September 2011
Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.
@martaa4s
@euka210 dakujem za rady 🙂...tak som ju zacala prikrmovat a verila som, ze ked budet viac papat, tak mi da spat aspon tri hodinky v kuse (to bol dovod preco zacat skor)...omyl ☹ ...uz mame za sebou mrkvu, zemiak, brokolicu a aj kojenie ku tomu a bez zmeny 😀 😀....ja neviem kde to do toho malickeho zaludka ide,ale aj zje tri - styri lyzicky zeleniny a potom sa normalne poradne napraska mojho mliecka a o dve hodky uz pyta zas 😀 😀 a vyzera ako atletka - ziadna faldicka...dlha je zirafka 😀
Ja som malej este kukuricnu chrumku neskusala davat, ale vyskusam. Mala sa pretoci na brusko ale naspat sa jej podarilo len par krat, je tiez velmi ziva, jej ovocie chuti, horsie je to so zeleninou a mäskom. ja jej davam na noc kasicku, to jej chuti, a spinka od deviatej do takej tretej-stvrtej, dam jej mliecko a este si do osmej pospi, takze to je dobre. Ja sa len cudujem tomu placu v sportaku, predsa tam ma viac miesta vidi aj na mna a ked ju zdvihnem moze pozerat aj von, ale nic nepomaha, minule mi tak plakala 40 minut myslela som ze uz ide na nu hlad, isli sme rychlo domov, a ked som ju polozila bola uplne kludna takze hladna nebola...len nechcela byt vonku. Baby este sa spytam, ako obliekate deticky v tomto teplejsom pocasi a v sportovych kocikoch? nikdy neviem, ci jej nedam vela alebo zasa malo.
inka99 hej mame dudlik, mala bez neho nezaspi, ale potom si ho vypluje, tak ked place jej ho dam, a zasa zaspi...
@lucka694 my máme 2 fusaky , jeden tenší a druhý hrubší, a klasika obliekame, len miesto overalu dávame len bundičku a hrubšie nohavky 🙂 a ešte keď dáme nánožník tak to ok , počas prechádzok má ručičky studené,ale ak rukou chytíš vzadu krk a nemá ho studený alebo prepotený tak je oblečená akurát
my dudík nepoznáme, stále ho vypľúval, zato mu chutia palčeky
martaa4s my teda mame len jeden fusak, ale mala sa dost poti tak som jej dala uz taku tensiu bundicku, nie zimnu. mala ma dudlik da si ho nabok a este si tam strci aj prsteky 🙂
@lucka694 ja davam pancusky a teple nohavice a take srandovne topanky v ktorych sa neda chodit - dobre to vyzera 😀 a hreju samozrejme a na vrch body, pulovrik hruby a tensia bundicka alebo vesta, ked fuci tak jej dam aj sal...a hruby fusak...potnicky sme este nemali(a dufam, ze ani nebudeme)a stale je teplucka fajna ked ju vyberiem...uz som jej aj rukavice dala dole asi na 10 minut - sa mi zdalo, ze uz je velmi teplo...a nevadilo jej, konecne sa mohla s ruckami hrat lebo v tych rukaviciach sa to neda 😉...no a nakoniec este nanoznik - co sa mi uz teraz zda zbytocne, ale uz ked ho mam, tak ho davam 😀
@lucka694 my mame len sportovy a ked je zase chladno ako dnes okolo nuly a vietor, slabe slnko, tak zase 2vrstvy, hrubsia mikina a na to zimna kombineza a fusak, pod fusakom mam deku. Ked bolo ale teplo okolo 7C a aj teple slniecko, tak hore 2tenke vrstvy, dole len jedna, kombineza a fusak. A rucky ma teplejsie ako ja, hoci rukavicky uz nedavam.
Dakujem my uz tiez rukavicky nedavame, a mala ma teplucke rucicky, ja jej davam body, zimnu bundu, fusak, a aj tak je spotena...
Ahojte baby, viete mi niektora poradit, ako je to s mliekom Hami Hajaja? dava sa len na noc? ja som myslela ze hej, ale podla toho, co je pisane na krabici sa zda ze sa moze davat normalne ako mlieko, mate s tym niekto skusenosti? dakujem 🙂
Ahojte 🙂 musim sa pochvalit - moja mala bambulka po 3 mesiacich neustaleho vstavania v noci a kojenia kazdu hodinu a pol a cumlikovania a mojho stania pri postielke a nosenia na rukach.... tuto noc spala 6 hodin v kuseeeee!!!! naaaaaadhera, citim sa tak vyspata a oddychnuta - neuveritelne, co spravi jedna neprerusovana noc 😀....len dufam, ze jej to ostane 😝 ....
...pouzila som inu kasu na dobru noc mozno to bolo tym 😀
@martaa4s ☹...tak nam to vydrzalo iba dve noci....a zas sme hore kazde dve hodiny...tak to kasou asi nebolo alebo bolo, ale ten moj zazrak si na nu zvykol 😀
prvu mala od hami - myslim, ze nejaka obilninova...ta bola super(chutila aj mne 😀 ), potom od nestle ryzovo obilininova...ta bola "bleeee" a ta co bola fajna, bola zas od hami s ovocim na dobru noc - po nej spinkala tie dve noci..., ale uz dosla, tak skusame od hipp - obilninova zase...chutit jej chuti, ale zeby nejako dlhsie spala po nej...to nie..budem skusat hocijake a uvidime co bude najlepsie ;)
@blanch12 no aj nas uz mal take noci, ze spal zase 4-5h a potom sa budil po 2 hodinach....stale lepsie ako predtym nadranom aj po polhodine :( ...aj cez den spal konecne lepsie...1,5h 2xdenne...no krasa, konecne po pol roku poriadny denny spanok 🙂 ...ale 2 dni zase tazko zaspavame, aj noci su horsie...asi to bude mozno tym, ze mu asi pojde druhy zub, lebo je taky nervozny aj cez den....este prvy zub nie je cely von a uz ide druhy....najprv nic a teraz naraz 🙂 ...neviem od coho bola ta zmena, lebo ja kase nedavam, ked tak krupicku z odstiekaneho mojho mliecka.
