icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

1234lubka
18. máj 2018

@imbecilia och zvladnes co by si nezvladla to je len o zvyku, keby si bola zvyknuta ze to musis urobit sama tak to urobis....😊

1234lubka
21. máj 2018

Inak ako vase detuse? Idu do skolky? Neidu? Matusovy teda poslednu dobu idu riadne rohy...je uvrestany, upistany....och nervy rusim....spime v detskej uz asi 2-3 mesiace, neviem presne 😊 viacmenej uspesne, mal dni kedy ku nam chodil, teraz dobre spinkame. Zobudi sa raz-dva krat ale dame dudu a spinka dalej. Plienky uz u nas uz minulost 😊 uplne cez den v noci 😊

pahu
21. máj 2018

Čaute!
Osky chodí do mojich jaslí. Mám tam deti od 18 mesiacov do 3,5 roka... Tam sa vyjaší a nachytá všetko zlé od zloduchov, čo existuje...
Plienky používame ešte na noc, ale dnes sa tri krát pocikal cez deň... 😯
Dudel už nemá asi mesiac, zakopali sme ho pri presádzaní stromčekov a čuduj sa svete, je s tým ok. Už sa nám zdalo že sa mu posúvajú predné zúbky, tak sme to rýchlo ukončili...
Ináč je to riadny šarkan, lieta na odrážadle po terénoch...babky šedivejú 😂

stanka2612
21. máj 2018

No nás Lukas je tiež taky malý neposedko,no plienky má stále....skúšala som ho už odplienkovat,no odmieta cikať do serbla,zachoda,ocikat stromček,dat to na požiarnika.... 😂😂😂 Cika iba do gatí a príde mi povedať,ked už je po "funuse" 😂 Takže skúsim v lete,ked uz bude riadne teplo,nech behá holý a snáď to časom pochopí. Rozpráva stále veľmi málo,no aspon sa už rozrozpraval,lebo ešte pred pár mesiacmi som sa bála,aby som neriešila oneskorený vývin reči.
Do škôlky som ho prihlásila,chcela by som ho dať k januáru 2019 no nezoberú ho pre nedostatok miesta.

lenadka
21. máj 2018

@pahu Miško teraz začína chodiť do jaslí. Od začiatku mája bol na pol dňa týždeň, potom týždeň chorý ( ja som ho nakazila, obaja ATB) potom pár dní zas len 4 hodiny. Aké teda katastrofa, ako to on nezvládla. Ráno úplne stresuje, v šatni začne plakať, pár krát sa povracal s toho ako tak nechcel ísť. Mala si niekedy dieťa čo sa takto ťažko adaptovalo??? Dnes vraj aj spal už, ale stále tam zamnou plače.

pahu
22. máj 2018

@lenadka
Ahoj!
Áno mala. Len je veľký rozdiel medzi adaptáciami... My poskytujeme "neštandard": najskôr 2-3 návštevy s rodičom popoludní, potom 1-2 krát len dieťa popoludní, potom pár krát dieťa dopoludnia a na spánok až keď je dieťa pripravené...naozaj doprajeme deťom čas.
A niektoré deti hrajú ráno pred rodičmi životné herecké úlohy 😂 a po pár minútach posielame foto...
Ak to stále naozaj nezvláda, nenútila by som spánok. Prípadne sa tam choď pohrať pri vyzdvihnutí aj ty na 10 minút. Záleží vždy na prístupe učiteliek...

nikussska123
22. máj 2018

Ahojte 😊 tak my máme skolkarku od 3.9.2018 ... Čomu sa teším 🤗 a zatiaľ sa teší aj Adelka plienku máme už len na noc a neviem ako sa jej zbaviť ... Čo je horšie prestali sme spávať na obed 🙄 a máme riadne obdobie vzdoru že niekedy mám chuť odísť a buchnúť dverami aspoň na mesiac .. no žiaľ som mamča na plný úväzok a nedá sa 😂 ešte že Adamko je pokladík a dobrý chlapček tak sa to vyrovnáva ...

lenadka
22. máj 2018

@pahu bola som sa tam s ním pozrieť raz len na chvíľu a potom asi cca hodinu, potom bol na 4 hodiny asi 7 dní a teraz dva krát spal. Ale teda tie celé dni na počudovanie znáša lepšie ako poldeň. Všimla som si že pondelok vracia v šatni, lebo dva dni nechodil aj po chorobe keď nastúpil a potom je to lepšie a lepšie. Chodíme vlastne od začiatku mája a až teraz to začína byť lepšie. Zaujíma ma, že koľko to Adi tak trvá tým zle sa prispôsobujucim deťom kým prestanú scény?

