@pawli712 jej, kiez by som aj ja mala tolko energie 🙂 toto tehotenstvo som pribrala len polovicu toho co pri prvom, ale citim sa teda horsie. Bolieva ma chrbat a citim sa uplne vycucana. A to uz 2 tyzdne ani nechodim do prace. Snazim sa oddychovat co to da, ale mam pocit, ze pohyb mi akoby dobijal baterky, takze ked vladzem, radsej sa hybem.
@mliecnapena ja mam toto prvé tehotenstvo, a som pribrala cez 25kg, ja som este 2tyzdne po začiatku materskej chodila do roboty, potom pár dni ze som nevladala nič, uz som myslela ze budem rodiť pomaly a ono zrazu zas prisla energia. Ale moja váha sa odráža aj na váhe malej. V 38tyzdni som a mala ma 3800 gramov
@pawli712 ja som pri prvom tiez pribrala 25 kil a syncek vazil 4400 gramov ked sa narodil, slonik maly 🙂 ale ja mam velkeho muza, ani druhe babo nebude asi trojkilovy uzlicek 🙂 brusko mam uz teraz v 33 tyzdni ako ine pred porodom... ked odchadzam z domu na nakupy, susedia sa ma pytaju, ci uz idem rodit 😀
Ja mam tiez veľkého muža, takze tiez ma byt po kom 🙂 len sa obávam toho pôrodu aké to bude ked je taká velka uz teraz, lebo ja som bola dost chuducka, a ani teraz mi nikto nechce veriť ze vážim 75 kg, a neviem nemyslim si ze mam az take veľké brucho
@mliecnapena
@pawli712 Tak to je skvele, ze sa mas vyborne 😉 Bodaj by som aj ja mala tolko energie, ako pises... Toto je tiez moje prve tehotenstvo, ale odtrpela som si ho dost... Prvych 15tt. nonstop zvracanie, unava a pod. Potom lepsie, potom od 19tt pohyby a zacali sa problemy so spankom, ktore trvaju az doteraz. V 30tt sa vratilo zvracanie, pridali sa krce do noh, brucha.Od 34tt brutalna kyselina a od 36tt pravidelne tvrdnutie brucha. Takze celkom vtipne to je u nas 😒 Ale nastastie babatko sa ma dobre, len teda je nejake tvrdohlave a nechce sa uz 10tyzdnov otocit dole hlavickou. Takze bud budem malu rodit prirodzene, ale zadockom alebo ak bude velka, bude to sekcia ☹
@mliecnapena @pawli712 Teeeeeda baby, riadne velke babatka budete asi mat 😀 Mne by mali zistit odhadovanu hmotnost malinkej buduci tyzden, tak tiez som uz velmi zvedava... Ja som zatial pribrala 9,5kg a zajtra zacinam 38.tt 😉
Caute baby, tak ja som napriklad posledne dva tyzdne vobec nepotrebovala spat, o polnoci som si sla lahnut a o pol 6 rano som uz cvirikala... a poobede ziadny slofik, vobec sa mi nechcelo.. Ja, kralovna poobednych slofikov 🙂 A teraz, ked od unavy padam na hubu, tak sa mi spat neda, lebo mam taku nadchu, ze dychat nemozem :(
Inak uz mate vsetko nachystane? Aj ste zbalene do porodnice?
