icon

Snažilky z Prešova. Pridajte sa

denne73
22. mar 2010

Ahojte Prešovčanky. Pozerám , že je tu už veeeľa témičiek a jasné že aj ja do niektorých píšem.Nemám však šťastie stretnúť niekoho z Prešova, alebo blízkeho okolia. Tak verím, že sa nás tu zíde pekná hŕstka. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

ingulik
7. apr 2010

ahojky....
oli...odbor mam molekulova a bunkova biologia a genetika 😝
dene...no tiez dost narocna tema....najhorsie je, ze ja mam okrem problemu s temou aj problem s veducim diplomky, ktory je az prilis zaneprazdneny....

denne73
autor
10. apr 2010

Dobré ránko. Ingulik to teda máme uplne stejný problém ja svoju školitelku ani nevidím asi dva krat sme si niečo povedali k práci uboho málo všetko je na mne a nie je dostatok knih.

ingulik
10. apr 2010

dene ahoj, no mi daco hovor o literature...vsetko je v anglictine ak sa k niecomu vobec dostanem...nie ze by mi AJ robil problem, ale ma to unavuje ked musim vsetko prekladat....zacinam mat pocit, ze skolitelia maju v naplni prace komplikovat studentom zivot....

denne73
autor
11. apr 2010

Ingulik kedy máš štatnice? a kedy odovzdávaš bakalarku?? ja asi štatnice niekedy 1 junový týžden.Bakalarku odovzdavam pokial viem 14.5.2010. ja už nevládzem.Ked si mrkla foto mám už doma dvoch teenegeroch a ešte aj snažilkujeme. Noja som zvedavá dokedy to vydržim . Schudla som neuveritelne.

ingulik
11. apr 2010

dene neviem kedy mam statnice, lebo sa neviem dostat do skolskeho systemu....ale termin odovzdania diplomky mam 30.4., moj veduci ju chce mat uz teraz v utorok 😝 tak sa idem osalit po nociach a uz nevladzem....ja mam len jedno male sidlo, cez den nic nespravim pri nej tak musim po nociach...dufam len ze nestratim z too mlieko, lebo mala je strasne zavisla na kojeni a skoro nic mi nechce papat.....tak si drzme palce, nejako to zvladneme....musime 😉

denne73
autor
11. apr 2010

Ingulik neboj všeeetko zvládneme. Aj u nás chaos anarchia xixixix ale nejako to ťaháme. 🙂 🙂 🙂

majkal
12. apr 2010

ahojte Prešovčanky 🙂

ja už síce veľmi na MK neprispievam, ale keď sa tu objavila táto "rodná" téma, tak som Vás čítala. No a ako tak čítam, tak to máte všetky veľmi pestré - rodina + škola. Ja už mám našťastie toto za sebou, ale veľmi dobre Vám rozumiem, lebo toto som si prežívala pred dvoma rokmi. Držím Vám všetkým palce, aby ste to zvládli. Prajem hlavne pevné nervy, veľa trpezlivosti a odvahy.
Držte sa motta, ktoré nám dávali pred maturitou: "maturita = formalita" 😀 ... nejako takto je to aj so šťátnicami (ja viem, mne sa to teraz ľahko hovorí, ale je to tak 😉 ) Ja som svoje štátnice dosť prežívala, ale naozaj - keď nejde o život, nejde o nič .... tak sa držte 😉

denne73
autor
14. apr 2010

Ahoj majkal. Tak to máš pravdu. Nejako sa s tou školou popasujeme heheheh.

ingulik
15. apr 2010

ahojky....no ked sme uz takto daleko tak to nevzdame, no nie? 🙂

olienka12
15. apr 2010

kocky je nova tema aby sme boli vsetky presovcanky v jednej je v sukromnych 😉

denne73
autor
15. apr 2010

oki olienka diky za info , ale prečo je v sukromkných ved stale sa niekto nový objavi hm???

denne73
autor
15. apr 2010

Sukromne témy si zakladaju baby, ktoré si už píšu dlhšie a nikoho nového medzi seba nepustia takm neviem 😉

ejasmeja
15. apr 2010

denne, preco by nepustili? temu vytvorila Katka a pre vsetky presovcanky

denne73
autor
15. apr 2010

tak ok. ako sa tam dostaneme?

