icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

dandeska
3. nov 2010

Podla cinskeho mi prvy vysiel chlapcek a mala som dievcato, druhe mi vyslo dievcatko aj sme mali nasho anjelika dievcatko a treti vychadza chlapcek, tak uvidime.
Mne sa pacia mena pre dievcatko tiez Amy ako nas anjelik ale nedala by som ho este raz. ona bola jedinecna a toto babo bude zase ine tak pre dievcatko zatial Enya alebo Abigail(cita sa Ebigejl) a pre chlapcka zatial Aden(Ejdn sa cita) ale to som este mena velmi nepozerala.....toto je len zaciatok....nakoniec aj tak pride babka s nejakym uzasnym menom a bude po vybere.

maxiberuska
3. nov 2010

@dandeska cauko, aj ja som spala dneska, to bolo dobréééé

jaya47
3. nov 2010

Ahojte.
Asi sa k vam pridavam. Z krvi mam potvrdene tehotenstvo, lebo som mala ukrutne bolesti prs a prvy mesiac duphastonu, takze som isla ku gynekologovi, ze co s tymi prsiami, pripadne ci nie som nahodou tehotna (bola som predtym na folikulometrii a povedal mi, ze mam anovulacny cyklus). Takze termin vlastne este nemam, v piatok tam idem, aby sme aj moje lieky prediskutovali.
Ach... Ja sa tak tesiiiiiim 🙂

dandeska
3. nov 2010

@maxiberuska Vsak super 🙂 , to by bolo uzasne, keby sme si tak mohli pospat, kedykolvek sa nam zachce.

Dnes este oddychujem, zajtra len 4hod v praci aj to az od 18 do 22 ale potom v piatok robim od 14 do 22(8hod) sobotu 8 do 14(6hod) a v nedelu zase od 14 do 22(8hod). Rano je praca najazsia, vobec sa na tu sobotu netesim ale zase vyhoda je v tom, ze o druhej koncim a este si mozem uzit zvysok dna, popripade pospat. Ja som care assistant staram sa o starych ludi v takom malom palaci.....a robime pre nich uplne vsetko, co potrebuju, od rannej higieny, obliekanie, krmenie, kupanie...proste uplne vsetko, ludia su tam aj s demenciou a niektori aj nebezpecny....mam tej prace uz naozaj dost, kazdy len kontroluje,sefke sa nikdy nic nepaci, makame jak kone...hlavne preto, ze nasi angl kolegovia nerobia nic a nikto nam ani len dakujem nepovie. Strasne nerada tam chodim.

A vy dievcence, co robite? ake mate zamestnanie? Ja by som tak rada sedela niekde v kancli, hlavne teraz.

@jaya47 Vitaj a gratulujeme 🙂

jaya47
3. nov 2010

@dandeska : vdaka... To som este chcela napisat... Aj ja vam to vsetkym gratulujem ;)

maxiberuska
3. nov 2010

@dandeska a ty ich aj zdvíhas? davaj pozor..ja som doma, už rok, čo sme sa prestahovali do Trnavy, inak som predávala v DM drogerii, ako zastupkyna skoro 10r

dandeska
3. nov 2010

@maxiberuska Nooo, je to take zlozite. Nemame to robit ale niekedy si proste nevies pomoct, ved su to ludia, tak s nimi tak zaobchadzame. Ale ja som si povedala, ze uz o jedno dieta som tam prisla, takze ani len omylom nic namahave nebudem robit. Kaslem im na hlavu ked som 3 roky mohla pracovat ja za nich, tak teraz budu oni trosku za mna.No nie?
@jaya47 Dakujeme, vsetky sa z toho velmi tesime a zaroven bojime.

embabuli
3. nov 2010

tak idem prave od lekara a je to tam! 😀
som uplne na zaciatku ..videla som len gestacny vacok, 3mm, ale je tam kde ma byt a je tam! 😀

samozrejme lekar ked videl jak sa tesime, tak hned upozornil, ze 20 percent tehotenstiev sa potrati, tak som mu pripomenula, ze viem ... ze som uz dvakrat potratila...ale aj tak sa budem tesit! 😎

takze mam prvu fotecku a slzy na krajicku a dalsia kontrola za dva tyzdne...

lenka1108
3. nov 2010

ahojte baby.no ja uz konecne sedim doma.dnes mi je strasne zle.ako som odysla z roboty tak mi je na vracanie hlava ma boli je mi hrozne baby.strasne fuj uplne humusne.sorry ze sa stazujem ale ked doma som sama teda bez chlapa a nemam sa komu ani postazovat.no a depka je tu ☹ hruuuuuzaaaa.

