icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

martija
10. nov 2012

@tamtamka26 @susin tak vidim,ze aj vy mate teda pekne veselo. U nas uz tiez bolo take, ked sme boli na kare v nestrazenej chvilke otocil jeden stamprlik,esteze bolo iba na dne, no ja som neriesila, iba sa za hlavu chytam uz. My sme boli dnes na oslave, tak dovidenia, stale vkuse jednou rukou chyti to, schmatnem ruku, tak druhou uz drape to. Hadze do poharov vsetky dobroty zo stola, chrumky, oriesky, kolace, sekunda a uz to je hodene v pohari. Mne hodil maly pohar do vacsieho, mne uz ani krik nepomaha. Zle robi kde moze, tiez vylieza vsade, rozhadzuje vsetko, baby mna ide uchytit uz z neho...
Vianoce vobec neriesim, bo niet za co 😀 . U nas baby je to tak, najprv hojno potom hov..., No a teraz mame to druhe 😀 .Takze ked bude z coho poriesim,ale tiez skromne,lebo nas je tiez dost.
@daina1 u nas ani jedno, ani druhe 🙂 . Ked si vezmem,ze prostredny syn sa mi naucil na nocnik az skoro ako 3 rocny, a doteraz ma na noc plienku,tak dovidenia, by som prisla asi o posledne vlasy co mi este ako- tak drzia na hlave 😀 . Takze zatial tiez neriesime.

ivulik20
12. nov 2012

@martija
@susin
@tamtamka26 čaute, u nás sa prosím pekne nespí!!! Neviem čo začína štrajkovať so spánkom. Hodinu trvá kým zaspí a potom spí niekedy hodinku, niekedy pol hodinku ☹ V noci sa budí, myslím si že je hladný, dám mu mlieko vypije ho ale už nechce spať. Sedí na posteli, lebo spáva s nami, obloží sa vankúšmi a čumí a to doslova...proste len sedí a hotovo. Asi potom zaspí, ja neviem lebo ja spím a rob si čo chceš. Už mám na to nervy. Ráno vstáva o 6, niekedy o pol 7, katastrofa. Keď nedostane čo chce, tak chytí najbižšiu vec ktorú má v dohlade a treskne ju o zem, alebo on sám si búcha hlavu. Asi z neho vyrastá nerváčik..... Inak pokrok, vieme povedať vtáčik (tátik) a také že dá, a kalsika, babi, tata mama. Čo sa papania týka, tak jedine čo mu dám samému jesť je miláčik. To si vie pekne do pusky dávať. No a nočník, to je také striedavé. raz urobí, raz nie. Ale ked sa mu chce, tak ide do kúpelne, donesie si ho a ked ho rozbalím, že ho dám sadnúť tak väčšinou už je pokadený. teda si myslím, že vie čo sa do nočníka robí, ale ešte to asi nestíha 🙂

tamtamka26
13. nov 2012

@ivulik20 no tak paráda, náš naopak začal dosť dobre spávať. v noci sa budí na kojenie 1-2x, až sa ja budím, že čo sa deje. a cez deň musím byť v izbe s ním, inak sa budí a hľadá ma. nepomohlo by to aj u vás cez deň? skús si s ním ľahnúť, možno ak ťa uvidí.... ja si tam buď čítam, alebo spím aj ja. šak za tie 2 hodky mi nič neujde, dcéra je vtedy ešte v družke, tak mám pokoj. inak nervy máva aj on, chce všetky nebezpečné veci - nože, nožnice, mobily, foťák, klince....a keď mu to opatrne zoberiem, tak sa hodí o zem, alebo sa ide buchnúť o stenu (ale len jemne,nerozbije si hlavu) alebo vrieska. nočník neriešim ani samostatné jedenie, občas mu zemiak z polievky dám na lyžičku a dá si do úst, alebo jogurt, ale inak nie. aj keď on by chcel. na Vianoce som mu zatiaľ kúpila len takú tú magnetickú tabuľku, čo sa na ňu píše a potom sa to dá zmazať, lebo on by len písal, už aj paplóny mám popísané, sedačku, steny..... a zober mu to pero! a škola vám ako ide?

