icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

salonka9
4. júl 2010

@andiekens
samozrejme, že sa Za lindušku-pindušku neurážam. Aj ja mám pri niektorých menách asociácie.

salonka9
4. júl 2010

Som rada, že sa nás tu tak veľa zišlo 🙂

lucinka13
4. júl 2010

@salonka9
ešte vas bude pribudat. a ja keby som mala dievčatko tiež je to Nelinka 😵

Prišla som vas tu podporit, lebo aj ja som marcovka 2010. Všetkým vam blahoželám a teším sa s vami. Želám vam bezproblemove tehotenstvo a zdravé detičky. Ujde vam to ako voda. Je to krásne obdobie tak si to užívajte a tešte sa 😵

mirip
4. júl 2010

@zabka87 na to hned na prvý šup otehotnenie si povedz chvalaboh a bud velmi prevemli šťatsná lebo stráááááááááááááášne vela báb v dnešnej dobe má kolu problémov a komplikácií.......................čo je smutné zato určité skupina alebo komunita ludí rodí ako jabloň aj 2x do roka aj ked to vychovať nevie 😒 ved viete čo myslím

zabka87
4. júl 2010

@mirip Prave preto 🙂 ale som veelmi ,prevelmi stastna 😀 uz len cakam na potvrdenie od lekara 🙂

salonka9
4. júl 2010

Tak - už to aj MM predýchal a začal sa tešiť.Furt len hovorí, keby to bola dcérka. Ja na to, že aj ja chcem do tretice dcérku a čo, keď to bude chlapce - dáme to na adopciu ? 🙂 Z tým nič nenarobíš - čo si si spravil - to budeš mať 🙂

andiekens
4. júl 2010

moj chlap bol uplne nadsenyyyy, to len ja som stale kusok v soku a este len budem, ked uz zajtra bude nieco vidiet na usg.. 🙂 a pohlavie, tak ja chcem dievcatko a moja polovicka zas chlapceka 🙂 som si to dnes ratala a vychadza nam to na 3.3., ale kedze ja mam sekciu istu uz teraz, tak asi bude este vo februari.. ale aj tak dufam, ze tu mozem s vami ostat.. 🙂

mirip
5. júl 2010

@andiekens ako že má istú sekciu, nechápem? keby si mala prvé sekciou tak pochopím ale teraz asi čakáte prvé a už vieš že sekcia 😨

mirip
5. júl 2010

u nás mm o chlapcovi ani neuvažuje a chce babu Luciu prvé meno som vyberala ja a teraz vyberal on ak to bude chalan s menom bude problém ani jedno meno sa nám nepáči

dadaga
5. júl 2010

ahojte... no nad Linduskou uvazujeme aj my sme chceli este ked sme cakali Luka..
aj nam sa podarilo na prvy sup.. az som tiez bola trosku v soku a manzel tak isto. xixi ale nevadi.. tiez by sme chceli dievcatko ale ked bude chlapcek nevadi.. aspon nemusim kuppovat vecicky a mame po Lukaskovi..

a tu sekciu ani nepsominajte.. radsej normalny porod ako sekcia.. ale sme len na zaciatku to este mame cas riesit..
ja som mala tiez prvu sekciu lebo som mala mooc vysoky tlak a tajne dufam,ze teraz sa to nezopakuje.. a porodim konecne normalne ... sak uvidime... este vela vody pretecie.. xixi

a vitam vsetky nove babenky... inak mne nic nie je zatim len prisia mi idu prasknut.. ale zatim ani zle ani nic.. klop klop

salonka9
5. júl 2010

ahojte ja zatiaľ v prsiach zmenu necítim, len menej spím, no a dúfam, že mi nebude bývať tak zle ako pri synoch 😒 .
Pri staršom moje nevoľnosti ma doviedli až do špitálu - zápal pankreasu a v 14.týž. mi laparospopicky vyoperovali žlčník a pri druhom synovi mi bývalo zle do 20.týždňa.Polovicu tehotenstva som prevracala 😢 .
Tak dúfam, že keď to bude dievčatko - tak mi až tak zle bývať nebude 🙂.

andiekens
5. júl 2010

@mirip mne to povedali uz traja gyndosi, ze sekcia ista, ak budem tehotna. mam strasne uzku panvu, celkovo som velmi utla. o to vacsie bolo nase prekvapenie, ked sme nasli dve //, pretoze sme si mysleli, ze budeme mat s mimcom problem, ze to nepojde tak jednoducho a to aj kvoli mojej vahe. tak a idem si to nechat potvrdit, dnes snad budeme mat prvu fotku mimca 🙂
baby, inak nestraste s tymi nevolnostami.. ja nemozem schudnut, prave naopak potrebujem na zaciatok aspon tri kila navyse..