@embabuli strasne moc z celeho srdca gratulujem a nech to dobre dopadne.... teda nam vsetkym...

embabuli
3. nov 2010

@lenka1108 dakujem a verustasticko nam vsetkym...je to dlhy boj...

no mne ked je zle, tak si vravim, ze cim horsie, tym viac asi hormonov a to je dobre znamenie..
aj ked moze to byt vselijako..nikdy nevies..
ved si lazkaj, vyloz nohy a skus relaxovat, otvor okno..vela cerstveho vzduchu pomaha..
a objatie, skoda ze si sama hmm...mne na depky najviac pomaha kontakt s priatelom ludmi..alebo aj len tu si tak pismenkovat, proste sa necitit sama v tom vsetkom..

neboj, bude fajn 😉
mne dnes tiez tazko, som sa skoro pozvracala..ale cerstvy vzduch na balkoniku to zachranil,
a ta fotecka vecer..aj ked to este nic neznamena..ale vysmiata som jak leco 😎

alex21
3. nov 2010

Babulky dajum za privitanie ale tolko toho za den stihnete popisat, ze ja vas nebudem mat sancu stihnut citat.
A musim vam este povedat, ze dnes sa mi ciastocne ulavilo. Bola som u svojej lekarky co mi predpisala antibiotika ked som bola chora a pytala som sa ci to moze nejak ublizit a povedala mi ze nastastie tieto by nemali nic urobit a ze to bolo uplne na zaciatku tak pevne dufam, ze ma pravdu. Uz len trpezlivo cakat na toho 29.11. Mam pocit, ze to bude nekonecne dlho.
@lenka1108 neviem ci sa to zmenilo ale ked som bola prvy krat tehotna tak rapiclear testy boli najhorsie na trhu a vychadzali na nich bludy.

alex21
3. nov 2010

@embabuli nie vzdy znamena ze ked je zle je to vlastne dobre. Mne pri prvom tehu nic nebolo, ziadne chute nevolnosti nic len brusko rastlo. Kondicka lesia ako teraz, este v 8-mom mesiaci som utekala na zastavke za autobusom. Pri druhom mi bolo od 6tt do 11 stale zle. Sice som nezvracala ale stale mi bolo na vracanie. Rano, na obed, vecer proste nonstop. Prestalo to az v 11 tt a v 12 tt som sa dozvedela ze uz minimalne 3 tyzdne mam v sebe mrtvy plod.
A teraz pri tretom som vacsinou po jedle rano a vecer vracala uz od 4-teho dna po oplodneni. A to som si furt myslela, ze to ta choroba.

lenka1108
3. nov 2010

baby mozem si dat nejaku tabletku?je mi strasne zleeeeeeee

alex21
3. nov 2010

@lenka1108 neviem ake lieky si chces dat ale ja sa vzdy liekom vyhybam a beriem ich az ked sa uz naozaj inak neda a to aj v pripade ked som neni tehu. A ked som tehu tak na kazdom citam pribalovy letak a ak tam je co i len maly zakaz tak uz radsej nic neberiem.

dandeska
3. nov 2010

@lenka1108 Ja si myslim, ze toto je jedna z veci na tehotenste najnepriemnejsich. Nemozes si vziat nic okrem homeopatik, maleho mnozstva paralenu ak je nevyhnutny. Najlepsie je ist sa prejst na cerstvy vzduch a predychat to. Ja viem je to svinstvo, nikdy som nezvracala ale napina ma vkuse. Teraz kaslem, ze vsetkych v noci budim a nemozem nic, len teply caj s medom a citronom. Tak to zvladni, drzim palce.

jaya47
3. nov 2010

Mne este minuly tyzden pomahal proti kyseline a chuti na zvracanie caj zo sladovky-sladkeho drievka. Sice ho neodporucaju, lebo prekrvuje, ale je to prirodne a hlavne pomohlo.

dandeska
3. nov 2010

@jaya47 Na kyseliny myslim nieco dostat v lekarni 🙂 .....ja som pouzivala Gaviscon 😉 (neviem, ci to u vas dostat ale ak nie to, tak urcite nieco podobne) denne celu 2.polovicu tehotenstva, bez tohto by som asi ani neprezila. Moja mama, ked ma cakala kradla dedovi Gastrogel 😀 a to jej pomohlo.Len u nej to nebolo az take zle.

asandys
Autor odpoveď zmazal
zdenush88
3. nov 2010

@ivulik20 no ja som dnes nenormálne málo zjedla, dáko mi nebralo, tak a teraz ľádujem holandsky jogurt,lebo som mala také krce od hladu ze az.... 😒 ma drahy zglbal, ze preco tak málo jem, aleja to neviem ovplvniť... 😒
@dandeska ja som praveze plná energie... o 10 ma chytil spanok ale len som si lahla a som zase culá..... hroza... 😒 no ja neviem na co vyzeram, uz som pocula kompliment, ze som opeknela ale ja mam stale plet sama vyrazka od kedy som vysadla antiku.akurat, zeje ich uz menej, ako ked som este nebola tehu... 😉
@rianka7 ja tomam tiez tak 50/50... 🙂

