icon

Rodíme v decembri 2014 v sanatóriu Koch

sziwi
10. nov 2014

Prípadne v novembri, v januári 🙂 Koľko nás je? Možno sa tam niektoré aj stretneme 😉 Popíšme si o svojich pocitoch, poradniach, lekároch, poslíčkoch, pôrodoch, detičkách, proste o všetkom, čo nás napadne alebo trápi...

@chichinka 😎

sziwi
autor
1. dec 2014

@ingusa My zatial stale 2v1 🙂 Ale uprimne, uz zacinam mat toho fakt plne zuby... Hlavne tato noc bola priserna a den o nic lepsi. Mam pocit, akoby mi islo vybuchnut brucho, neskutocne pnutie citim, aj mi tvrdne, ale bolesti to zatial nie su. A mala sa chvilami tak neskutocne bolestivo puci, pomaly a precizne, ze uz meliem z posledneho ☹ Ja chodim do poradne vo stvrtky. Tak som zvedava, ci vydrzim do tohto, kedy mas uz naplanovanu poslednu poradnu a potom sa ked tak rozhodne, co s nami bude...

ubika
1. dec 2014

@femine Ahoj , urcite sa ta, lebo ja som sa jej pytala pred nedavnom, ci by ma mohla odrodit a ci sa nahodou niekam nechysta a povedala, ze nechysta, takze da sa . Drzim palceky...

femine
2. dec 2014

@ubika dakujem - v piatok mam poradnu tak sa jej rovno spytam.

zuzzzzy
2. dec 2014

Veľa štastia baby, ja som rodila v Koch

sziwi
autor
2. dec 2014

@pawli712 Ahoj mamicka, tak ako to zvladate? Dufam, ze sa mate aj s malinkou vyborne 😉 Btw, ako to v Kochu vyzera s kapacitou? Je tam plno, alebo si sama na izbe?

pawli712
2. dec 2014

@sziwi ahoj, a tak vselijak, mala cez den spí a v noci je hore.mlieka mam minimalne, teda este to ani mlieko nieje, ploche bradavky a sa mala nechce prisat, klobuciky taktiež moc nepomáhajú, tak sme boli na glukoze a teraz som bola pre mlieko, lebo chudatko musela byt uz fakt riadne hladná. A kapacita, pomalinky to tu kazdy den pribúda, ale na izbe som zatiaľ s manželom, tak som rada, vo štvrtok nás snad pustia. Aj ked sa trošku obávam, ale dufam v to 🙂

sziwi
autor
3. dec 2014

@pawli712 Juj, to ma mrzi, ze mate problemy s kojenim ☹ Snad sa vam to cim skor upravi, mozno doma sa to rozbehne, uvidis 😉 Treba verit! A drzim palceky, aby ste uz zajtra cupitali pekne domkov 😝 Drzte sa!

pawli712
4. dec 2014

@sziwi tak od vcera sme nakoniec doma, pustili nas nakoniec, aj kojenie s klobucikmi uz ide lepsie, uz dlhsie vydrzi ale stale trosku dokrmujeme

sziwi
autor
4. dec 2014

Ahojte,

takze posledna poradna za nami. Moj lekar mal dovolenku, tak ma vysetrila najskor dr. Marcisova a potom dr. Ditte robil UZV, aby sa vedelo, kolko mala vazi... Zospodu ziadna zmena oproti min. tyzdnu, vsetko uzavrete, poloha malej rovnaka - zadkom dole. Odhadovana hmotnost je uz teraz 3550g. Dr. Ditte navrhoval este cakat, ved termin mam az v pondelok a oni nechaju aj tyzden prenasat. A sekcia sa da urobit predsa vzdy, aj akutne. Vraj on by pockal a pri prijme by sa skontrolovala poloha, vaha a nasledne by sa rozhodlo, ze co dalej...

No, kedze som si vsak svojho dr. zazmluvnila k porodu, dr. Marcisova sa rozhodla mu zavolat a prediskutovat situaciu priamo s nim. On povedal, ze podla neho uz nie je na co cakat, ze mala uz je prilis velka a ja by som sa zbytocne len trapila. Takze verdikt znie... V nedelu poobede na prijem a v pondelok okolo obeda sa spravi sekcia... Samozrejme, ak by hocico, mam dojst hned.

