Rodíme v sanatóriu Koch v auguste 2014
Pripadne v juli, v septembri 🙂 Ktore sa tam mozno stretneme? 🙂 Mozeme si pisat ako prebiehali poradne, u akych lekarov, ci sa chystate niekoho zazmluvnit, pripadne teda, ze uz idete rodit, mozno zistime, ze sme tam niektore sucasne naraz 🙂
O niektorych viem z "Augustoviek 2014" alebo zo skupiny "Porodnica GPN Koch Bratislava", tak som si dovolila vas sem pridat 🙂
@petkael
@jajao
@zdenulkam
@lusipe
@cmelinka06
@michaleja_west
@uhnakova
@celasapremenim ano nie je v mojich silach citat 42 stran a celkovo som sa z toho moc nedozvedela, tak sa pytam 🙂 cennik na stranke som pozrela, ale neviem ktore ukony su z toho povinne, takze tazko sa mi vyrata celkova suma za porod. samozrejme ak sa ti nechce nic pisat, tak prosim ani nereaguj,kto bude ochotny poradi, kto nie tak nie, v pohode 😀 ja tiez pisem aj x krat k nejakej teme a nemam s tym problem 😉
@celasapremenim oki diky za info
@celasapremenim fakt len tri dni?
@celasapremenim dakujem za odpoved🙂
@celasapremenim ortotop, kusin na teslovej. On je velmi fajn aj odbornik. Za vysetrenie sa plati 15eur.
ahojte baby, prave som sa vratila od svojej doktorky, ktorej som predostrela,ze sa chystame rodit u Kocha (som v 33. tyzdni) a neskutocne na mna vybehla. Nebudem tu rozpisovat celu jej reakciu... zabilo ma, ked mi povedala, ze ani najhorsieho nepriatela by tam neposlala. Ze ak sa nieco stane, nemaju tam krv a uplne ma vystrasila akoby som mala ist do porodnice zomriet a vsetko pojde len zle a oni vobec nie su na to vybaveni. Akoby som chcela ist rodit zubarovi a nie do PORODNICE... Z porodu mam uz tak dost velky strach a toto mi teda vobec nepomohlo :( chcela som sa spytat, ci potrebujem od svojej doktorky pytat kartu, alebo staci len tehu knizka, ked zacnem ku Kochovi chodit do poradne. Chystam sa tam ist pozriet buduci tyzden a potom by som chcela uz chodit k nim, aj na poradnu. Neviete, co vsetko budem potrebovat priniest? Dakujem
@lubig pokial nemas nejake velmi rizikove tehotenstvo a indikaciu, ze babatko nie je v poriadku, tak bez mihnutia oka je Koch ta najlepsia volba. Nechapem preco gynekologovia takto strasia, ukludni sa a chod sa tam pozriet. Ja osobne by som inu porodnicu zvazovala len v pripade, ze by som dopredu vedela, ze sa mi narodi dietatko, ktore bude treba nejakym sposobom dalej riesit, napriklad s nejakou vadou a podobne. Inak su v Kochu pripraveni riesit vsetko, aj rizikove tehotenstva, aj deticky narodene predcasne po 34.tyzdni. A bez problemov. Vsetko ostatne su famy, bud zavistlivcov alebo tych ktori nemaju o Kochu ziadne info.
@lubig doktorka je dost mimo. u kocha su odbornici a na rozdiel od inych nemocnic sa ti aj venuju. zaujima ich kazda jedna mamicka aj kazde babatko. moj maly sa narodil pred tyzdnom- u kocha. ani chvilu neuvazuj nad inou porodnicou 🙂 staci ti tehotenska knizka
ja by som na tvojom mieste rovno zmenila gynekologicku. vazne! a porodu sa vobec neboj, je to uzasny zazitok a u kocha ti vytvoria prostredie ( klud, pohoda, prijemni ludia, prijemne prostredie) , aby bol porod co najlepsi pre teba.