andiekens
5. júl 2010

@dadaga kvoli comu mas take zle spomienky na sekciu ? bolesti ? dlha rekonvalescencia alebo ake ine trampoty ? 😨

helenka2
5. júl 2010

ahojte možno že sa k vám pridám aj ja...ale ešte to nieje isté...

andiekens
5. júl 2010

@helenka2 vitaaaaj 🙂 vysiel ti pozitivny testik, ci mrcha meska ? 🙂

helenka2
5. júl 2010

no zatial mi to len meska tak uvidime... 🙂

bebulik
autor
5. júl 2010

🙂 je to super ze nas je uz tolko 🙂 v krasnom ocakavani 🙂
my uz papame kyselinu listovu len sa chcem este poradit s gyn. ze ako tehotenstvo a kojenie
pretoze este prvu dcerku kojim aj ked uz len 2x denne...
myslela som ze navstevu doktorky odlozim na neskor ale neviem sa dockat aj ked USG bude na vyziadanie
ked sa bude dat aj foto 🙂 si dam iste urobit
nevolnosti zatial nemam aj ked pri dcerke som mala neskutocne problemy od zaciatku.... bolo mi v kuse zle
az do konca 4 mesiaca a to palenie po celu dobu teh. ale aj tak spominam na 1. tehotenstvo nadherne a
aj na toto sa velmi tesime obaja s manzelom

bebulik
autor
5. júl 2010

@salonka9 - meno 🙂 to je otazka xixi uz pri prvom sme sa nevedeli zhodnut tak sme vybrali kompromis 🙂 a teraz to bude rovnako tazke ale uz sme rozprudili debatu o tom 😀 kto teraz vybera 🙂 xixi 😵

andiekens
5. júl 2010

potvrdeneeeeeeeeeeeee !!! 🙂 a mame doma prvu fotku dutinky 🙂 juuuuuuuuuuuuj, aj ked je to vsetko take necakane, je to kraasne 🙂 len mi zistala este jeden problem.. zo zlteho telieska sa mi spravila cysta o priemere 5 cm.. mala by sama zmiznut do mesiaca, oni s nou nebudu narabat, kedze produkuje hormony pre nase mimco. zajtra mi vypise kartu a zrejme budem v ambulancii ako doma, kym mi nezmizne.. 🙂

salonka9
5. júl 2010

@andiekens ahoj to máš dobrú doktorku, že ordinuje aj v štátny sviatok.
Inak neboj - nevoľnosti prežiješ. To nie je Ti zle stále. Mne teda bolo pri prvom skoro celých 20 hodín zo dňa, ale to ten pankreas. Mňa vtedy pobolieval žalúdok, tak cca pol roka pred otehotnením som išla k doktorovi, že sa dám do poriadku, kým otehotniem.On nič nezistil a uzavrel to (tým že som alergička a mám aj potravinové alergie), že ma to proste pobolieva kvôli potravinovej alergii. Nejaké veľké bolesti som nemávala, len keď som sa najedla, či už zdravé jedlo alebo rezeň, tak sa mi nafúklo brucho a tak ma v ňom tlačilo a dlho mi trávilo. No a potom v tehotenstve sa zistil ten pankreas so žlčníkom. Pri druhom mi bývalo zle len ráno aj to možno kvôli tomu, že som cestovávala hodinu v preplnenom autobuse plnom spotených alebo navoňavkovaných ľudí, tak keď som z autobusu vystúpila a než som prišla do kancelárie (mala som po ceste 3 WC-ka, tak som sa zastavila v každom a bolo.
Väčšine žien býva zle cca 4 týždne a aj to sa dá pekne eliminovať. Napr. než vstaneš, ešte v posteli v kľude zjesť nejaké ľahké keksíky, aby nebol žalúdok zaťažený. Jogurty, čo poznám ženy (aj teda mne), som ráno nemohla (poobede už hej.Proste jesť po troškách a zase na druhej strane - ženy sú silné a čo by sme pre ten maličký uzlík nespravili, že ? 🙂