Takze tak, nadsena nie som, ale dalo sa to predpokladat, ze to takto dopadne... Co narobime, ked sa inak neda. Hlavne nech je vsetko ok!

zebra41
4. dec 2014

Baby, chceli by ste takyto balik? Avent flaska 125ml, Dettol 250ml, ponozky, vzorka zubnej pasty, cistic Durgol, intimka, mineralka. 4Eur

zebra41
4. dec 2014
sziwi
autor
7. dec 2014

Tak babizne,

lucim sa na nevyhnutne dlhy cas. Zajtra okolo obeda nas caka sekcia a prichod babatka na svet 😉 Hned ako sa bude dat, poslem info... Nemam zial internet v mobile, takze je mozne, ze az po navrate z porodnice sa ohlasime... No, uvidime 🙂 Drzkajte sa tu zatial!

Papa

ingusa
7. dec 2014

@sziwi vela stastia a daj vediet:-*drzim palce..pa

inirontas
10. dec 2014

Aj my uz to mame za sebou, nebol to nakoniec vianocny ale mikulassky darcek 🙂 6. 12 na obed sa malinka narodila, prirodzene, v 37+3 tyzdni. Pri porode som mala tak ako u prveho babatka doktorku Ondackovu, opat chvalim, vynikajuci pristup! Porod bez komplikacii, nastrihu, stehov vo velmi priatelskej atmosfere! Drzim palce a prajem vsetko dobre zvysnym decembrovym mamickam! 🙂 Ak sa ma chcete na cokolvek popytat, nevahajte tuna cez forum alebo spravu!

haslerka1975
11. dec 2014

@femine dr.Zahumensky v Kochu konci? Ide niekam do zahranicia?

mmmagnetkaaa
18. dec 2014

@haslerka1975 ide vraj do TT

sziwi
autor
19. dec 2014

Ahojte, tak my mame dnes 11dni 🙂 Uz sme doma, isla som tiez sekciou, planovane kvoli polohe a velkosti malej. Z noci na rano sa mi vsak spustil porod prirodzene, takze ma rezali skor, ako som mala dohodnute... Mala Miska sa nam narodila o 10:51 s mierami 3360g a 51cm. Samotna sekcia bola uplna paradicka, prijemna atmoska, ziadny stres. Vsetci boli uuuuuzasni!!! Ja som mala zazmluvneneho svojho gyneko, primar Mares. Nasledujuce 3dni som mala vsak brutalne bolesti, potom sa pridruzila horucka, potom alergie na analgetika a nejaku pliagu (doteraz neviem, a ani oni nezistili...). Rana este dost boli pravdupovediac a navyse sa mi zda, ze mam nad rezom taku zatvrdlinu po celej dlzke... 😒 Nemate s tym niektora tiez skusenost? Ale mliecka mam aj pre dve babatka, takze si priebezne musim odsavat. S malou je to trochu narocne, rezim nemame este ziadny. Posledne dva dni mi nechce vobec doobeda spat a potom vecer od 19 -22, nepomaha ani tisenie, ani kupkanie, ani kojenie.. Proste len rev, rev, rev... A to vidim, ze je priserne unavena a chce spat, ale jednoducho nevie. Inak zdravotne je na tom dobre, pekne mi papa. Pyta si sama, tak po 2hod (niekedy vydrzi aj 3-4hod 😕 ). Najblizsie nas cakaju tiez vysetrenia, bud. utorok klbiky a o tyzden na to poradna u pediatricky. Takze tak u nas momentalne 😝 Drzte sa!

pawli712
19. dec 2014

@sziwi gratulujeem 🙂 my posledne dva dni tiez mame take vselijake, cely den bez spania ale za to mi v noci vydrzala spat od 8mej do 5tej rana, tak aspon nieco

pslahorova
21. dec 2014

Mozem si dovolit otazku? Koch je rodenie pre vyvolenych? 1200€ za porod?

pawli712
24. dec 2014

@pslahorova odkedy je nieco u sukromnikov lacne ?

pslahorova
26. dec 2014

@pawli712 1200€ za porod je uz nenazranost!

