icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

salonka9
8. júl 2010

@bebulik ahoj nie je to pravda o tom stiahnutí pŕs - bude to trvať aj týždeň, kým prídeš o mlieko.
Pri prvom som odstavovala postupne - predlžovala som postupne dubu medzi kojeniami - trvalo mi to cca 2 týždne. Pri druhom synovi, som kojila(mal 1 rok aj 4 mes.), keď ma odviezla sanitka do nemocnice z dôvodu obličkovej koliky.Tam mi nasadili lieky na zastavenie dojčenia + zaväzovali mi prsia a trvalo to necelý týždeň.Ale prsia ma teda dosť boleli (kvôli tomu ztiahnutiu).
Ak sa dá radšej sa spýtaj lekára, či sa nedá skombinovať liek, bez sťahovania a s predlžovaním doby kojenia. Bude to asi trvať dlhšie, ale to stiahnutie je fakt nepríjemné a k tomu teraz v lete (to musíš byť stiahnutá 24 hod.)

salonka9
8. júl 2010

@euphoria ja som mala nedávno 36

salonka9
8. júl 2010

@bebulik ja som tiež ešte pol roka po odstavení (1 rok a 4mes.) pokračovala v mliekach v prášku kvôli riziku alergií na kravské mlieko a laktózu

mirip
8. júl 2010

@andiekens neboj sa bude to ok ja som mala obavy aj pri malej lebo je to druhé dieťa o prvé sme prišli ono toho strachu sa už nezbavíš do smrti vždy sa budeš bát už najsokro aby bolo všetko ok cez tehotenstvo potom prod aby dopadol dobre a potom už navždy o dieťa aj ked vyrastie 😵

salonka9
8. júl 2010

@andiekens ahoj ak by Ti náhodou fakt bolo zle odžalúdka, že by si to nezvládala, už pár rokov Ti môže lekár predpísať nejaké tabl. pre tehotné na raňajšie nevoľnosti. To by Ti malo prekonať Tvoj strach z nich. Ja som ich teda nebrala, lebo môj gyn, si myslel pri predošlých teh., že je to v norme.Aj keď si myslím, že pri prvom synovi moje nevoľnosti neboli normálne (vracala som celý deň a nič som neudržala v sebe). No šak sa z toho aj vykľul zápal pankreasu.Mohol to riešiť skôr ☹, ale našťastie to dobre dopadlo a máme oboch synov zdravých. 🙂

janap24
8. júl 2010

@salonka9 Ja chcem ist tiez az tak aspon v 8. tyzdni, lebo moj alekarka pri prvej dcerke ked som prisla v 6 t. tak mi povedala len aby som brala vitaminy a ze ked mi vysiel pozitivny test tak som tehotna..nerada by som to zazila znovu bez akehokolvek vysetrenia ma odbila :( Len sa bojim ci je vsetko OK Pekny dnik ti prajem

salonka9
8. júl 2010

Ja som si, čo sa týka tehotenstva užívala druhý trimester. V prvom trimestri som sa najprv obávala, či sa rozbúca srdiečko a či to nie je mimomaternicové (cca 6 -7 týž.), potom som zase mala obavy z krvných výsledkov (cca v 15-16 týž. sa berie krv a zisťuje sa možné poškodenie plodu - Dawnov syndróm a rázštepy chrbtice), po týchto výsledkoch som bola kľudná až do nejakého 7.mes., kedy mi začalo zavadzať brucho a tlačilo ma pri ležaní. A samozrejme tu už nastúpili aj obavy z pôrodu. Takže neboj - začneš si to aj užívať, ale až za nejaký ten mesiac 🙂No a samozrejme pri prvom som mala obavy, či sa budem vedieť o dieťa aj postarať, či rozoznám, kedy ísť k pediatričke. Ale tu nemusíš mať strach, len sa nedaj ovplyvniť druhými, vypočuje si ich názory ale rozhodni sa podľa svojho inštinktu matky(ten s anikdy nemýli).

salonka9
8. júl 2010

@janap24 Mňa teda pri prvom synovi neodbil(išla som v 6.týž.), lebo som pred tým spontánne potratila.Hneď ma palpačne vyšetril aj urobil sono(slabo som krvácala - také špinenie).
Ale pri druhom som už išla v tom 8.týž. Nič mi nebolo, nekrvácala som, cítila som sa dobre, tak som to nechala až na ten 8.týž.

