sa jej duplovane nechce nic robit. Som vravela ze ju natocim a pustim to lekarke. No Režim ? tak uz sa nam to nejak ustalilo zo začiatku sme mali koliky tak sme boli hore do pol 4 rana s neskutocnym revom ale teraz tak okolo 9 vecer kupeme lebo je leto a von sa da len vecer ist ked su horucavy napapá sa a len tak dremka do 23:00 este raz ju nakojim a o pol noci zaspinka a spinka do 6 niekedy aj 7 rana. Potom zase papa a znova zaspi do nejakej 10 potom je hore ked ju nic neomina tak sa nam smeje gagoce a tak a potom zase zaspinka ale cez den nemam odsledovane ze o kolkej spi a o kolkej je hore to je kedy ako ale vecer je to rovnake stale. Ale väčšinou ked sa napapa taku hodinku je hore a potom zaspinka