icon

Termín pôrodu jún 2017

modrykoniar
19. okt 2016

🙂 ahojte baby.... čakateľky... pridá sa niekto ku mne?

ria168
10. nov 2017

No baby opäť som si prečítala pridané komenty teda som aj prekvapená...to je riadny rozdiel my máme 6750 g dnes nás vážili pred očkovaním a 22.11. až 5 mesiacov. My sme ešte nič okrem mat.mlieka nedávali. Teda dnes sme hrozne kričali a plakali všetci sme išli ohluchnúť vrátane doktora a sestričky...je taká nekľudná zaspala 10 minút dozadu teplotu nemá zatiaľ 37.6 bolo no aj menej teraz. Ani mne sa moc nechce do športového predsa len hlboký je lepšie. Aké fusaky používate??? Ten pojem imunitné okno prvýkrát čítam

qetka231
11. nov 2017

@krepes a tvoje dietatko uz tak dobre sedi v sportaku?
Nasa ma 15.9 5m ma 74cm 8kg
Ale neudrzi sa sediet tam ☹

kitta
11. nov 2017

@ria168 my mame 20.11. 5 mesiacov a maly ma 7 kg cca, tiez len kojim. A ochutnavame teda 😀 Mne o tom kamosky vraveli a mam taky clanok o tom. A celkom ma to zaujalo.

krepes
11. nov 2017

@getka231 náš má 5 mes.a 10 dní.Nevydrzí sám sediet nato je este malinký, ale opierka sa v sportovom kociku da sklopit tak ze hlavicku ma trochu vyššie, cize ani chrbatik netrpí a aj vidí von 🙂

kotatko201
11. nov 2017

@qetka231
@krepes ale teda neviem ake mate sportaky vy ale nas sa da az poleziacky dat... no mam ju tak trochu hore... tak trochu ako v jedalenskej stolicke... nasa tiez este nesedi len sa toci na brusko ale doktorka povedala aby sme ju uz davala akoby sediet aby sa vybalancovala... tak skusame...

kotatko201
11. nov 2017

Dievcata mame starosti o miminka a u nas uz zacali vianoce... to len na pobavenie... nemate cas sa nudit??? Pridite k nam... 😉

qetka231
13. nov 2017

@krepes tak super

ria168
26. nov 2017

Baby a detičky ako sa máte??? My bojujeme s UM keďže sa mi po chorobe znížila tvorba mlieka na minimum, akurát čo ju odkojím na noc a raz do sýta cez deň.

krepes
26. nov 2017

@ria168 joj,to mi je lúto že nemáš dost mliečka.Dufam sa ti zvýši tvorba mleka spät. My sa máme dobre ( cez den) ale v noci je to uz cez dva mesiace katastrofa. Prave preto som zavítala teraz sem na MK ze idem skusit najst nejaku temu či sa neriešil aj nas problém.stale sa v noci budí,dam mu dudlik a spi dalej. Čitam teraz knizku Kazde dieta moze dobre spat aj je tam o tom pisané, ze mu ho netreba dat. Lenze ako inak ho mam upokojit aby zaspal naspat?! Uz som na nervy,stale v strese, nevyspaná, zle sa takto funguje. Dufam u teba v noci problem nieje 🙂

kitta
26. nov 2017

@krepes aj u nas sa posledny tyzden spi horsie. Kazde dve hodky hore. A sem tam si mrkne este aj medzitym a tiez dam dudlik a spi dalej. Snad to je len prechodna faza. Alebo si mame zvykat, ked pojdu zuby 🙈 Viacej vnimaju uz deturence.

sany_max
26. nov 2017

@krepes máme ten istý problém so spaním, jeden zub už má vonku😴nevyspata som strašne

krepes
26. nov 2017

@kitta @sany_max on už má obe jednotky vonku, ja som si myslela že to je koli zubom ale tak hadam by ho zubky netrapili uz taku dlhu dobu a kazdu jednu noc? Proste to v noci co robi vidno ze ho nic nebolí len sa prebudí a chce dudel.ja neviem ale nieco s tym treba spravit. Ved sa clovek normalne znicí tym ze nespí.