salonka9
8. júl 2010

To som sa teda rozpísala 🙂

janap24
8. júl 2010

Ahojte...Jeej kazda pisete o dojceni ...ja som bohuzial to stastie nemala ..mali sme mlicko a to len trosku cca 2 tyzdne..ja neviem co su to naliate prsia..strasne by bolo smutno ked som nemohla dojcit ako ine matky ale hlavne ze bola zdrava..Ja to mama asi po svojej mame tiez nedojcila :(

janap24
8. júl 2010

@salonka9 Ak vydrzim tak pojdem v 8t. ak ni etak skor ...lebo zatial sa citim v pohode 🙂 Ak by mi nemeskali dva dni a nemala som pozitivne testiky tak ani neviem ze som tehotna 🙂)))

andiekens
8. júl 2010

@salonka9 u mna zatial vsetko oka..tak verim, ze to tak ostane.. 🙂 ale tu pankreatitidu ti teda nezavidim 😒 ale uz som pocula od viacerych zien, ze pocas tehotenstva ju mali.
@janap24 juuj, no to odbitie teda vie cloveka povzbudit. my najblizsie ideme zaciatkom 7tt (buduci stvrtok), chceme vidiet ako bije srdiecko a veru uz sa neviem dockat. svadobne pripravy idu tazko bokom, neviem sa sustredit na nic ine len na mimco.. 🙂

hasacka
8. júl 2010

Ahojte, tak aj nam vychadza termin na 6.3. Zatial to este nemam potvrdene lekarom .. POjdeme tak o dva tyzdne ... lebo co som pocula, tak dokotor nema rad, ked sa tam chodi prilis skoro .. drzim nam vsetkym palce .))

bebulik
autor
8. júl 2010

@salonka9 - DAKUJEM krasne za radu 🙂 osobne skusenosti su naozaj tie najlepsie
dnes by som chcela uz nakojit len 1x tak okolo obeda .... rano som malickej nedala mliecko chcela by som predlzit
teraz cas pokial ma nahodou nebudu boliet prsia myslim ze tak okolo poobedia ....... uvidime
keby sa mi to tak darilo aj zajtra ze len 1x tak podla mna tak ako pises tak pomalicky tak do tyzdna dvoch uz mliecko nebude alebo bude len malicko

bebulik
autor
8. júl 2010

@mirip mas pravdu moje dobre kamaratky okolo mna uz niekolko krat potratili ked sa dozviem taku spravu placem a placem vela potom dakujem bohu a vsetkemu ze mame doma nadherne zdrave dievcatko
tie myslienky v nas asi budu stale .....

ale viete preco????

To je MATERINSKY CIT a som za neho vdacna 😉

bebulik
autor
8. júl 2010

@hasacka - gratulujeme

inak to zavisi od doktora .... ak sa sprava hrubo alebo akoby zjedol vsetku mudrost sveta a Ty si "len" pacientka.... treba ho vymenit....

najst dobreho lekara je tazke .... :( ale preco nemal by uz byt nejaky standard??? Ved zijeme v 21st....

bebulik
autor
8. júl 2010

@janap24 mozno sa podari pri druhom babatku 🙂 😉

martinkaastefanek
8. júl 2010

baby ja uz neviem co som sebou, stale prskam a smrkam je to otrasne. ja pojdem na kontrolu zaciatkom 7tt, tak dufam ze ma tiez neodbije..

janap24
8. júl 2010

@bebulik Strasne by som si to priala...Dufam ze sa to podari;)

euphoria
8. júl 2010

@fodorka Ahoj
Ako sa ti podarilo maleho naucit na mlieko? Ja uz par dni skusam umele ale vobec je nechuti.Zmiesala si mlieko s krupicou na kasu alebo ako??

Dnes som sa bavila s pediatrom,podla neho urcite nemam skusat umele,radsej kravske mlieko.Ak by nechcela tak acidka a ked nie vystaci si aj s jogurtmi,kasami, syrmi..

Dnes mam ist poobede alebo zajtra rano na sono,tak drzte palce.trosku sa bojim..

A ozaj neviete niekto co naozaj pomaha na zastavenie laktacie?

