icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

lubkasungirl
25. jan 2013

juuuj,baby - ale ved takym malym prckom sa neda este dohovorit a tie hryzy poriadne bolia 😉

ivulik20
28. jan 2013

@daina1 aj ja občas vybuchnem, lebo skrátka to je niekedy dosť neúnosné. Hm, čo už.

ivulik20
1. feb 2013

@tamtamka26
@martija
@susin čaute baby, tak ako? U nás nové to, že sme bez plienky. Od tejto soboty. Pekne sa pýta na nočník. Dám mu ju len na spanie a keď ideme von. A už sa nám 2x stalo, že bola suchá. Aj po spánku aj ked sme prišli z vonku. Teším sa. Takže na deň už nedávam vôbec, už slipkujeme. 🙂 Vela toho nenarozpráva, ale základy vie. A už sa mu postupne jayýček rozvezuje... 🙂 No, papanie už neriešim, lebo už papáme naozaj všetko. A už máme odnesenú aj prihlášku do škôlky. Vela detí je, tak rok a pol dopredu sa musia dať. A možno aj od septembra už pojde. Musím si to premyslieť ešte. Riaditelka mi dala takú možnosť, že skúsime mesiac adaptačný pobyt a potom sa uvidí. je to skoro ja viem, ale povedala, že majú dvojročné deti a že sa adaptujú lepšie ako tie 3-ročné. A ja sa bojím o robotu, nechcem ju stratiť. Takže uvidíme. A ked nenastúpi, tak ked bude volné miesto nastúpi v januári 2014 alebo potom až v tom septembri 2014. Takže my takto... Chripke sa zatial úspešne vyhýbame. Starší bol teraz týždeň doma, mali v škole chrípkové prázdniny. A naše prvé vysvedčo samé jednotky. Vy ako? Tie čo máte školákov?

tamtamka26
2. feb 2013

@ivulik20 ahoj, u nás po starom, plienky stále, slovná zásoba stále rovnaká, zubov ledva 8, beťár veľký. tvoj je riadny šikulo teda. teraz sme soplaví, dcéra maródila, krpec dostal od nej, tak vysávač stále odsáva, ani vidieť ho už nechce ☹ aj my ideme na zápis do škôlky konc. februára, plánujem ho dať od jan. 2014. hádam už bude dosť zrelý. nebudem čakať do leta, aby nastúpil, potom prázdniny budú. toto bude už akurát veľký. dcéra mala čisté 1ky. ale iné som ani nečakala 🙂

martija
2. feb 2013

@ivulik20 tak to je uplne super!!! TAk sa oplatilo davat na nocnik tak skoro, prinieslo to svoje ovocie. Usetrite aspon dost vela peniazkov za plienky. Ja ked si predstavim,ze prostredny mal o viac ako rok viac, teda dva a tristvrte asi,ked sa odplienkoval,tak to by som more penazi usetrila. Tak malinka sikulka. Mne oznami hned ako sa vykaka,ze kakal,ale to je vsetko, pozituvum aspon,ze mu to vadi, lebo predtym chalanom to vobec nevadilo a tak nemali ani snahu na nocnik.
My co sa tyka rozpravania, tak maly je neskutocne ukecany, ten vsetko zopakuje, a tvori uz aj kratucke vety, ale sranda,je,ze chodi zalovat,ked mu bratia ukrividia. A najviac sa mu nezastavi hubka,ked ho samozrejme uspavam.A to mate vidiet ten cirkus, ked mu nebodaj nieco nerozumiem.
Cumle na framforce rozkuse behom tyzdna, skarchujeme,ked to takto pojde dalej.
Co sa tyka skoly, tak sa nevyjadrujem,syn ma velmi prisnu ucitelku. Dostal az 4 - 2ky, a to aj z vlastivedy a prirodovedy. Koncorocnu pracu napisal na jednotku a ona mu dala dvojku. Doma to sipe z rukava, ale raz poplietol pisomku, tak dostal trojku a ona mu to asi nevedela odpustit. No proste nic moc.Tak sa budeme musiet viac snazit nabuduce.
Ivulik inak s tou pracou ti verim. A neboj o skolke a jasliach uvazujem aj ja uz teraz. Keby som dostala ponuku pracovat, tak nevaham. Len zial ja nic take nedostanem ☹ . A mozem potvrdit z vela zdrojov,ze deticky take male si lahsie zvykaju ako tie starsie.
@tamtamka26 my sme mali tiez dlho osem zubkov a teraz mame okrem poslednych 4 stoliciek vsetky zuby, vyslo mu to naraz, uz ma aj vsetky ocaky, ale tie cumle to je katastrofa, vsetko rozmlati na drt, a to bez cumla musel tuto noc zaspavat, tak zaspal az pred chvilkou, boze boze, uz som fakt na prasky baby...