ria168
27. nov 2017

@krepes no tak veselé však...my so spaním problém nemáme, akurát sa budí, lebo spáva na brušku a nevie sa sama otočiť naspäť, tak zaplače vždy a vstávame vtedy, a mlieko pijeme z DMky, lebo Nutrilon nechutil...zuby žiadne stále

kotatko201
28. nov 2017

Ahoj dievčatá.... tak mame za sebou polrocnu poradnu (narodena 2.6.) kde nam vaha stupla na 9,5 kg.... to je na UM + teda prikrmujeme... :D mlieka papame malinko no ale aj tak pekne prospievame... aktivne sa tocime, sedime s pomocou a aby toho nebolo malo krasne aj stojime a drzime sa nabytku... - sice este trochu klimkame ale inak krasne... doktorka povedala ze sme tak 1-2 mesiace dopredu mali by sme teda zbrzdit co teda neviem ako... kedze nasa mala je strasne aktivna ked ju polozim hned je na bruchu... hned otocena dokola opacne ako som ju polozila - no neda sa povedat zeby sa plazila len sa tak dokola vrti.... :D no sila... je to nasa sikulka a teda zubky ziadne ale slintame - mame doma dalsieho bernardina... :D :D :D ako ste na tom vy?...

kitta
28. nov 2017

My dnes poradna. My sme 20.06. A maly ma 6900g a 69 cm. Obcasne sa pretaca, podla dennej nalady, trci nam jeden zubok, zatial iba kojeny, ale ochutnava veselo. Dnes po ockovani, tak snad to prejdeme veselo.

kotatko201
28. nov 2017

@kitta tak to ste mali 5 mesacnu?? poradnu... juj parada skoda my este sme bezzuby...

krepes
28. nov 2017

@kotatko201 čo sa tyka pohyblivosti su nase deti natom rovnako 🙂 a stale len sediet, stat, hybat sa,nemoze len tak ležat,ked aj leží tak hned dvíha hlavu a jeduje sa 🙂 a ja som si myslela ze náš je aky velký a vidim ze aj vacsie deticky sú.ja som ho vazila, mal by mat 8,5 kg a 73 cm.

matken
3. dec 2017

Dievčatá máte ešte drobcov v hlbokej vanicke či už v športovej časti?

ria168
3. dec 2017

@matken my sme ešte v hlbokom

krepes
4. dec 2017

@matken pouzivam na striedacku obe casti. Podla toho ci bude spinkat v nom tak hlboku cast, ked viem ze nebude spat tak ho dam do športového nech kuká trosku von.a tak.

matken
4. dec 2017

@ria168
@krepes mne už sa s fusakom a overalom nezmestí 🙈.

matken
4. dec 2017

Dievčatá ešte otázka kde Vám spia drobci cez deň? Mne v kočíku. Prvý a tretí spánok vo vnútri a na obed vonku.

krepes
4. dec 2017

@matken nas krpec uz tiez ledva ledva. A spinka doobeda v postielke, poobede vonku k kociku a potom neskor vecer zas v postielke. Ale asi s nim budem chodit von az ked sa zobudi, tak aby mi vonku nezaspal lebo on vydrzi v kociku aj vyše dvoch hodin spat a ked bude moc zima tak umrznem ak sa budem dve hodiny po meste prechadzat 🙂

krepes
5. dec 2017

Tie čo už prikrmujete, co davate detičkam na desiatu a olovrant?

vandica
5. dec 2017

@krepes desiata - jablcko, bananik, vyziva s piskotou a olovrant davam zatial mlieko. Prikrm davam len desiata a obed.

matken
5. dec 2017

@krepes a v postieľke zaspáva sám?

matken
5. dec 2017

@krepes lebo mne tiež najdlhšie spi v kočíku len našťastie bývame v dome, tak ho uspim a sup pod striesku. Len som lenivá stále utierať kolesa ns kočíku, keď ho chcem uspať na tie ostatne spanky.😊

krepes
5. dec 2017

@matken ano,uz zaspava v postielke sám. Este asi tyzden dozadu som ho musela v byte kočíkat aby zaspal aj ro bol iba boj lebo stale si vyberal dudel z ust a bez dudla zas zaspat nevedel. alebo na rukách uspat ale už sa nedalo takto dalej.Precitala som knižku Každé dieta može dobre spat a po tyždni čo som sa riadila radami z knižky syn zaspava sám behom 2-3 minut uz spi .

matken
6. dec 2017

@krepes Fuu tak idem googlit. Máš ju fyzicky či odniekiaľ stiahnutu?

krepes
6. dec 2017

@matken mam ju aj doma, kupila dom uz davnejsir v Tescu ale da sa aj stiahnut nasla som na ulozto.sk ale ma trosku iny nazov ako ta co mam doma, volá sa Kazde dieta sa vie naucit spat, zbezne som to precitala a je tam to iste co v tej co mam doma. Ak chces posli mi email, poslem ti to.