Termín pôrodu júl 2016
Ahojte. Tak to som zvedavá kolko sa nás tu nazbiera 😉
@trubi Dnes som bola v DM a pani ma zaregistrovala tak ze mi pozmenila dátum pôrodu, a že potom si ho mám prísť zmeniť, štartovací balíček som dostala len také detské vrecúško v ktorom su tie zlavy a brožúrka k tehotenstvu, tak som zvedavá čo budem v tom balíčku čo posielajú... 😝
@adusqua Ja mam strach s tymi bolestami podbruska. Objavuju sa vela krat do dna..ta bolest a tvrdnutie je veelmi nizko v podbrusku. Mam pocit ze tam ma drobec hlavicku a pyta sa ma svet. Hnusna bolest. Obcas az krce mam ako na menstruaciu. Som sa o tom s mamou bavila tal som myslela ze sa rozplacem. Netusim co sa to deje. Mam sto chuti ist vecer na pohotovost. Ale myslim zeby mi nic mudre nepovedali. Tie nase pohotovosti..cs..a az utorok poradna ☹ Snazim lezat. Vykaslala som sa aj na pratanie. Uz mam strach.
Myslim ze urcite vyuzijes vlozky. A si zobrr ze po porode uz bude nasa menstruacia uplne ina..silna a dlllha. Takze nekupovala si zbytocne 🙂 Ja mam akesi zo sanitasu. Nesu nejak velke..no mozno si len zlozene..neotvarala som ich
Vidis, Jysk..musim tam zbehnut ked sa budem citit lepsie. Hadam neskoncim predcasne v nemocnici. Predtym som pozrrala po skriniach..ale boli otvaracie..a mne moc taka skrina nepasuje lebo neotvorim slrinu koli postielke. Mam malu spalnu. Mne by najviac pasovali posuvne. Musim najst cenovo dostupne.
Ja uz som si na chrbtici zvykla nejak. Samozrejme ze boli a aj krize no mna teraz trapi bolest nizko v podbrusku.
@lucita2707 Ked to máš až také a plus ešte tie nohy opuchnuté ja by som na tvojom mieste šla už zajtra ráno za tvojim gynekológom, ved súrne prípady určite berie hned skoro ráno aj ked nie si objednaná...môj tak berie a ked si tehotná podla mna aj počas dna by mal zobrať....
Nechcem ťa strašiť ale prečítaj si tento článok a radšej chod hned ráno k lekárovi: http://najmama.aktuality.sk/clanok/231534/preek...
Aha tak ak chceš posuvné dvere na skini tak take su kopec v kike aj asku, aj v Jysku myslím ze bola ale nepamätám ako vyzerala...
@lucita2707 No aešte ma napadlo, že už asi tretí deň ma fajne páli žáha, ty si s tým mala tiež problém, už ta to prešlo?
Mňa stále trápi záha...ani mi nič nezaberá na to...asi len vydržať kým sa žalúdok nevráti naspäť na miesto 🙂
@adusqua Rozmyslam ci rano zbehnut na gyndu..alebo uvidim ako bude zajtra a pojdem stvrtok. Citala spm o tom clanku uz niekde. Tak duuufam ze to nie je ono. Ahh..a tal som si hovorila ze tak kludne prebieha tehu.
Co sa tyka zahy..mavam s tym problem. Hlavne ked jem cokoladu. Ale mne odporucil gynekolog sirup mtory sa da zakupit bez lekarskeho predpisu.je urceny pre deti..cize aj pre tehotne. A mozem povedat ze zaberal. Nechuti najlepsie. Je dost husty. Ale vsetko co nechuti je zdrave. Vola sa GASTROTUSS a vychadza okolo 8eur. Holky mk radili aj fatru...tums.malox..ale ja som sa radsej radila s lekarom a on mi odporucil tento sirup..ci gel..no huste to je.
Uvidim ako sa rozhodnem. Ak by som sa vybrala k lekarovi tak sa ozvem a napisem ako som pochodila.
@lucita2707 neodkladaj nic. Radsej x krat zbytocne ako raz neskoro. Drobcek potrebuje este svoje hniezdocko v brusku este musi vydrzat. Tak nic neodkladaj. Drzim palce
@lucita2707 ženy majú pravdu, utekaj k lekárovi, prosím.
@lucita2707 No dúfam, že si bolo u toho lekára....a tak vieš asi žiadne tehotenstvo nie je uplne bezproblémové, ženy su silnejšie tak to nejak zvládneme 🙂
No super, aj by som si kupila ten sirup, ale staci zesa povie sirup a je mi na vracanie... Na začiaku tehu som bola fajne prechladená a kašlala som a brala som sirup proti kašli, myslím že sa volal Sinupret, po pár dnoch mi bolo z neho tak zle len ked som si pomyslela na tu konzistenciu a chuť 😀 😀 Dlho som nemohla ani nič podobnej chute zjesť, jahodové a ovocné cukríky 😀 Takže asi to nejak pretrpím, jedine že by sa to zhoršilo tak skusim niečo...
