icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

tamtamka26
19. mar 2013

@ivulik20
@martija
@susin baby, a ako ste na tom s kojením?? náš býva zavesený pred spaním, občas aj v noci. ale občas sa už stalo, že prespal aj celú noc a jedol až cca. 6,30. normál som bola vyspatá!! ale ja neviem, ako ho odstavím! ako ho potom uspím?? on je normálne závislák, radšej pôjde spať, len aby mal cecek v ústach! 😖 😖 😖 @ivulik, tiež mávam občas plné zuby toho jeho "au" - to je auto. iné celé dni nehovorí, len au a ako som písala predtým, jeho slová sú zo začiatočných písmen. opýtam sa - kto je Alex? odpoveď: Ja! keď už meno nevie povedať....už aby bolo teplo vonku, lebo ma šľahne. 😠

martija
19. mar 2013

@ivulik20 tak aj nas je maniak na psov, ked vidim psa, tak hned ho zamestnavam, inak ho nahaname po celom sidlisku 😀 .
@tamtamka26 my mame to podobne,akurat, ze cez den sa nekojime absolutne, vnoci uplne malinko, tak 30 sekund ocumle a koniec, nepovedala by som,ze je zavislak (ked porovnavam s prvorodenym, to bol riadny),ale ked mu nedam cici,tak reve. Proste musim dat, on oblize a je spokojny.Vnoci ako kedy, niekedy place, lebo pyta kazdych 5 min, to mu samozrejme nedam,tak reve, poviem,ze pride ujo, hned je ticho a spime pekne dalej. A niekedy raz- dva krat za noc sa zobudime a nakojme sa, ale ja kojim doslova uz roky, takze ja to uz ani nevnimam dajako. Odstavovanie zatial neriesim. NAjstarsieho som kojila skoro do 3 r. ale posledny rok uz iba rano a ked vecer isiel buvat. A ked sme odstavili,tak uuuplna pohodicka, krasne, ani nezaplakal...(vsak uz bol velky obkecali sme)
A ked sa mojho krpca opytam,ze ako sa volas povie Ajec. A ked sa opytam,kdo to vyviedol povie babo a niekedy babo Ajec. 🙂. A ivulik, my sice rozpravame vsetko (ale v slovach iba a v heslach) ale tiez mam nervicky, lebo mu dost casto nerozumiem,tak to mam za jedno, ci by nic nepovedal, alebo povie suslavo, musim vediet, co mysli, lebo inak neviem, co mi rozprava, a to rozprava vkuse opica jedna...TAkze tiez nic moc.
A inak ked ho posadim na serblik,uz sa vie vycikat - jupiii. Akurat,ze som leniva davat mu slipky na skusku, proste to teraz neriesim, ma plienku a na nocnik ho dam len sem-tam ked ma napadne, a to je dost malo.
A otvara dvere, co je dost na prd, lebo uz pred nim nic neschovam 🙄. chjo!

tamtamka26
20. mar 2013

@martija
@ivulik pozrite na miláčika môjho - toť dnešné kúpanie. štrajkoval, lebo sa mal sám kúpať, nie so sestrou a nechcel sa dať vyzliecť, tak ma prešla trpezlivosť! ale potom sme ich jasnačka vyzliekli. u nás s radosťou doletí s nočníkom, keď mu ho kážem priniesť, lenže potom ešte zháňa autíčka - aby sa na ňom nenudil a kým donesie celú izbu, tak už sa asi vyciká do plienky, lebo neurobí nič. tiež to neriešim. večer sa pokakal a bolo mi ľúto mu dávať hodku pred kúpaním plienku, tak som ho nechala len v pančuchách. 300x som mu povedala, že do nočníka musí cikať, už stál pri ňom, pančuchy stiahnuté, ale mal málo áut a nechcel si sadnúť, tak to skončilo na koberci a pančuchách. ale nech, viac ma trápi to kojenie. 😖 už papá dlho iba z jedného, túto noc napr. každé 2 hodky!!! 😅 😅 😅 som mu už povedala, že nemám a nedám! sa hodil do perín s fňukotom, snažil sa spať, ale keď som počula to škvrkanie v brušku, som sa zľutovala. a to mu ešte po kúpaní dávam jogurt al. guličky s mliekom! 😖

