Termín pôrodu júl 2016
Ahojte. Tak to som zvedavá kolko sa nás tu nazbiera 😉
@adusqua Ahoj. Ultrazvuk asi tak že drobec pribral za 2tyzdne necelých 300g..strašne sa tesi!m no a ja sa ďalej neotvárame čiže stabilizovali môj stav zatiaľ..ale primar sa vyjadril že ešte je čas..dnes sme 31tt a chcú ma držať do 34tt Už ani antibiotiká neberiem ani betadine cipok chvála bohu . ficim len na magnézium vo vyzivach a každú noc mi podávajú vaginálne utrogestan 2tablety na udržanie tehu.
@meggie07 Ahoj 🙂 mali sme ultrazvuk..drobec nabral necelých 300g za 2 týždne. Radosť veľká. Neotvárame sa ďalej čiže som stabilizovaná. Tiež super. Už ma nezaťažujú liekmi..uzivam len magnézium a utrogestan. Bolesti nemám. Dnes sme 31tt..primar !a chce podržať do 34tt. Uvidíme..snad to vyjde
@lucita2707 len nech ďalej priberá krásavec 🙂
@trubi Musí musí drobec môj. Váha musí stuuupat 🙂
@lucita2707 Super, tak to si ma straašne potešila 🙂 som rada, že sa Váš stav zlepšil a malinký priberá 🙂 verím že do toho 34tt vydržíte 🙂 Už to potom budeš mať aspon za sebou...
Mna cím dalej viac trápia problémy s trávením, už si nemôžem dovoliť pojesť čo chcem lebo mi je zle, minule som v noci už aj vracala.. a potom mám bud zápchu alebo naopak .... Už nech je júl a máme to všetky za sebou 😝
@lucita2707
Verím, že bude 😉
@adusqua tak ono pôrod pred 37tt sa stále berie ako predčasný. Ja dufa!m že prekvapíme a poradíme na termín.
Fúha..až tak máš s tým trávením? Nezávidím. Nič ti nevedia odporučiť v lekárni? Ja mám zápchu a nafúknuté brucho. Odporučili mi espumisan a glycerinove čipky. Dnes mi majú doniest rodičia tak duuufam že záberu. Na trávenie netuším čo by ti pomohlo. Mna len zaha trápila a občas trápi tak mi gynekológ odporučil gastrotuss baby a pomáhalo to.
Nejaká z koníka by nevedela poradiť čo s tym travenim?
Ahojte, ja mám temín 06.07.2016 🙂 😝
@lucita2707 No uvidíš, ale tak všetko je možné..Možno vydržíte do termínu ked sa to už začalo zlepšovať 🙂
Vieš čo zatial som nič nepýtala, čítala som na nete aj v knižke že v 3 trimestri už bábo (maternica) tlačí na všetky orgány aj na žalúdok a to by mi nič nepomohlo, jedine že mám jesť malé dávky viac krát denne.. Tak sa skúsim podla toho riadiť a uvidíme..A trošku dietnejšie jedlá mi neuškodia ani na váhe, aspon sa spomalilo priberanie...No a hlavne som obmedzila sladkosti s ktorými som sa posledný mesiac rozšafla 😀 Žáha má páli len občas, takže to už tak neriešim, jedine keby to trvalo dlhšie... A neviem či ma aj z tých sladkostí nepálila záha....
@adusqua Tak to áno..bruško rastie a tlači na žalúdok. Lepšie to už nebude. Ale už nemáme veľa do konca. Zvládneme to. Tak skús tie !menšie porcie a uvidíš. Sama musíš zistiť asi že čo pomôže.
A vybavicka už kompletná alebo ešte niečo zhanas,?
@lucita2707 A ty ako? Zvykla si si v nemocnici? Musí to byť hrozné byť tak daleko od domova od vštkých, či chodia ťa často navštevovať?
No výbavička asi ešte nie je kompletná, stále som si nespísala veci, ale budúci týžden ich dám asi konečne poprať a požehlím ich kým ešte vládzem čosi porobiť, lebo čím dalej je to horšie... Z oblečenia mam pocit že zatial stačí ved ked tak sa potom dokúpi, možno ešte nejaké body z tesca kupim len čakám či nebudu nejaké zlavnenky po vyučtovaní a ešte pyžamka aspon dva... Ale v podstate asi takých 70% všetkého už mám...
Tebe asi už len mamka popripravuje veci pre maličkého čo 😖 asi už tvoje telo cítilo že niečo príde tak si bola celkom v predstihu s prípravami... No odkedy si ty v nemocnici kopla som si trošku do vrtule lebo fakt človek nikdy nevie kedy to na neho príde...
3D sono za nami 🙂
Takze je to naozaj baba.
🙂
Termin posunuty z 27.7 na 16.7 (moje narodky) :D
Ahojte 🙂
Chystáte sa niektorá rodiť začiatkom júla v Čadci?