ivulik20
13. nov 2012

@tamtamka26 aj ja si sním vždy lahnem, ale to nepomôže. Niekedy ano,ale mám to tak nič, lebo ked on spí tak musím ísť pre malého, lebo nechodí do družiny. Keď moj doma tak neni problém. Ale viem kde je pes zakopaný...dnes v noci zvýšená teplota, oslintané vankúše ráno, hnačka a kuknem do pusy aderú sa mu obidva očáky. Tak možno preto nespí. Dnes cez deň 37,5 po odrátaní, zase hnačka a strašne kúše do cumla a menila som už tri podbradníky. Chudatko. chcela som mu to aj tým gelom natreť, ale jak som sa mu toho dotkla, tak začal strašne plakať.
No, škola. Celkom dobre myslím. Píše tak na chlapca celkom fajn, aj číta. Už dostávajú aj známky, tak dnes doniesol z čítania 1s * a ešte aj včeličku. Len doma to je horšie ked si má ísť robiť úlohy, to robí kapánek cirkus, ale vie, že mu to nepomôže. Ale už má aj poznámku v šlabikáre že nechce čítať, baví sa ... Takže tak, striedavo oblačno 🙂

susin
14. nov 2012

@ivulik20 ahojte🙂inak tie ocaky su kurva uz 😠 normalne nam nie a nie prerezat,je uz neviem.......aj my sme tym presli,nespal daky cas,cez den len hodinu ani to nie niekedy,davala som mu od bolesti nurofen sirup tak pomohlo a na noc som davala virbucol cipky homeopatikum,prespal celu noc....skus,aj hnacky sme mali dietu sme mali tyzden ryzovu a teraz konecneje pohoda ale zuby nikde len dasna navrete ☹ aj ockovanie som odlozila koli tomu......

lusindata2
16. nov 2012

ponúkam serioznu prácu na doma nemáte niekto záujem?

lubkasungirl
16. nov 2012

@lusindata2 no daj :P

susin
16. nov 2012

@lusindata2 no skus napisat 🙂

ivulik20
17. nov 2012

@lusindata2 skús 🙂

ivulik20
17. nov 2012

@susin už sme fit, ešte trošku hnačkuje ale už sme bez teploty. A zuby už trošku vykúkajú. Už ani taký nervózny nie je a už aj celkom fajn spí... takže si klopem klop, klop, klop.... nech nám to vydrží 🙂

lubkasungirl
17. nov 2012

je to blbost,cisty odrb

daina1
20. nov 2012

@lusindata2 o akku pracu sa jedna?

ivulik20
29. nov 2012

@tamtamka26
@susin
@martija čaute baby. Čo je s nami? nejako to tu umiera 🙂 Nemáme čas, však? Čo máte nové? My sme štrajkovali pondelok, utorok, tak Kubko nebol v škole, dnes sme boli na alergo, tak mu robili testy, tak nám vyšli fajnové alergie skoro na všetko ☹ No a Tobi.... Nejako sa mu nechce rozprávať, maximálne povie tata, tati, baba, niekedy mama, vie povedať ako robí somárik, kravička, ale to je asi tak všetko. Nechce vôbec opakovať. Ako rozprávajú vaši drobci? Mám sa nejako obávať? 😖 No a potrebujem radu.... malý má asi prvý vzdor, alebo neviem čo to je. Vždy keď mu niečo zakážem, alebo mu poviem že to nesmieš normálne mi dá takú facku že dovi. Alebo ma chytí za vlasy a začne ma strašne šticovať, úplne ťahať, a nervačí pri tom. Dám mu po ruke že to sa nesmie ale potom to spraví znova a ešte silnejšie. Myslím, že to po ruke vôbec nezaberá.... Ako mám na to reagovať??? Alebo keď mu zachytím ruku a nestihne ma buchnúť, tak ide s revom napríklad ku dverám a buchne si hlavu o dvere. Alebo o televízor. Ale nie silno, tak aby si ublížil, ale predsa... 😒 Čo s tým? Ako mám na toto reagovať? Alebo sme vonku, v kočíku vôbec nechce byť, maximálne 10 minut, potom sa začne celý trepať a musím ho dať von. On ten kočík totiž chce tlačiť. A ked mu to nejde, alebo ide krivo a chcem ho nasmerovať, tak začne pišťať, nervačiť....no ja neviem čo toto je.....
A vy a drobci sa ako máte? No a teda ešte k Vianociam, už sa chystáte? ja nemám nič kúpené a a ni neviem čo budem kupovať. Vy čo budete drobcom kupovať?

