Termín pôrodu október 2014
Ahojte oktobrovky,ak mate pozitivny test,ci ine priznaky,kludne sa pridajte,ste vitane🙂
@jankulka123 ahojky, ja mam termin 25.10, tiez mam lentilky 🙂) kupovala som si skoro najmensiu kojenecku podprsenku. Neboj sa, velkost prs vobec nesuvisi s tym, ci sa ti naleju mlieckom alebo nie. Aj zena s velkymi prsiami moze mat nedostatok mliecka a male prsne zlazy. Ja som svoju prvu dcerku kojila 2 roky, sice s laktacnymi krizami, ale zvladli sme to 🙂 V porodnici sa mi naliali o nieco neskor ,asi na 4ty den, ale bolo to z hodiny na hodinu. Hlavne treba casto prikladat a nedat babetku cumlik. Radsej prikladat a prikladat a prikladat. Nestaci kazde tri hodiny. Najlepsie kazdu hodinu. Mne sa uplne rozbehla laktacia, ked som bola doma a prikladala som kazdu hodinu. Potom casom sa to upravilo 🙂
ahojte vospolok 🙂
vela som citala o lanovych semienkach, ze ulahcuju porod. Nie zeby som prvy mala tazky, myslim, ze mi pomohola ostruzina malinova, no teraz by som chcela uzivat aj lanove semienka, no nenasla som jednoznacnu odpoved, ci jest cerstvo pomlete lanove semienka, alebo nechat lanove semienka naboptnat par hodin a sliz vypit. Niektori pisu, ze drvene semienka dodavaju telu iba vlakninu. Tehotna zena potrebuje vytvorit viac hlienu v porodnych cestach, tak si osobne myslim, ze asi ten sliz.... aky mate vy nazor, alebo skusenosti? Dakujem 🙂
Este nieco... Je tu niekto kto ma podobny termin a ide rodit na kramare?
@sunninka9 ja v nitre... tak to sme daleko od seba, ake mas pocity? ja mam strasny strach... som prvorodicka tak neviem ako to chodi.... :-I
@mada5 ahoj 🙂 ja mam termin 6.10 kde budes rodit?
@mirinka9 dakujem velmi pekne za odpoved, dufam ze aj u nas sa to rozbehne 🙂
@jankulka123 netreba zufat a treba verit a vytrvat. 🙂 aj laktacna poradkyna velmi pomoze. Len sa nevzdavaj. Materske mliecko je to najcennejsie, co moze babetko dostat. Ak by si ho mala predsa len malo, este stale mozes dokrmovat, samozrejme inym sposobom ako cez flasku. Flaska kazi dojcenie a moze babetko potom odmietat prsnik.
@cindyy ahoj no ja cakam uz kazdu chvylu aj ked termin mam 7 oktobra ale vcera mi na kontrole povedala ze som otvorena na 3 cm a mamdost polesti od spodu take palenie na pocit ze to znamena ze sa otvaram a ze branka je uz na tie 2-3 cm . uz aby to aj bolo som uz 38 tt tak ze to nevadi keby sa narodi a to palenie a bolesti os spodu sa uz nedaju vydrzat. A drobec ked kope tak do rebier a hlavne do bokov a je to uz dost bolestive. Cakam kazdy den kedy to uz pride.
Som tretorodicka viete mi niektora poradit som vraj otvorena branka na 2-3 cm a som v 38tt myslite si ze ako dlho to bude trvat aby som uz isla rodit. Mavam dost silne bolesti od spodu take palenie ale len na pocit nie na dotik ani ked idem na zachod ale len na pocit. A dost je to uz nepriemne. Cakam kazdy den kedy to vypukne a stale nic.
ahojte aj ja sa pridavam mam termin 20.10
@mirinka9 prvy malu mi vyvolali tyzden po termine a malu som porodila na jedno potlacenie a drihu mi vyvolali jeden den pred terminom a tu som porodila na jednu kontrakciu takze isli rychlo. A teraz som v 38 tt a neviem zacali ma aj krize bolet a ta paliva bolest a ze som uz otvorena branka na 4cm myslis ze do rana poporodim?
@dominikastankova aj ja mam strach vcera ma zobrali uz do nemocnice, ze som otvorena na 4 cm a mala som kontrakcie a dneska idem domov asi len kontrakcie mi ustupili tym padom sa aj porod zastavil
Aj mna poslali do nemocnice ze som na 4 cm otvorena a mala som nepravidelne kontakcie a hned ma poslali aj domov.
@sunninka9 to vazne?? a je vsetko v poriadku? drzim palce kazdej jednej aj sebe 🙂
@sunninka9 a ozaj, ake boli tie kontrakcie?
@cindyy este sa gulame ale cakam jazdy den. Mam dva tyzdne do terminu otvorena som vraj 5,5 cm a branka na 4,5 az 5 a nic . ze ked nemam kontarakcie nikto somnou nic robit nebude ked mam ored terminom. Kontrakcie sice mavam ale tie falosne a slabunke nepravidelne. A strasne bolesti od spodu hlavne pri chodzi a ked si sadam alebo vstavam. Ja uz neviem co mam robit tie bolesti sa uz nedaju niekedy ani vidrzat. A drobec stale nic a nic. Stale mi kope do rebier a to je tiez dost bolestive. No uvidime kedy bude chciet prist na tento svet ja by som aj bola rada aby to bolo dnes nech sa uz tolko netrapim. Prve dve tehotenstva boli uplne v pohode bez bolesti a toto je na neporovnanie.
@susi201 tak vies ako chlapi tým sa nechce 🙂 ,mame rovnaky termin tak viem ako sa citis aj ja sa tak citim no musíme vydrzat,tiez ma vsetko boli pri tom pri malej som aj zabudla ze mam termin a idem rodit ,len dosli kontrakcie a hotovo a teraz ma ale ze fakt vsetko boli,este ma aj seka a od vcera mam zas aj bolest krizov,no uvidíme a aky je malinky uz velky?
jéj októbrové detičky, aj ja mám októbrového synčeka, len je už väčší, všetkým vám držím palce nech máte rýchly a ľahký pôrod
@cindyy ahoj np vies ze ani neviem kolko vazi lebo naposledy ho merala pred dvoma tyzdnami a mal 2750g tak neviem. Myslis ze ked su tie bolesti taketo dost velke a otvaram sa sice kontrakcie ziadne len falosne ze to bude ak skor akp na tetmin? Dnes som isla prsi do mesta a ledva spm dosla domov zacalo ma bolet pod bruchom ako take menstruacne bolest celi cas mi tvrdlo a esye aj krize a bolesti od spodu.
Ved to ze neviem ja sa citim podobne a tiez cakam ze uz to asi pride a nic tak som zvedava kedy nas to prekvapi a hlavne kde.ale aj tak sa blizi uz termin tak nas vsetko boli ani sa necudujem.daj vediet keby to uz bolo.a kedy ides na poradnu?
Ahojte dnes mam od 14:00 kazdych 5 min. Bolesti ako take menstruacne. A trvaju ta min. Ale su take znesitelne poradte co mam robit mam ist do porodnice albo este mam pockat ci sa bolesti nezvadsia?
Este pockaj ci sa nezvesia aj ja som mala takto bolesti a presli.ale ktovie kazda sme ina, mozno ze uz pojdes 🙂
No len to trva uz od 14:00 a je 20:00 tak neviem ale su to znesitelne bolesti
Este som doma neviem ci teda ist alebo nie.

ahojte aj ja sa pridavam , termin mam 7.10.