18lula4
23. máj 2018

Ahojte...my sa uz takto clapkame od aprila..kto to kedy videl take pocasie kraasne. Co bude v lete?? Vikinka je riadna herecka no musim povedat ze mna poslucha ako hodinky. Sme bez plienocky no este sa sama nepyta, iba sa chyti a vtedy viem ze rychlo ideme "na to". Ale ked ju nevidim ze sa chyta tak pusti do gati kluuudne. Na obedny aj nocny spanok plienku ma, no stalo sa mi aj 5x po sebe ze bola sucha. Uz si to uvedomuje. Do skolky ju este nejdem davat, az na rok no a inak je strasne dlha. Ma az 93cm,😊😊😍

1234lubka
23. máj 2018

@stanka2612 jooj sak to aj matus take mal...viac jak mesiac trvalo kym pochopil ze co a ako, holy sice isiel na nocnik ale hneď ako mal gate teplaky tak to aj 3 krat do hodiny...nervy som rusila..nesadol za svateho na nočník ked mal daco oblecene.... skúšala som ze kazdych 20 min posadit...veeeelky protest ze nie nie a o minutu zošťaty po ponozky...nejak mu to doslo 😊 netrap sa kazde je ine 😊 a rec to mas este straaasne skoro zeby oneskorenie vyvinu reci...keby mal tak 4-5 to je uz ine....2 rocne deti z daleka nemusia rozpravat. Matus debatuje ale len svoje hatlaniny.. cim dalej tym mu aj trochu zacinam rozumiet tak vidim ze to ide dobrym smerom 😊

1234lubka
23. máj 2018

@nikussska123 suseda az v škôlke zacala riesit nocnu plienku lebo nic sa nelepsilo, dorana plienka totalne plna stale...zacala obmedzovať pitie 2 hodiny pred spaním, stale malej hovorila preco nemoze, a v noci nastaveny budik a davala curat....netrvalo dlho a v tej malej hlavicke sa to ulozilo ako malo 😊 ozaj bola velmi prekvapena ze to slo raz dva. Zalezi aj od skolky, u nas proste spanok bez plienky a hotovo... niektoré ucitelku su ochotne dat plienku ine nie...

nikussska123
24. máj 2018

@1234lubka no asi budeme musieť aj my obmedzit pitie .. len sme si ju tak naučili že jej dáme pohár vody v posteli a ide spať 🤔 zas nám začne nový trening

1234lubka
24. máj 2018

@nikussska123 no to nieje bohvie co😊 moj maly zase pred spaním vypije flasu mlieka ale v noci pohoda necurame, davam ho pred spanim a nocnik stale. Zozaciatku ked sme odplienkovali, v noci sa budil a stale na orve zobudenie som ho dala vycurat a spal ako drevo dalej. Teraz v noci necura vobec len príde ku nam z detskej 😊

lenadka
24. máj 2018

Môj máva noci zvyčajne suché, aké ráno nestíhame ísť na nočník už aj pri posteli mám druhý aj tak to zvyčajne nestihneme, on sa preberie a kričí ID cikať ale kým ho vyzlečiem už má cvrknute. Na denný spánok plienka takmer vždy mokrá.

nikussska123
25. máj 2018

@1234lubka no budeme to musieť tak skúsiť ze keď ma preberie maličký tak pôjdem zobudiť Adelku s tým že ideme cikať a obmedziť pohár vody do postele 🤔

1234lubka
25. máj 2018

@nikussska123 ale neviem podla mna jeden pohar nebude taky vazny problem...moj maly pije mlieko pred spanim...niekde v hlavicke sa jej musi prepnut ze v noci sa necura...ono uZ len to ked ju budes v noci davat sadat na nocnik a hovorit jej to pred spanim ze v noci pojde curat a tak ta jej dopne casom

nikussska123
26. máj 2018

@1234lubka však uvidíme na obed v pohode ani sa nepocika ale dávam pod ňu nepremokavu podložku a ide spať bez plienky .. no večer jej dám plienku a vždy sa pocurka asi nedám v noci plienku a dáme ju cikať a uvidime

1234lubka
26. máj 2018

@nikussska123 jj no skus, ale kes stale cura do plienky tak urcite bude aj bez nej.... možno jedno cikanie bude stacit, daj vediet

1234lubka
26. máj 2018

@lenadka ja sa cudujem ze Matus v pohode, ked v noci pride ku nam tak rano estw si lezime, steklime sa ...manzel donesie mlieko, a hodcikedy ide az neskor na nocnik 😊 kazdy inak

stanka2612
7. aug 2018

Ahojte marcovky,ako prazdninujete? Čo máte nové?Lukáš už je bez plienky aj na obedný spánok,no stále sa nevie vykadiť nikde inde,len do gatí najlepšie niekde schovaný...😂😂 Snáď sa raz naučí 😁 inak je to malé šidlo...druhé sa nedarí a nedarí,takže už poškuľujem pomaly po nejakej práci,len smola,že ho do škôlky nevzali,tak uvidíme...posielame aj foto

snehulienka82
8. aug 2018

@stanka2612 ahoj, to ma s tym kakanim pobavilo. 😀 aj nasa sa uz parkrat poto... este ma plienky, ale snazim sa ju davat na wc, serblik uz nechce. Problem je, ze nepovie uzvas dopredu, ze chce cikat, len oznami, ze cikala. 😀 no a druhe babo... podobne, ale uz som sa rozhodla, ze tento mesiac budem tehotna! 😉 mm bol na spermiograme, a nema to zle, trosku menej a trosku pomalsie, ako je norma, nieco podobne bolo, ked sa podarila malá. Takze uz to vyjde, posielame prosbu do kozmu. 🙂 drzim palce aj vam!!

