Termín pôrodu jún 2017
🙂 ahojte baby.... čakateľky... pridá sa niekto ku mne?
@matken ano,autori sú tí istí 🙂 vyskúšaj to, ja som inak neverila že to bude fungovat na mojho krpca a teraz som taká štastná z toho, že kade chodím tam sa tým chválim 🙂 uz som nevladala byt otrokom uspávania a v noci dokolecka kazdu chvilu byt hore.Teraz ma krpec spokojnú,oddychnutú maminku 🙂
Baby odveci otazka. Pouzivate baby pestunku s videom? Ak hej, aku znacku, typ? Nevieme si vybrat 🙈
@kitta my ano mame aj bez videa a ta je hroza... mame motorolu...
Ahojte zeny.... tak co deticky??? Idem sa opytat uz ste presli z materskej na rodicovsku??? Davali ste to vediet aj zamestnabatelovi? A teda co vsetko treba absolvovat??? Dakujem za info....
@kotatko201 ja sa chystám to riešiť budúci týždeň, viem že tých papierov je viac sociálka úrad práce zamestnávateľ...
ahojte.. aky mate denny rezim teraz ked maju drobci polroka? My vstavame o pol deviatej, o dve hodky uz maly sucha ocka tak ho dam spinkat do postielky ale pospi len polhodku, na obedne spanie ideme v satke von a to pospi tak hodku a pol no a vecer okolo piatej je zas velmi unaveny ale zas pospi len polhodinku doma.. na noc sa chystame okolo osmej ( kupkanie, olejcekovanie) ale zaspava az o tej pol desiatej.. a vnoci kojim cca tri krat, nezbudi sa uplne, len pomrnci , hlada cicik , napapa sa a spi dalej.. A prikrm davam zatial iba raz, na obed a zatial mu to moc nechuti, ak da dve lyzicky tak som rada..ako to mate vy?
@annarxia ahoj, nas rezim je nasledovný: o 7h ráno budiček, tak isto ako u vas o dve hodinky šúcha očká a ide sa spat, pospi vacsinou tak tristvrte hodinku az hodinku ale momentalne mu idu vrchne jednotky tak je to katastrofa s dennym spankom. A dalej opat tak ze dve hodky hore, pospi a potom zase daco vydrzi byt hore. Vecer podla toho ako to vyjde ale vacsinou medzi 18h a 19h ide spinkat, polozim ho do postielky a toci sa tam ako kolotoc a skusa si vsetky tri dudliky, ktory chuti najlepsie az dokym nezaspí max.pol hodinka. V noci sa zvykne nadránom uz mrvit, obcas sa zobudi pohladá dudlik a spi dalej. Teraz koli tym zubkom zvykne v noci aj mrnkat ale to urcite prejde ked vyjde zubok.papá iba ráno okolo pol 6 mliecko. Inak je cely den na prikrmoch, desiata kasicka alebo jogurt, obed zelenina, masko, cestovinky a pod.olovrant ovocie a vecera kasicka opät.Cely den sa smeje, pokial nemrnci koli tym zubkom a pokusa sa lozit, nohy uz prisli nato ako to treba len ruky este nie takze stale padá na usta 🙂 takze takto u nas 🙂
@ria168 tak ako si pochodila s papiermi ja som bola 6. a teraz este raz 27.12... lebo my materska skoncila 26.12... to su sviatky na uradoch hroza... ale podarilo sa my to vybavit....
@annarxia
@krepes no my to mame tiez vselijake... tiez kvoli zubkom... rano vstavame o pol siestej sak cozw rodicia budete spat treba vstavat... strasne... no okolo 8 hod. si pospi tak na pol hodinky a potom ide zase spat okolo pol jednej to si pospi ako kedy niekedy pol hodiny az hodinu a potom chodi spat okolo tej siedmej... v noci sa budi na to ze nema cumlik v puse pripadne plienocku nema co zmulat v rukach...papa o tej pol siestej a to uz nezaspi... papame uz vselico... rano teda mlieko ale inak cez den yogurt, kasa, presnidavka obed co pride zelenina hlavne a masko... pripadne cestovinky a pod.... poobede opat nejake ovocie so susienkou ci piskotkou a vecera kasicka...
@kotatko201 čo najviac chuti na obed? Daj nejaky tip lebo ja uz neviem co mu dat na obed v poslednej dobe nejak nechce to co navarím asi davam zle kombinacie alebo co... Samozrejme kupovane z obchodu zje vsetko.Davas este najemno pomixovane? .moj krpec ked sa mu dostane daka hrudka nebodaj do ust uz ho napína a tvári sa akoby som mu citron dala. Myslim, ze uz by aj bol cas na trosku inu konzistenciu uz prvého januara bude mat 7 mesiacov
@krepes no my budeme mat 2 januara 7 mesiaciv.... 😉 no na uz nemixujem doktorka my zakazala ze aby si zvykala a nasa sice zuby este nema ake dasnami ich riadne nahradza... kuse a kuse... nooo vacsinou papa zeleninku typu mrkva, zemiak, brokolica, spenat, tekvica, miluje halusky take navode bez vajicok... a tiez sosovicu po tej by sa sla zblaznit... ja z obchodu nekupujem vobec nasa to este nemala v puse... uz ked som bola tehotna som si zavarala a sak som doma tak varim a hlavne musim aj tomu starsiemu... my nesolime a ak ano tak velmi malo takze vacsinou co jeme my papa aj mala... samozrejme s mierou teraz je tomu tak tri dni co davame yogurt activia alebo zvolensky a to jej strasne chuti... a tie susienky marina s anyzom a feniklom tie ma rada ake tie my ujeda aj starsi a potom sa predbiehaju v prdenii...😂 to je tu cirkus a vetrame...