@lubig Nadchu z alergie, ci prechladnutia? Mna tiez zacina akosi pobolievat hrdlo, co sa teda vobec netesim ☹ Hlavne, ked mam ist v utorok na odbery kvoli internemu predoperacnemu vysetreniu. Och 😒
Nachystane, ako sa to vezme 😀 My este v utorok cakame maliarov. Akoze nakupene uz mame vsetko, ako pre malinku tak pre seba. Ale teda postielku este nemam zlozenu, v najhorsom zlozi priatel, kym budeme v porodnici 😎 A zbalena som do porodnice uz od nedele, kedze som mala dost silne bolesti, tak sme sa zlakli a pre istotu som sa uz nachystala, keby cosi 😝
Az teraz som si vsimla tuto diskusiu! Ano, aj ja u Kocha uz druhy krat, s terminom 24.12….! Idem si zazmluvnit dr. Ondackovu co som mala aj minule a pevne verim a dufam, ze to dam este pred Vianocami 🙂 A inac doktori casto odhovaraju od Kocha, ale nemaju dovod. Ja letim zo zahranicia na SR rodit lebo pristup je jednotkovy a cenovo sa za rovnaky standard v zahranici plati 3x viacej. Ozaj, viete ako to je s navstevami malych deti? Ja mam 1.5 rocneho syna a chcem aby mohol dojst za mnou a v ramci moznosti aby aj manzel mohol so mnou tam byt a aj nocovat… mne sa to pacilo ked tam so mnou bol cely cas u prveho, ale neviem, ci bude tak plno, ze budeme musiet o apartman poziadat alebo celkovo, ci bdue kapacita...
Kocky neviete ci sa da zazmluvnit Sebikova k porodu? Na stranke v zozname lekarov nie je, ale dufam ze zazmluvnit sa da... ja som k nej presla od Zahumenskeho kedze ten konci...
Ahojte baby,
tak ako to zvladate? este ste vsetky 2v1? 😉 My este drzime pokope, dnes som bola zrovna v poradni. Zatial vsetko ok, CS skore medzi 3 a 4, ale krcok stale tuhy - uzavrety. Mala sa neumudrila, stale ju mam ako KP a dnes ju aj vazili, tak odhadovana hmotnost je 3240g. Lekar bol aj trochu sklamany, ze uz je taka tazka, kedze este mam nieco vyse 2tyzdnov do porodu a on silou mocou veril a chcel, aby som rodila prirodzene. Lenze tam moze byt babatko max do 3,5kg, ked je ako KP. No a rovno mi povedal, ze ak sa to do tyzdna u mna nerozbehne spontanne, tak uz potom rodit prirodzene nebude mozne, lebo mala bude mat isto viac ako 3,5 kg. Viac menej sme sa dohodli tak, ze ak do buduceho stvrtka neporodim, dojdem na proadnu, skontroluje znovu hmotnost malej a potom sa pripadne definitivne rozhode pre termin na sekciu ☹ No, nadsena teda vobec nie som, ale tak co uz narobime... Hlavne, nech je mala v poriadku, to je najdolezitejsie!
Meral mi dnes aj rozmery panvy, ale teda nijako sa k tomu nevyjadril, ze ci je to ok alebo nie. Len si tak popritom pohmkaval, tak teraz neviem, co si mam akoze mysliet... Rozmery v knizke mam, ze 26/28/32/20. Neviete niektora, ci je to ok alebo ako?
Inak musim povedat, ze posledy tyzden zvladam celkom dobre.Lekar vravel, ze ci to nie je ticho pred burkou 😀 No neviem... Kde tu cez denobcasne kontrakcie, ale este sme aj malovali byt a musime teraz vo velkom upratovat, takze ak je to prilis narocne, supnem si jedno magnezko a vacsinou zaberie a ulavi sa mi. Trochu mi zacali opuchat prsty, aleku podivu na rukach 😕 Ostatne taky standard...
my sme stale 2v1 🙂) poradna ako vzdy dopadla dobre, posledny odber krvi pre pripad epiduralky, dalsi piatok ma objednala s tym ze si nieje ale ista ze sa uvidime ze do tyzdna sa moze vela zmenit ale rodit by som mala v termine 🙂 tak som zvedava 🙂
@pawli712 pozeram ze je aj sanca ze my by sme sa v kochu mohli stretnut 🙂 koho mas dr? Zazmluvnujes?