martija
20. mar 2013

@tamtamka26 joj veru vyzera to betarisko riadny, a uz su velki, boze, ved tot boli babatka. No a spravny chlap, ruky v gatoch, ja by som vedela rozpravat ,vkuse si miagaju tie ich poklady 😀
Zlaty je, ako tam tak stoji, a ako reagoval? aj sa mu to zdalo cudne,alebo si to ani nevsimol? No inak vybavenie kupelky, ako u nas, my tiez mame to cudo, co sa tam voda leje, len akesi zelene. A avon na rozcesavanie vlaskov, ak dobre vidim, aj my sa chystame na brcka to kupit, kacenky, naradicko, zbohom pekna kupelka, zbohom poriadok 🙂

tamtamka26
21. mar 2013

@martija no veru, stále odtiaľ odnášam nejaké somariny, lebo keď umývam vaňu, tak to ani nemám kde naložiť všetko a dcéra keď tam barbie navláči, tak dovi. ten sprej na vlasy nie je nič moc, malý si ho strieka do vody, to svokra stále kupuje dcére. ja jej dávam glisskur, ale tvoji chlapci asi dlhé vlasy mať nebudú, tak stačí aj ten z avonu. no veď vidíš ako sa tvári, že či mi šibe keď ho ešte aj fotím 🙂 asi 5 min. si ich ešte nechal a potom som ho nahovorila, nech ich dáme dole. tak si aj riťulu umyl. on inak miluje šampony, stále pýta nejaký odomňa, káže mi jemu naliať na ruku a šúúúúúcha si brucho ako divý, potom na hlavu si dá trocha a tak..... 🙂 veru sú na zožratie!

majkauk
21. mar 2013

ahojte baby chcem sa opytat ci vase ratolesti este spinkaju cez den,lebo ten moj uz strajkuje a normalne vydrzi byt hore od 7.rana do 8.vecer 😉

ivulik20
22. mar 2013

@tamtamka26
@martija my sa nekojíme vlastne odmalička. A závislý je malý na dudloch. Máme ich asi 6. Je to čím ďalej tým horšie. Keď ho uspávam, v puse jeden a v každej ruke si žmolí jeden... toto neviem ako odučím ☹ no ten náš hlavne keď sedí na nočníku tak si mága pipika.... 🙂 ked mu dám ruky preč hned sa trhne akože čo čo si to dovolujem a poďho znova.... ach jo tí chlapi....

ivulik20
22. mar 2013

@majkauk ahoj, my väčšinou ešte spíme, ale sú dni keď velmi ťažko zaspáva poobede a ked do 13.00 nezaspí, potom ho už nedám. A tiež sú dni keď nespí vôbec a veru tiež nemá žiadnz problém ťahať až do večera... 🙂

martija
22. mar 2013

@ivulik20 tak my to budeme mat podobne, mame to 50:50 aj cicik, ale aj duda, ta ma tiez cestene miesto. Tiez si vopcha aj dva naraz do pusy a rad chodi s jednou v ruke a s jednou v hube, joj zaspava s tym, ale ja som rada, ze ma nieco co ho ukludni. Na noc to urcite nebudem riesit cca do 3 rokov, cez den, to budeme rusit, ved ide leto, clovek moze snimi travit vela casu vonku,tam si ani nespomenu a na noc nech maju, ved co, ked budu starsi rozumnejsi zrusime, povieme,ze spapal havo,neboj sa ako uveria 🙂
No inak ten nas si pokusal (pokúšal) dat pipika do pusy,to bola len sou, len mu to neslo,tak sa hneval, no skoda reci 😀
@majkauk ja som toto mala s prvorodenym, od roka a pol strajkoval so spankom poobednym, tak sme to nejako tahali kde-tu do dvoch rokov a potom som sa na to v dvoch rokoch vykaslala,lebo aj ked nahodou poobede zaspal tak raz za tyzden, tak vecer mu rady nebolo, aj do polnoci hore. A doteraz ma problemy zaspat a spava relativne malo, na to ze ma 8 rokov, spi 8 hodin denne, co podla mna staci tak dospelemu. no ale co uz...
Tento krpcek zatial spava,ale kazde dieta je ine, poznam dost vela deti, co v dvoch rokoch prestali spavat uplne...