susin
29. nov 2012

@ivulik20 ahoj tak my mame presne toto iste......tiez som uz v koncoch,jedine s tym kocikom to mame dobre,rad sa vozi aj 2 hodiny posedi v kociku 🙂 len dokedy...u mna este ako tak zabera,ked nanho nakricim,tak dostene respekt a nespravi to,len sa nesmiem zasmiat 🙂 no niekedy mi je to smiesne,ale niekedy uz mam take nervy,ze konecna....ale niekedy ma take super dni,prehra sa,stavia si lego,kadiake kocky ma,knihy pozera a kadeco ine....len niekedy je ako cert,nic sa s nim neda....a s rozpravanim sme natom presne ako vy ☹neviem,este to asi nieje potrebne riesit,aj dr.som sa nato pytala....on zasa chape vela veciam,ked mu poviem to si chod zobrat tak presne vie co myslim,len to nevie povedat ☹

ivulik20
29. nov 2012

@susin ano, presne tak. Všetkému rozumie. Dá do koša papier keď mu poviem, poviem mu vyzuj si papučky, pekne sa snaží sa vyzuť, alebo poviem prines papučky obujeme, tak prinesie a teda tiež skutočne všetkému rozumie, len to nevie povedať, tak ako tvoj 🙂

susin
29. nov 2012

@ivulik20 prresne 😀 su rovnaky 😀

tamtamka26
29. nov 2012

@ivulik20
@susin
@martija no baby, tak aj náš ma dobre skúša!! hlavne všetko stále donekonečna vyťahuje a vyhadzuje a roznáša po izbách. to je jeho hranie sa. dnes bolo 9,30 a musela som si sadnúť, čo som bola unavená z upratovania. ale on také- donesie topánky do obývky, pokrievky z hrncov a hocičo, čo nájde! tiež máva nerváky a jeho prejavom je väčšinou plač. keď mu niečo zakážem, aj narevem na neho, potom plače, aj mu capnem po ruke, keď ma už nase..naštve. ako náhle ma vidí v kuchyni, to akoby nejaký spúšťač, hneď chce byť na rukách a pozerať "pá". ja ho už často ignorujem, nezoberiem ho, nech reve. teraz som si všimla, že začína viac opakovať - napr. kuk, krtko je kchko, a všetci ujo, aj dcéra aj on na fotke, keď sa vidí, je ujo 🙂 ale myslím, že je skoro riešiť reč, oni sa pomaly rozbehnú. predstavte si, že máme furt len 4 zuby - 2 hore a 2 dole a zrazu som mu včera našla hore vzadu stoličku! ani neviem ako! rastú mu ako noty na bubon 🙂 nemá to málo zubov na taký vek? na vianoce mu kúpim toho pramálo, lebo ho hračky nezaujímajú. tak mám takú drevenú vlakovú dráhu z tesca - taká nezničiteľná, 1 bager, 4ks autíčok v sade (teraz ich majú v Lidl) a zvieratko Littles petshop - taká spievajúca mačička, tak to pekne mňauká, bude sa tešiť. ešte chcem jedno hovoriace prasiatko, je to síce asi pre baby (že daj mu fľašku na ceckanie atď.), ale sa mu bude páčiť, ako to krochká....a tým končím.