ivulik20
3. feb 2013

@martija u nás detto so zubami. Máme 16. A tiež to isté s dudlami. To neviem ako ho odnaučím. Vetko deravé za chvílu. Uplne ja na nich závislý ☹

tamtamka26
3. feb 2013

@martija to musí byť podarený, ke´d žaluje. my máme akurát tie 4 zadné stoličky a 4 jednotky, toť vsjo.... inak býva hrozne protivný, ke´d nemá po vôli, hodí sa o zem a plače! a normálne sa uráža! a večer, keď zaspí, tak po hodke je hore a keď sa vrátim k TV, tak zase a zase, až kým nejdem spať celkom.... náš sexuálny život je na nule... no aj teraz ho počujem, ach jo. chytilo ma háčkovanie, tak teraz len "štopkám"...

susin
8. feb 2013

@tamtamka26
@ivulik20
@martija no ahojte baby,tak ja to zacinam tu flakat,ale priznam sa nemam ani kedy....prerabame ten byt,takze kopu behaciek a vyberaciek materialu a zariadenia 😢 no ale na druhej strane sa uz neskutocne tesim 😀 maly bol teraz chory,mali sme z nicoho nic vysoke horucky a skoncili sme na tabletkach,ale uz je fajn mame 16 zubou ale caka nas ockovanie teraz,bo doteraz sa nedalo,bud nemala vakciny alebo sme boli chory a isli nam zuby..........nocnik nula bodov takze chvalim ivulik 😀 rozpravanie tiez nic moc,ale pomaly sa chytame,takze tiez chvalim ukacaneho martija 😀 takze tak,a zlaba poriadna je doma,to robi len vsetko zle,ja uz neviem niekedy co robit,zachvilu budem sediva asi 😝

dadulkas
18. feb 2013

Ahojte chcela by som sa opytat co uz vsetko vedia vase deti povedat a robit,dakujem

dadulkas
18. feb 2013

Ahojte chcela by som sa opytat,ci sa tu najde niekto z ruzinova,rady by sme sa stretli a pohrali s niekym v nasom veku,dakujem.

janka830
3. mar 2013

ahojte maminy aj ja mám tak starú dcérku júnovku ako sú vaše detičky...chcela by som vás poprosiť ak máte čas a ochotu o hlas do súťaže 😉 tu je link : http://www.pluska.sk/modny-anjelik.html?page=16... moja dcéra sa volá Laura Ščepková (v ružovej bunde so srdiečkami) hlasuje sa kliknutím na "hlasuj" ktoré sa nachádza pod fotkou, za každý hlas vopred ďakujeeeeem 😉

ivulik20
3. mar 2013

@martija
@susin
@tamtamka26 čaute kočky, tak ako sa máte? My celkom fajn, chrípkové obdobisme zvládli. Už sa teším z tohoto počasia 🙂 Mali sme minulý týždeň trošku perný... Malý si rozbil hornú peru znútra. Tak nešťastne padol že si tú sliznicu znnútra prekúsol. Tak sme strávili minulý víkend na Kramároch. Museli mu to zašívať v celkovej anestéze. Lebo že inak to robia lokálne, ale že je malý tak ho musia uspať. takže mal tam dva stehy. V piatok sme boli na kontrole a už je ok. Nič tam nemá, takže pohoda. No, ďalšie slovo ktoré vieme je krtko 🙂 lebo krpec teraz fičí na krtkovi .-) A naučili sme sa smrkať. takže už žiadna odsávačka. Z tých Kramárov sme sa vrátili soplivý a pekne sa naučil smrkať. takže super, ďalší pokrok. NO a plienku doma už nemáme, len na von a na spanie a to sa tiež zobudí niekedy so suchou. Takže my tak. S tým rozprávaním to nieje zatial nejaké prevratné, ale tak dočkáme sa aj toho... 🙂))

ivulik20
3. mar 2013

@dadulkas ahoj, tak my sme narodení 21.6. A čo vieme? tak takú klaiku mami, tati, babi, teraz sa naučil krtko. Vieme sa vypýtať na nočník a tiež sa naučil už smrkať -) Inak, moc toho nenarozpráva, ale zato všetkému rozumie. Keď mu poviem prines si papučky, zahoď do koša, všetko urobí čo mu povieme. Takže takto 🙂

