Termín pôrodu - august 2021
Ahojte je tu niekto s termínom na august ?
Inak baby ako sa cítite? Ja ako slon v porceláne 😂 spodok boli brucho tvrdne. Cikam každých 15 min 🤣🤣malý kope a vrti sa neuveriteľne až mam strach aký je aktívny teraz co bude keď sa narodí ja viem ze sa tam musí nudiť no všetko má svoje hranice 😂😂. Minule v lidli všade som narážala pomedzi regále som sa tlačila tam tresk dedkovi do vozíku, tam zavadzam pri regali 🤣🤣. Mam obrie brucho ako ozaj 😱.
@lenkaaninka asi rovnako aj s tvrdnutím brucha aj s bolesťou ešte spuchnuté nohy si nespomenula. Malá sa naučila odrážať sa od mojich rebier a tak si hopká 🤣❤ len ja chodím štýlom au au au. Určite sa aj v spánku musí hýbať, lebo bez pohybu je tak 3x po pol hodinke. Tak mám čo som chcela stále som sa sťažovala, že je málo aktívna. Už len vydržať, bude horšie ak prídu horúčavy takže teraz sa dá.
@lien1 😂😂😂😂
@lien1 super, ďakujem za radu 🙂 budem uvažovať ešte
@lenkaaninka ja som na tom podobne. brucho veľké, pohyby silneju, niekedy mame deň, kedy kopne raz dva krát, že dá o sebe vedieť, inokedy neposedi ani pol hodinu.. občas tvrdne, plus nohy, ruky, kolená puchnu.. veľmi sa teším na august už a dúfam, že dva týždne pred termínom budeme traja 😄.. ale užívam si každú chvíľu 🥰 vecičky už pomaly nakupujeme
@lenkaaninka ale tiež ma to občas tak boli, že nedvihnem ani nohu.. cítim také naťahovanie v bruchu, až do kŕčov.. ale tak verím, že je všetko v poriadku a malinka si rastie spokojne 😊
@artemislix veru aj ja si predstavujem už nech som není kinderko a zmizne ta nechutná kyselina kt mam aj po čistej vode. 😂
@lenkaaninka inak ma ešte napadlo. so zubkami problém nemáte? mňa jeden hrozne boli, a dosť aj krváca. mam problém s tým zubkom už dlho, ale zubárka si s ním nevie dať rady. už dávno som jej vravela, nech ho vyberie, lebo to bolo trápenie, teploty, atď atď. teraz sa opäť ozýva bolesť a ja sa bojím ísť k nej. pričom zubárov som sa nebála. ale toho zuba sa bojím, že ak tam posprta, bude to hrozne bolieť. ale zase sa aj bojím, že keď je tam zápal, aby to neprešlo aj na iné zúbky 😩 neviem co robiť. mam dilemu, či zvládnuť ešte tie dva mesiace alebo ísť a nech sa na to pozrie
@artemislix vieš čo mne od poz. Testu krvacaju ďasná ale ze hrozne. Aj sliznica v nose. A tiež potrebujem jednu 8 micku vytrhnúť sa mi pokazila na začiatku ale zatial neboli tak keď pôrodim. Ale keby ma to ze fest bolelo asi idem ho dat von kamoška bola normálne v 8 Mom mesiaci s lokalkou že teraz sú také injekcie že môže aj tehotná. Stále lepšie ako nejaký zápal v zube kt nevieš ako skončí. Skus ešte potierat tinkturou alpa s vyluhovanymi klincekmi. Mame to pomáha. Normálne do Alpy dáš klinčeky a necháš v tom
@lenkaaninka skúsim, ďakujem 🙏 tiež by som bola rada, ak by som to ešte vydržala, a začala riešiť po pôrode. ale jasne ze ak to bude neznesiteľné, tak pôjdem s tým ku doktorke.
@lenkaaninka a bruško vám netrpne?
@artemislix no ja mam tie falošné stahy už od 5 mesiaca takže už som si zvykla. Doktor vravel ze pokiaľ sa neotvaram je to okí. Mam aj magnézium ale ze by zaoberalo. Niekedy mám bolestivejsie stahy a niekedy len nepríjemné. Aj 15x za deň. Neviem ci myslíš toto.
