Termín pôrodu - august 2021
Ahojte je tu niekto s termínom na august ?
@veronika227 ja som nechodila na žiadne kurzy ani teraz nejdem. Podľ mňa zbytočna strata času. Každy pôrod je iny. A v pôrodnici ma naučila jedna sestra ako mam dychať za par minut a bolo po kurze..
@veronika227 ja som v prvom tehu chodila na kurz priamo do porodnice,kde som chcela rodit a bolo to super, lebo nam ukazali aj porodnu salu a sestonedelie a vysvetlili take tie prakticke veci okolo toho a ked som prisla v noci rodit aspon som sa tam necitila uplne stratena.
@veronika227 som prvorodicka a neplánujem kurz.. pozriem niečo na internete, videa, ale máme vraj dobré pôrodné sestry a vraj ich stačí len počúvať.. A ako som sa aj rozpravala s už jednou mamičkou, tak ten deň pôrodu bude tak hektický, že aspoň osobne ja by som všetko zabudla, čo na kurze bolo 😃
Baby ktoré ste mali cisársky je lepšia celková anestézia? Prvý krát ma čaká CR. Z tej od pol pása mam strašný strach celkovo. Asi by som to nedala cítiť tlak ako mi režu brucho. Aké máte skúsenosti.
Ahoj Augustovky moje, 😍ako sa vám darí, čo máte nové? Už sa nám to pomaličky preklápa do posledného trimestra, máte aj vy taký pocit, že to zbehlo nejak príliš rýchlo? Lebo ja neskutočný, nestačím sledovať týždeň za týždňom... Len teraz sme sa tu pomaličky zbierali ....ale už sa určite ako ja nesmierne tešíte na svoje pokladiky 👶🏼
Výbavičky kompletizujete? Čo všetko máte už zabezpečené? Pošlite aj nám všetkým nejaké inšpirácie do skupinky, fotky izbiciek, vaše fotky ako sa guľatíte a pod. Potešíme sa ...aj ja pripájam jednu moju zagulatenu...s izbičkou finišujeme, tak tiež čoskoro pridám zopár inšpirácií. Krásny deň všetkým ♥️♥️♥️
@mishelka111 Ahooojte 😊😊 veru, že to rýchlo beží. My sme zatiaľ v poriadku, darí sa, malinka robí radosť. Nekope síce príliš často, ale ani ja som vraj nebola nejak aktívna v brušku. Ale podla vyšetrení vyzerá, že je mala okey. My sme vybavícku nekúpili ešte žiadnu 🙈 dokonca ani izbu sme nezačali prerábať. Zajtra ideme prvý krát pozrieť nejaké vecičky, postieľku, kočíky a podobne. Ja som sa už zagulatila celkom dosť 😄 ale na váhe to nie je veľmi vidno. A hoci som prvorodicka, veľmi sa teším na august, som zvedavá, ako bude princezná vyzerať a hlavne, nech bude zdravá 🥰 posielam foto, ale bez tváre. Nerada dávam svoje foto na internetos ☺️
@artemislix jojha krásne rastiete držte sa obe nech sa darí aj naďalej ♥️♥️♥️🙏
@mishelka111 dakujeeeeme, aj vy sa držte. veľa zdravíčka a nech všetko ide podľa plánov 🥰
@mishelka111 chcela som sa opýtať, keďže mame augustové detičky, kupuješ aj body s krátkym rukávom? niekto mi povedal, že bábätka si nevedia udržať svoju teplotu, a preto je lepšie také s krátkym rukávom ani nekupovat. neviem co je na tom pravdy, lebo ja som bola pripravená kúpiť aj krátke.. A do pôrodnice už vôbec neviem, aké kupovať
@artemislix ja som zopár kúpila už len preto, že som premýšľala... dá využiť ako spodná časť oblečenia v prípade aj neskôr.
@artemislix do pôrodnice už mám v lete po obchodoch chodiť nebudem, už teraz mi nohy puchnú. Body asi len dlhý rukáv mám. Ak bude veľmi teplo kúpim v tescu, keď sa narodí. To pod tým je zavinovačka z lidla taká tenká a dá sa neskôr ako dečka použiť. A čiapočka si ešte mňa pamätá 😁. Netreba to preháňať aj tak detičky rýchlo rastú.
@lenkaaninka ahoj, ja idem cisarskym a budem mat spinal. Ja chcem byt pri vedomi a vidiet babenko hned.
@lien1 no a ako to vlastne je? do pôrodnice sa berie pre bábätko len jeden "outfit"? vtedy keď odchádza domov, tak sa oblieka? ci ešte sa berú aj iné veci? musím si už začať zisťovať, lebo zatiaľ som sa tomu nevenovala
@artemislix no presne, ani ja neviem, co vsetko...zrejme v kazdej porodnici je to aj inak nastavene
@elenita asi ani, ja som aj čítala zoznam, v našej nemocnici. Pise sa tam, že stačí, ak niekto z rodiny, prinesie v deň odchodu oblečenie a bábätko sa oblečie a odchádzame. ale počas pobytu tie prve dni, bude len v perinke? alebo ako 😄 netuším
inak, tie ktoré ste žiadali tehotenský príspevok. prišiel vám už nejaký papier o schválení? alebo došli vám už peniažky?