andiekens
5. júl 2010

@salonka9 neordinuje v statny sviatok, ale je to nasa velmi dobra kamoska a dnes sluzila, tak som ju poprosila, nech sa na nas pozrie. zajtra sa chystam do ambulancie. mam aj podozrenie na mykozu, takze mi treba spravit kultivaciu. a hlavne tu cystu mi bude treba pravidelne kontrolovat, ci ma tendenciu zmensovat sa a miznuuuut.. 😒
a kedy to vlastne zacinaju tie nevolnosti.. hlavne druhy, treti mesiec, nie ? stale nejako tajne dufam, ze sa ma to nebude tykat, ale som zrejme naivna 🙂

bebulik
autor
5. júl 2010

@andiekens - niektorym zenam byva zle a niektore ani nevedia ze su tehotne 😀
mne bolo pri dcerke v kuse zle vobec sa to nedalo povedat ze rano horsie a vecer lepsie...
napriklad ja som sa nerozpravala s wc-kom ale skor ma napinalo a aj tak som na zaciatku schudla niekolko kil.... teraz mi je zazracne dobre tak sa tesim 🙂 uvidime dokedy xixi

bebulik
autor
5. júl 2010

@salonka9 - a teraz ako sa citis ?
bolo kazde Tvoje teho ine alebo podobne?

bebulik
autor
5. júl 2010

@andiekens - a ake velke bolo mimco na USG?

andiekens
5. júl 2010

@bebulik vyzera to tak, ze dnes mame 0,57cm.. 🙂 ale vidiet este len dutinku aj ked uz by sa teraz v tomto case malo tvorit srdiecko 🙂

andiekens
5. júl 2010

@bebulik inak ja sa nebojim tych nevolnosti, teda trochu ano, klamala by som.. ale skor toho, ze schudnem 😒

salonka9
5. júl 2010

@andiekens to máš super, že máš "rodinnú" lekárku - hlavne pri prvom tehuľkovaní - všetko Ti vysvetlí.
Mne začalo bývať po 9 týždni (pri obidvoch).

@bebulik Pri prvom bolo rizikové. Najprv som krvácala (nie silno, ale keďže predtým rok som mala spontánny potrat v 9.týž. - nezačalo mu biť srdiečko), potom ten pankreas, potom čosi s otváraním krčka maternice.Tak to som sa furt bála.Nepribrala som moc, len 4 kg, ani som nemala veľké brucho, ale bola som strašne nepohyblivá (do vane som nemohla vliezť) - to bolo tým, že som musela väčšinu tehotenstva ležať a bola som zmandravená.
No a druhé - až na tie nevoľnosti, všetko prebiehalo ok, k tomu som chodila do práce, starala som sa o staršieho syna, vtedy vpodstate ešte bábo a ani som nevedela ako to ubehlo.Len som bola unavená, lebo pri prvom , keďže som bola doma - som spala, kedy sa mi chcelo. Proste už som sa nejako "nepozorovala".Vedela som do čoho idem. 🙂

salonka9
5. júl 2010

@andiekens ešte- moja švagriná má 2 dcérky, rok po roku, obidve sekciou a jej nevoľnosti boli, že ju len napínalo aj to pri nejakých pachoch (napr. z vyprážaného jedla), alebo vydýchaný vzduch. Takže to je fakt individuálne, je možné, že Ti nebude vôbec zle.

majatko
5. júl 2010

ahojte 🙂 pozeram, ze uz sa to tu pekne rozrastlo 🙂 my sme boli cez predlzeny vikend u mojich rodicoch na navsteve, kde sme im povedali, ze budu starymi rodicmi, este nas caka povedat to aj manzelovym rodicom 🙂 ja viacej spavam, ale neviem to objektivne posudit, lebo ako som mala pozitivny test prestala som pit kavu, tak neviem ci z toho som viacej unavena alebo z tehotenstva....mna tiez prsia pobolievaju, ale inac si nejako neuvedomujem, ze som tehotna 🙂 kyselinu listovu som zacala brat asi tyzden pred tym ako som otehotnela a beriem nadalej...ale uz sa neviem dockat ultrazvuku nech vidim, ze babatko je tam, kde ma byt 🙂

andiekens
5. júl 2010

juuuuj, ja tomu akosi stale nedokazem uverit, ze som v tom 🙂 v noci menej spim, lebo mi beha kopec myslienok po hlave a potom som samozrejme cez den unavena. a ta kaaaava mi teda chyba 😒 zajtra nas opat caka navsteva gyndy, tak snad sa dozviem nieco noveho a hlavne pozitivneho 🙂