@lenkaaninka myslím, že to není to isté. ja mam pocit, ako keby som mala polovicu brucha strpnuteho.. tak ako keď si ruku prisadnes a ti strpne, ta presne mam tak kožu na bruchu. ze sa jej dotykam a nič necítim. začalo mi to od ľavého prsníka a ten pocit mi príde, že je čím ďalej, tým nižšie.. tak neviem. ja už tak chcem mať po 😩 každý deň sa bojím, či jej tam je dobre. dakedy sa hýbe veľa, dakedy vôbec
@artemislix no tak to ti neviem poradiť. Možno babo tlači na niečo neviem.
@lenkaaninka asi hej.. už len vydržať. nemáme veľa
žienky a ako to funguje s matrikou? ak som vydatá, treba so sebou zobrať sobášny list + je potrebný aj papier z matriky? vybavuje sa to pred pôrodom alebo po?
A ešte otázka. v takom teple, viete sa ísť niekam kúpať do bazéna? hoci vlastného okolo šiestej večera, keď už pominie to najväčšie slnko? alebo niekde na rybník? my rozmýšľame, žeby sme išli, ale neviem ci sa smie alebo nie. nepýtala som sa nikoho, viem len to, že niekto chodí, niekto nechodí. bazén mame aj doma, ale zatiaľ som do neho nevliezla 😄
@artemislix ak si vydatá tak sobášny ak ste len partneri dohoda o priezvisku z matriky 😉
Ahojte žienky tak to pomaly odsypa. Včera poradňa v poriadku malý že ma 1825 g a bola som 31+4. Nakoľko idem cisárskym a koli veku si dám sterilizaciu namiesto cca 250 e ma to vyjde 20 e. Akurát musí byť spísaná žiadosť mesiac pred pôrodom minimálne. Ze to tak je zo zákona. Tak mi to hneď nachysta. Len pre info keby to niekto chcel vedieť. Lebo ja som po tom do včera pátral ale konkrétne som nič nenašla. 😉
@lenkaaninka prečo kôli veku sterilizacia? Nechapem. Ako odtranenie vaečnikov alebo čo. Ja mam tiež už 41 alr neuvažujem nad takym niečim. A idem rodiť tretie..
@lenkaaninka tak moja má 31+4 1700g a to mi posunul termín o týždeň, že je veľká 😀. Do teraz bola stále menšia a ledva sa vošla do tabuliek. Už sa teším, keď sa narodí, nespím už teraz 😅.
@sakalka ja 4 té a budem mat 39.pproste je to moje rozhodnutie aj moje telo je z toho vyčerpané a cítim to tak ze už stačí a som proti tabletkam. Radšej sa takto poistiť že žiadna spermia sa nedostane k vajíčku čiže nevznikne nový život ako potom mat hlavu v smútku.
@lien1 no mne že malý je trochu popredu ale tak beriem s rezervou tieto ich merania ale hlavne ze je všetko v poriadku a pekne priberá. Aj ja už sa tiež neviem dočkať. Priateľ stále otravuje postieľku stavať tak som povedala 15.7 môžeš a už odpocitava 🤣
A ako to máte s jedením teraz? chuti vám počas takého tepla? lebo mne vôbec, snažím sa mať vždy raňajky, obed, večera, ovocie, zelenina, ale to je v malých dávkach.. za dva týždne som na váhe nepribrala
@artemislix keby mam doma bazen tak sa kupem (zatial som sa len v malom synovom), ale na jazera by som neriskovala, koli moznej infekcii 🤷♀️
@lenkaaninka no chapem.. Len sterilizacia znamena pokial viem aj vybratie maternice. Tak ma to preto zarazilo.. Lebo to je veľky zasah do tela. Teda pred menopauzou sa to neodporuča. Preto som reagovala.. Lebo som si myslela že to tak to robite...
@sakalka nie nie je to prerušenie vajcovodov mechanicky. Aj keď napr ti maternicu musia vybrať zo zdrav dôvodov nie sterilizacii tak vaječníky ostanú a tam sa tvoria hormóny čiže akurát nemáš ms ale hormóny sa tvoria a vajíčko kt sa vytvorí proste sa len vstrebe. Ale hormóny fungujú.
ženy ako dlho trvá pokým žena odpuchne po pôrode? nech sa mam načo tešiť 😄 lebo byť opuchnuta, teda naliata vodou 24/7 od začiatku siedmeho mesiaca je dosť. co viem, tak väčšinou všetky sa nalievaju v 9 m. kĺby už nezvládajú ten tlak 😩

@lien1 kamoška mala hupacie a potom nadávala zo začiatku super pomoc no mala sa jej tak naučila na neho že potom mali problém oducit 🤣ja mam také isté do 10 kg a keď bude sedieť polohovacia jedalenska stolička tu sme využili na plno.