@sziwi babulka nevesaj hlavu, mozno saTi to este v najblizsich dnoch rozbehne a stihnete prirodzeny porod do tej vahy 3,5 😉 ono sa to vsetko moze zo dna na den zmenit. Kamoske dr tvrdila ze porod nehrozi, ze urcite este nie a v tu noc este porodila 🙂
@chichinka Jaj moja, bodaj by sa to rozbehlo spontanne. Bola by som radsej, ale tak je pravda, ze clovek nikdy nevie, ako sa porod nakoniec vyvinie... Mozeme zacat prirodzene a nakoniec sa to aj tak zvrtne a ide sa sekciou. Netvrdim, ze nie som smutna z toho, ze by som mala ist planovane sekciou, ale snazim sa to brat tak, ze ved je predsa jedno, ako pojde mala von, hlavne nech je v poriadku 😉 A kto vie, mozno sa v Kochu stretneme nakoniec viacere 😝
Ahojte baby, nejako ste ticho... Tak snad je u vas vsetko v pohode? 😕 Mne je dnes dost na prd. V podstate od vcerajsieho vecera mi dost tvrdne brucho a dnes mi este navyse aj mala tlaci na nejaky organ, lebo chvilami idem skapat, ako ma picha v bruchu na jednom konkretnom mieste 😒
Uz mam absolvovane interne predoperacne so zaverom, ze sekcia moze byt. Len lekarka skonstatovala pri vysetreni, ze mam dost velke brucho na svoje telesne proporcie, trochu opuchnute clenky a podla nalezu z mocu vraj vysoky sediment leuko a erytrocytov, co indikuje bud vytok alebo zapal. Ale teda nakoniec to zhodnotila tak, ze som sa zle vycikala, lebo som sa vraj mala predtym zospodu poumyvat, aby sa splachol hlien a bakterie, ktore sa tam nahromadili pocas noci, potom ze som sa mala trochu vycikat do WC a az potom priamo do skumavky. A ze preboha, preco som prelievala moc! Ze to sa nesmie robit. No preto som prelievala, lebo ja sa proste do skumavky vycikat nedokazem!!! Nech robim, co robim, nikdy sa netrafim. Vzdy to ide vsade naokolo a nie tam kam treba. Uz som XY krat davala moc na vysetrenie a nikdy s tym nebol ziadny problem... A zakazdym som ho prelievala a nikdy sa predtym zospodu neumyvala 😕 Tak nechapem, no 😖
@sziwi ja tiez prelievam, si neviem predstavit ako by sa mi podaril trafit sa a estek tomu rano ked som rozospata, ale hentak to robievam ze najprv trochu do zachoda, potom do poharika a ostatne znova zachod, ae umyvat sa neumyvam, ja som dopadla tentokrat tak ze od soboty ma boli hrdlo, teraz som kaslat zacala, teplotu nastastie nemam, uz len cakam kym mi odide hlas a na porodnej sale budu mat taky tichy porod ako asi este nikdy :D
@pawli712 Tak som rada, ze nie som sama, co prelieva 😀 Uz som si prisla jak totalny magor, alebo co... Inak, aj mna boli hrdlo. Uz tak tyzden ho citim a sa zacinam zahlienovat. akoby som mala chyteny cely nosohltan alebo co 😒 Tak premyslam, ze budem aspon kloktat stopanginom, ved uz by to nemalo nejako ublizit...
Inak caute baby 🙂
Po vcerajsom na prd dni sa musim pochvalit, ze noc hodnotim veeelmi pozitivne. Fajne sme sa vyspali, na WC som bola len raz a malinka vyvadzala asi len pol hodinku, takze paradicka 😀 To asi za odmenu za ten hrozny vcerajsok. Stravila som pod teplou sprchou asi 3x po pol hodine a zakazdym sa mi po nej ulavilo a prestalo to brucho tak tvrdnut.