martija
4. mar 2013

@ivulik20 no moje nervy. CHuda male, to ho muselo strasne boliet. My sme mali uz viacero padov na papulku a neraz ho zaliala krv, ale chvalabohu nam nemuseli zasivat, to je teda narez!!! Esteze zubky nevyrazil, boze chudatko!
S plienockou to mate uplne super zvladnute, mne maly tiez oznami cikal (aj na kakal),ale nepyta sa, ale uvedomuje si to, co pokladam tiez za super zaciatok.
My tiez smrkame uz dlhsie, ale uplne super sa nevysmrka,ale aspon daco. Rozprava viac-menej vsetko, povie mi co chce, akurat nie vzdy mu rozumiem, co byva niekedy "vesele". Najviac sa mi paci ako povie kecup - povie kepuč, a sto krat mu poviem,tak sto krat zopakuje kepuč.
A inak krkta pozerame aj my, este ho bavia brainy baby, baby einstein a podobne, spracovane pre deti,akurat ze v anglictine, ale vsak preco nie,ze?
My sme mali teraz prazdniny, nastastie skoncili uz 😀 . Takze po vianociach frcime konecne normalne, lebo po vianocnych prazdninach bol vkuse nejaky ten krpec doma,co bol chory, potom tyzden skola a zase prazdniny a teraz tusim, tri tyzdne a zase budu prazdniny velkonocne, no vesele to mame.

tamtamka26
4. mar 2013

@martija
@ivulik20 ahojte, no my krásne vzdorujeme, plieskame sa o zem, urážame, hádžeme hračky, nech nie je po vôli! vie vyliezť na okno a vysypať mi kvety z kvetináčov, vyliať čistiace prostriedky a šampony po izbe, vysypať múku, vyhádzať knihy z knižnice. 😠 😠 čakám, kedy začnú rožky rašiť!!!! nič dobré mu z očí nejde. všetky slová povie len prvými 2mi slabikami - plienka -pa, piť-pe, auto-au, atď....plienky máme stále, učíme sa sedieť na nočníku, ale neurobí nič, iba raz sa podarilo. ale inak nič.... utekám, pýta sa z vane von....

dadulkas
4. mar 2013

@ivulik20 to ste potom sikovny ked sa viete vysmrkat,samko sa uz tiez vie vypytat sem tam na nocnik,ale rozumie vsetkemu a kolko ma zubkov a kg,my mame 16 zubkov a 11,5 kg

ivulik20
5. mar 2013

@martija práveže ho to nebolelo vôbec. My sme ani hned neišli ako sa mu to stalo až po pár dňoch. Lebo opuch mu zmizol a on normálne papal. dokonca aj citrusy, čo by som povedala, žeby ho mohlo štípať. Ale po pár dňoch som si všimla, že sa mu to škaredo hojí, tak sme to išli ukázať a takto to dopadlo.... Ale mňa to ani nenapadlo ísť, keď normálne papal, dudel mal všetko. Ani náznak, že by ho niečo bolelo. Aj po operácii, ked už mohol papať kvôli narkóze, tak sa normálne najedol ako keby ani nič v puse nemal.

ivulik20
5. mar 2013

@dadulkas aj my máme 16 zubov. Chýbajú nám posledné 4 stoličky. A vážime okolo 12 kg

dadulkas
5. mar 2013

@ivulik20 citala som ze spomynas tu nejaku operaciu co sa stalo

ivulik20
5. mar 2013

@dadulkas no, sme si rozbili znútra hornú peru...to akože nebola operácia, len mu to museli v celkovej anestéze zašívať, lebo lokálne by to nezvládol, lebo je ešte malý. Robilo sa to normálne na operačke, tak preto že operácia... 🙂

dadulkas
8. mar 2013

@ivulik20 boze tak to mi je luto,este by som sa ta chcela opytat ako ti spava maly a ci ti este v noci papa

ivulik20
10. mar 2013

@dadulkas spáva s nami v posteli a ano, v noci ešte papá. Ale len raz okolo tej druhej, tretej, ako kedy.

dadulkas
10. mar 2013

@ivulik20 my tak isto papame a po obede spi 2 hod.

susin
18. mar 2013

NO baby tak hlasim sa,mame doma strasne certisko 😠 😠 😠 ide ma uz porazit,vsetko zle,hadze sa o zem,bije,stipe,vrieska na cely dom,normalne nezvladam niekedy situaciu....som stastna ked spi 😀 😀 😀 😀 a ked nieco nedostane tak koniec,minule mi od zurivosti chytil vazu a hodil o zem,ako to uz bola aj na mna dost 😲 😲 😲 normalne som nechapala a je to coraz horsie...ja uz neviem co mam robit a nic nazabera 😲 😲 😲
@ivulik20
@tamtamka26
@martija

