icon

Termín pôrodu marec 2017

ajja2017
4. júl 2016

Ahojte,vie to už niekto,že to bude v marci? Ja som si v piatok našla dve čiarky 🙂

m_
26. feb 2017

@trimity222 no a anesteza asi tiez neni taka zataz ze?

leeenka26
26. feb 2017

Maminky poradte overal mi je uplne nanic uz ze? treba mi aj nejaky fusak prechodny? Alebo co potom do kocika? Pripadne ako obliect dieta z nemocnice? Aj nejaky kabatik? Marec je taky cudny mesiac a vobec neviem ako obliect ci dat nejaky prechodny overal? Mam jeden taky teplakovina to je a prikryt dekou? Staci to? dakujem

snehulienka99
26. feb 2017

@leeenka26 záleží od počasia, ale ja mam na odchod z nemocnice nachystané bodyčko, dupačky, tenky pulovrik a plus overal taky teplejsi,čiapka.. no a asi deka do autosedacky ešte..ale možno bude teplo, tak to este uvidím, ako ho ponesiem domov. A čo sa týka kočíka, tiež záleží či ešte prituhne,ale mam aj fusak nacyhstany

m_
26. feb 2017

@leeenka26 mam starsie dite narodene vo februari a neriesila som ziaden prechodny fusak🙂 staci deka. overal som pouzivala a aj planujem vyuzit staci ti ked don dite menej oblecies ale mas istotu ze je cele zabalene🙂 ja som malej davala tiez bodyno dupky a svetrik taky tenky a na to overal🙂 a supla do fusaku. vybavene teplo jej bolo ak bola vonku vacsia zima tak som jej pridala do fusaku deku aj zospodu aj zhora do nej som ju zabalila🙂 ak fucalo tak pomohla zase plastenka na koc (tu tak neprefuklo).
hlavne klud a nohy v teple vynajdes sa aj s tym co mas🙂

monilik
26. feb 2017

@leeenka26 ja mam hrubsi overal po synoch nachystany na odchod z porodnice... u nas je 5 stupnov takze body,dupacky,ponozky,tensi kabatik a hrubsi overal.plus deka do autosedacky a mam nachystanu este jednu deku ak bude fukat co prehodim navrch.ak bude teplejsie nedam deky ale 20stupnov necakam...

majamat
26. feb 2017

ahojte, tak som sem trosku zabludila. niektore ma mozno nepoznate. chvilu som patrila do tejto skupiny, no v 13tt som potratila.
zaujimaju ma novinky. su tu uz aj nejake babatka?

clovek123
26. feb 2017

@majamat ahoj babatiek uz mame vela v tejto skupine a este ich par aj bude. Ty sa mas ako?

nivea777
26. feb 2017

@majamat ahoj..Nedávno som na teba myslela,že ako sa ti darí a či máš niečo nové..Ja som nepribrala ešte nič ale mám dosť,trpia kríže

monilik
26. feb 2017

@majamat ahoj moja.uz sa nam to rozrodilo 🙂 ajana1, 14nunu10 aj huahua uz maju drobciatka pri sebe. 😉 a ty sa mas ako? čo nové?

majamat
26. feb 2017

@clovek123 jej, to fakt? no ako sa poponalali 🙂
@nivea777 co si? nic si nepribrala? ty si dost vracala, ci mylim sa?
@monilik no som veru prekvapena, ze uz takto. dufam, ze neboli nejake deticky aj moc skoro narodene.

a sa mam celkom dobre, len tych koznych problemov sa nemozem zbavit. vsak mam nejaky ekzem a dost rozsiahly. uz sa s nim trapim asi 3m a neprechadza. este sa to zhorsuje. uz preslo dlhe obdobie a uz par mesiacov sa s mm snazime,a le atial nic. aj som na skusku kupila ovu testy a vyzera, ze ovulka by mohla byt. teda aspon hormony tomu nasvedcuju. uvidime, ak to nepojde, podem k dr. predtym sa nam zakazdym podarilo na prvy cyklus. co je horsie, ze zakazdym po ovulke, pre istotu nemozem lieky - antihistaminika, ani maste na ekzem. a teda je to celkom neprijemne. kazdy den mam na tele niekde vysyp, ktory stipe a svrbi. po takom vysype mi zostava sucha a cervena koza. len na par miestach som ekzem este nemala - nastastie ani na tvari a krku, na predkoleni le trosku a na chrbte. vsade inde mam. mastim sa jak blazniva a nemozem sa toho zbavit. je to divne, ze sa mi to v mojom veku len tak vytvori. alergologicka mi povedala, ze za tym moze byt aj nejaka infekcia.
no tak ja sa teraz s tymto trapim. v aprili mam kontrolu na koznoma k sa to nezlepsi, bude sa to msuiet presetrit.

