Termín pôrodu marec 2017
Ahojte,vie to už niekto,že to bude v marci? Ja som si v piatok našla dve čiarky 🙂
@m_ Mona kamaratka rodila druhe ktore bolo KP a ze je to teda riadny zaberak lebo musela celu dobu tlacit bez prestavky. Prvy porod mala hororovy lebo jej maleho museli nakoniec "vysat" vakuovou pumpou ale stale vraj bol lepsi ten prvy ako druhy. Tak aj tato jej skusenost ma teda dost odradza od rodenia KP. A myslim ze pri nasej indikacii by nas ani nenechali.
@m_ tak ja som mala super porod bez akychkolvek zasahov a oblbovakov. Do 6 hodin som bola hotova a po 3 hodinach po porode som odisla domov po vlastnych a este aj o manzela sa postarala tolko som mala energie. Je fakt neuveritelne ake silne su nase tela a kolko endorfinu vyprodukuju. Preto stale dufam ze budem mat prirodzeny porod 😀
@ajana1 no parada🙂 ticho zavidim🙂 v porodnici ku mne doviezli cerstvu maminu ktora tiez tak🙂 ju tam doviezli rovno zo saly lebo mali baby boom 🙂 a ona v pohodke hned do sprchy🙂 potom ju sestricka sprdla ze to sa nesmie!🙂)
ale je asi fajn aj to ze tam u vas tak rychlo pustaju z porodnice ze je to vlastne ambulantny zakrok🙂 ale k vam potom niekto chodi na kontroly a tak nie?
@m_ tak mne sestricka pomohla do sprchy a prinutila ma tam rovno aj cikat. Poutierala ma a pomohla obliect ale az zhruba po dvoch hodinach kedy nas nechali samych na izbe. Doma sme mali vypomoc na myslim 7 dni (alebo 10 teraz uz neviem) ktora sa starala o babatko, vsetko nam povysvetlovala, o mna a aj o domacnost sa postarala a tiez o navstevy. Popritom prisiel lekar skontrolovat maleho, spravili odbery krvy z paty a aj mna prisli skontrolovat ako sa mi stahuje maternica a ci tam dole je vsetko ako ma byt. Viem ze to znie ako sci-fi a moja mamka bola najskor zhrozena ked to pocula ale je to fakt super lebo vsetko robis v kludw domova a tak si aj rychlejsie zvyknes na novu situaciu. Samozrejme ze ak su komplikacie tak si ta v nemocnici nechaju aspon na jednu noc alebo pokym je to potrebne. Fakt prajem kazdej jednej zazit pohodovy porod a aj tie prve dni po.
@ajana1 a tu vypomoc na doma ste si zhanali a platili sami alebo to ma kazda rodicka pridelene?🙂 podla mna je to fajn ze si zvykas doma🙂 zas kedze som ine nezazila tak vravim ze je fajn aj dobra porodnica🙂 mna tam ucili ako robit s mimcom ako kupat a balit a tak🙂 a stravili sme tam tyzden... lebo chceli vidiet ako hanka pribera a tak a byt si isty ze ju budem krmit flasou kedze mlieko este nebolo rozbehnute... ale rozbehlo sa po tyzdni doma 🙂
@m_ tu je to zo zakona dane as vacsej casti platene zdravotnou poistovnou. Ja mam aj doplnkove poistenie takze som absolutne nic nepriplacala. V podstate ich to vyjde lacnejsie ako drzat mamicky v porodnici a tiez je to lepsie pre rodiny ked uz mas aj ine deti. A hlavne ta vypomoc je tu len pre teba a nikoho ineho.
@m_ pri prvom som nad tym ani nemyslela. Popravde som si to nevedela predstavit a som sa aj desila ze ma pustia hned domov. Predsa len je to uplne iny system na aky sme zvyknute. Taku maju aj tu ale uz vidim ako budu prenasat vodu vedrami lebo by sa nam nezmestila na poschodie 😂 A tiez treba udrziavat urcitu teplotu a to v tej prenosnej je o dost narocnejsie.
