icon

Termín pôrodu jún 2017

modrykoniar
19. okt 2016

🙂 ahojte baby.... čakateľky... pridá sa niekto ku mne?

matken
6. dec 2017

@krepes ďakujem práve som ti išla písať, že či je to ona, lebo som to našla. A autori sú ti istí? Dikes

krepes
6. dec 2017

@matken ano,autori sú tí istí 🙂 vyskúšaj to, ja som inak neverila že to bude fungovat na mojho krpca a teraz som taká štastná z toho, že kade chodím tam sa tým chválim 🙂 uz som nevladala byt otrokom uspávania a v noci dokolecka kazdu chvilu byt hore.Teraz ma krpec spokojnú,oddychnutú maminku 🙂

kitta
6. dec 2017

Baby odveci otazka. Pouzivate baby pestunku s videom? Ak hej, aku znacku, typ? Nevieme si vybrat 🙈

kotatko201
7. dec 2017

@kitta my ano mame aj bez videa a ta je hroza... mame motorolu...

kotatko201
7. dec 2017

Ahojte zeny.... tak co deticky??? Idem sa opytat uz ste presli z materskej na rodicovsku??? Davali ste to vediet aj zamestnabatelovi? A teda co vsetko treba absolvovat??? Dakujem za info....

ria168
7. dec 2017

@kotatko201 ja sa chystám to riešiť budúci týždeň, viem že tých papierov je viac sociálka úrad práce zamestnávateľ...

annarxia
29. dec 2017

ahojte.. aky mate denny rezim teraz ked maju drobci polroka? My vstavame o pol deviatej, o dve hodky uz maly sucha ocka tak ho dam spinkat do postielky ale pospi len polhodku, na obedne spanie ideme v satke von a to pospi tak hodku a pol no a vecer okolo piatej je zas velmi unaveny ale zas pospi len polhodinku doma.. na noc sa chystame okolo osmej ( kupkanie, olejcekovanie) ale zaspava az o tej pol desiatej.. a vnoci kojim cca tri krat, nezbudi sa uplne, len pomrnci , hlada cicik , napapa sa a spi dalej.. A prikrm davam zatial iba raz, na obed a zatial mu to moc nechuti, ak da dve lyzicky tak som rada..ako to mate vy?

krepes
29. dec 2017

@annarxia ahoj, nas rezim je nasledovný: o 7h ráno budiček, tak isto ako u vas o dve hodinky šúcha očká a ide sa spat, pospi vacsinou tak tristvrte hodinku az hodinku ale momentalne mu idu vrchne jednotky tak je to katastrofa s dennym spankom. A dalej opat tak ze dve hodky hore, pospi a potom zase daco vydrzi byt hore. Vecer podla toho ako to vyjde ale vacsinou medzi 18h a 19h ide spinkat, polozim ho do postielky a toci sa tam ako kolotoc a skusa si vsetky tri dudliky, ktory chuti najlepsie az dokym nezaspí max.pol hodinka. V noci sa zvykne nadránom uz mrvit, obcas sa zobudi pohladá dudlik a spi dalej. Teraz koli tym zubkom zvykne v noci aj mrnkat ale to urcite prejde ked vyjde zubok.papá iba ráno okolo pol 6 mliecko. Inak je cely den na prikrmoch, desiata kasicka alebo jogurt, obed zelenina, masko, cestovinky a pod.olovrant ovocie a vecera kasicka opät.Cely den sa smeje, pokial nemrnci koli tym zubkom a pokusa sa lozit, nohy uz prisli nato ako to treba len ruky este nie takze stale padá na usta 🙂 takze takto u nas 🙂

kotatko201
29. dec 2017

@ria168 tak ako si pochodila s papiermi ja som bola 6. a teraz este raz 27.12... lebo my materska skoncila 26.12... to su sviatky na uradoch hroza... ale podarilo sa my to vybavit....

