Škandinávia
Všimla som si, že baby v Nórsku tu už majú vlastnú diskusiu, lebo tam je celkovo veľa Slovákov..
Ale to tu nikto nie je vo Švédsku či Dánsku alebo na Islande?
Ahojte dievčatá potrebujem pomoc, ktorá žijete vo Fínsku alebo Švédsku???????
Potrebujem niečo objednať a potom poslať na Slovensko.... ďakujem Mirka
@ivuskase ahoj áno, jedna baba mi objednala aj cez paypal vyplatila a peniaze jej stiahli z účtu a napísali že mimo švédsko a fínsko neposielajú, som napísala mail dala do prekladača do švédštiny a doslova im vynadala slušnejším sposobom, že ked mimo tieto dve krajiny neposielajú tak prečo to nemajú zabezpečené aj na stránke aby nebol povolený prevod peňazí z inej krajiny,no bez odozvy no po zopár výhražných mailoch že to dám riešiť lebo peniaze neposlali a nepošlú aj tovar tak po 2týždnoch poslali plnú sumu spať, a už mám onjednané z Nemecka kde problém s dodávkou na Slovensko nie je, ale ďakujem za ochotu
@ivuskase ahoj, prosim ťa, ešte si vo švedsku ? Chcela by som ťa o niečo poprosiť ak by sa dalo. Diky
@dominika_sk mo entalne som na slovensku, spat idem o dva tyzdne
@ivuskase to by mi stačilo ak by si bola taka zlata ! Nevieš kolko je poštovne na sk ? Balik asi do pol kila. Diky. Som uplne nadšena, skusila som všetko, aj z ameriky a k nikomu sa nemožem dopatrať.
Do pol kila to bude este ako listova zasielka. Zistim a dam vediet
Uprimne ak mas tu moznost tak sa tam odstahuj s nim, dieta sa nauci super cudzi jazyk a je to krajina ktora je pre rodiny ako stvorená. Ale vacsinou chodim z Viedne s airberlin a letenka ma vychadza cca 90 euro hore dole podla toho kedy si ju zabookujem samozrejme.
zdravim... dnes som si spomenula na svedske pecivo, ktore som jedla tak pred 10 rokmi 🙂 a hladam po nete - ale nejak sa lisia-niekde je tvaroh inde nie, ale ja si nepamatam, zeby som tam citila tvaroh- nema niekto recept ? nahodou 🙂 .... vola sa to Lussikatter -tak nejak dakujem
100 rokov som tu nebola, lebo skandinavia je asi velmi malo obyvana nasou narodnostou
@viknat haha, radost! My zijeme teraz v Rusku a huraa za par dni Swe .. 😀 mozem sa spytat pls, ako sa riesi skolka pre deti? Chcem dat oboch do skolky, ked tam uz budeme konecne ustabilizovani..na co mam narok, a ci sa mi oplati sa registrovat vo Svedsku a zrusit vsetko doma na SVK...vdaka moc!
@ivuskase no ved totok, ako sa vam dari! Si este doma s dcerkou? Ja som zvedava ako sa ja zabyvam, doteraz sme tak byvali tak kadejako, ale nie stabilne...
Ahojte dievčatá, manžel zvažuje ponuku do Mullsjö. Vedeli by ste mi daktorá popísať? Máme 2 krpaté deti, tak by som sa chcela spýtať i na pár info okolo života tam s nimi.. 🙂
@muffina82 Dobrý deň, len by ma zaujímalo, či ste nakoniec predsa len vyplnili svoj zámer.
@terrs
@adunka73
@sitrunamelissa Dievčatá , čo by ste povedali na život v Dánsku???? Už som zamietla niekoľkokrát Rakúsko, aj dokonca Kanada bola v úvahe, manžel mal ponuky , ale prispôsobil sa doteraz mojej situácii a zvažujem , že by som teraz zas ja jemu vyšla v ústrety, keďže pominuli dôvody, prečo to nešlo.
Ahojte baby, tento týždeň sme sa prisťahovali do Fínska a mám na Vás severské mamičky otázku. Ako obliekate svoje detičky keď idete vonka, koľko ste vonka...My sme boli dneska s dcérkou ma 9 mesiačikov, kúpili sme taký ten klasický kočík, čo tu majú maminy (taký troška z teplejších materiálov), ale malá je nejaká nespokojná. Neviem, či jej je zima, či teplo....Aj keby sme boli na SVK predsa je to len naša 1. zima a ešte začíname s ňou takto na severe. Inak neviem, kam chodia kočíkovať fínske mamičky, ale tak dneska som stretla iba 2 kočíky, to bolo slniečko a vonka cca +1 stupeň. Ak bude chladnejšie nemám chodiť von vôbec a to potom budeme celú zimu doma v byte...prosím, trošku mi pomôžte sa zorientovať. Ďakujem pekne za každú radu :D
@koskaaa
Ja som zila isty cas v Rusku, takze zima podobna, noci dlhe a minusove a dni ziadne..maly mal vtedy 4mesiace..ja som ho obliekala asi na miestne pomery slabo, lebo zeny len kukali a upozornovali, ze mu trci kusok ucha z pod ciapky a kde ma sal...tam navliekali deti do teplych overalov aj v +15 stupnoch kedy moje deti uz nosili flisove bundy a ziadne ciapky, ked nefukalo a svietilo slnko..teraz sa vraciame do Skandinavie, a tu mi to obcas zas pride pritiahnute za vlasy..ze tie deti obliekaju lahsie ako ja 😉 iny kraj iny mrav, len si myslim, neprehrievaj radsej malu..predstav si ze ty budes v tom navlecena, co davas dcerke... Tak sa riadim ja a podla teploty na zatylku 😉
Ahojte, chcem sa pridat. Zijem vo Svedsku viac ako rok aj s mojou malou rodinkou. Nasa dcerka ma 3 mesiace 🙂
Pridavam sa aj ja, tiez zijem vo Svedsku s mm, dcerkou a prckom v brusku 😉

@ivuskase bohuzial velmi malo ☹ skoda a tebe sa ako zatial paci? Uz aj rozpravas svedsky?