ahojte. maly mi odmieta pit mlieko z flase - place pri nom ako keby som mu jed davala, ako tak ho zje ked mu dam hracku a odputam tym jeho pozornost, keby niet toho tak do neho ani kvapku nedam :( neviem co mam robit...mate nejake rady???skusala som kase, kravske mlieko...nic nepomaha :/
@adulicek82 a do teraz si kojila alebo davala um?...pretoze moja mala flasu nechce ani vidiet!!!!!...ja stale kojim a skusala som z flase - caj, riedku kasu, rozne flase, rozne cumliky, rozny cas pocas dna...akonahle vidi flasu, otoci hlavku, odtlaca ruckami...neviem preco to je, ale nenutim ju...sem - tam skusim - zatial stale bez zmeny...tak skusam pit z pohara...niektore deti proste flasu nemusia... ☹
...(neviem vsak ci je to dobre alebo nie.... 😒 )
...sice som Ti nepomohla, ale aspon vies, ze v tom nie si sama 🙂
...uz sedia vase deturence?....alebo uz aj lezu?....a maju nejake zubky?....moj smejko zatial bez zubkov, bez lezenia , ale sedime asi tyzden samostatne ;)
@blanch12 no ja tiez este kojim a flasu ani nedavam....kupile sme taku s ruckami na ventil, ze musi sat. A chytil sa, hoci len cucne a potom sa hra. Treba nam nieco, lebo pride teplo a nebude sa dat hocikde kojit. Len dufam, ze to bude fungovat na mojho zavislaka, bo ked chce prsnik, tak mozem ho ja oblbovat flasou ci v noci cumlikom...vsetko vyhadze a reve dalej 🙂 Ale napr. svagrinin rovnako stary tiez kojeny flasku ani pachnut, aj ked ju ma medzi hrackami. Pohar je uplne v pohode 🙂 moj manzel, ako mi svokra hovorila, pil rovno z hrnceka, tiez flasu nechcel 🙂
@adulicek82 je uplne na UM, alebo len ciastocne dokrmovany? Mozes ako blanch12 hrncek. Lebo nevieme ci bol stale na UM ci bol kojeny a ci predtym chcel alebo ste presli na UM a nechce. Ked je aj kojeny tak by to mohlo aj stacit. skus kuknut stranku Mamila.sk o dojceni.
@blanch12 môj maly sa dnes postavil v postielke 🙂 mame 4 zuby, 3 dole a 1 hore 🙂 sedka uz ale sam sa z lahu este neposadi...liezt nevie ale plazi sa...
@blanch12 my mame jeden zub vo faze rastu a druhy asi pojde, lebo ho uz vidno pod dasnom (aspon sa mi zda...on si kukat do pusy velmi neda 🙂)...aj ten prvy som nasla az ked bol vonku🙂 ). Sediet chvilu vie aj sam, ale kedze sa sam nevie posadit, tak potrebuje aspon malu oporu. Lozenie nehorzi, hoci by uz aj chcel, len nevie ze nohy ma dat pod zadok 🙂) ...zato sa gula po celej obyvacke 🙂)
baby, mam otázku...v com spia v tychto horucavach vase deturence v noci? Bo 25 v izbe, aj to okno otvorene v noci, maly ma pyzamko a len tenka decka v obliecke a mam pocit, ze potnicky ma prave z potenia v noci.
A este taka sprostost, ale necikaju vam deti menej ako ked boli mensie? Bo ja mam pocit, ze cika menej (netyka sa to tychto horucav, ale uz asi mesiac)...doobedu v pohode a viem, ze vecer uz je toho pomenej, ale za hodinu-hodinu a pol ma niekedy suchu plienku alebo len tak symbolicky ciknute...pritom je stale kojeny a aj vodu mu ponukam vonku ci pocas hrania.
@euka210 moja spinka v pyžamku a vo vaku spacom, a zdá sa mi spokojná, keď tieto horúčavy začali som ju ešte prikrývala, a to som si už všimla že jej teplá asi som ju prehriala 😉 veru aj to cikanie aj dneska som ju odbalila a zdalo sa mi velmi málo nacikane za až 5 hodín, aj keď tieto plienky fakt majú pocit sucha 🙂 tiež malinkú kojim a častejšie ju núkam vodičkou a to jej konečne len teraz zachutila 🙂
vdaka
Baby, mám jednú otázku 🙂 Aký kočík by ste poradili pre septembrové bábätko? Hlavne nech sa s ním dobré chodí aj po snehu, primerane veká vanička ale nech je aj dobre spratný 😉 Ďakujeeeem za každú radu 🙂

@lucka694 aj my sme od malicka nauceny spat len v koci aj cez tie mrazy chodil von,lebo v postielke pospal pol hodinu a potom bol ako cert.nase noci nic moc ,do troch mrsiacov krasne spaval a teraz je to strasne ,mlieko mu staci rano ,ale kazdu hodinu mu musim podavat dudel,neviem ako toto doriesit aj by som mu ho zrusila ale on je strasny jedos a pocas dna ked ho nema tak len vresti,dost ho ukludnuje,vy asi dudlik nemate????