stanka2612
8. aug 2018

@snehulienka82 juj tak držím palce veľmi 😘 u nás je to trošku zložitejšie,my sme museli absolvovať umelé,Luky nám vyšiel na prvý šup a potom ďalšie tri vklady neúspešne...+ Mi po pôrode nepichli Rhegu (ja mám RH faktor -,muž + a malý +a v tomto prípade sa to má pichnúť kvoli protilatkam) a keď som si čítala odporúčania,tak jedným z nich bolo,že mať deti s väčším odstupom (pat a viac rokov),takže teraz asi dáme chvíľu pauzu a o rok skúsime asi znova...zatiaľ si pôjdem oddýchnuť do práce 😂😂😂😂 aspoň brigadne ak sa bude dať

snehulienka82
9. aug 2018

@stanka2612 drzim palce. Vsetko bude co ma byt. 😉

1234lubka
17. aug 2018

@stanka2612 och no mas to zlozite... Skoda je mi luto ze sa niektore zeny musia takto trapit a niektore.... No nevyjadrujem sa lebo poznam take co v zivote by deti mat nemali ale tak na to sme my maly pani😊 ale budem na teba mysliet a aspon takto pomyselne drzat prsteky☺️ v com je vlastne problem? Koli tomu faktoru? Tvoje telo vlastne bojuje z plodom ako z niecim neziaducim?
Inak prazdninujeme klasika, par krat sme boli na kupku. Matus nastastie cura kakat uplne v pohode do nocnika ale ma stavy ked v noci vsetko komplet od vankusa paplon madrac no vsetko precura. A to sa mi donedavna budil na nocnik.... Musim si viac posledovat aby som ho davala pred spanim curat... Cumel mame tiez stale ale aspon cez den sa naučil ze davame dudu spinkat pod vankus☺️ tak nepyta

1234lubka
17. aug 2018

@snehulienka82 joj tie deti to vsetky nazaciatku skonstatuju ze curam, alebo ze uz je po ☺️☺️☺️ aj tebe budem drzat palceky skor ci neskor sa to podari, pokial len spermiogram... Medzi mojimi chlapcami su 4 roky rozdiel a mesiac. Pohoda Matko sa velmi netesil na surodenca ale ked sa narodil to bola obrovska laska, nevedel z neho oci odtrhnúť pri kazdej okakanej plienke musel byt vsetko vidiet☺️ teraz sa trochu obavam kezde medzi matuskom a malou bude len 2r7m a Matus je velky ziarlivec ako to dopadne... Ale tak co narobim jak bude tak bude prezijeme to 😊

stanka2612
17. aug 2018

@1234lubka jeee tak baba do tretice? gratulujem 😊 no mne nedozrievaju vajíčka a muž má málo a pomalé spermie.niekedy sa smejeme,že sme sa našli 😂😂😂 ale nevadí,máme Lukyho a sme za neho vďační a ak sa už aj nepodarí,tak sa svet nezrúti...no ako píšeš,moje telo proti plodu bude vv prípade druhého tehu bojovať,pokial zdedí RH faktor po mužovi,čiže +.ale to sa potom sleduje...a je väčší problém s uhniezdenim embrya,vacsie riziko potratu,smrti bábätká v neskoršom štádiu...

stanka2612
17. aug 2018

@1234lubka len keby to všetko nebolo také drahé,už sme v centre nechali pár tisíc eur...ale za Lukyho stalo každé jedno euro 😊 je to moja láska najväčšia ❤

1234lubka
17. aug 2018

@stanka2612 preboha no jednym slovom cele zle😁 mas pravdu, svet sa nezruti, jedneho krasneho zdraveho mas😊

akdalv333
17. aug 2018

@stanka2612 my sme tiez ja neg a muz pozitiv a teraz cakame druhe.. 🙂 Ja mam pocit ze ked po porode pichnu tie protilatky tak s tymto by nemal byt problem 🙂 Ale teda vidim ze vy to mate komplikovane.. Drzim palce velmi 🙂

stanka2612
17. aug 2018

@akdalv333 ide o to,či aj malý je + a či ti pichli Rhegu,ak je +.ak ti ju pichli,je všetko v poriadku