embabuli
4. nov 2010

@asandys vitaj! s tym otehotnenim sme na tom podobne, ja som mala vcera 3mm 🙂

@zdenush88 ja tiez dost malo jem, obcas ma pochyti hlad hlavne vecer, vtedy sa najem, ale aj to pol taniera vacsinou odlozim...a doobeda skoro nic, len bielu kavu a kusok toastu ak tak...tak skor cely den nieco dzobem, nez seriozne jedenie...ale neda sa mi tlacit sa nasilu 😒

zdenush88
4. nov 2010

@embabuli no ved ani mne..... 😒 dufam, ze mimi nebude nic chybat... 😒 jeeeej ak ty si ho uz videlá!!! : 🙂 🙂 To je skvelé! aj ja uz chcem! 😀 musím počkať do utorka.... 😒

zdenush88
4. nov 2010

@embabuliblahoželám k foto fazulky... 😀

embabuli
4. nov 2010

@zdenush88 hej bolo to super!! 😉
velmi mi to dodalo energie a na chvilu ma presli vsetky depky obavy..jaj mozno za dva tyzdne aj srdiecko bude..
no budem verit a starat sa nech sa ma babo najlepsie, viac asi teraz aj tak nemozeme..

inak som sa pytala svojho lekara na jedlo napr...a ze vsetko s mierou mozem, akurat vuhybat sa urcite surovemu masu, dokonca aj praci s nim..vzdy poriadne umyt ruky (takze kedze robim v kuchyni budem este este dokladnejsia), no a nepasterizovanym produktom

a aj na bolesti bruska som sa pytala, tak ze je to normal roztahovanie maternice, ma pobolievat hlavne po bokoch a v bedrach, len nie ziadne krce..

embabuli
4. nov 2010

@zdenush88 foto dnes nascanujem 😉
ja som to stihla fakt v uplnom zaciatku, este ked sme sli k vytahu, tak mi vravel, ked v nedelu bolo hcg 256, tak teraz bude tak niecoo nad 500 a nemusi nic vidiet..ale zapol `telku`a hned..JE TAM! 😀
mala cierna bodka nic..ale fuuh, ze fakt slzicky od stastia..nic mi nebolo viac treba 🙂

zdenush88
4. nov 2010

@dandeska inak som čítala, to máš fakt riadne namáhavú prácu... nie len po fyzickej ale aj po psychickej stránke... pracovať s ľudmi je to najhoršie.... my sme v januári zobrali do prenájmu reštauráciu, 8 mesiacov som obsluhovala každý deň, staralasa o zásobovanie a vlastne o všetko.... v auguste som povedaka, že dosť, lebo ja ked som videla každý den tie iste ksichty, ktore mali s niecim nejky problem, a pritom som sa isla zodrat aby to bolo dokonale... som to nezvládala... zamestnanla som radsej dalsiu casnicku, vsak sa nam to celkom rozbehlo a ja som sa chytila do uctovnictva a tak, ze fakt ze šéf...ale to je niekedy ešte horšie a ťažsie, lebo ja neviem byť tvrdá a niekedy mam pocit, že mi skáču po hlave len preto, že som mladá.... ale ako som tehu, som viacej výbušná, tak si teraz s nimi asi skôr poradím.... 🙂

zdenush88
4. nov 2010

@embabuli boze to musel byt uzasny pocit.... 🙂 🙂 naskenuj, naskenuj nech sa vytseujeme!! 🙂 ... inak ja to trochu nechapm, asi si musim zohnt nejaku literaturu, ale ako to je s tym srdieckom? to moze nabehnut ale aj nemusí,či? 😒 v ktorom tt by malo nabehnuť?

embabuli
4. nov 2010

@zdenush88 srdiecko by malo byt vidno v siedmom.., ale moze sa stat ze nabehne a potom pojdes na kontrolu v 12 tt a zistis ze prestalo casom byt 😒
tu sa da troska vypocitat kedy co uvidis:
http://www.kalkulacka-tehotenska.cz/prubeh-teho...

inak ja tiez vediem rstiku, teda catering..a presne to iste co ty!! idem sa pretrhnut, ale nejaka som moc `dobra`, co v biznise asi neni good, ale odkedy som tehula, vcera som normalne vyhodila kuchtinku ktora ma pekne dlho stvala..tak ma rozculila roplakala, velky pruser zrobila, tak sla na hodinu...
dajako mam pocit, ze sakra teraz musim byt silna, ked niekto ublizi mne tak ok, ale nech sa neopovazi niekto ohrozit moje babo! 😠

jaya47
4. nov 2010

@asandys vitaj ;)
@embabuli jeeeeej, 3mm, to je uzasne... Ono to tam ozaj je ;)

Jaaaj, citim sa tu nejak pozadu, mna este ziaden ultrazvuk necaka ;) Ja mam dnes este len 32. den cyklu.

ivulik20
4. nov 2010

no baby, tak za chvílu idem tej zubárke.... tak sa bojím...fňuk. ja mám paniku zo zubárov. Už nech je aspoň 10 hodín ☹

jaya47
4. nov 2010

@ivulik20 neboj ;) Zubarka je nic. Staci to tu pol hodinu vydrzat a mas od nej pokoj. Nie ako porod ;))))