Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
babeny pomôžte mi s odplienkovaním 😉 tá moja to vôbec nechápe, chodí bez plienky a stále sa jej pýtam či ide cikať, či ide na šerblík tak rázne stále hovorí nie nie nie a do 5min je pocikaná 😒
nejaké finty nepoznáte čo by mi pomohlo?
@sliver ahoj tak toto riesim aj ja s malym....to iste a uz som sa aj na fore pytala ale nik nema ziadne finty, jedine to ze treba nechat tak a skusat neskor....ja mozno skusim kupit treningove nohavicky aby vedel ze sa pocikal lebo oni vsakuju ale nechavaju pocit dietatu ze sa pocikal....skusala som to cele dva dni ale vsetko uplne vsetko aj kakanie islo do spodarkov a uz som mu nemala ani co obliect....
a predbehla si ma chcela som aj tu napisat 🙂) tento problem a hladat riesenie 🙂))
@lutia ahoj, kde take treningove nohavičky kupim prosim ta,? Ako to vyzera a ako to funguje?
@wonderwall ja som to kukala na nete, su rozne ceny co ma zaskocilo a to je cena od 15e za ks hore....ale nasla som aj na modrom koniku od profi za 4-5eur za kus....fungovat by to malo tak ze ked sa dieta pocika tak pise ze ma nepressakujucu vrstvu a tym padom by nemalo byt mokre obleceie - ze neprecika a nemusis prezliekat ale vnutro plienky je mokre takze dieta citi ze sa nieco stalo....neviem ci su dobre tie lacnejsie ale ked budem kupovat tak isto tie lacnejsie pretoze chcem kupit minimalne 5ks aby to mal na cely den nakolko maly si neuvedomuje ze cika a kaka a stalo sa nam ze za ten den sme mali a asik budeme mat 6nehod denne....dufam ze to nebudu vyhodene peniaze a bude to mat ucinok aby si maly zacal uvedomovat co sa deje a preco ho davam na serblik 🙂))
@sliver Ahoj!
Mne zabral cukrík 🙂Malý mi zbožňuje cukríky,lízatká a tak a tak som mu zakázala dávať sladkosti len po cikaní do nočníka a zabralo 🙂 každú chvíľku čo len si cvrkol do nočníka pítal sladkosť 😀 a odvykol si behom týždňa a potom na ´další začal aj kakať a už ani enpíta sladkosti páčis a mu že tečie mu do nočníka 🙂 A aj na dvore by cikal stále keby šlo sa mu páči že robí fontánku.Tak ak má niečo obľúbené zatrhni jej a len po ciakaní do nočníka jej da 🙂veľa šťastia 😉
@wonderwall Tie Ti nepomôžu myslím tréningové nohavičky.Mali sme aj mi a nič...proste naostro dať gaťky a keď sa pociká vymieňať mne prvé dni aj 17x som prezliekala ale potom pochopil a zača na nočník sa pítať hoc po cvrknutí do slipov ale už vedel o čo ide a tak som každých 10min. sa pítala ale ke´dže sa ohlasoval až ekď už bolo v gaťkách tak som ho dávala približne včase kedy sa napil potm na 5min. a úspešne to šlo potom bolo menej nehôd a po týždni sa pítal vpredstihu a teraz už máme 5 noc suchú a už 2týžden poobede suché 🙂Proste sa ozbrojte z trpezlivosťou a dostatkom rpádla na menenie 😉
@lutia My sme mali tie od pamper chlapčenské tréningové plienky a boli suché aj vnútro nič si neuvedomoval takže podľa mňa je to zbytočné najlepšie mu zabralo mať slipy a menila som ich aj kakal do nich 3x a potom začal až do šerblíka aj kakať 🙂Takže radšej by som kúpila aviváž a rpacie prostriedky než tréningové plienky...skôr si odvykne.
@sliver
@lutia ja som riesila a prestala som....proste este potrebuje na to dozriet a nebudem ho nutit...u nas nepomahalo nic :-/
ale zas nebojim sa, lebo Dominicka mi tiez tak zo dna na den povedala ze si neprosi plienku a s dudlom bolo to iste 😉
a co sa tyka treningovych nohaviciek.....bolo mu to uuuuuuuuuuuuplne jedno a Dminicke tiez....a otvaranie typu "roztrhnut" boky mi pride trosku odveci....ale inak na noc ma Dominicka stale a davame len tieto 😉
@zora256 tiez ma napadlo, ze nepomozu. Ved aj ked si cvrkne do boxeriek, citi vlhkost, ale neprekáža mu to. U nas sa striedaju obdobia, hlásiť nehlási nikdy, e niekedy bez slova ide a sam sa posadí. Teraz strajkuje s doma odmieta cikat. Ani postojačky, ani po sediacky. 😠 Ked ideme von, nemá problem, cika každých 10-15minut (ja mu oznamim, ze ideme cikat).
