icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

bombulka200
5. feb 2014

@hexina no nám teraz idu dolné dvojky aj teplotuje takze minulu noc som bola pri nej asi 20x a dnes som bola celý den jak zdrogovaná ale aj tak je to moja láska 😀 inak sa máme fajn, už štvornožkuje takze ju az tolko nemusím nosiť po rukách cez den ale aj tak je dosť nosená, vlastne odmalička kôli refluxu a kolikám 😔 ale ked nieje chorá a nejdu jej zuby tak inak celkom fajn v noci spí.. tak 1-2x sa budí na papanie

katkalubkova
5. feb 2014

my uz mame 6 zubov, dnes mame 8mesiacov 🙂

hexina
6. feb 2014

@bombulka200 aj nam idu dolne dvojky 🙂) a moja teplotuje styri mesiace uz..stale ma vecer 37,5 az 38...ved aj nasa je vkuse nosena..teraz ju dam dole tak ju len nahanam po byte aby si hlavu dakde neudrela...hracky ju uz nejak nezaujimaju uz iba kable, casopisy a vsetko mozne co najde po ceste :D ..a to nase zaspavanie je nahorsie..to nosenie...je to brutal 🙂

bombulka200
6. feb 2014

@hexina no presne ja tiez dávam pozor aby sa neudrela a aj u nás su káble, notebook a mobil TOP hračky 😀 a ja som ju donedávna tiež ešte na rukách uspávala večer na striedačku s mužom lebo som už niekedy nevládala ju tolko nosiť, až teraz posledný mesiac ju dám večer do kočiara pár krát zakolíšem a spí chvalabohu, viem ze ani to nieje najlepšia alternatíva uspávania ale tak aspon ze tak spí .. najradšej by som bola položiť do postielky a nech sama zaspinká ale to je iba môj sen 😀

katkalubkova
6. feb 2014

ahojte dievcata,
mozno tu taka tema bola, mozno ste si radili, neviem... necitala som spatne stranky
Ako to riesite tie co mate syncekov s predkozkami? My sme mali vcera 8mesiacov, po kupeli to opatrne pretahujem, ale nic na silu, tak ako mi kazala lekarka. Pri prvom synovi, si uz normalne nepatam, ci som mu to v takom malom veku uz pretahovala. Tento nas druhy drobec, to vraj ma, ale dost uzke, takze po roku pojdeme pravdepodobne na urologiu, ak sa to nespravi. Takze sa snazim, vzdy po kupeli mu na to kuknut.
Prvy, starsi syn, to mal v poriadku.
Viem, ze sa lisia nazory, niekto tvrdi do roka nerobit nic, iny ano, kazdopadne uplne miminkam sa to nerobi, no uz ked su vacsie ano. Tiez nie som zastancom nazoru, nechytat sa toho do roka, aby potom nebolo neskoro, rok je dost dlha doba.
Dakujem za nazory.

x5petra
6. feb 2014

@hobit viem si predstavit ako sa tesis...nasi dvaja sa tiez navzajom strasne lubia, reakcie mladsieho na strarsieho su uplne uzasne, hlavne sa vie na nom straaaaasne nasmiat 🙂
@katkalubkova nas doktor neriesi tiez stahovanie predkozky pri kupani...na poradni skontroluje a ked sa mu zda, ze to ma uzke, tak nakaze chvilu natierat kremom /triamcynolon ak si dobre spominam/ ale ci to pomoze a nebudeto treba riesit, ked bude starsi,tak to teda netusim, uvidime casom🙂

katkalubkova
6. feb 2014

@x5petra dakujem za nazor, nazov kremu som si zapisala a opytam sa nan

dakujem aj za dalsie skusenosti k teme

kavaapalma
7. feb 2014

@katkalubkova ja svojmu pri kupeli jemnucko stiahnem,len malicko... nemame s tym ziaden problem...

hexina
7. feb 2014

@bombulka200 jaj to je aj moje sen ju polozit a nechat tak..to zaspvanie je velmi tazke...myslis, ze to je refluxom? mate este matrac v postielke na sikmo?

