Termín pôrodu - august 2021
Ahojte je tu niekto s termínom na august ?
@artemislix moje deti mali 9 kg v 10 mesiacoch cca asi tak.
@artemislix hlavne kľud. Ja som tiež takto stresovala a na koniec som mala všetko kúpené behom týždňa cez net, pár vecí mám len z obchodu. Takže pohoda. Kinderkraft lehátko sa aj mne páči a ten kočík vyzerá super 🙂.
@artemislix až 85cm ... Preto som sa preň rozhodla .. dieťa sa tam v pohode zmestí až v zime vo fusaku 🙂
@lien1 ja som kľudná, len môj muž na mňa tlači, že už treba 😄 pritom som mala v plane všetko kúpiť az na MD.. ale tak pôjdeme pozrieť ešte niekam do obchodu, a tam už kúpime všetky základné veci..
@artemislix tak ešte je kopa času. Dá sa aj všetko na jeden raz kúpiť. Obchody sú už otvorené, tak pohoda.
ahojte ženy, je to normálne ze už puchhnem? každé ráno sa zobudím s tým ze mam opuchnuté dlane aj chodidlá.
@artemislix a kedy mas najblizsiu poradnu? Ja by som urcite volala dr, opuch dlani sa mi moc nezda...tlak nemas vysoky?
@elenita 10 júna mam najbližšiu poradňu.. pijem aj dostatok tekutín, cca 3 litre denne a tlak mam skôr nižší ako ako vysoký
@elenita čítam aj, ze môže za to obezita, ale od začiatku som pribrala len 8 kíl (68 mam), kavu si dám raz za čas. akurát ze pracujem, tak sedím a viem mat dni, kedy veľa nachodim.
@artemislix vies co, ta poradna je uz dost neskoro podla mna. Ja by som pre pokoj duse skusila aspon zavolat dr. A este mi napada - mame tu na MK aj skupinku zdravotnikov, spytala by som sa na Tvojom mieste aj tam.
@artemislix a vies, ine je, keby si mala opuchnute clenky po celom dni na nohach, a ine su dlane, chodidla, dokonca hned rano..mozno len babo na nieco tlaci, ale radsej sa 3x pytat, prehnat, ako raz nieco zanedbat. A ja som teda pribrala o dost viac, ale neopucha mi vobec nic.
@elenita no dobre, ďakujem. skúsim zavolať doktorovi a uvidím, čo mi povedia
@elenita volala som. vraj to je normálne, pokiaľ nemám vyšší tlak alebo bolesti, tak sa nemám báť ale budem sa sledovať..
@artemislix no dobre, ze si zavolala. A tlak si doma merias alebo ako?
@elenita meriam aj doma áno. väčšinou mi u lekára na merajú tak 100 na 65.doma sa mi dnes podarilo 125 na 78.ale to som pred meraním nebola vklude..
@artemislix tak tlak je dobry, to je super. Este by som si mozno kupila tie pruzky na moc, ci nie su bielkoviny v moci.
@elenita uvažovala som nad tým, že pôjdem do lekárne a kúpim to, tak zajtra zabehnem 🙂 ďakujem
Ahojte Dievčatá no ako napredujete? Uteká nám to ako z vody a o chvíľu končíme 🥰
Idem sa opýtať na kurzy, máte už nejaké absolvovane súkromné alebo v pôrodniciach, ktoré ste si vybrali? A teda ďalšia otázka, už ste rozhodnuté kde privediete na svet Váš batôžtek lásky? 😍
Píšete si aj svoje predpôrodne plány? Máte s nimi skúsenosti dievčatá hlavne tie, ktoré ste druho/viac rodičky?
Ďakujem za každý príspevok námet, podnet. Držím palčeky a prajem hlavne veľa zdravia 🙏
Pripájam našu postieľku a kočík no a aktuálne fotky ako rastieme...momentalne sa venujem aj spomienkovej knižke pre malú princeznu ♥️ Všetko už čaká na svoju malú majiteľku. Ešte pár detailov do postielky chyba ale tešíme sa z každej maličkosti ktorú si kúpime...ako asi aj vy 🥰
Pekný zvyšok vikendu
Ahojte pracujúce mamičky, chcem sa opýtať. Chodíte ešte do prace? Ako to máte s dovolenkou? Ja som zatiaľ home office, a mam 17 dní dovolenky,ktore si môžem bud vyčerpať alebo preniesť po materskej. Ako to máte vy? Ja sa neviem rozhodnúť, čo bude najlepšie, ale celá rodina ma presviedča, nech si dovolenku vyberiem určite už teraz. Vy ste na tom ako?
Ahojte tak predstavujem Vám našu malú princeznú je úplne zdravá 🙏🥰 to bola pre nás najkrajšia správa 💜 Malá sa otočila zadočkom dole hlávku má pod rebrami hore .. baby je naozaj krásna a úžasná 🥰😍 pán doktor povedal že čakáme krásne zdravé dievčatko hneď sa ukázala aj jemu ☺️ sme 27+6 a mala má 1200g a 37cm .... Už je menšia len o 4 dni takže dobieha keďže v 20tt bola menšia o 9 dní .. každopádne sme zhodnotili že aj Laura bude po tatovi .. po mne nieje ani jeden .. babulky ďakujem za odporúčanie pána Grochala musím povedať ,že som bola aj trošku smutná lebo 90e za necelých 20min mi príde dosť ale nevadí .. užili sme si to 💜 plodovej vody máme tiež dosť a a pupočník máme pri tváričke 🙂
@miskachrumka nádherná princeznička 💕
@mishelka111 ďakujeme 🥰
@artemislix ahoj, ja som ho nepotrebovala pri dvojickach a predpokladam, ze pri tomto babatku si tiez vystacim bez 🙂 jedine, co som kupovala take "specialne", bol monitor dychu. Ten sa mi uz v minulosti velmi zisiel.
@elenita toto budeme kupovať určite...tak fajn, ešte porozmýšľam 🙂
@artemislix ahoj,my mame lehatko hojdacie, mala v nom nechcela byt,ale vyuzili sme ho pri prikrmoch, ked este nesedela. Keby nemam a idem kupovat teraz,tak by som asi vybrala to co ide do stran.
@artemislix kúpila som také ako mám odsúšané, ale dá sa prežiť aj bez. Toto sa dá polohovať a vibruje má nosnosť do 18kg tak sa dá použiť do cca 2rokov, ako kresielko na sedenie na jedenie a tak bolo dosť využívané to staré. Tie samo hojdacie nepoznám len tie sú tak do pol roka cca 9kg.

@miskachrumka inak ake rozmery sú vaničky? čítala som aj, ze vanička sa používa max do 9 kg, a potom sa bábätko dáva do športovej časti. čiže vrraj netreba dávať až takú veľkú pozornosť tej vaničky.. mam pocit, že čím viac človek číta, tým viac je v tom stratený a nevie si vybrať..