@zora256 aj ja mu davam pampers activ boy. Nejako sa bojím davat spodné prádlo. Skusila som a behom 15minut som prezliekala dvakrat.
ja som tie treningove myslela len z dovodu aby som vobec mala nejake to suche oblecenie, mam ho dost ale ked som ho za pol dna prezliekala 6x a to vsetko od tricka az po ponozky tak toho uz bolo vela, chcela som aspon na obleceni usetrit a pracke 🙂))
@wonderwall Moja,tu ide oto čo vydržíš ty..ak povolíš tak malému sa nebude chcieť,moja mam povedala,že nám capla na zadok ak sme pustili do gatí,a bolo razdva sme sa odučili,nuž tak som capla aj aj malému,aby pochopil som mu aj vysvetlila cukríky nebudú ak bude cikať a kakať do gatiek,a tak to zabralo,proste nesmieš povoliť ja som na 2deň ovykania 17x prezliekala ho nepovolila som na 3deň už len 7x a potom 5x a vždy menej treba vydržať bol tu na Mk jeden príspevok raz na nástenke,ako odvykať deti od plienok a veru 7dní to trvá a treba vydržať..Prajem skorý úspech. 😉
@lutia No moja ale ušetriť neušetríš ke´d budeš na plienky vyhadzovať... čítaj vyššie čo som písala.
@zora256 dakujem za radu a mas pravdu, je to o mne, ci vydržím alebo povolim. Teraz som urobila experiment a na poobedny spanok som mu nedala plienku. 17krat? Takze idem dokúpiť spodné pradlo pre neho 😉 mas este nejaku radu, ako najlepsie cistit mlacky? Lebo wj kdd sk. To dôkladne umyla, stale skm z handry citila moc ☹
Inak este taky problém. Mame, ze on sa aj vycika, ale neda plnú davku (lebo uz niekam uteka) a o minutu dve este da par kvapiek na podlahu alebo do boxeriek :'( co s tym?
@wonderwall Moja no ja som utierala mláčky utierkou na podlahu,a to presne bolo to že sa úplne nevycikal ani mne vtedy ke´d 17x som ho prezliekala ja som na odúčanie just tu na mk za pár eu kupovala slipy už nosené,lebo nové draho vyjdú a prvé kakania tiež boli do slipov :-/ a nato je dobrá Lanza mydlo 🙂Jeho to cvrkávanie prejde na 3-4deň bude pekne do nočníka ak odhadneš kedy mua si treba mne sa pítal až po 7dňoch odúčania porste sleduj či nehopká alebo nebehá neskrýva sa a vtedy ho posa´d na nočník a príde nato,že tam treba cikať a potom ek´d sa naučí ciakť mu vysvetli že aj kakať tam treba a o pár dní anto bude aj kakať neboj 🙂
@lutia No hej ak plánujete ešte viac detí tak sa oplatí,ale len pre jedno sa tak drahé neoplatí kupovať...A ja som aj nočníky používané kupovala a nehrajúce veď ani nám nehralo nič a predca sme sa naučili ešte skôr na nočník pítať ako terajšie počitačové deti...ide o prístup matky ako im povolí,alebo si bude stáť za svojím,že do nočníka má cikať kakať alebo nechá tak...
Ahojte. Krore ste z ba? Zhaname novych kamosov 🙂
@sliver ja sa uz tiez na to pripravujem a co vidim v letakoch zatim to je bieda a co je najhorsie maleho stale nic moc nebavi az na dnes ze sa zacal hrat s kockami a tych uz kupovat nebudem lebo ich ma neurekom a ja uz mam dost upratovanie tych co mame doma 🙂 :( ja by som skusila kupit knizky take malicke a aj poucne...no je to tazsie lebo maly este nerozprava a tak je to zlozitejsie nieco kupit....ale cas sa kratiiiiiii

@mitka2007 co to je ako vodny svet??