Dnes som uz stihla poupratovat trochu byt, dala prat a pustila sa do zehlenia, lebo tu mame hotove Himalaje, ale uz zehlim asi hodinku a brucho sa zacina ozyvat, tak pauzujeme... Dokoncim to asi az poobede, uz toho nastastie nemam vela 🙂
Ahojte, rada by som sa pridala do temy, termin mam 6.1. a mam zazmluvnenu Dr. Marcisovu
Tak baby, za nami dalsia poradna... Ale, som z nej velmi sklamana 😒 Opat sme si zopakovali scenar spred dvoch tyzdnov, zabila som u lekara 2hod!
Najskor poradna o 40 min neskor, ako som bola objednana, tolko zien v cakarni, ze som normalne nechapala... A vo vnutri som nebola hadam ani 5min dokopy! Dnes ma odflakol, musim povedat... Evidentne mal toho plne zuby, ked nas tam bolo tolko. Zmerali mi tlak, vysetrili moc, lekar sa len spytal, ako mi je, ci nemam opuchy a ci je mala stale zadkom. Potom ma vysetril zospodu, so zaverom ze oproti minulemu tyzdnu ziadny posun dopredu. Vobec mi nemakkne krcok, cely je tuhy - uzavrety, navyse mala je vraj vysoko a vobec este nenalieha na porodne cesty. Spravil len rychly UZV, aby pozrel, ci je mala skutocne stale KP a ci bije srdiecko. K vytoku a bolestiam sa vyjadril len tolko, ze nic vazne... Ani malu neodvazil, hoci minuly tyzden povedal, ze to skontroluje, kolko pribrala. Poslal ma na CTG a rozlucil sa so mnou s tym, ze pockame do buduceho stvrtka, kedy mame naplanovanu poslednu poradnu, ci sa to niekam posunie, ale ze zrejme uz mala aj dosiahne tych 3,5kg. A to bolo vsetko!!!! 😠
Na CTG som si polezala zase dobrych 40min, ale som sa poucila z minula, tak som si tesne predtym dala horalku a hned si lahla na bok. Vbehol tam aj prednosta, popytal sa ako mi je, kedy mam termin, pozrel na zaznam, vraj uplne nadherny, vsetko je ok. Tak asponze tak 😎 No a potom som este isla naspat k svojmu lekarovi, dovnutra som sa ani len nedostala. Sestricka mu podala do ruky zaznam a on od stola zakrical, ze zaznam je krasny, ze mozem ist domov a mam sa drzat.
Takze tak sme dopadli 😖
Uz aj my mame za sebou dalsiu poradnu 🙂 o nieco to pokrocilo, pomaly sa otvaram, doktorka mi dava par dni do porodu 🙂 takze budem rodit v termine jak to vidim 🙂 CTG tiez v pohode, a pre istotu ma objednali uz na utorok na dalsiu poradnu 🙂
Tak a uz to mame za sebou 🙂 odskusali sme spermie a behom necelej hodinky prisli kontrakcie 🙂 porod trval dokopy 7hodin, slushy mala Dr ondackova a bola skvela, teda cely personal bol uzasny
🙂 a mame sandru, 50cm a 3660gramov
Ahojte baby🙂ako ste na tom?ja uz druhy tyzden chodim na kontrolu v piatok do Kocha..zatial nic..moze sa to rozbehnut vraj kazdu chvilu..a to som uz dve noci po sebe mala takych poslickov s pravidelnymi bolesti ze som mysleli ze budim mojho..nakoniec som vzdy po 2 hod.zaspala a rano zobudila a nic..vzdy ma to chytilo o 2 v noci..teraz 3 dni klud..len cez den citim velmi krcok..pichanie a trhanie..tak uz neviem..pripadam si ako prvorodicka ked neviem ako telo reaguje 🙂

Ahojte, ja sa mam napríklad vyborne 🙂) niekedy ani nemam pocit ze som tehotná koľko mam energie :D utorok sme.boli na poradni, vše v pohode, porodny plan povolili, a malinka je tak nízko hlavou ze mam skrátené hrdlo, ale ze to mozem tak vydržať aj 2-3 tyzdne, ale najradsej by som to mala za sebou uz