majamat
26. feb 2017

a ozaj, mamickam, ktre uz maju drobcov, gratulujem 🙂 a tym, co este len cakajhu, silno drzim palceky, nech je vsetko tak ako ma byt 🙂

nivea777
26. feb 2017

@majamat nezvracala som ale bývalo mi zle,prvé mesiace som dala dole 5.5 kg a teraz som cca 1kg pod váhou oproti predtehu.. ohľadom kožných problémov,ja som silný alergik.. bola som u viacerých kožných a ani jeden mi nepomohol,dávali mi rôzne maste..Začala som otvorila kozie mlieko a pomohlo..Ja som mala aj okolo úst veľmi škaredé červené miesta,na rukách akokeby hnisavé pupaky..No hrozne som to mala..Ak nájdem foto niekde a chceš tak ti pošlem foto aké som to až mala

monilik
26. feb 2017

@majamat noo v skupinke mame uz viacero bábätiek.aj dvojcatka chlapcekov aj nejake spontanne porody aj sekcie.vo verejnych marcovkach ani nevravim, tam sa rodi ako na beziacom pase 😀 predcasniatko mame v 32tt dievcatko a v marcovkach este jedno babatinko skor, ale nastastie su v poriadku.bojovnici 😊 no a podaktore poslusne cakame na marec... 😁
och moja to ma mrzi s tymi koznymi problemami. 😞 asi by bolo fakt najlepsie porobit komplexné vyšetrenia poriesit to aby ste mohli spokojne snazilkovat dalej. verim ze sa najde pricina. ved to je divne ked sa ti to len tak zrazu zjavilo. 😶
som rada ze si sa ozvala 😘 drzkaj sa.
inak sem do diskusie uz moc nechodime.zije to v marcovkach 2017 a aj u nas v skupinke 🙂

clovek123
26. feb 2017

@majamat moja tak mas starosti. Prajem ti nech sa cim skor vyliecis a hlavne nech sa vam podari pokladik.

majamat
26. feb 2017

@nivea777 no ja sa maskujem, ja len pod obleckom 😀
ja to mam skor taky drobny vysyp, velke cervene plochy. napr. teraz posledne 2 dni cela horna cast hrudnika- nad prsiami a strasne to stipe. predtym obe predlaktia a trochu ramena, predtym vnutrona strana stehien a pretym vonkajsia strana stehien a tiez prsia zospodu. po 2 dnoch sa mi ten stipajuci vysyp skludni, zostanu my len take suche, olupujuce sa miesta, sfarbene uz len do ruzova, takze to je celkom v pohode, len v pohod nie je to, ze sa mi zas urobi niekde inde. toto so som opisala bolui vysypy maximalne za 10dni. cize 1/2 telu v pirebehu 10dni. neviem, cim to moze byt. je to dost neprijemne a teda ked bude teplo,a j to bude blbo vyzerat, ak to neprejde. ani na slnko s tym nemozem. ved by mi kozu vypalilo.
@monilik super, ze sa vam vsetkym takto dari 🙂 ja uz v skupine nie som, len tu som zostala, tak aspon takto trosku lustrujem, ako sa mate 🙂

majamat
26. feb 2017

@clovek123 diky. 🙂

monilik
26. feb 2017

@majamat to je zvlastne s tym vysypom... daj si porobit aj vytery a krvne testy.moze to robit aj streptokok v organizme. 😶 drzim palce nech sa z toho cim skor dostanes.

majamat
26. feb 2017

@monilik diky

ajana1
27. feb 2017

@majamat joooj mojko to ma mrzi ze mas taketo problemy. Napadlo mi co nahodou nemas histaminovu intoleranciu. Skus sa lekara poputat aj na tieto testy pripadne skus na par dni vylucit histaminzo stravy. Zial tato alergia sa moze kedykolkvek objavit a nie je moc na radare ale tieto priznaky dost sedia. Kamaratka si s touto intoleranciou dost uzila nakolko one jej dievcata a aj manzel ju maju ale bol to veru boj s lekarmi kym jej to potvrdili. Dufam ze sa ti to da coskoro do poriadku nech sa mozete snazit o maly uzlicek.