susin
22. mar 2013

@tamtamka26
@martija
@ivulik20 ja som si myslela ze len ja mam certa,ale to asi vsetky deti su take....aj my sa vyzliekame,normalne od si dava dole veci potom si dava dole plienku a najviac ma ide dozrat,ze je nechce naspat,to bojujeme aj pol hodinu,tak plienku nechce a ani na serbel sa napyta ☹ ide ma jebnut,vonka ked sme tak beha ako otrhnuty plagat,vobec sa nedrzi smeru kam ideme 😢 uz placem niekedy,auta to by dokazal sleedovat aj cely den,samozrejme ze nie z okna,lebo zuri,ale musime ist ich pozerat von 😖 takze ziadna slava a tiez nerozprava,iba zaklady...........ale robi mi radost,stale spieva a tancuje 😀 😀 😀 kopa srandy,pokial nechyti amok ☹ ale jedno ma najviac tesi,ze mame plny chrup,takze dufam,ze sa uz aj polepsi 😝 ale to je len taky moj sen

ivulik20
22. mar 2013

@susin tak napríklad ja s ním nemôžem ísť ani na prechádzku, ale samozrejme že chodím. V kočíku to absolutne nechce byť a peši???? Ruku mi dať nechce, po prostriedku cesty, ked ho chytím na kraj, hádže sa o zem, uteká kam on chce, ja na jednu stranu on na druhú stranu.... ja neviem. Je to katastrofa. Tak rada by som chodila s ním aj pol dňa, ale nie takto. Potom ho chytím na ruky, to máš počuť ten hisák.... takže tak. A s tým tancovaním... aj náš krpec tancuje, aj na ludovky aj na moderné, len nech je to melodické a už to ide. Perfektný je. ak pekne do rytmu ide a tie pohyby.... no uplne lets dance... 🙂

tamtamka26
22. mar 2013

@majkauk no náš nemá problém, už okolo 10 hod. doobeda ledva pozerá na svet, chodí s plienkou a dudlom a ukladá sa na mňa. takže o 11,30 je už najvyšší čas ísť a to vstáva cca. 7,00-7,30h. niekedy spí aj 3 hodky, ale najčastejšie 1,5-2 hod. 😉

tamtamka26
22. mar 2013

@ivulik20
@susin
@martija ja mám tú výhodu, že ho vypustím na dvor a tam sa motá, sadne do piesku, alebo sa hrá, ale teraz v takomto počasí je všade blato, do piesku ho nedám, tak zoberieme tú trojkolku s vodiacou tyčou a tam sedí ako placka a pozerá na svet 🙂 kočík ani nepoužívame, iba keď je veľmi zima a chceme sa trocha prejsť, nech nezamrzne na bicykli. ale on sa rád vozí a sleduje svet.

ivulik20
23. mar 2013

@tamtamka26 aj ja mám výhodu dvora, ale samého ho tam nenechám a aj tak ho tam nič nebaví... furt vymýšla somariny, furt musím byť v strehu. Ja mám nejaké divné díte... 😀

tamtamka26
23. mar 2013

@ivulik20 jasne, že ani ja ho samého nenechám, ale napr. keď niečo varím, pečiem mäso, tak môžem vybehnúť dnu a skontrolovať, čo sa deje. dnes bol chvíľu s dcérou vonku, tak som ešte dovarila a mrkala na nich, čo robia. dcéra zametala, malý si zobral lopatku a z hrantíka na muškáty mi zem vyhádzal. keď som prišla von, hneď ma došiel ohlásiť že: íííííííííííííííííííííííí a ukazoval na jeho dielo 🙂 🙂 🙂 zobral jej metlu a dal ju mne, nech sa činím....