kotatko201
29. dec 2017

@annarxia
@krepes no my to mame tiez vselijake... tiez kvoli zubkom... rano vstavame o pol siestej sak cozw rodicia budete spat treba vstavat... strasne... no okolo 8 hod. si pospi tak na pol hodinky a potom ide zase spat okolo pol jednej to si pospi ako kedy niekedy pol hodiny az hodinu a potom chodi spat okolo tej siedmej... v noci sa budi na to ze nema cumlik v puse pripadne plienocku nema co zmulat v rukach...papa o tej pol siestej a to uz nezaspi... papame uz vselico... rano teda mlieko ale inak cez den yogurt, kasa, presnidavka obed co pride zelenina hlavne a masko... pripadne cestovinky a pod.... poobede opat nejake ovocie so susienkou ci piskotkou a vecera kasicka...

krepes
29. dec 2017

@kotatko201 čo najviac chuti na obed? Daj nejaky tip lebo ja uz neviem co mu dat na obed v poslednej dobe nejak nechce to co navarím asi davam zle kombinacie alebo co... Samozrejme kupovane z obchodu zje vsetko.Davas este najemno pomixovane? .moj krpec ked sa mu dostane daka hrudka nebodaj do ust uz ho napína a tvári sa akoby som mu citron dala. Myslim, ze uz by aj bol cas na trosku inu konzistenciu uz prvého januara bude mat 7 mesiacov

kotatko201
29. dec 2017

@krepes no my budeme mat 2 januara 7 mesiaciv.... 😉 no na uz nemixujem doktorka my zakazala ze aby si zvykala a nasa sice zuby este nema ake dasnami ich riadne nahradza... kuse a kuse... nooo vacsinou papa zeleninku typu mrkva, zemiak, brokolica, spenat, tekvica, miluje halusky take navode bez vajicok... a tiez sosovicu po tej by sa sla zblaznit... ja z obchodu nekupujem vobec nasa to este nemala v puse... uz ked som bola tehotna som si zavarala a sak som doma tak varim a hlavne musim aj tomu starsiemu... my nesolime a ak ano tak velmi malo takze vacsinou co jeme my papa aj mala... samozrejme s mierou teraz je tomu tak tri dni co davame yogurt activia alebo zvolensky a to jej strasne chuti... a tie susienky marina s anyzom a feniklom tie ma rada ake tie my ujeda aj starsi a potom sa predbiehaju v prdenii...😂 to je tu cirkus a vetrame...

krepes
29. dec 2017

@kotatko201 áááno marina kekse poznáme 😀 😀 davam mu ich do rozmixovaneho ovocia a striela po nich riadne 😀 😀 trvalo to dlho kym si zvykla na nemixovane? Mala by som asi uz aj ja skusat castejsie davat mu nech si zvykne.jogurty chutia aj mojmu velmi, nestiham naberat na lyzicku a uz otvara velke usta 🙂 krupicovu kasu si mu nedavala este?

ria168
29. dec 2017

@annarxia my sme na tom celkom podobne príkrm len na obed a zatiaľ moc nechutí tak 5 lyžičiek max (dnes na večeru som dala pyré z jabĺčka na skúšku a asi 10 spapala), a určite aj zúbky robia svoje je nervóznejšia posledné dni, budí sa raz za noc na kojenie a inak cez deň je na UM. Počas dňa spinká okolo 11 tak 45 minút, potom poobede okolo 14 v kočári hodinku a večer okolo 17-18 tých 30 minút.

kotatko201
29. dec 2017

@krepes uz ano ale tu klasicku na vode plus UM... ma rada kase davala som uz aj tu kukuricnu, ovsenu, klasika krupicu a le najcastejsie mava tu sunarku na dobru noc.... ale inak ma velmi rada kase... len teda uz som unavena z celeho dna tam sa my uz nechce este aj vecer jej varit, ale robim ich aj na ranajky obcas...

krepes
29. dec 2017

@kotatko201 ahá a ako ju robis,tu krupicu na vode?

matken
29. dec 2017

Dievčatá tak pridávam aj ja;
Maly mal 23.12. 6mes. Kojeny. Budíček medzi 7-7:30. Po 2 hod max hodinový slofik doma v kočíku, potom opäť po 2hod ide spat do kočíka von tam vydrží aj 3 hod ak je spánok kratší tak ešte okolo 16tej další slofik a potom som si odsledovala, že vydrží 3 hod do nočného spánku. V noci sa budí VEĽA!!! ale ak je dobra noc tak len cucne a spi ďalej. Prikrmy začneme na ostro až od 7.1.ideme na lyžovačku. Ale už sme skúšali zeleninku, ovocie, pečivo...