@kotatko201 áááno marina kekse poznáme 😀 😀 davam mu ich do rozmixovaneho ovocia a striela po nich riadne 😀 😀 trvalo to dlho kym si zvykla na nemixovane? Mala by som asi uz aj ja skusat castejsie davat mu nech si zvykne.jogurty chutia aj mojmu velmi, nestiham naberat na lyzicku a uz otvara velke usta 🙂 krupicovu kasu si mu nedavala este?
@annarxia my sme na tom celkom podobne príkrm len na obed a zatiaľ moc nechutí tak 5 lyžičiek max (dnes na večeru som dala pyré z jabĺčka na skúšku a asi 10 spapala), a určite aj zúbky robia svoje je nervóznejšia posledné dni, budí sa raz za noc na kojenie a inak cez deň je na UM. Počas dňa spinká okolo 11 tak 45 minút, potom poobede okolo 14 v kočári hodinku a večer okolo 17-18 tých 30 minút.
@krepes uz ano ale tu klasicku na vode plus UM... ma rada kase davala som uz aj tu kukuricnu, ovsenu, klasika krupicu a le najcastejsie mava tu sunarku na dobru noc.... ale inak ma velmi rada kase... len teda uz som unavena z celeho dna tam sa my uz nechce este aj vecer jej varit, ale robim ich aj na ranajky obcas...
@kotatko201 ahá a ako ju robis,tu krupicu na vode?
Dievčatá tak pridávam aj ja;
Maly mal 23.12. 6mes. Kojeny. Budíček medzi 7-7:30. Po 2 hod max hodinový slofik doma v kočíku, potom opäť po 2hod ide spat do kočíka von tam vydrží aj 3 hod ak je spánok kratší tak ešte okolo 16tej další slofik a potom som si odsledovala, že vydrží 3 hod do nočného spánku. V noci sa budí VEĽA!!! ale ak je dobra noc tak len cucne a spi ďalej. Prikrmy začneme na ostro až od 7.1.ideme na lyžovačku. Ale už sme skúšali zeleninku, ovocie, pečivo...
ahojte - mam na vas dalsiu vec 🙂 ako na noc uspavate drobcov? V podstate ztoho co mam v okoli alebo co som si nastudovala tak su dve hlavne metody.. bud sa nechaju deti par krat vyplakat a potom maminky len daju po kupani drobcov do postielky a zaspia sami, alebo potom klasicka metoda z mamily - uspavat na prsniku, ak to nejde tak skakat na fitlopte, spievat, hojdat, lezat vedla neho a proste pomahat zaspavat.. U nas je to zatial celkom fajn - takze tu vyplakavaciu metodu som zatial neriesila - maleho po kupani este vezmem k sebe na gauc, trosku sa pohra, zacnu sa mu zatvarat ocka, nakojim ho a vacsinou uz pri tom zaspava a tak ho uz len odnesiem spinkat. Ale obcas to da zabrat ked sa mu proste nechce a je uz po desiatej vecer.. Poradte ako to riesite vy.. vdaka
Ja okupem maleho, chvilku je este hore, nakojim a niekedy spiaceho prelozim do postielky, alebo ak je hore tak lezim pri nom a hladkam chvilku, drzim za rucku a do 10min zaspi.
Ahojte, už štvornožkujú vaše detičky? U nás je to tento tyzden veselé,jeden den si sadol sám, druhy den začal lozit a dnes sa uz postavil v postielke a nechcel spat len tam vykrikoval. Vianočný stromček uz mozem schovat lebo sa dostane uz aj k nemu a obhryza vetvicky.
@krepes my uz mame stromcek spratany tiez kvoli zvedavosti tiez sa k nemu dostala... stvornozkujeme no skor sa plazime alebo teda kolembame... je to vtipne... sedime pekne a trieskame hracky jednu o druhu a zacala straaaaasne vyskakat... :D
@kotatko201 jeeej šikovnica🙂 a kolko zubkov ma? Moj krpec ma spodne jednotky vonku a horne jednotky cerstvo prerezané.Sa mi to zda nejak skoro...
@krepes my este nemame ziadny zub.... : D
Mame spodne zubky jednotky
Ahojte maminky, nechyba vam tehotestvo? Nerozmyslate nad dalsim babatkom? Ja by som velmi chcela uz druhe ale este nemozme. Aj tehotestvo a cele tie prve chvile najkrajsie tak to rychlo preslo, ze som si to ani nestihla uzit.Napiste mi vase porodne pribehy a zaspominajme si.aj ked to nebolo davno ale chyba mi to a dokonca aj na porod sa tesim aj ked som ho nemala najlahsi.
@luciq13 ja mam sice uz dve ale tehotna by som uz nechcela byt a to ze mam dve nie je dovod, ale skor to tehotenstvo bolo to sice krasne, ale bolo my 9 mesiacov zle a hlavne stale v nemocnici takze bohvieco to teda nebolo...
Baby už máte autosedačky?

@krepes ďakujem práve som ti išla písať, že či je to ona, lebo som to našla. A autori sú ti istí? Dikes