icon

Termín pôrodu október 2014

duratlicka
20. jan 2014

Ahojte oktobrovky,ak mate pozitivny test,ci ine priznaky,kludne sa pridajte,ste vitane🙂

mirinka9
23. sep 2014

@susi201 ja som pred porodom citila, ako sa hlavicka tlaci na panvove kosti, ako sa tlaci von... drzim palce

cindyy
23. sep 2014

@susi201 fiha, no a bolesti mas furt ci uz ani nie? Daj vediet ako, drzim palce 🙂

susi201
23. sep 2014

@cindyy no ked sme prisli do nemocnice tak v aute ako by presli nic potom na tych pasoch ukazalo try take slabe a teraz ich mam tak kazdych 7 min. Dala dom horucu sprchu tu mi poradili porodne sestry a tak uvidime. Tu mi dala sestricka nejaky cipok na s neviem uz nazov ten som si dala ze mi vraj ztlmi bolesti a ked to budu kontrakcie tak tie neustupia a mal by mi omoct k porodu. Ja by som uz bola rada keby to uz bolo nech to mAm za sebou lebo tie bolesti od spodu sa nedaju uz vydrzat.

susi201
23. sep 2014

@mirinka9 no ja uz nicomu nerozumiem lebo moja dr. Mi vravi ze som na 5 cm otvorena nejaka brana a tento dr. Mi vravel ze iba na tri ze este to je vysoko ked mi bude kazdy vravet inak tak neviem asi sami dr. Nevedia

mirinka9
23. sep 2014

@susi201 pijes ostruzinu malinovu? Príprava na pôrod

Mitchella repens – sťahujúci prostriedok, posilňuje nervovú sústavu. V posledných dvoch mesiacoch tehotenstva užívajte jednu šálku odvaru denne. Užívajte samu, alebo kombinujte s malinovými listami.
Ostružina malinová – posilňuje maternicu.V posledných dvoch mesiacoch užívajte jednu šálku denne, počas pôrodu veľa pite. V tehotenstve užívajte samu, počas pôrodu pridajte do odvaru ružové okvetné lístky a betoniku lekársku.
Ľan siaty (od 34. týždňa 1 lyžicu denne, ako hovorí ľudová múdrosť, nechá dieťa hladko vykĺznuť)
Škorica (vyvoláva pôrodné sťahy, pokiaľ je Vám jej vôňa príjemná, je ideálne si ju vziať s aromalampou do pôrodnice)
Bazalkový a srdcovníkový čaj pomôže po pôrode odstrániť placentu
7 dní pred termínom pôrodu si pripravte čaj z týchto byliniek: 1 diel listov + koreňa púpavy, 1 dielu kvetu alebo vňate myšieho chvosta, 1 diel vňate mochny husej, 1/2 dielu kvetu hluchavky, 1/2 dielu vňate jarabiny. Stačí 1 čajová lyžička, zaliať vriacou vodou a nechať 15 min. lúhovať.

cindyy
23. sep 2014

@susi201 fuha zas aby ti zbytocne nevyvolavali porod a ten cipok je neskodni? Pokial uz nemas bolesti tak to bol len plani poplach, este asi par dni a potom to uz budeee, ja mam tiez uz od dnes pri tvrdnuty bolesti ale su nepravidelne a taku mam kyselinu, ze mi je az na vracanie.no to som zvedava kedy nas to chyti a uz nech to mame za sebou 🙂

sunninka9
23. sep 2014

@dominikastankova nic prijemne to teda nie je..kazdym dnom uz ocakavam odchod do nemocnice uvidime, stvrtok ma caka kontrola znova tak uvidime ako dopadneme

susi201
24. sep 2014

Zbytocne to vraj nebude babetko je uz vyvinute. To by vraj nevadilo . uz som mal tri horuce sprchy a bolesti mam kazdych 7 min. Aj v nocima zobudili 5 krat bolesti. A rano mipovedala sestra ze to niesu bolesti . sak ale hadam jbaviem ci citim bolesti ci nie.. Som ja zvedava co bude.

dominikastankova
24. sep 2014

@sunninka9 drzim palce... potom daj vediet ako si dopadla... aj ja idem v piatok na kontrolu tak som zvedavaaa

susi201
24. sep 2014

@cindyy ahoj no tak uz to mame stastne za sebou. Narodil sa na Kubko 2900g 48 cm . Rano na vizite sa ma primar pyta idete domov alebo rodit? A ja ze sak rodit ked uz som tu. Tak o 11 mi dali infuziu a sa to rozbehlo narodil sa 12:15 na jednu kontrakciu a bez sitia.

cindyy
24. sep 2014

@susi201 gratulujem, vela zdravicka prajem.zavidim ti v dobrom aj ja uz to chcem mat za sebou.som zvedava kedy pojdem ja.

lucymk
24. sep 2014

@susi201 V prvom rade ti chcem pogratulovat k syncekovy.chcela by som sa opytat ako sa vlastne vola ta cipka.uz od minuleho tyzdna ma strasne tlaci babo zo spodu a za posledne 3dni mi to uz liezie na nervy.vkuse sa prehadzujem do 1 rano.dnes som bola na pasoch a aspon som od minuleho tyzdna s 1palca pokrocila na 2palce.vysetrovala ma ta ista doktorka tak hadam,ze je to tak.termim mam az 4.10. ale nepohnevala by som sa keby som isla o par dni skôr.