@lubig
U Kocha som rodila v júli. Dlho som zvažovala práve kvôli podobným názorom o nedostatočnej vybavenosti, problémoch s transfúziami, nezvládnutých pôrodoch s následkami...Miatli ma popletené diskusie, odrádzali ma aj niektorí známi, že tam nezvládnu ani sekciu, že nepodporujú laktáciu, že bábätká prevážajú na Kramáre pri najmenšej komplikácii. Stále mi to však nedalo, pretože som ich dlhoročná klientka a chcela som rodiť u svojej gynekologičky, ktorej stopercentne dôverujem. Prvoradý bol pre mňa pokoj a to, aby sa ku mne správali ako k ľudskej bytosti. Pôrod bol pre mňa neopakovateľný, pozitívny a dôstojný zážitok, pobyt na šestonedelí harmonický a veľmi príjemný. Cítila som tam istotu v každom ohľade a som rada, že som počúvala svoju intuíciu. Množstvo vecí, ktoré som si o Kochu prečítala alebo počula sú jednoducho nezmysly, teraz to už dokážem porovnať. Až sa rozhodnem aj pre druhé dieťatko, určite chcem opäť rodiť tam.
baby, som vam neskutocne vdacna za prispevky 🙂 vo stvrtok uz som objednana u Kocha u Ondackovej, od mojej doktorky odchadzam nadobro ;) Po vasich skusenostiach sa uz tusim zacinam aj tesit na ten porod...
@lubig to je dobre ze sa tesis, ved aj mas na co 🙂 ten pocit, ked prvy krat drzis vlatne dieta, tomu sa nic nevyrovna
Ahojte, chcem sa spytat, ci ste v Kochu pred porodom absolvovali predporodnu pripravu a co vsetko ste sa tam dozvedeli, kolko vas tam bolo a v podstate vsetko,co vas k tomu napadne. vopred dakujem 🙂
@celasapremenim Si asi druha, ktora napisala aj o Maresovi 🙂 Co sa velmi tesim!!! Ja som jeho pacientkou uz 3.rok a povodne som zazmluvnovat nechcela... Ale cim blizsie k porodu, tym viac uvazujem, ze ano... Aj ked je to dalsich 300eur navyse, co nie je malo. Zatial to totiz u mna vyzera bud na porod KP alebo planovana sekcia. Tak uvidime, ako to dopadne nakoniec. V pripade prirodzeneho porodu by bolo super, keby som to absolvovala s nim, ale zase ak by to mala byt sekcia, pride mi to tak trochu zbytocne, zaplatit 300eur 😒
@petkael Mozem sa spytat ohladne porodneho planu, ktory si si pisala sama? Mne doktor na poslednej poradni vytlacit porodny plan, taky ich standardizovany. Je tam aj formulka, ze su ochotni kazdy jeden bod prediskutovat. Tak ak nahodou k niektorym bodom mam vyhrady/trosku ine poziadavky, mam si to pre istotu spisat zvlast na papier a prilozit to k tomu ich planu? Zatial nemam zazmluvneneho dr. Dakujem moc 🙂
@celasapremenim Ahojte baby 🙂 dominko poslúcha, len starší Patinko ani nie 😀 boli sme ešte odvtedy chorí, takže tak, už neviem čo si mám nasadiť na imunitu , od pôrodu je to na figu :-/ počuje baby mohli by sme si vytvoriť súkromnú skupinu, aby sa dalo lepšie pokecat ...hm?
@luna11
Áno, majú predpôrodnú prípravu, pre mňa bola prínosná, aj keď som si veľa vecí okolo pôrodu naštudovala sama. Hlavne ma to upokojilo. Sú to 3 stretnutia, prvé je informačné, ďalšie 2 sa venujú cvičeniu a správnemu dýchaniu, plus odpovede na akékoľvek otázky.

Ahojte, chcela by som sa spytat bab co nedavno rodili, ako to tam funguje - ci staci len odrodit alebo treba absolvovat nejaku predporodnu pripravu, kolko vas bolo na izbe, ceny, manzel pri porode, vyber lekara atd. Dakujem.