icon

Termín pôrodu apríl 2017

dadada8388
10. aug 2016

Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒

janciqa
19. dec 2017

@adia11
Ja mu stahujem len ked sa kupe...a casto ho kupat nemozem koli exemu co ma...tak 2 krat do tyzdna....
Dnes sme boli na poradni a doktorka mu stiahla...a ze vraj je to ok...len ma zacervenanu tu spicku...ako keby popraskanu predkozku...a neviem ci ho to boli ci nie lebo neplace....ani nic....
No a mame 9500g a 79cm...
Kojis este? Ja hej...ale v noci sa budi aj 6krat...uz ani nie na papanie...len cucne a spi....

adia11
19. dec 2017

@janciqa nas hugo ke krpec, 8,4 kg a 70cm, my ideme k dr v januari tak som zvedava co bam povie.
my sa kupeme a sprchujeme na striedacku, vo svojej vanicke uz nevydrzal, stale sa tam staval a to sa uz nedalo ani umyt ho :D
ano kojim, my sme mali maximum 13x za noc, ale uz to prechadza, teraz bol napr iba 3x. a niekedy sa tiez len tak pricucne a spinka. ja si vzdy poviem ze sa mu nieco sniva alebo ho trapia zubky,ze to prejde a ani uz niesom nervozna ked sa v noci zobudi na 4 hodiny 🙂 uz som si asi zvykla

pininka
19. dec 2017

@adia11 aj my sa este kojime a teda hlavne v noci. Teraz jej idu horne zuby,od nedele ma aj teploty. Inak ma tolko kg ako tvoj. Len je dlha. Ale zje aj za dvoch chvalabohu. Ja mam este dvoch chlapcov a obom sme stahovali od mala,no starsiemu to aj tak neslo poriadne. Ale k urologovi sme nastastie nemuseli ist,pomohli aj caje aj krem.

adia11
28. dec 2017

@pininka a ake caje prosim ta?to pil alebo ste robili sedave kupele? ako pocuvam od znamych co maju deti cca v nasom veku tak sme na tom celkom dobre,tak dufam ze to nebude len moja domnienka

pininka
28. dec 2017

@adia11 teraz je to este skoro, nam to kontrolovala obvodna ked mal dva roky. Caj sa vola slez nebadany. Niektorym detom sa to ukaze skor, niektorym neskorz ale.cistit to treba, lebo aj nam sa stalo,ze syn isiel ku svokre na tyzden, ta na to kaslala a vratil sa s hnisajucim pipikom.

adia11
1. feb 2018

zeny my uz mame tolko urazov hlavy :( citim sa ako poriadne neschopna matka,este aj ked davam pozor tak sa strepe a stale len na tu hlavicku :( neprajem nikomu

pininka
1. feb 2018

@adia11 my sme toto mali s prvym synom, a pritom je najopatrnejsi zo vsetkych troch, furt to bolo na hlavu. Niesi neschopna,deti s tym rastu.

extempore
1. feb 2018

@adia11 moja, ja som bola s dcérou pred Vianocami u doktorky na kontrole a fakt neviem, kde nastala chyba, ale malá nám spadla z vyšetrovacieho stola... A to sme pri nej boli tri - doktorka, ja aj sestrička... Udrela si hlavičku, leteli sme do nemocnice na sono hlavičky ale našťastie bolo všetko ok, ani modrinu nemala. Ale viete si asi predstaviť ako strašne som sa zľakla. Skoro ma tam kriesili..

any05
1. feb 2018

Ahojky, tak my máme dvoch beťarov a je to fakt nemožné ustrážiť ich. Jeden od 8 mesiaca chodí okolo nábytku, druhý začal teraz a už nechcú sedieť, len stáť a stáť.. večne sa nejaký udrie a presne, vždy na hlavičku...som z toho tiež zúfalá...☹ min.tyzden sa tiež jeden zosmykol z gauča... plač neskutočný ale ani modrina, sledovali sme ho a žiadna zmena v správaní... hrozné výčitky, ani spať som nemohla poriadne...tak dúfam, že to bude ok.

pininka
1. feb 2018

@extempore boze moja,tak to musela byt katastrofa. Ale to je presne to co s detmi clovek zazije.