@m_ dlhy pribeh v stratke potrebovala som si par veci ujasnit a dat si odstup tak som prisla na pol roka a o devat rokov neskor som este stale tu tehotna s druhym babom, uzasnym manzelom a zazemim 😉 Pricom do skoro mojej 25 som nikdy nechcela odist zo Slovenska ale ako sa hovori clovek mieni pan Boh meni 😄
@ajana1 heh🙂) to poznam ze odriekaneho chleba najvacsi kus!🙂) aj kamoska zo skoly furt hovorila ze ona toto (co sme studovali) nikdy robit nebude ze ona hocico ine bude robit ale toto neee..🙂 a co myslis co robi?🙂 presne to!.🙂
ale podla mna je holandsko pekna krajina🙂 az na tu marihuanu...🙂 ja som bola vzdy ta slusnacka🙂 a tychto hulicov som nejako nevykryvala🙂
@m_ ver tomu ze anarchia sa nekona. Napriklad ockovanie tu povinne nie je ale aj tak vacsina ludi ockuje, PN je plne preplacana a dokonca nemusis ani papier of lekara doniest ale malokto to zneuziva aj ked urcite sa pat ludi najde. Je to skor o tom ze ked ludom das "volnost" tak preberu za seba zodpovednost.
@m_ Inak v ktorom tyzdni sa narodila vasa Hanka? Vcera som bola totizto na kontrole a mala je este stale KP. Sice mame este pat tyzdnov na pretocenie ale uz mi poslali brozuri s moznostami ak sa nahodou nepretoci Len v tych je pisane ze cisarak nerobia pri KP pred ukoncenym 38 tyzdnom pricom ked sa bavime vzdy hovoria ze pojde von okolo 37.
@ajana1 toto casto spominal nas pan farar v kazni ze ak clovek nema zakon v srdci tak obide a zneuzije vsetky zakony...
nasa hanka ma vo svojich papieroch pisane ze sa narodila 37+6 a ja mam pisane vo svojich papieroch ze som rodila 38🙂) tak si vyber🙂 u nas cakali kym bude ten cca 38tt a potom mi dali termin na cisaraka... oni sa bali ze placenta vykryva jej potreby tak na 99% a obavali sa toho ze hankine potreby coskoro presiahnu to co je schopna placenta zo seba dostat... navyse uz na stole primar konstatoval dokine ze to je cista priecka🙂... ona sa snazila ku koncu otocit ale neslo jej to takze ostala vzpriecena... takze by sa normalne tak ci tak nenarodila...
inak na nete som niekde nasla knizku nova doba porodni je zadara a je dost tak pisana ze porod doma alebo v lese v potoku najlepsie!🙂) ale tam pisu ze ked je dite kp tak odporucaju vela vela chodit🙂 lebo indianky vela chodili a nemali s tym problem🙂))
😂 😂 😂 tak to s tou baterkou ma pobavilo 😀
@ajana1 baby, moj Dominik bol na kazdej poradni inak, este 4 dni pred porodom bol priecne hore chrbatikom, hlava napravo, ritka a nozky nalavo, dole vakuum... sestricka mi kazala chodit stvornozky a robit macaci chrbat a mamina mi poradila akupresurny bod - z vonkajsej strany na nohe ako zacinaju clanky malicka som si stlacala bod, ktory vraj prinuti babo otocit sa a cuduj sa svete rodila som ho prirodzene hlavickou hoci sama som nevedela ako je otoceny... ani nebola hlavicka zostupena v panve, takze sa musel krutit do poslednej chvile. myslim si ze ak im nic nebrani (snura a pod.) tak sa nakoniec otocia, prispeju k tomu aj kontrakcie.
DUFAM!!! lebo nasa drobula je tiez vrtula a tiez je stale priecne ☹
@monilik tak ja stale verim ze sa umudri prinajhorsom ze ju budu vediet otocit lebo prirodzeny porod pri KP a cisarak nie su pre mna moznostou 😄 Jedine coho sa obavaju ze mam relativne malo plodovej vody a kvoli tomu sa moze stat ze sa neotoci. Ale veru idem zacat umyvat podlahy v celom dome.
Ahojte 🙂 volám sa Katarína a tiez mam termín pôrodu marec 2017 cca 12.3 🙂
Rada by som sa k Vam pridala
🙂
@katkaakarinka ahoj 😊
@katkaakarinka ked si v profile v udajoch o tehotenstve zadas datum porodu v marci, hodi ta to do skupiny Marcovky 2017 kde to zije 😀 v tejto diskusii sme uz tak pomenej... 😉
Uz som tam Vdaka 🙂

@ajana1 ved ja som to rovno tej dokine povedala ze ok vedia co.robia ale ak sa nieco stane tak budem zla... lebo viem z praxe ako dolezity je porod a taky ten dobry start do zivota... ten cisarak ma mrzi ale na druhej strane som vdacna za zdrave a mudre dite🙂