ejasmeja
15. apr 2010

no asi bude najlepsie napisat Katke (tema presovske porodnice), aby vas pridala do skupiny

denne73
autor
16. apr 2010

Ahoj dievčatá tak ako vidíte je tu aj nova Prešovská téma.Ja osobne som sa knim tiež pridala ved som Prešovčanka nie?ale to neznamená že naša téma umiera to nie 😉 😉 😉 😉 . Ja som založila tému konkrétne pre snažilky z Prešova. môj osobný názor je taký že tu si budeme vymieňať info že čo a ako či došla mrcha či nie xixixi a tak. Do tej novej Prešovskej témy píšu aj tehulky aj netehulky a mna osobne to trošku depká čítať o bábenkách ked mi sa len snažilkujeme . Tak toľko na vysvetlenie. Čiže pokojne môžte písať aj tu aj tam. 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

denne73
autor
16. apr 2010

hej dievky kde ste??

denne73
autor
17. apr 2010

To sa žiadna Prešovčanka nesnažilkuje??? No toto 😉 ????

evkapo
21. apr 2010

ale snazilkuje, len sme na inych forach...

denne73
autor
21. apr 2010

heheh tak fajn

majkal
22. apr 2010

denne: snažilkujeme, ale nejako tu bolo "mrtvo" 🙂 .... ako dlho snažilkujete? meriaš aj BT?

ma77
22. apr 2010

aj ja som nie priamo z prešova ale z okolia majkal aj ja som bola v gynstare a bola som spokojna a ty ako dlho snažilkuješ ja mam 1dceru ma 12 rokov a už 4roky snažilkujeme a nič a teraz ešte aj endošku mam mam 1injekciu za sebou lucrin a ty ake injekcie berieš a kolko maš za sebou vidim že maš 1dieta aspon to že mame horšie su na tom baby čo nemaju vôbec

majkal
22. apr 2010

ahojky ma77, ano mam 7 rocneho syna 🙂 a snazime sa dva roky. Najprv sa so mnou moj gyne o tom ani nechcel bavit - ze sa nam nedari, ze 1,5 roka je uplne normalna doba snazenia, ale potom sa mi pridruzili bolesti v okoli mocoveho mechura. Behala som po urologii, ale tam nic nenasli, tak som bola na gynde - odbil ma s antibiotikami, zevraj mozny zapal. A takto sa to so mnou tahalo rok. Pocas toho roka som k nemu chodila ako na klavir, ze tie bolesti pretrvavaju, studovala som vsetko mozne na nete a myslela som si ze mam PMS-naco mi styri mesiace daval duphaston; konecne sa mu uracilo urobit aj nieco viac - robil mi stery na chlamydie a pod. Tak mi zistil ureaplazmu - tu sme s manzelom liecili asi styri mesiace. Ked sa stale nic nedialo, vypisal ma do centra asis.repr. do Kosic. Ja som sa tomu dost branila, lebo som mala pocit, ze mohol urobit aj cosi viac. Tak som sa ho na poslednu chvilu opytala, ci ma nemoze poslat na zistenie priechodnosti vajickovodov a vylucenie endometriozy - no a konecne ma potom poslal na LSK. Na tej som bola v decembri, tam mi endo potvrdili a teraz som dva tyzdne po piatej injekcii (tiez lucrin). Na poslednu-siestu som sa rozhodla ze uz nejdem (aj tak mi povedal, ze by som mala vybrat 3-6 injekcii - takze mi vlastne dal na vyber 😝 ). V Gynstare mi vraveli, ze mesiac po poslednej injekcii mozem prist a urobia mi vsetky vysetrenia (za mojim dr. sa mi ani nechce ist) - tak uvidim.
A odkial konkretne si?