extempore
1. feb 2018

@pininka mi hovor... By som sa bola kopala do hlavy... Strašný šok. Za sekundu sa stane nešťastie... Našťastie u nás bolo vsio ok 😄

janciqa
1. feb 2018

Dievcata u nas to iste. Maly chodi od 7m kolo nabytku...chyti sa hocikde aj tam kde to nie je stabilne a prask a lavu...jemu by trebalo zeleznu prilbu....a tiez som vkuse pri nom a aj tak sa strepe...vtedy by som sa nakopala najradsej....takze to asi patri k tomu a len prezit to musime 😀

pininka
2. feb 2018

@janciqa nasa tiez vsade chodi okolo veci, od kedy stvornozkuje, ale je to taka pani opatrna, ked ju porovnam s nasimi chalanmi, tak to sa ani neda porovnat, ti isli vsade bezhlavo.

adia11
2. feb 2018

trosku ste ma utesíi ze niesme jediny no aj tak uz som nad prilbou rozmyslala milionkrat.a uz chodil krasne na cele chodidlo,dali sme topanocky a od vtedy spickuje stale.vasi spickuju?vraj pojdeme na rehabilitacie koli tomu, lenze tie sme ukoncili v septembri lebo sa uz velmi vzpieral,ani sestricka ho nevladala udrzat uz

pininka
2. feb 2018

@adia11 prosim ta, moj spickoval do troch rokov, tak isto ako ja, aj mala spickuje. To sa upravi. A prilba nieje velmi dobry napad, lebo dieta sa zacne na nu spoliehat a ked ju prestane nosit, tak budu este horsie urazy.

adia11
2. feb 2018

@pininka neviem preco my musime cvicit koli tomu,asi biznis :( buduci tyzden idem volat rehabilitacnej sestre aby bola dr spokojna, mohlo by to pomoct aspon s tym padanim.

pininka
2. feb 2018

@adia11 no kebyze spickuje a ma dva roky, tak nevravim, ale v jej veku spickuje vacsina deti, ja mam tri a iba jedno nespickovalo. Ako vravis, dnes je velka moda cvicit na cokovek s detmi.

liza2
16. feb 2018

Ahojte maminky, chcem sa opýtať kolko vážia vaše 10 mesacne babatka? Nas maly ma len. 7,5 kg ale papa pekne desiatu, obed a veceru medzi tým kojim a v noci takisto. Strašne vela je v pohybe stvornozkuje stavia sa. Tak ma aj dost vydaj energie. Mam sa obávať nízkej váhy? Začínam sa trosku obávať. Dakujem za radu.

nivea777
16. feb 2018

@liza2 10,5 mesiaca a 8,5kg ma

timusi
16. feb 2018

@liza2 ahoj, nasa Ema ma 7925g a 71 cm, ked sa narodila mala 4120g. Tiez rada papa a je rada v pohybe. Aj starsia mala ako rocna len 9kg.

pininka
16. feb 2018

U nas detto, pri narodeni mala 4kg, teraz s bozou pomocou ma 8,1kg. A to by nam zjedla aj hlavy. Ale tiez je v kuse v pohybe

extempore
16. feb 2018

Naša má 11 kg.. je bacuľka, ale doktorka sa tvári, že je všetko ok.

pininka
16. feb 2018

@extempore rozkosna je

liza2
17. feb 2018

Dakujem dievčatá za ukľudnenie😘

adia11
25. mar 2018

kocky mam otazku,trosku asi hlupu no mam..pri kazdom prebalovani utierate dietatko vlhcenkami?aj ked je len pocikane?

pininka
25. mar 2018

@adia11 nie,urcite nie a doktorka mi to vyslovene neodporucala

nivea777
25. mar 2018

@adia11 pocikane nie..ale pokakane hej.. pouzivam vlhcene od narodenia a nema ziadny problem

timusi
Autor odpoveď zmazal
timusi
25. mar 2018

@adia11 od leta používam vlhčené len zriedka, mali sme zdravotný problém. Nahradila som olejčekom a utieram vždy

extempore
25. mar 2018

@adia11 keď som v teréne, tak používame stále vlhčené. Keď sme doma, tak po kakaní vlhčené a po cikaní mám vždy poruke látkovú plienku, ktorú navlhčím teplou vodou a tak malú poutieram.