annarxia
5. jan 2018

ahojte - mam na vas dalsiu vec 🙂 ako na noc uspavate drobcov? V podstate ztoho co mam v okoli alebo co som si nastudovala tak su dve hlavne metody.. bud sa nechaju deti par krat vyplakat a potom maminky len daju po kupani drobcov do postielky a zaspia sami, alebo potom klasicka metoda z mamily - uspavat na prsniku, ak to nejde tak skakat na fitlopte, spievat, hojdat, lezat vedla neho a proste pomahat zaspavat.. U nas je to zatial celkom fajn - takze tu vyplakavaciu metodu som zatial neriesila - maleho po kupani este vezmem k sebe na gauc, trosku sa pohra, zacnu sa mu zatvarat ocka, nakojim ho a vacsinou uz pri tom zaspava a tak ho uz len odnesiem spinkat. Ale obcas to da zabrat ked sa mu proste nechce a je uz po desiatej vecer.. Poradte ako to riesite vy.. vdaka

krepes
6. jan 2018

@annarxia ja tou 1.metodou.tým mojím starým sposobom uspávania to uz bolo neunosné na mna. Teraz ho polozim do postielky a zaspi sa chvilku sám.

kitta
6. jan 2018

Ja okupem maleho, chvilku je este hore, nakojim a niekedy spiaceho prelozim do postielky, alebo ak je hore tak lezim pri nom a hladkam chvilku, drzim za rucku a do 10min zaspi.

krepes
10. jan 2018

Ahojte, už štvornožkujú vaše detičky? U nás je to tento tyzden veselé,jeden den si sadol sám, druhy den začal lozit a dnes sa uz postavil v postielke a nechcel spat len tam vykrikoval. Vianočný stromček uz mozem schovat lebo sa dostane uz aj k nemu a obhryza vetvicky.

kotatko201
10. jan 2018

@krepes my uz mame stromcek spratany tiez kvoli zvedavosti tiez sa k nemu dostala... stvornozkujeme no skor sa plazime alebo teda kolembame... je to vtipne... sedime pekne a trieskame hracky jednu o druhu a zacala straaaaasne vyskakat... :D

krepes
10. jan 2018

@kotatko201 jeeej šikovnica🙂 a kolko zubkov ma? Moj krpec ma spodne jednotky vonku a horne jednotky cerstvo prerezané.Sa mi to zda nejak skoro...

kotatko201
10. jan 2018

@krepes my este nemame ziadny zub.... : D

ria168
11. jan 2018

Mame spodne zubky jednotky

luciq13
12. jan 2018

Ahojte maminky, nechyba vam tehotestvo? Nerozmyslate nad dalsim babatkom? Ja by som velmi chcela uz druhe ale este nemozme. Aj tehotestvo a cele tie prve chvile najkrajsie tak to rychlo preslo, ze som si to ani nestihla uzit.Napiste mi vase porodne pribehy a zaspominajme si.aj ked to nebolo davno ale chyba mi to a dokonca aj na porod sa tesim aj ked som ho nemala najlahsi.

kattky
12. jan 2018

@luciq13 mne tiez hroooozne chyba tehotenstvo. Tiez hcem dalsie babo no este nie hned teraz

kotatko201
12. jan 2018

@luciq13 ja mam sice uz dve ale tehotna by som uz nechcela byt a to ze mam dve nie je dovod, ale skor to tehotenstvo bolo to sice krasne, ale bolo my 9 mesiacov zle a hlavne stale v nemocnici takze bohvieco to teda nebolo...

krepes
12. jan 2018

@luciq13 tak to sme natom potom rovnako.tiez mam pocit ze som si to nestihla uzit a rada by som si to zazila este raz.moj porodny pribwh ani nechci radsej pocut to bola katastrofa ;)

ria168
14. jan 2018

Baby už máte autosedačky?