martija
29. nov 2012

@tamtamka26 @susin @ivulik20 baby tak ja sa tiez hlasim po dlhej odmlke. My sme chori vsetci, teda dvaja krpaty a ja uz druhy den bojujem z ukrutnymi bolestami hrdla.Je to az neznesitelne. Uz druhy tyzden som zatvorena doma, ponorka ako vysita.A vy baby prosim vas co riesite blabotanie u rok a pol starych deticiek???? Ved to su este babatka. Si zoberte, ze malokedy je rozumiet 3-4 rocnemu dietatku, takze urcite nieje dovod na paniku. Nas sice opakuje uz uuuuplne vsetko. Vravim,ze navarime si kasicku a on kaciku, dame vodu, on odu, proste vsetky slova,ale to som mala aj so strednym a ten napriklad odteraz r nepovie, a š č tiez mu nejde najcistejsie...Takze tak. vacsina deti co pocuvam z okolia zacne rozpravat tak okolo dvoch rokov. A este ma napadlo,ze ked sme teraz taki chori, tak moc nejedava, a vnoci si pyta ogi (skratka pre jogurt, akoze jogi). A reve a trva na svojom! TAkze ja zase lustim kody,lebo zaveli odu , ogi, tajik, a ja uz rozmyslam,ci oda je voda,alebo hojda.tajik,je cajik, duda, alebo voda....no takze tiez nic moc 😀 A najlepsi je,ked ma vidi chystat na tanier tak zacne vykrikovat - apci papa, akoze chlapci papat!!! alebo ho krmim a on nasrato,ze necem!!!!Tak to sa aj nasmejem na nom....
@tamtamka26 inak k tym zubom,tak my mame detto, 8 vpredu a vzadu mu trci len jedna stolicka,ale keby ste videli tie dasna - AUUUU - narvate to ma hrozneeee az fialove mozole, aj ocne uz ma napuchnute, jemu sa to vsetko derie von,ale neskutocne pomaly...chuda! Aj na pohotovosti ked sme boli, nevedela, ci to ma zo zubov,alebo co ma.Lebo sme mali aj mame kasel, horucky, sople, oci zahnisane...proste vsetko,ale zvladli sme bez atb., co sa sama divim...a zistujem,ze asi v 90% su predpisovane zbytocne.Lebo ja sama som proti atb, ale ked vidim,ze uz sa z toho decko nemoze vyhrabat tak samozrejme som rada,ze atb. su,lebo vsak pomozu. no ale na pohotovosti nam nedali (co by mi nasa obvodna urcite dala), a ajnapriek tomu,ze sme mali vela dni horcuku,aj tak preslo bez atb....
Boze tliacham tu piate cez deviate,ale neviem,co mam skor pisat 😀 . Este k tym vianociam,ja zatial neriesim ani nahodou, ja asi cosi poobjednavam cez net,lebo nemam sancu ist do mesta. od maleho sa nepohnem, baby, minule ked som potrebovala na vc-ko, tak ma tam az stipat zacal a tak reval....no aby sa zo mna stala vila, co nesere s prepacenim!!!! Ved toto neni normalne tiez s nim niekedy.TAkze spat k teme 😅 . Vianoce budu skromne, chalani starsi si vyberaju sami, ja skusim cez net,alebo v obchode asi az ked uz to bude horiet,lebo mm nepostrazi.Ale inak som sa uz nasrala a rozhodla som sa,ze v sobotu pojdem sama do kina na ten twilightl. lebo nikde absolutne nikde nechodim,len som doma,a potrebujem vypnut trosku. Takze tak, zase roman na pokracovanie,radsej koncim. Idem si dat bioparox a budem sa modlit,ze zaspim lahsie ako vcera.Dobruuuuu

ivulik20
30. nov 2012

@tamtamka26
@martija tak my máme 4 zuby hore, 4 dole, dve stoličky hore, dve dole a teraz už aj očáky hore sú prerezané už vonku špičky. Ale to tri dni teplotoval pri tom.