martija
18. mar 2013

@susin ja zacinam verit na silu niecoho "vyssieho" lebo moj prvorodeny so svojimi rovesnikmi uplne rovnaky, v chovani, v chodeni na nocnik, proste vo vsetkom. Moj stredny detto, co ma rovesnikov, tak si mozu ruky podavat, aj v tom,ze sa stale pocikavaju kde-tu vnoci do postele. Prvy to nerobil (ani jeho rovesnici) No a teraz zase. Moj aj @tamtamka26 a tvoj to iste. Jedovati, zlostni, priecni....joj. Ja mam jedinu vyhodu,ze som uz vytrenovana, proste necham revat. Zachvaty zurivosti ma malo, ale zato reve za vsetko. Proste vyzleciem pyzamko a on chodi za mnou s revom a s pyzamkom,ze obliect asi hodinu. A podobne situacie tak 10x denne. A susin nic si z toho nerob, ja som tiez stastna ked spi,akurat,ze tu mam dalsich dvoch clenov,takze oddych - dovidenia!!! Nemam na nic cas, na nic nic nic....uz ani serialy nesledujem,ani panelak nic, aj poobedna kavicka uz nebola strasne dlho, lebo mam stale niekoho choreho a stale mi niekdo oxiduje doma.Boze nieze by som ich nelubila, ale co je moc je moc aj na kona!!!
Su strasne zlati a ja viem,ze raz budem spominat,ze boze aki bol malicky a zlaty, ale teraz sa prenesmierne tesim,ked uz vyrasite, lebo si neda veci vysvetlit a ja sa tak zamyslam nad sebou a dost casto iba ziapem po nic, nervozna som, uz aby bola ta jar, clovek tie decka vyzenie aspon von.

susin
18. mar 2013

@martija no v tomto ta obdivujem a celkovo vsetky maminy co maju dve a viac deti.......ja som chcela uz aj druhe,ale teraz nehrozi aspon pokial nebude maly natom tak ze bude plne chapat co robi zle a podobne.....este keby som mala byt tehotna a take nervy mat,tak by som sa ani necudovala zeby sa narodil nervak 2 😀 😀

ivulik20
18. mar 2013

@susin
@martija baby ja mám to isté. Malý je nervák. Viete ako ma bije? Normálne dojde a takú mi zasadí že sa nestačím diviť.... A ako to riešiť? Vysvetlovanie že to sa nesmie u nás nezaberá.... a tak isto keď nedostane čo chce.... katastrofa. Všetko hádže o zem... ☹ Baby nebude to tým rokom a mesiacom narodenia??????? 😠

tamtamka26
18. mar 2013

@ivulik20
@susin
@martija ja už som obvinila aj mm, že to z tých energetických drinkov, čo pije, mu to vošlo ja do semena, keď sme malého robili!!! 😅 😅 😅 ako inak si to vysvetliť! silou-mocou sa chce ráno obliecť, nejde mu to, jeduje sa, pomôcť mi nedovolí, potom ako.-tak ho nahovorím, že mu pomôžem a potom si tie blbé pančuchy vyzlečie. tiež čakám, kedy bude mať aspoň 5 rokov, aj ke´d tieto zážitky už nikto nevráti, ale je to otras! a strašný maniak na autá, len na okne chce byť vycapený a autá sledovať,pritom tu prejde 1 auto za ,30 min. a cukríky miluje, keď chcem mať kľud, dám mu tik-taky a dá na chvíľu pokoj. teším sa na jeho zuby za pár rokov..... 😖 😖 😖 😖

martija
18. mar 2013

@susin @ivulik20 @tamtamka26 😀 😀 😀
Aj ked to je asi viac do placu,ako do smiechu, aj tak som sa pobavila.
Tamtamka tak u nas nastastie zatial nehrozi,ze by sa sam chcel obliekat, nejake pokusy tu samozrejme su,ale vdacne si necha pomoct, hlavne,ked zvisim hlas na neznesitelny decibel,tak len kuka a necha to tak. A vnoci! No hambim sa,ale strasim ho ujom,to mate vidiet ako stichne a behom 3 minut spi!!! Chuda moje male, pri prvom synovi, keby mi to niekdo povedal, tak ho dam do basy zatvorit, nuz. ale teraz.......
No aj teraz mi tu husluje, si zobral kindervajco, tu zltu umelinu a place,ze chce donutra vodu.. A vysvetlujem,ze nemoze,lebo sa vyleje, a zase voduuuu, voduuuu... a ja trepzlivo a on svoje a zacina revat!!!! a revat!!!! Tak to balim, idem sa vystrelit na mesiac. papa

ivulik20
19. mar 2013

@tamtamka26 aj my sme maniaci na autá, ale nie pozerať ale voziť sa. Od samého rána ukazuje na dvere a brm, brm. Poráža ma. A on ešte nevie dokopy nič povedať, to mi ale neskutočne lezie na nervy už. Furt len e e e a ukazaje. ved toto už je na psychiatriu. Celý deň iba e e e e a ukazuje. Základy mami, tati, babi, teta to vie, ale inak nula bodov.... ☹
@martija. u vás ujo, u nás havo..... a spí tiež hend. A pritom ked sme vonku a vidí psa, nebojí sa, ale za ním uteká.... a tiež sa hanbím.... no, ale čo už. Niet nad to, ked večer zaspia po celom dni.... 😝