ma77
22. apr 2010

no divny postup gynekologa ku ktoremu chodiš ja som šla že nemôžem otehotniet a on mi hned urobil hormonalne testy a vyter z krčka a všetko bolo ok a na 2navšteve ma poslal na lsk či mam priechodne vaječniky tak mi povedali že mam endošku hned po prebudeni ale vaječniky mam chvalabohu priechodne a že kvôli endoške memôžem otehotniet a ešte poslal draheho na spermiogram a v po laparke som šla k svojemu a hned mi nasadil lucrin a že musim zobrat 6injekcii neviem prečo a to mi bude pichat sestrička a ku doktorovi mam ist až po6injekcii ked mi po2mesiacoch nebehne menzes aj to mi povedal že nie je na 100percent iste že otehotniem prirodzene či nebude treba ivf v ke a v gynstare mi povedali že možno pôjdem po pol roku ešte raz na laparku či mam ešte endo som taka zufala 8mesiacov čakat a či sa ešte vôbec potom podari už mam toho čakania dost a to mam už aj svoj vek 34rokov ale strašne chcem 2dieta a ako si preživala ten lucrin ake si mala vedlajšie učinky lebo čo pišu v letaku tak to jehruza ja mam ešte len1 takže zatial sa so mnou nič nedeje som z janovika smer košice

ma77
22. apr 2010

a ešte som zabudla kde chodiš ku gynekologovi

majkal
22. apr 2010

uplne ta chapem - to cakanie je hrozne 😔 Ja ked som si precitala letak od lucrinu, tak ma dva dni bolelo brucho. Napokon to nebolo az take hrozne. Navaly som spociatku mala len vecer a v noci, neskor uz aj cez den. Obcas sa mi tocila hlava, aj ma pobolievala a sem-tam som citila vajecniky a tie moje nestastne mocove cesty. Ale inak sa to dalo v pohode zvladnut. Napriek tymto negativam, mal na mna lucrin aj pozitivne ucinky - prestala som byt naladova, som totalne kludna, nic ma nevytaca - aj ked malo by to na mna ucinkovat presne opacne 🙂
Trosku sa cudujem, preco ti dal liecbu, ked aj tak uvazuje o IVF. Niektore baby isli hned na IVF bez liecby .... Ja som tiez chvilu vahala, ci som urobila dobre, ze som isla na liecbu, ale ked uz som sa na to dala, tak uz co, nech to ma aspon nejaky ucinok. Ja sa IVF dost branim, budeme sa snazit prirodzene. Ja mam endo 1. stupna, teda to najlahsie stadium, tak dufam, ze ta liecba zabrala a podje to aj bez IVF.
Mne injekcie tiez pichala len sestricka, k doktorovi az po poslednej. Tu druhu, kontrolnu LSK spominali v gynstare aj mne. Ale najprv sa mame aspon polroka po liecbe snazit, ak by to nevyslo tak potom LSK.
Tak nam obom drzim palce .... aby sme nepotrebovali ani LSK ani IVF a aby sa zadarilo hned 😉 ... no a tebe nech ta liecba rychlo ubehne. Mne to islo celkom rychlo - len po tej poslednej injekcii mam pocit, ze sa to vlecie ....

ma77
22. apr 2010

asi ma preto neposlal na ivf lebo tiež mam 1stupen tak si asi mysli že ta liečba pomôže čo dufam aj ja ale potešila si ma tymi vedlajšimi učinkami uvidime akop to bude prebiehat u mna lebo každy to asi znaša inač a kolko maš rokov tiež sa branim ivf radšej by som otehotnela prirodzene ked to pôjde a ty si priamo z po

majkal
22. apr 2010

ja som priamo z PO, tento rok budem mat 30.

majkal
22. apr 2010

a s tymi vedlajsimi ucinkami je to fakt individualne, ale myslim si, ze vela robi psychika. Ked sa clovek prilis sleduje a rozmysla na chorobou, tak je to horsie. Je dobre sa nejako odreagovat, zamestnat niecim. Ja som sa ukludnila, lebo som vedela, ze za tych 5 mesiacov tehu byt nemozem a snazila som sa mysliet pozitivne - aj ked samozrejme nie vzdy sa to da ...

ma77
22. apr 2010

no ja som tiež rozmyšlala o tom že sa niečim zamestnam rozmyšlam o autoškole budem sa učit aj mi to rýchlejšie zbehne to čakanie len ten môj vek ma trpi teraz v lete už budem mat 35 kym sa podari kym porodim ach jaj a dcera je už velka je samostatna takže sa nemam ani velmi o koho starat ja chodim k dandarovi už 14rokov a je zlaty som s nim velmi spokojna hned ma začal riešit ked som šla že nemôžem otehotniet