majamat
27. feb 2017

@ajana1 asi pred rokom mi robili DAO a mala som ho v norme. nieco cez 20. takze HIT asi nie, aj ked neviem ako teraz.
a diky za zelanie 🙂
inak vcera, aj dnes osm sa poctivo 2x za den natrela, podrazdene mista kotik. mastou, dals om si vecer antihistaminikum a dnes cely den v pohode, ale ver uz zas stipajuci vysyp na pravom ramene, pod kolenami, na oboch stehnach. som dufala, ze ked dodrzim presne rezim aky by bol vhodny pri ekzemoch, tak sa to zlepsi,a le zatial nic.

nivea777
27. feb 2017

@majamat takto nejak a horsie som mavala ruky ked zacalo vonku kvitnut..potom som to tlmila tym kozim mliekom..do rana som si tak doskriabala ruky,ze az do krvi.. :(

majamat
27. feb 2017

@nivea777 no neprijemne, ja to mam prave na ciastiach tela, ktore su zakryte. ja by som to aj odfotila,a le neviem, ci sa podari. nevidno to dobre. fotak mi to dost skresluje.

mata250286
3. mar 2017

Zermin vcera . Rano odtok plodovej vody prichod do porodnice o 8. Odvtedy ctg sono monotoring . Kontrakcie slabe . Drzte prsty😉

cattleya22
3. mar 2017

@mata250286 Držíme, pochváľ sa potom 🙂

14nunu10
3. mar 2017

@mata250286 veľa šťastia,držíme palce 😍😍😍😘

mata250286
4. mar 2017

PO 22 hodinach som to dala, narodil sa mi spontanne syn Martin 3600g a 51cm je nadherny ma sponavy blond vlasky po tatkovi. Narodil sa 04.03.2017 o 4:15 v Starej Lubovni ;)

14nunu10
4. mar 2017

@mata250286 gratulujem ,krásne miery 😍😍😍drzkajte sa a veľa mliecka 😘😍

dancura
4. mar 2017

@majamat CRP ti nerobili? Ci nemas zapal v tele. Ja som take mala,ked som potratila.Vtedy sa mi aj zdurili uzliny.Preslo mi to po kyretazi za par dni.Natierala som to detskym pudrom.Zvlastne je, ze CRP som nemala zvysene

leeenka26
4. mar 2017

Zienky riadni poslickovia ma potrapili v noci aj 3 hod to trvalo az som nakoniec zaspala a prehanalo ma, pekne som si sprchy davala ktore na chvilku pomohli. Aj vy to mate? Asi uz nejak ocakavam ze sa to blizi. Caste stolice, vcera vecer aj v noci prehanky...cez den take zvlastne nevolnosti vcera a dnes lepsie ale teraz vecer zas obavy z noci tak som si dala magnezko lebo este som 36+6 tt tak by malinka este mohla par dni aspon vydrzat ale tiez sa citim tak vselijako spodok ma tak divne boli akoby to tam uz sa cele pripravovalo a ak chodim ci sedim bolesti ako na menzes, nepohodlie, obsediet neviem...a to teda vobec nie som prvorodicka. Nervozna som z toho lebo ma caka sekcia a vobec som nevedela v noci ako sa mam zariadizt, ci uz uutekat do nemocky a budit manzela alebo co. V pondelok mam poradnu tak som velmi zvedava ako sa tvari moj krcok.

majamat
4. mar 2017

@mata250286 blahozelam k drobcovi.inak mojbracho ma dnes narodky 🙂
@dancura mala som nejake kozne problemy niekolko mesiacov a v novembri som sa dostala konecne na kozne, preliecila sa a bolo to OK. v novembri som mala robene odbery a CRP bolo OK. tiez som mala po tom citlivu kozu. parkrat som sa natrela ortik. mastou a bolo dobre. potom presiel mesiac, ci dva a zacali sa mi na kozi robit take cervene stipajuce prasklinky. potom sa to vyhojilo, neskor zas urobilo a tak sa to opakovalo, pridal sa aj vysyp. potom som bola na koznom a dostala som kortik. mast a Excipial. no o nieco sa to zas zhorsilo a to hlavne tym sposobom, ze mam stipajuci vysyp, ci uz z predosleho dna, alebo novy, kadzy den. kortik. maste sa snazim vynechat, ale niekedy sa to neda a anvyse som si vsimla, ze ked si to nenatriem, takmer vzdy to mam podrazdene aj druhy den.