sarka9832
26. dec 2014

@zebra41 ahoj to kde davaju taky box?je super

miska143
26. dec 2014

@zebra41 ahoj.mas este volny ten balicek?dakujem

pawli712
26. dec 2014

@pslahorova nehovorim ze to je lacne...nebyt svokrovcov tak by som nemala moznost tam rodit...ale ak mam pravdu povedat tak to stalo za to, boli sme na antolskej, chceli sme si pozriet ako to tam vyzera a tak, cely tyzden na nas nemali ani chvilocku casu, ruzinov nehrozil, a kramare ? sla som len na ctg na ozvy plodu, bola som prvorodicka, nevedela som co a jak, a doktorka neprijemna jak keby som mala vsetko vediet....nehovorim o tom ze mala som ist na poradnu v 36tyzdni, bola som tam objednana a jedine co urobili bolo to ctg a dali mi datum kedy mam prist znova...takze asi tak

zebra41
26. dec 2014

@sarka9832 v rakusku.mam este volny

sarka9832
27. dec 2014

@zebra41 a chcete ho posunut?svagrina caka 4 babatko a budeme krstny,a do rakuska rodit nepojde 😀 a u nas su tie boxy nulove nic moc ani flaska,ak by ste ho poslali tak si postovne zaplatim dakujem pekne sviatky

zebra41
27. dec 2014

@sarka9832 poslala som vam spravu

sziwi
autor
28. dec 2014

@pslahorova Pre vyvolenych isto nie 😉 Rodi tam coraz viac a viac zien, dokonca si dovolim tvrdit, ze ak to pojde takto dalej, tak za chvilku budu musiet zvacsit kapacitu lozok a porodnych boxov 😀 Mna porod stal az 1400 eur, lebo som si este zaplatila aj lekara k porodu. JJe to vela penazi, uznavam. Ale suhlasim s nazorom @pawli712 urcite mi to stalo za kazdy jeden cent! A nelutujem vobec... Hoci som mala naplanovanu sekciu, som strasne rada ze som rodila prave u Kocha. Starostlivost neskutocna, ako gynekologicka tak aj sesterska a aj novorodenecka. Ja som mala tazky priebeh zotavovania po sekcii, prve tri dni boli priserne. Velke bolesti, potom horucka, ptoom alergia - neviem si ani len predstavit, ako by som to prezila niekde v statnej porodnici, kde na teba vsetci zvysoka kaslu... Navstevy od 9:00 do 21:00 (neskutocna vyhoda pre pracujucich, aj pre oteckov), babatko po sekcii mi doniesli na izbu na prve prilozenie hned po prelozeni na izbu, a ostalo tam s nami niekolko hodin. Partner bol stale pri mne... Sestricky ma sledovali kazdu chvilu, robili vysetrenia, aby zistili, co mi je (ked som chytila horucku a alergiu), novorodenecke sestry mi nosili malu kazde dve - tri hodinky na kojenie a vzdy ju aj postrazili, ked som ich poprosila, lebo som nevladala jednoducho sa o nu postarat v tom stave, ako som bola... Ked som zazvonila na sestricku za tabletku od bolesti alebo cokolvek ine, hned pribehla a bola velmi prijemna. Izby utulne, najhorise dni som bola sama, noc pred sekciou a noc pred prepustenim domov som mala spoluleziacu, ale to tiez iba preto, ebo mali plno... Inak su mamicky vzdy same na izbe, co je naoazj skvele. Vlastna sprcha, WC, chladnicka, proste naozaj prijemne prostredie. Jedine, co by som Kochu trochu vytkla je strava... Na moj vkus nevhodna ponuka jedal pre tehotne a dojciace zeny a jedlo vlazne... Ale to je zase dost subjektivne, niektorym mamickam jedlo praveze velmi chutilo. Takze ja za seba mozem iba tvrdit, ze som fakt neskutocne rada, ze som rodila prave u Kocha a dalsie babatko tam tiez isto budem rodit! Aj keby to bolo uz drahsie. Je to vec pohladu... A pokial to sama nezazijes, tazko sa to da pochopit, ze ti tie penaize stoja za to, aby si tam isla rodit...

misinka26
28. dec 2014

@pslahorova ...a dať 1200 € za dovolenku je nažranosť ???? Pôrod je pre mňa ten najdôležitejší deň a preto som ochotná zaplatiť akúkoľvek sumu za to aby všetko prebehlo v úcte, pokoji a príjemnej atmosfére... radšej sme kúpili lacnejší kočík, pošetrili na výbavičke a najbliežšie roky nebude na dofču ale peniaze vrazené do pôrodu v Kochu boli, sú a budú mojou najlepšou investíciou !!!

sziwi
autor
17. feb 2015

Ahojte zienky, tak ako sa mate aj s babatkami? 🙂