@artemislix dobré je mať rukavičky, aby sa bábo neškriabalo (kik 3ks nejaké 2eurá) čiapočky a ponožky aspoň 2ks, lebo v nemocnici dajú len košieľku aspoň u nás 2x oblečenie pre istotu ak sa stane nehoda po oblečení domov a čakaní na papiere. Tenká deka a autosedačka ak sa ide domov autom. Plienky 5ks, rybia masť a vlhčené 1ks. Pre seba košeľa na dojčenie 2x, popôrodné vložky, krém na bradavky( kalciová masť), príbor, WC papier servítky, papuče, ktoré môžu ísť do sprchy, mikina tenká ak budeš behať po vyšetreniach... ja som nenosila župan. Asi všetko 😊 , ale je ešte čas zbaliť sa stačí, keď nastúpiš na MD. To je 6týždňov do pôrodu a môže to prísť hocikedy aj po bežnej kontrole ti zahlásila, že už domov nejdeš.
@artemislix v každej nemocnici je to iné....Len aj u nás tvrdia že nič, už ale viem do čoho idem napr. klíma tam fučí a čiapočku nedajú. V dobe korony je možné, že návštevy nepustia a ťažko sa dostaneš k niečomu mimo nemocnicu. A také mini ponožky a čiapočky veľa miesta nezaberú aj keby si ich tam brala zbytočne. Inak rozhodnutie o tehotenskom už mám.
@lien1 ďakujem, začnem si už aspoň pomaly zoznam písať, nech potom nestresujem s nakupovaním..aby som v tom mala prehľad.. A kedy si asi podávala tu žiadosť? ja 16. 4. a stále nič. hoci majú na to 60 dní, ale už nejaké vyrozumenie mohlo prísť.. alebo že sa na tom pracuje sms formou..
A uz si vase bábätká otočené dole hlavkou? moja mala nie.. ako viem, že sa to môže ešte zmeniť, ale sesternica mala už od 16 TT stále dole hlavkou.
Vyrozumenie mi prišlo 3týždne od podania.
@artemislix ja som dávala žiadosť 26.4 a vyrozumenie mi prišlo včera. Aj záleží kolko majú práce dane pracovníčky ci niekto chyba atď preto tých 60 dní. Niekedy môžu prísť peniaze skôr než vyrozumenie. Nejeden krát sa mi to stalo pri očr.
@artemislix naša áno
@lien1 tak písala som tam dnes, a vraj moju žiadosť evidujú, tak počkám ešte 😄
inak, dajte prosím nejaký tip na kočík. boli sme pozerať s mužom už dva obchody. padol nám do oka bebetto bresso, ale mne sa zdal, že je konštrukciou mohutný.. A potom cybex balios s. krásny, nádherný, šikovný, spratny 570 eur aj s vajíčkom. ale ta vanička 🙈 šírka 32 cm sa mi zdá dosť málo. bola v obchode jedna žena, tiež kupovala, a zastavila sa pri nás aby sme ten kočiar nekúpili. lebo ze ma ho tiež, ale mala sa jej tam zmestila tak na 2 mesiace a už išla pre dvojkombinaciu.. tak ja neviem.
@artemislix my ideme zajtra kúpiť camarelo zeo .. má jednu z najväčších vaničiek takže to aj rozhodlo
@artemislix ja tiež potrebujem hlavne kočík do auta a na presun. Tiež som pozerala Cybex Balios len fakt malá vanička a aj taká hrkalka. Potom Moon Style všetko super len sa mi športová časť zdala vysoko a už sa vidím ako s mojimi krížami budem do takej výšky dvíhať dvoj ročné dieťa. Nakoniec sme skončili pri Moon Resea s. Veľká vanička, do šporťáku si vlezie aj samé keď bude behať a je ľahký a ľahko sa skladá 🙂 . Jendiná škoda je že nie je na bazare za rozumnú cenu ak mám dať z bazaru 420eur a v obchode je 450eur. No nie je o čom inak tak stojí 2.kombinácia. Moon je nemecká značka kvalitná a ďalšia zlá vec majú zazmluvnené len niektoré predajne tak treba za ním cestovať, alebo zistiť kde ho majú.
super ženy..dakujem za rady. ideme ešte štvrtok po nákupoch, tak dúfam, že už kúpime aspoň niečo. lebo potom si neviem predstaviť v horúčavách behať po obchodoch a stať sa môže čokoľvek a bábätko sa môže vypýtať aj skôr.. A

@artemislix ja som ten opačny pripad. Rada nakupujem. Ale pri prvom synovi sme kupili dopredu len kočiar postieľku a par veci. Potom sme kupovali všetko čo bolo treba ďalej.. Ale ja som kupovala skoro všetko v bazare. Nove len par veci. A potom neskôr tiež ib take nove bundy zateplene gate a tak. Inak som mala z bazaru.. Potom sme začali dostavať od dvoch rokov zhruba od rodiny . A už som nekupovala skoro nič.