Daj vedieť ako si to poriešila nakoniec....
Ja som sa zas nadránom zobudila že mi tvrdne bruško, ležala som na chrbte..všimla som si že stále len ked na chrbte ležím to mávam....no idem skusiť pozriet na nete vhodné polohy na spánok počas tehotenstva, že prečo sa nemôže ležať na chrbte... 😖
@trubi No vieš čo, pre mna aspon nič moc zlavy... Hlavne su tam zlavy na detské nivea výrobky a sebamed a potom do nejakých obchodov, ktoré ani netuším či máme v KE 😀 MOžno nejaké 4 poukážky využijem aj to je ich platnosť len do konca júna....
Možno by som aj kúpila tie nivea výrobky len neviem či sú dobré, ja som začala a plánovala iné značky kupovať tak teraz neviem...
Ja som sa tiež tešila na vzorky, aj so čakala že od gynekologa dostanem nejaký balíček vzoriek abo čo a zatial nič, tak som trošku sklamaná 😠 možno sa na to opýtam sestričky na najbližšej poradni ked ma to napadne 😝
Ahojte 🙂 som tu po dllllhej dobe a pozeram ze na jul nas je tu celkom dost 😀
@kissocka - ahoj😉 celkovo máj-august je velmi vela bábatiek 🙂
@chymenitta33 tak to ano velke baby boom 😀 v mojom okoli je celkom dost tehuliek aspon nebudem sama kocikovat 😀
@adusqua No škoda, tak uvidím, či sa vôbec niečo zíde. Ja som inak s Niveou spokojná, ale či aj pre bábätká majú dobré výrobky neviem. Musím sa popýtať.
Mne kolega hovoril, že minulý rok dostávala balíček u gynekológa a že to bolo tuším od poisťovne a ja tiež nič. Tak neviem, či ma to tiež napadne sa opýtať.. Viem, že tam neboli len vzorky ale aj fľaška, nejaké knižočky a už si nepamätám, lebo som bola troška sklamaná, že u doktora si platím každú poradňu a nedostanem nič.. Aspoň, že vidím bábätko na 3D sono v každej poradni. Už sa teším, idem v stredu 🙂
ahojte ... už ste si začali pomaličky aj chystať veci do pôrodnice.. keby niečo,?
uuuuu tak to snad všetko dobre dopadlo... tak si idem aj ja predsa do tašky už pobaliť 🙂
Do porodnice beriete dudel pre malych ze?môže sa?
ja mam dudel zabaleny aj fľašku
@mirell cakala dvojky,jeden plod uz niekolko tyzdnov mrtvy,vcera sa zacal v 27 tt rozbiehat porod,mrtvy plod museli vybrat a druhe dietatko sa im uz dlhsie nepodarilo udrzat..maly bojovnicek ma 30 cm a 800 g.drztes im palce..a ese jedna,co jej postupne odteka plodova vodas,ale zatial ako tak sa snazia udrzat co najdlhsie..
@lucita2707 ahoj prosím ta nemáš náhodou kontakt do detského obchodu Sarah v mi, lebo vidím že ho tu spomínaš . Dakujem
Ahojte ja ešte tiež nemám všetko pobalené. Ale už aspoň niečo.

@lucita2707 No tak to som rada, že ti je lepšie.
Inak ja mam to iste s tým bruchom, aj ten tlak cítim, neviem či je to tým že už je ťažšia, a ked stojím tak tiež mam poct ako keby mi tvrdlo a bolo tvrdšie ale ked si sadnem mám pocit že nie je tvrdé, iba ked ležím tak viem kedy mi tvrdne. Takže ked sa doktor bude pýtať či mi netvrdne brucho a ked sa opýta kolko krat do dna tak to bude dosť ťažká otázka na ktorú neviem odpoved. Ja idem v stredu do poradne 😀
No bola som dnes v Tescu ale nič moc len som kupila za 3,5 body č. 50, to asi zoberiem do pôrodnice a teplomer do vody :D a pre seba tie porodnické vlošky 😀 su brutálne velke, som zvedavá či ich vôbec využijem a ked nie bude mať náš pes :D (vlčiak) Šak toto aj ja som už pridala do vrtule s tým nakupovaním, lebo už cítim že sa to kráti a do konca mja by som tiež chcela mať aspon komodku nech môžem poprať to oblečenie a všetko pre malú... Skuste pozrieť v Jysku skrinu, teraz som tam celkom schopnú videla za dobrú cenu...
No a zdravotne, tak kríže bolia, a ked dlhšie sedím a vstávam tak ma tak zvláštne boli v brušku skôr tak na boku a občas aj celé podbruško, ale neviem k čomu to prirovnať, možno ako keby sa mi stiahli svaly a ked vstávam potrebujú sa zas roztiahnuť... Neviem možno je to toto čo mi vravel gynekológ, že sa dieťa pretáča hlavičkou dole a vraj je to bolestivé, tak uvidime bud. týžden či sa nám už drobci nepretočili...