@adusqua na nemocnicu nezvyknem nikdy. Naši sa snažia aspoň 2x do týždňa prísť. Ja ich chápem chodia aj do práce nedá sa tu behať každý deň. Ja už nestíham nič. Takže nechávam všetko už na manžela a maminu. Uvidíme ako dlho tu budem. Pondelok majú urobiť kontrolu a vyjadriť sa či idem domov alebo ostávame do 1.júna...Už neberiem infuzie asi tri dni. Jediné čo mi dávajú tak na noc utrogestan. Bolesti nie sú. Cítim sa fajn. Akurát keď som v sprche dlhšie tak už cítim že ma bruško dole začne pobolieva..tak jednoznačne musím ležať. Ak teda nechcem predčasne porodiť.
Preto aj ty sa poznáš už čo najviac urobiť. By si neverila koľko ženy tu sú pred termínom a sa sťažujú že nestihli zbaliť seba a bábätko..a oteckovia nevedia čo kde je položené..no jak muži no 😀
Ja keď má pustia hneď balík kufor keby to najmä prišlo.
@lucita2707 keďže si poznám chlapa,v hostovskej izbe má všetko uložené,ešte som.nezbalila, keby niečo potrebujem,ale ten nutný základ tam je,keby čokoľvek, dostal.inštrukcie:nerozmyslaj, nahadz do tašky
.🙂🙂 lebo sak chlap...🙂
Ahojte baby. Hľadam mamičku Z Košíc, ktorá čaká chlapčeka a zároveň ma doma už dievčatko narodené na jeseň. Chcela by som sa dohodnúť na výmene oblečenia. Mám veľmi pekne veci po malom, takmer všetko kupované ako nové, v prípade záujmu pošlem aj fotky 🙂
@talia221 no to už máš pekné nachystane..ja musím svojmu lebo neskutočne s ním. On netuší kde čo je hh
@lucita2707 Tak to hej..tento týžden by som už rada poprala svoje veci aj maličkej nech si môžem zabliť kufor a ešte nejaké veci mi treba dokúpiť, ako tie popôrodne gaťe, vložky, podložky, neviem či mám kupovať aj odsávačku mlieka či bude potrebná do nemocnice už..tiežnejakú drogériu..to by som chcela stihnúť tento týžden nech mám klud a do konca mesiaca aj požehliť všetky bábätkovské veci, no aj pre nu mi este chýbaju :/ ach jaj...
Ale sranda ako tie týždne neskutočne utekajú. Dnes som sa tak zamyslela, že aké to bude ked už bude na svete, ani si to neviem predstaviť ako sa zrazu všetko zmení 🙂 Aj sa teším, aj sa bojím či to zvládnem, ale to su asi bežné stavy každej budúcej prvorodičky 🙂
No a už sa teším, ked tu aj ja vycapím svoju fotku ako mám všetko požehlené a v skrinke a taktiež veci v kufri :D
Držím palce teda aby bolo všetko OK a pustili ta domov aspon sa pobaliť, nech si kludnejšia spokojnejšia 😉
@adusqua Dnes má primar vyšetroval. Vyzerá to tak že tu ostávam až do konca tehotenstva ☹ Už sme otvorený na 3 ☹ Musíme ležať a ležať . už ani nevládzem. To na psychiku záťaž riadna. Som už nervózna z tohto pobytu v nemocnici. Strava katastrofálna a sa čudujú že nepriberam. Prečo jaaaaaa ☹
Zienky ahojte.
Nenajde sa mamicka co by vymenila veci pre dievcatko? Ja mam chlapcekovske, bez poskodeni, fliacikov... Daco je uz aj na bazariku pofotene.
@lucita2707 Chudáátko 😒 už nejak musíš vydržať... Povedz rodine nech ti donesu nejaké sladkosti keksíky aby si pribrala aj maličký...
Verím ti že to musí byť hrozné stále ležať..ja ked dlhšie ležím či sedím tak som už dolámaná, tiež si už neviem nejak nájsť polohu..Ani chodiť vela nevládzem, čo vela, stačí že idem do obchodu a prídem domov unavená až ma ťahá na spánok, ale no je to iné ked si donútená stále ležať...
Musíš sa držať v pohode aj so psychikou kvoli maličkému, dajak to pretrpieť a myslieť na to, že to že ty sa tam trápiš jemu to pomáha že môže byť v mamkinom brušku a možno ťa to nakopne aby si nezúfala...
Inak ja teraz tiež asi dva týždne si držím cca tu istú váhu možno pol kg som pribrala, čo pominulé mesiace len za týžden bolo...
@adusqua Hotová som. Dnes mi lekár na ultrazvuku povedal že drobec nevypraxdnuje močový mechúr. Netuším čo to pre nás znamená. Už mam strach. A za týždeň a 3dni pribral len 50g :'(
@lucita2707 A prečo si sa nespýtala čo to znamená? 😒 Dúfam, že to nie je niečo vážne ☹ a kolko by málo bábo priberať za týžden?

@katka1981 kebyže som.na svk,len k nemu chodím aj keby dochadzam cez pol republiky :D ale cez pol.sveta sa mi nechce 🙂🙂