susin
30. nov 2012

@tamtamka26
@martija
@ivulik20 baby caute,tak ja neriesom to rozpravanie,moj ani na nocniku nechce sediet,ale skusam ho davat na wc a celkom super len nic tam nespravi 😀 inak ja som malemu na vianoce nakupila drevene hracky na trhu v meste a mam pokoj,vsak to sa nepokazi a drevene hracky su lepsie si myslim,daju sa aj opravit 😀 😀 my mame 12 a pol zuba,tie ocne mu stale akosi nechcu prerezat,ale dasienka ma ako otrasne,ani zuby si nechce dat umyt,co predtym pekne nechal,asi ho to boli ☹ tak len tak presuchnem vzdy,poriadne mu ani neumyjem ☹ ☹ martija a uz ste boli ockovat?my ideme nakoniec az v novom roku,bo nema vakciny teraz...aiem si predtavit tu bolest hrdla,ja som tiez mala taku v jeseni ze dovidenia 😢

martija
30. nov 2012

@susin vidis,ze spominas to ockovanie, ja som vam zabudla dat info,ze ta moja lekarka uplne super pristup k tomu, na moje velke prekvapenie, som jej len tak spomenula,ze sa o tom vela pise vela hovori,ze mam strach a ona povedala,ze to nechava na rodicoch, poznaci do kraty, ale nikam neodosiela (lebo inak by bola ta pokuta).Takze my nebudeme ockovat!!! Tak mi odlahlo, o starost menej.
Vidis,ze spominas to hrdlo,cez noc trosku polavilo, tak som rada, ale idem este streknut ten bioparox, aby sa mi to nevratilo, lebo umrem uz!
@ivulik20 susin,tak vy uz hryziete osto-sest, no my tazko s jednou stlickou 😀 , este sem-tam mixujeme tak nahrubo, lebo vsak to maso tazko bez zubov.....chuda moje bezzube 😀

susin
30. nov 2012

@martija tak to super ze mala taky postoj k tomu,no ja som mojej nic nevravela tak neviem akoby zareagovala....aj ja mixujem niekedy,nedavam mu cele kusy...iba sam ked papa rukou tak zuje ale napr.polevka kde su tam velke kusy tak mixnem 😀

tamtamka26
30. nov 2012

@martija no že sa aj ukážeš. ja som dnes úplne vyšťavená! bože, taký bol strašne zlý, neviem, či zas nejaký zub alebo čo, ale aj cez obed spal niečo cez hodku, možno aj z toho a tieto dlhé ziimné večeri, to je horor.
@susin
@ivulik20 no baby, ja som dnes vianoce doriešila 😖 prišiel nám nedoplatok na plyne 350e!!! a ešte mi volali z ústavu, kde je mamina, že sa jej bude zvyšovať nájomné, takže budeme zase viac doplácať! 😒 takže som skončila s nakupovaním darčekov, aspoň budú skromní!! v januári majú zas meniny obaja, tak si ušetrím nejaký ten nápad napotom. ja som chcela ten bezvreckový vysávač, čo má len nádobku, ale kašlem naň. veď mám ešte funkčný a nie taký starý.... náš dnes nič dokopy nejedol, tak neviem, či aj z toho nemal nervy. ale nič nechcel, tak neviem.....

susin
30. nov 2012

@tamtamka26 inak taketo darceky potesia,hlavne pred vianocami 😠 ale co,ja sa tiez nerozhadzujem,viac menej bude mat darceky na seba,bo to stalo:(ale na trhu som nakupila za dobre ceny,5 hraciek drevenych,no netesme sa 😀uz som mu aj 2 dala,bo som nevydrzala.....a maly sa ide s tym prehrat 😀tak dufam ze aj tie dalsie budu mat uspech...inak mne maly dnes nechce moc jest,zas asi zuby.............