bombulka200
7. feb 2014

@hexina vieš čo ja neviem .. ja už 3 noci po sebe ku nej vstávam aj 20x .. ale idu jej zuby tak to pripisujem tomu ale mozno je to aj tým refluxom lebo niekedy sa zobudí s plačom urobím jej mliečko .. dám jej a rev jak o dušu a po chvilke ked ju vezmem na ruky sa ukludní a vypije mliečko a strašne jej este stále škvrka v brušku alebo v zaludku .. takze ešte to nieje uplne za nami ... ale už je to lepšie ...a matrac už nemáme šikmo už máme normálne len obyčajný a vy? 🙂

hexina
7. feb 2014

@bombulka200 no ja som jej tiez dala uz rovny matrac a neviem ze ci prave preto nezacala zle spavat :( aj my ku nej vstavame vela a pomaha len nosenie :(

bombulka200
7. feb 2014

@hexina asi nám neostáva nič ine len počkať kým to uplne prestane 😔 ale kedže pri prvej dcerke som to nepoznala tak ma to dosť zaskočilo, hlavne to nočné vstávanie kedze prvorodená mi od narodenia prespala celu noc 😀

hexina
8. feb 2014

@bombulka200 no vidis..ty si mala to stastie...tato moja je prvorodena a za to, ze sa tak s nou trapime tak zrejme bude aj jedinacik :D..no co uz.ja uz by som si velmi priala keby sama zaspavala to by bolo super 🙂 ale neviem ako to dosiahnut

petkaally
19. feb 2014

Maminky, mam holciku tez narozenou v cervnu, ale 2012, prodavam po dceri jarni a letni obleceni. Nemela byste nektera zajem?

anicka.be
13. mar 2014

@zora256 Ahoj 🙂 pozeram, ze v aprili budes opat maminou, srdecne blahozelam a zelam vsetko dobre 🙂

katkalubkova
13. mar 2014

uz nejako cas na pisanie nemame 😀

anicka.be
13. mar 2014

@zora256 zakladatelka tejto skupiny 🙂 vdaka tebe sme sa vsetky spoznali 🙂

anicka.be
13. mar 2014

Ahojte vsetky 🙂
Update: mame 9,5 mesiaca, sedi, lozi, 4nozkuje, stoji, v stoji robi kroky dostran, vie sa sama krmit chlebikom, pije cajik, vodu, prikrmy 4x denne : desiata - chlebik s maslom alebo alebo ovocie, obed - zel/masovy prikrm 100ml, olovrant - ovocie, vecera - kasa s ovocim. Cez den ju kojim rano, pred obednym spankom o 10:30, pred poobednym spankom o 14:30 a pred spanim o 20:00, V noci kojim o cca 2-3x. Vstava o 7:00, pekne sa zahraje sama v postielke asi pol hod, a potom ma budi 😀
Co sa slovnej zasoby tyka, je taka zlata, opakuje po mne ako papgaj, mama, baba, taaa to uz bolo davno, tata len sem-tam, skor sem 😀 teraz zacala mnam.
Vie urobit varila mysicka, ukaze aka velka vyrastie, napodobnuje havka, ukazuje, ze chce papat.
Kupili sme jej 1. ozajstne topanocky - Protetika, vel. 19.
Asi v skratke tak.
Este ma napadlo, ze 1.3. sme vymenili vanicku za sportiak.

zora256
autor
14. mar 2014

@anicka.be Som rada,že všetci sa máte fajn,ja som vtedy potratila,takže v júni 2013 som nerodila ☹ ale nevadí Chvala Bohu toto sa do 4 ce podarilo a už veľa k termínu nechýba.

