Termín pôrodu - august 2021
Ahojte je tu niekto s termínom na august ?
@artemislix tak ťažko povedať, moje prvé letné dieťa. Ak mám pravdu povedať teraz som si to začala naplno užívať. Nespím puchnem, ale keď príde miminko začne iný kolotoč. Snažím sa venovať všetkému čo ešte zvládnem a viem, že pri miminku možné nebude.
@sakalka denne vypijem 3 litre čistej vody, pohár čaju, pohár odstavenych pomarančov. do toho zelenina, polievka, ovocie ako melón samostatné na olovrant. myslím ze tekutín mam za deň skôr až veľa + nesolim.. A nohy ako hroch. chodím po dome, aj ležím, aj vykladam nohy, aj zábaly si robím, nič nič nič.. A som z toho tak frustrovana, že sa neviem dočkať dňa, kedy bude mala na svete a kedy príde odpuchnutie.. @lien1 tak to určite bude iný kolotoč.. ale dúfam, že aspoň to telo prestane bolieť.. A to som nikdy ubolena nebola ani urevanko.. ale toto je masaker si myslím 😄
Ahojte Dievčatá, no ako finišujete? Ako prežívate tieto otrasné teplá? A čo mená pre vaše bábätká? Už v tom máte jasno? U nás je to stále v štádiu riešenia a premýšľania🤦🏼♀️Novinkou je, že sme konečne skompletizovali výbavičku/izbičku, ale samozrejme ešte drobnosti sa stále nájdu a dolaďujeme. Dnes začíname 35tt. A naša malička by sa už rada aj na svet pozrela, ale musíme vydržať a čo najviac sa šetriť. Otočili sme sa hlávkou dole čo je super, len troška mäkkne krčok, tak uvidíme čo bude ďalej... Snažím sa čo najviac odpočívať. Aj beriete nejaké vitamíny, aby ste udržali bábätko čo najdlhsie v brušku, alebo len klasické magnézium čo tomu napomáha? Držím palce všetkym, už to máme za pár... Krásny deň a plno zdravia/energie na nadchádzajúce dni/týždne Vám želám. 💕 Pošlite kľudne nejaké tipy/rady do správ.
V prílohe posielam obrázky izbičky, ktorú som sľúbila...Takto sme si ju skrášlili pre naše dievčatko 👶🏼.
@sebneu411 tak to sa počúva krásne. Snáď aj tie naše ratolesti budú krásne zdravé a spokojne letné bábätká 😍😍😍 Prajem veľa zdravíčka Sebinkovi aj rodinke
@mishelka111 ďakujeme🙏😇 tiež to bol môj prvý pôrod, strach prišiel až s prvými kontrakciami 😀 Ale dôležité je sústrediť sa na to čo Vám to prinesie a že sa konečne uvidíte s vašim anjelikom ♥️♥️To je najkrajší okamih života♥️ Držím palce všetkým nech to dopadne len najlepšie!
@sebneu411 ďakujeme pekne. A to sa v ako tt vypital. Nech ste zdravi a štastni hlavne... Ja dufam že ešte dame tie tyždne. Nemam dorobene veci.. Ešte je veľa roboty. Ja teda ani nahodou neoddychujem. Som viac aktivna ako v skoršich terminoch.. Len tie horučavy su hrozne naozaj.. Nevladzem už.. A dnes to dusno. Katastrofa.. Od rana som hotova.. A variť musim zas v kuchyni.. Och....
@artemislix no 3 litre je naozaj veľa.. Sa nedivim že opuchate..
Baby už vám prišlo vyrozumenie o MD? Nástup na MD som mala pred týždňom.
@sakalka termín som mala 19. a v noci okolo 10tej som pocítila kontrakcie začali ako bolestivá mestruacia potom sa to stupňovalo a 20. o 10:10 sa mi narodil ❤️ Takze sme sa potrápili v bolestiach ale som rada že som mala prirodzený😄 Aj keď teraz už ako frajerka píšem a vtedy som doslova umierala od bolesti.. ale prežívaš to viac celu tu cestu k bábätku 😍 Veď je to len raz za život..
@sakalka no a koľko sa ma teda vypiť denne litrov vody? keď je tak dusno? a som hore dajme tomu 14 hodín? véd to nedam hneď naraz, ale po častiach.. myslela som si, že to je norma 2 až 3 litre vody za celý deň
@artemislix no to je rôzne.. Ja vypijem tak cca 2 l.. Ale to sa musim nutiť. Rano ihneď nalačno vypijem do litra postupne.. Potom pred obedom pollitra asi.. A do večera ešte možno pollitra alebo viac.. Niekedy menej.. Ale tri určite nedam.. Tak max dva aj pol... Nuž ja nepuchnem. Ale chodim každu chviľku cikať...
@sebneu411 aha.. No tak to je super.. No ja už budrm treti krat v živote rodiť. Sama som zvedava ako. Každy pôrod bol iny zatiaľ.. Ale bolesti sa nebojim. To je to najmenej. Hoci pri dcere to bolo naozaj brural.. A som vravela že už nikdy viac. A aha zas idem rodiť.. Naštaštie mam amneziu ako to boli.. Po synovi som si vôbrc nepamätala nič po pôrode.. Laska a hormony zatienili všteko...
Baby už ste zbalene do pôrodnice.. Ja prave rozmyšľam.. Napište či idete baliť?
@sakalka ešte nie plánujem okolo 20teho
@sakalka no ja mam už v kufri niečo len tak pohadzane ale už som povedala neviem co sa môže a nemusí stat tak cez týždeň chystám skompletizovat.
@sakalka ja už som aj zbalena aj v nemocnici 😄 mali sme plány poplach, plus od dnešného dňa krvácanie prišlo.. takže ležíme a čakáme co bude ďalej.. A za tu vodu. 3 litre nie je až tak veľa. možno pre teba, ale ja som naucena piť veľa vody, v takom teple aj 4 kľudne, keď som 16 hodín hore..držte sa žienky a dávajte na seba pozor
@artemislix držím palce nech všetko dopadne co najlepšie.
@lenkaaninka ďakujem ❤️
@artemislix nech všetko dobre dopadne a daj vedieť ako sa sa máte.
No ja som bola zbalena od 30tt, v 33tt som sla na urgent, tak som bola rada ze kufor mam pobaleny, nastastie ma pustili domov. Ale o tyzden v 34tt zase urgent, a to uz som rodila… takze chvala bohu za pobaleny kufor, lebo kontrakcie som uz mala fajne, tak som len zhrabla kufor a letela

@artemislix ako opuchnuta. No ja pijem dosť vody a opuchnuta teda nejsom vôbec. Asi vam nestihaju obličky. Treba ich podporiť. Ale najlepšie je na to chôdza. Čo teraz uz je dosť problem. Ja chodim po dome ale aj robim dosť.. Ale aj tak si musim občas sadnuť alebo lahniť. Idu mi kontrakcie ak to preženiem. A dosť to je neprijemne.. Aj dieta keď sa hybe vtedy. Ešte čo papate? Lebo ja som mala opuchnute členky iba raz keď sme cestovali. Dlho som sedela.. Odpuchlo to za tri dni doma..