Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
dominsup Jaaj neboj,nevolnosti v tehu su predsa normalne.je to reakcia tela na novy stav.sposobuju to vraj hormony a vsetky zmeny v tele.ak je to ale az moc vazne ze vracias od rana do vecera tak vtedy treba ist na pohotovost.ak vracias len par krat za den tak v poho.dietatku to nijak neskodi. Stitnu mam aj ja naprd.mam lieky.mozno aj preto ten potrat.neviem,to uz nezistime. No vysetreni v tehu je viacej na zistenie ci je dieta zdrave - downov syndrom a mnoho dalsich..tu sme marcovky takze tehulky 11tt-15tt ak dobre pocitam,takze mnohe z nas maju prvy test za sebou - je to NT vysetrenie.o tomto vysetreni si precitaj vyssie a na nete.
dominsup Jaaj neboj,nevolnosti v tehu su predsa normalne.je to reakcia tela na novy stav.sposobuju to vraj hormony a vsetky zmeny v tele.ak je to ale az moc vazne ze vracias od rana do vecera tak vtedy treba ist na pohotovost.ak vracias len par krat za den tak v poho.dietatku to nijak neskodi. Stitnu mam aj ja naprd.mam lieky.mozno aj preto ten potrat.neviem,to uz nezistime. No vysetreni v tehu je viacej na zistenie ci je dieta zdrave - downov syndrom a mnoho dalsich..tu sme marcovky takze tehulky 11tt-15tt ak dobre pocitam,takze mnohe z nas maju prvy test za sebou - je to NT vysetrenie.o tomto vysetreni si precitaj vyssie a na nete.
ja mám t ermín 4.3. 2016, zatiaľ mi absolútne nič nie je, tak to bolo aj pri prvom tehu 🙂, dúfam, že to tak aj ostane 🙂 teraz v utorok 22.9. mám poradu........myslím, že je to 15tt, myslíte, že bude vidno už pohlavie? už som totiž zabudla, kedy bolo vidno pri prvom bábu, som ja za maminu čo? 😉 pekný deň vám 🙂
blby internet!zasa mi tu dava viackrat to iste!
labajka Mas zle udaje v profile? Si 15tt ci 17tt?a aj pohlavie mas uvedene,ale 2mena a jedno je dievcenske
Ahojte, uz ste niektora citili pohyby? 🙂
akdaly Nie.aj ked si kontrolujem brusko - vidim len slaby pohyb v rytme mojho tepu. Zvuky - len moj zaludok a creva. Ruky prilozene na brucho a plna sustredenost so zavretymi ocami - tiez nic. Ani priatel nic nepocul,ked mal usko na mojom brusku,teda len moj zaludok a creva.viem ze je to skoro ale ja uz chcem znamku toho ze je ok,zvlast po neprijemnej skusenosti s MA. Snad o tri,styri tyzdne,dufam.
@babydesire drzim palce... 🙂 Ja mam praveze pocit uz dlhsiu dobu ze citim v bruchu nieco nove... :P Mozno su to vnutornosti a podobne, ako vacsina doktorov povie, ale podla mna to je babo... a ak nie, aspon sa ja tesim ze nieco citim... ale vacsina zien citi az od 20tt.... tak uvidime 🙂
akdalv333 Vladi,prepac,skomolila som ti nick..to je tym ze tu cez mobil mi nejde reagovat cez "odpovedz"... A v ktorom si ty tt?
@babydesire v pohode 🙂 v 17tt by som mala byt... 🙂 moja gym povedala temin 4.3. a na morfologickom 27.2. :D tak neviem... 🙂 a ty?
akdalv333 V 14tt..dufam,ze budem patrit k tym tehulkam ktore zacitia pohyby uz na zaciatku 5.mesiaca..ale obavam sa,ze pre moju znacnu nadvahu si este dlho predlho pockam na pohyby a kopance ako aj na riadne tehu brusko
@babydesire ahoj, ja som v 19tt a tiez pohyby velmi necitim, ale z toho si nic nerob.. a tiez som prekonala MA a kazdy den sa o neho bojim ci je OK.. ☹ bojim sa kazdej poradne ci mi nepovie nieco zle.. kedze pohyby necitim, ale obcas citim take steklenie, ale co ja viem co to je,? .. 🙂 a tiez mam znacne tuku na bruchu takze aj tym to moze byt.. 🙂
@dominsup @babydesire
Baby,nebojte sa...Ja pri prvých zvracala minimálne, a pri tomto treťom som 2,5 mesiaca bola ako po opici, každý deň.. Do toho borelioza a teraz štítna žľaza, na šťastie v pohodicke.. Dieťa sa drží a ja verím a viem, že moje telo aj keď mňa trápi je také dokonalé, že krpča má všetko čo potrebuje a okrem môjho občasného stresu nevníma nič 🙂
To že je žene zle nie je známka, že dieťa žije, môže to byť aj veľakrát naopak...