martija
30. nov 2012

@tamtamka26 par dni dozadu mi sestra posialala link na tento vysavac,lebo my sme chceli,ale ja iba taky lacak,lebo v dome planujeme centralny vysavac,takze najlacnejsie boli tie vreckove, no a ten link bol na vysavac cosi okolo 50 euro bezvreckovy, bol na nejakom zlavovm portali, takze skus pokukat net, neviem,ci to este plati,mozno ano
No inak tie financie,ja som tiez ticho, keby nam nasi nepomahali,tak uz asi sedime v base za nedoplatky 😀 . A sestra moja detto. Chudaci nasi dochodci tahaju za tri rodiny! Otec je opat zamestnany, na stare kolena robi riaditela v hoteli a prosim pekne pracoval zo zapalom pluc!!!! Ale co uz v dnesnej dobe sa to hadam ani inak neda....
Inak ked idu zubky,tak vtedy je nechut k jedlu a nervozita nespavost...U nas z jedlom viac-menej pri opickach ok, na spanie sa tiez nemozem stazovat,ale na to,ze je upistany tak to uz si zvykam,proste je taky, iny nebude asi, stale iba reve, a zhana ma po byte, nevydrzi ani 5 sekund sam,hned slzy roni, boze uz mi to lezie na nervy, pojdem asi na terapiu nejaku 😀
@susin ty si ako moja mama,ta tiez kupi akoze vopred cosi a potom nevydrzi, ale mas dobru zasobu,ze 5 ks, tak to si este v pluse

mysiatko
1. dec 2012

@martija akokeby si pisala o mojej malej, ale nadobudam presvedcenie ze je taka upistana iba pri mne...ak niesom chvilu doma a je s niekym inym tak v pohode akonahle sa objavim je z nej pistalka upiskana, a nehovoriac co je to vonku, tu v okoli nas bude o chvilu kazdy poznat podla revu..furt reve co som komu urobila 😝

tamtamka26
1. dec 2012

@martija
@mysiatko no presne, martija, akoby nášho opisuješ. každé ráno vstávam s tým, že už bude lepší deň a nebude toľko pišťať! ale kdeže!! a keď je dcéra doma, chce všetko robiť ako ona, zahrajú sa chvíľu, ale on dlho nevydrží a začne sa štverať na komody, do skrine, na stoličku-stôl a z neho na parapetu!!!! 😲 a ako píše @mysiatko, keď ma nevidí tak je OK, keď je vonku s mm, tak ani nos nevystrčím, lebo by sa pachral za mnou! aj mm to potvrdzuje, že keď nie som doma, je kľudnejší. ale vonku našťastie nepiští, tam obzerá krajinu a špekuluje....

martija
2. dec 2012

@mysiatko tak toto ja pocuvam cele dni, necham krpca manzelovi raz za sto rokov na hodinu a potom mi stale omiela - tak toto pri mne nerobil!!! TAk takyto pri mne neni!!! A teraz ja fakt neviem, ze co?! Ale inak aj segra ma malu uz skoro 4 rocnu slecnu a to iste o nej hovoria,ze ked je bez mamy akoze u nasich, bez slova pekne poslucha,akonahle pride segra tak uz pisti....tak asi nieco na tom bude, raz nas maju tie decka omotane!! ...chjo!!
@tamtamka26 tie decka su snad dohodnute 😀

susin
2. dec 2012

@martija no to ja vzdy mu dam dopredu 😀 ja mam vacsiu radost....maly inak aky velky fesak uz 🙂 a si ho strihala?vsak?

martija
2. dec 2012

@susin on je zatial prirodzene plesaty 😀 . Teda ma vlasky,ale bleducke a jemnucke