fodorka
8. júl 2010

ahojte aôle ste toho popisali...
euphoria vies co normalne malemu proste chuti mam kamosku a ta do sovjho maleho nedostane ani umele ani kupovane proste ziadne ale vari mu vela mliecnych polievok,jogurty papa,syrecky prost emliecne vyrobky...to vraj staci....a ked som robila tak normalne das mlieko zovriet a nakonie cpridas na jendu flasku mlieka som davala tak jeden apol kavovej lyzicky detskej krupice to j elen preto aby nebolo uplne riedke a lepse im to chuti....
a este na zastavenie laktacie ja som nemala problem lebo ja som maleho postupne odstavovala a nakoniec som mu davala uz len rano takze ked som mu uz nedala tak ani som s anemusela obvazovat ani nic podobne proste same s apekne vytratilo...ale keby som kojila castejsie tak je to horsie.....bolo by treba obvazovAT ABY sa prsniky nezapalili ale chvalabohu moj prpad to nebol....
inak drzm palce na sone...
ja idem 15.7. tak uz s aneviem dockat....
a inak ja ziadne zmeny na sebe est enebadam....akurat z enejem cokoladu lebo mi hned stupne tak kyselina jak hovado inak nic..jem normalne prsia su este ok ale mne sa pri prvom do 12tt zvacsili prsia o dve cisla...

majatko
8. júl 2010

ahojte 🙂 tak ja mam dnes za sebou asi prvy tehotensky priznak....po praci som isla za manzelom elektrickou a zrazu po ceste prisli na mna mdloby...a az potom som si uvedomila, ze som hladna, ze som si poobede nic nedala ako zvyknem, tak sme hned isli nieco zjest a hned mi bolo lepsie 🙂

bebulik
autor
8. júl 2010

mam otazocku uz ste to povedali rodine???? .....

ja som nevydrzala a povedala som to mamine 😉 a tak to uz vie cela rodina 😀 u nej sa to teda dlho neohrialo xixi
ale tesime sa velmi vsetci

janap24
8. júl 2010

My sme to tiez povedali najprv mamke a potom ostatnym...tiez som to neudrzala v sebe.. 😀

bebulik
autor
8. júl 2010

@janap24 🙂 inak sa trosku cudovala ze tak skoro po sebe 😉 babatka

salonka9
8. júl 2010

tak my ešte držíme tajomstvo. K lekárovi idem 22.7., ale asi to aj tak povieme až v auguste. Musím sa pripraviť na reakcie ľudí. Lebo tretie dieťa v dnešnej dobe .... No myslím, že poväčšine budú zhrození ☹ a reakcie budú asi dosť negatívne.
Poviem ako príklad z minulého leta z dovolenky pri mori. V parku sme sa zarozprávali s jednými slovákmi (starý rodičia s 2 v núčatami okolo 10 rokov.) A my sme boli v zostave ja, mm, 2 deti, moja mama, moja teta a jej vnučka.Tetina vnučka je o rok staršia od môjho najstaršieho.Takže v podstate boli ako schodíky. Tí ľudia s posmechom sa nás pýtali, či nemáme televízor, že robíme deti. 😢
Takže túto jobovku si nechám na čo najneskôr.

dendy1
8. júl 2010

Ahojte, veľmi rada sa k Vám pridávam - zatiaľ len podľa testu, ale verím mu na sto percent 🙂
Termín podľa kalkulačky bude niekde okolo 9-10.3.2011. K lekárke ma objednali až na 30.7. ak nebudem mať nejaký problém. U nás to vie len mm a sestra. Ešte chceme počkať 😉

salonka9
8. júl 2010

ahojte nemohla som zaspať, tak som vyliezla z postele, nudím sa, tak som zaktualizovala tabuľu.
Dúfam, že som sa pri niekom nesekla a ak hej, tak sorry:

1. bebulik............................... 5. marec....., tip - chlapček
2. majatko........................... 10. marec....., tip - dievčatko
3. mirip.................................. 8. marec
4. priadka............................. 3. marec
5. sykina182.........................9. marec
6. dadaga.............................?. marec
7. janap24.........................15. marec....., tip - chlapček
8. martinkaastefanek.......11. marec....., tip - chlapček
9. salonka9..........................8. marec....., tip - dievčatko
10.zabka87........................11. marec
11.andiekens......................9. marec....., tip - dievčatko
12.helenka2........................?. marec
13.fodorka...........................3. marec....., tip - chlapček
14.ka.jo.............................27. február
15.moniciak.....................17. február...., tip - chlapček
16.bay.................................4. marec
17.euphoria.....................15. marec
18.hasacka....................... 6. marec
19.dendy1..........................9. marec

martinkaastefanek
9. júl 2010

@salonka9 nemyslim si, ze to tak hrozne dopadne.Moj brasko cakaju v oktobri svoje tretie, tiez mal obavy ako to vezme okolie a bol milo prekvapeny.maju dve baby a cakaju chlapceka.ten chlapcek je naopak strasne ocakavany.

kaciiatko
9. júl 2010

Ahojte! je možné,že sa tiež pridávam,včera sa nedostavila na deň presná menštruácia a dnešný ranný test bol okamžite pozitívny...! 😉