Ak prvé krpča odišlo, odišlo jeho telíčko bohužiaľ, aké jeho dušička sa určite vrátila a je už pripravená prísť na tento svet za pár týždňov ťa tak pokope že ti slzy potecu, uvidíš 🙂
Kyselina listová je fajn, ja ju poriadne začala užívať až v treťom mesiaci.. A užívam doteraz 🙂 hlavne treba prísť na to, z čoho je najhoršie, ja mohla prevažne ovocie a zeleninu...
To zvládneme baby, nebojte nič 🙂 ženské telo je dokonalé 🙂
nikiinka Aj ja som z kazdej navstevy u gyn nervozna.bojim sa,ze mi povie zlu spravu.zatial je vse ok.uz len tie pohyby a budem kludnejsia.kamoska prvorodicka citila v 17tt pohyby a druha tiez tak nejak.tak dufam ze nebude drobec lenivy po mne ale neposedny po tatovi a ze bude riadne a coskoro buntosit.
mata0312 No vraj vacsina druhorodiciek a viacrodiciek citi pohyby skor ako prvorodicka.kedy si citila alexa?spomenies si este?
@babydesire neboj ja mam tiez znacnu nadvahu, to asi na tom nezalezi... To pride, bezne to je od 20tt, cize mas cas este 🙂 Skor tomu mojmu brusku sa nechce vykuknut... :D tie pohyby su zatial mile, ked bude vacsie a bude kopat do rebier, budeme rady ked sa vyspime :D
Ja neviem,J a som tretorodicka a 17ty týždeň a pohyby zatiaľ necítim iba jemné náznaky a presne pritom ale viem, kde to krpča je 🙂
Je to individuálne, samozrejme tiež sa teším až to príde, alebo nestresujem sa,vychutnávam aj toto čakanie 🙂 a mám cez 70kg,takže nadváha tiež je 😀
@babydesire alexka v 18 tt 🙂 a toto druhe uz od 14 tt takze nieco na tom bude o tych druhorodickach 😉
@akdalv333 a uz sa to bude len stupnovat 🙂 zatial to citim len ja 🙂 priatel sa snazi a nic 😀
@gabuchah mas pravdu asi je to u kazdej ine 🙂 ja som na pn tak dost lezim a snazim sa na to sustredit 🙂 a ta nadvaha trapi aj mna hehe do porodu budem zasa ako slon ako pri malom ..no co uz hlavne nech su deticky zdrave 😉
no ja pred otehotnenim som mala pri vyske 172cm 85kg takze stovku do porodu zrejme prekrocim...ale netrapi ma teraz nadvaha ako taka aj ked viem ze po porode musim zo sebou nieco urobit bo obezita je nebezpecna a mam tolko krasnych veci ktore som nosila a uz 5rokov nemozem..tak ja dufam ze aj napriek kilam navyse budem citit jeho/jej pohyby a ze to bude vidiet a ze budem mat gulate tehu brusko 🙂
@babydesire No ja som na tom podobne.. hlavne mi to vidno na bruchu a na bokoch.. strasne nieco.. ☹ aj ja sa musim po porode dat dokopy..
🙂
No v pondelok zacinam 20tt a nepribrala som este ani Kilo.. preto sa aj bojim ci je maly OK, aj ked na poslednej kontrole cca pred tyzdnom a pol bolo vsetko ok..
A to ze som nepribrala, moze byt aj tym ze som doma na PN a kedze som pracovala v kancelarii co mi vobec neprospievalo, tak som priberala jedna radost.. teraz som doma, mam cas na prechadzky, na varenia vkuse sa hybem, mozno to je aj tym.. 🙂
@babydesire tak ja mam 168 cm maximálne, pri prvom som šla rodiť s 93 kg, do roka som rodila zasa tiež s 93.. Človeka ani tak občas netrápi výzor ako to ze je taky tazkopadny a ide ti dole ťažko, hlavne pri kojeni... Som zavidela kamarátke čo zbuchala aj 5horaliek a bola vychrtnutaaa -práve vďaka kojeniu, takže možno toto bude aj tvoj prípad 🙂

@babydesire no tento femibion pisu, ze sa uziva v 2. a 3.trimestri a pocas dojcenia, pre vyvoj mozgu...neviem ja praveze, preto sa pytam tu, moj dr.mi nikdy nic nepovie :-/
A to mi je luto, ze ste prisli o babo, ja sa toho tiez stale bojim, aj aby bolo zdrave, kvoli tym mojim nevolnostiam a vracaniam, aj ked neviem ci ho to nejak ovplyvnuje 🙂 aj vysledky z krvi-stitna zlaza nie je cosi v poriadku, musim na vys.k endokrynologovi a ze nejake lieky mi nasadia. To som si aj na nete nastudovala, kedze moj dr.mi ako obvikle nedal ziadne dalsie info 🙂 Ale stale si hovorim, ze si to vytrpim, hlavne nech je zdrave! 🙂
A ohladne toho vys.neviem ci nieje neskoro, kedze uz zacinam 14tt. A co je to vlastne za vys? Co sa tam zistuje?