kavaapalma
14. mar 2014

@zora256 to je super,srdecne gratulujem,april je krasny mesiac,ja som aprilovka 😉

kavaapalma
14. mar 2014

@anicka.be ty kokos,vy toho zvladate sikulka 🙂 my dnes poradna,potom napisem viac... uz sme museli brat 1x antibiotika,maly bol cely zahlieneny a ja tiez. Z kerej riti neviem 😠 . Uz viem ,kto je tehu 😀 z nas junoviek.

zora256
autor
14. mar 2014

@kavaapalma Aj ja som sa v apríli narodila som aj rada 🙂Stačilo raz v júli rodiť 😀

anicka.be
14. mar 2014

@zora256 juuuj, uz sa ti to krati, a o chvilovku budes mat pokladik pri sebe.
@kavaapalma daj potom echo

a este som zabudla, ze zuby este nemame 😀

zora256
autor
14. mar 2014

@anicka.be Ahoj!Veru kráti len aby sme ešte vydržali 3týždne a už by aj mohol von,keďže som otvorená na väčší prst a cervix je 4,tak musím veľa oddychovať,tak tieto 3 týždne mi asi budú dlhé a potom už keby aj bolo by som sa už tešila 🙂

kavaapalma
14. mar 2014

@zora256 silno drzim palce,nech drobcek este chvilku pocka u maminy v brusku 😉

@anicka.be ani mi nemame zubky,ale tak zuje s tymi dasienkami. Tak sme podrastli o centak a pribrali 250g. A kojime sa furt a v noci aj 5-6x. Tiez papame pekne,ale pit to je problem. Z flasky ani panovi,len z hrnceka,alebo na lyzicku,coz vypije po kustik. Darmo mu tvrdim,ze z flase je to jednoduchsie a rychlejsie,ani nahodou. To nas dost obmedzuje. Tak dam dudu a hotovo. Poloha na brusku stale nehrozi,reve jak pavian 😅 rackovat teda urcite nebude. Na nozky sa stavia,tak ho davam do choditka,ale nie nadlho. Babca-moja mama ho naucila otvarat sufliky a tahat obrus. Blaboce jedna radost.
Inak poradnu zase celu preplakal,len co sme prekrocili prah a zbadal doki. Konec. Musel si velmi zapamatat ockovania,inak si to neviem vysvetlit. A to nas ta tretia davka caka v maji. A aj poradna,tak aspon v aprili nam da vydychnut.

kavaapalma
14. mar 2014

A dnes mame krasnych 9 mesiacov.

anicka.be
14. mar 2014

@kavaapalma blahozelame k mesaciu 🙂
ani Veronika nechcela pit z flase, skusala som vsetko mozne, aj cukor do caju, no nic, nakoniec som jej urobila detsky cajik a ten chcela, teraz uz opat pije len feniklovy a rascovy.
aj V place u doktorky, nerada sa vyzlieka/oblieka. V marci mame od poradne oddych, dalsia na 11 mesiace, cize v aprili a aj ockovanie.
Aj my mame choditko, paci sa jej, ale davam ju tam fakt len na chvilu.
Nasa posledna poradna na 9 mesiace: 8,2kg / 70cm / 45 cm obvod hlavicky.

@zora256 tak len pekne oddychuj, urcite este nech drobcek pocka, aj ja som sa zacala otvarat v 34TT, bola som tyzden v nemocke na infuzie a magnezium. Rodila som 38+1.

kavaapalma
14. mar 2014

@anicka.be nam obvod hlavky nemerala ani na jednej poradni...
skusim mu pomenit caje,ale vypil mi len granulovany malinovy a hruskovy z flase,ale to sa asi pomylil,lebo len 2x po sebe potom dlho nic,potom 1x a naposledy v nedelu,ked sme boli u svagra a videl sesterku jak pije,tak si dal z flase aj on. Inak na hrncek vypije vsetko.

anicka.be
14. mar 2014

@kavaapalma ja ked som hladala rady, ze nechce pit z flase, tak mi bolo povedane, aby som to neriesila ked mi pije z hrnceka. a nakoniec to prislo samo .-)

kavaapalma
14. mar 2014

@anicka.be zeby aj u nas?