susi201
24. sep 2014

@lucymk neviem ako sa vola ten cipok ale je tolen na predpos tusim a v pribalovom letaku vraj pisu ze nesmu tehotne a dojciace zeny ale je to daco na s

susi201
24. sep 2014

@cindyy dakujem

lucymk
24. sep 2014

@susi201 ked ten cipok nesmu tehotne a dojciace,preco ti ho teda dali?

susi201
24. sep 2014

@lucymk dali mi ho tu v nemocnici ale som si citala na peibalovom letaku ne nete ze je tam pisane ze by ho nemali uzivat tehotne a dojciace zeny iba na predpis a dohode s lekarom ale nepamatam si uz ten nazov toho cipku len viem ze to bolo na s

susi201
25. sep 2014

Neviem preco mi ho dali a napisala som ze je sa neodporuca pre tehotne a dojciace len na odporucanie lekara. Treba pozorne citat.

mirinka9
25. sep 2014

@susi201 blahozelam. moja prva dcerka sa narodila 21.9, termin mala 3.10 a 2860g 🙂

dulkagabulka
29. sep 2014

Milé budúce mamičky a oteckovia, srdčne vás pozývam na prvé zo štyroch stretnutí s certifikovanou dulou, certifikovanou laktačnou poradkynou, zakladatelkou OZ Ženské kruhy a spoluautorkou najnovšej brožúrky o bondingu http://zenskekruhy.sk/temy/e-booky/e-book-bonding/ v Kvapke na Slnečnej ulici v Trnave dňa 7.10.2014 o 20,00 hod. Na prvej hodine budeme rozprávať o popôrodnom bodningu, jeho význame pre vás a vaše bábätko i o tom, ako ho dosiahnuť v slovenských pôrodniciach. Na ďalších o dojčení, nosení, vzťahovej výchove, prirodzenom pôrode. Viac v IP.

mirinka9
1. okt 2014

nechodi niekto z vas na predporodne vysetrenia na Kramare nahodou? neviem ako to tam funguje a kde sa mam hlasit..

cindyy
4. okt 2014

@susi201 ahoj,ako sa mate?ja sa stale kotulam,uz sa ledva pohybujem,vsetko ma boli .som zvedava kedy to uz pride.som sa ta chcela spitat ci ti porod vyvolavali?

susi201
4. okt 2014

@cindyyahoj mame sa fajn tesime sa mali je zlaty. Ja som rada ze je uz s nami a netrapi ma v brusku len mam problemi zo stolicov po 8 dnoch po porode som bola trosku malinko a od vtedy zas nic. Nie nevyvolavali mi porod dali mi len den pred tym ten cipok proti bolesti ja som bola uz otvorena na 4 a do rana som sa otvorila na 5 cm a rano sa ma pytal ci chcem ist domov alebo rodit. Vybrala som si porod len z infuziov sa mi to do hodiny spustilo same.

ukulela
4. okt 2014

@susi201 na problem so stolicou - susene slivky, alebo aj hroznovy must ... a acidko. skus 🙂

ivjeck
4. okt 2014

My dnes mame termin a malemu sa evidente vooooobec nechce von 🙂 @zabinkalenka ako ty?

susi201
4. okt 2014

@ivjeck mi sme mali termin 7.10. Ale mala som dos casto sice slabe ale oazdych 5 min. Bolesti. Tak som sla do nemocnice radsej a tam sa to rozbehlo kedze sombola otvorena dost. No ja mam problemi so stolicou od porodu nic. A to som rodila 24.9.

mahmulienka
8. okt 2014

DARUJEM darcekovu poukazku od Cord Blood Center - sponzorsky prispevok na odber pupocnikovej krvi v hodnote 80€ platnu do 21.10.2014. Ak to niektorej pomoze, napiste mi IP prosim, vdaka.

beadz
8. okt 2014

Ahojte dievcata. Dostala som darcekovy poukaz na 80,- EUR pri odbere pupocnikovej krvi platny do 21.10.2014.Rada darujem. Mate niektora zaujem?

sollange
9. okt 2014

Pridávam sa,darujem tiež poukaz na 80 eur zľava odber pupočníkovej krvi.Treba uplatniť do 21.10.2014

xmajkax1
10. okt 2014

Ahojte buduce mamicky,

mam pre niektoru z vas poukazku na odber pupocnikovej krvi v hodnote 80e, ktora plati do 21.10.2014. Rada by som ju niekomu darovala, kedze nie som tehotna a rodit dovtedy uz isto nestihnem. Ak by mala niektora zaujem, napiste mi spravu. Treba sa ozvat cim skor, aby ste to stihli vyuzit 🙂

jozmar
12. okt 2014

Ak niekto potrebuje, mám darčekovú poukážku na odber pupočníkovej kvri v hodnote 80 eur, platí do 21.10. 2014. Pošlem kód.