susin
10. apr 2013

@ivulik20
@tamtamka26 tak to aj my mame take iste,pesi na jednu stranu on,na druhu ja,tiez ruku neda a len lieta ako z retaze,von na dvore nehrozi aby bol sam to by asi nedopadlo dobre 😀 a ked sme spolu tak iba po plote sa uz liepa a olizuje,takze tak,ziadna vyhra..bozeeeeee nech uz je teplo 😀 to bude viac moznosti

ivulik20
11. apr 2013

@susin
@martija
@tamtamka26 čaute, ako sa máte? Bože, ja mám také zlé dieťa.... ja neviem, mne sa zdá, že je nejaký agresívny... stále nás bije, všetko hádže o zem, ked má svoj deň.... ja neviem, ako už mám na toto reagovať... dám mu po ruke, ale počula som, že to nieje správne.... tak mám si to nechať? Nikam sa s ním nedá ísť, všade robí zle, nikde neobsedí, nikde nevydrží. nič ho nebaví..... ☹ ja už som psychicky vyčerpaná z neho. navyše mal teraz problém s kakaním, trochu ho zapieklo, a asi ho to aj bolelo ked kakal, lebo vôbec si nechce sadnúť na nočník aby sa vykadil ☹ plače, vzpiera sa, proste krása. nemám na nič náladu, som depresívna.... keby aspoň ruku mi dal ked sme na prechádzke, ale ani to nie. Stále sám, svojím smerom.... ani to teplo ma neteší..... nič 😖

michala29
11. apr 2013

@ivulik20 prosim ta a ako sa mu upravila stolica,lebo mmi mame akurad ten problem s kakanim..stale plače ked ma kakat..lebo sme mali dietu ,zapieklo ju a teraz ma stale hustu stolicu a neviem či sa boji vykakat alebo ju to boli..a už sa takto trapime tyžden:((

martija
11. apr 2013

@ivulik20 tak to si mozme ruky podat, ja som tiez depresivna, ale ver tomu,ze to je na vine aj tato dlha zima,stale sme doma, nikde sa neda ist, do toho polobesne deti, ziadne slniecko....ja tiez len vzdycham a vzdycham, na deti nemam naladu, chudence, casto kricim, ale u nas je to tiez blazninec. Z jednym robim ulohy, druhy do toho krci,ze chce nieco a najmensi krici lebo nevie co chce....takze si vlasy trham niekedy a tuzim strasne daleko utiect..
Snazim sa ucit spanielcinu,ale to sa iba snazim,lebo akonahle si sadnem aspon jednym ockom ku knihe, hned jedna otazka z prava,druha z lava, zavrem knihu a riesim. Aj tuto spravu pisem na 10 krat,lebo stale nieco niekdo chce. Stredneho mam stale doma, ten je chory casto, teraz ma Atb, usi zapalene....joj radost toto 😢
Takze baby hlavy hore, ide jar (aspon dufam,ze uz ideeeee ) bude len a len lepsie, budu starsi to bude radosti 😀

ivulik20
11. apr 2013

@michala29 ano, aj my vyše týždňa.. jeho to bolelo určite, lebo raz ked sa vykadil, tak mal trošku aj krvi, takže určite vnútri ho to bolelo. V lekárni mi poradili, aby som mu dávala rumančekový čaj sladký a slivkovú šťavu. polievky nejaké mliečne a tak.... lenže on už mal aj stolicu normálnu, ale mal strach a zdržoval to. tak som skúšala aj teplomer, a potom ked ho to podráždilo tak sa vykadil, ale to už akože nemohol zadržať, tak to išlo von.... Dnes akurát sa zase pýtal, ukazoval na ritku, tak som ho dala na nočník a už chcel z neho ísť dole, ale nepustila som ho až sa vykakal. normálne na silu, aby vedel, že uť to nebolí. A má už aj stolicu normálnu.

susin
11. apr 2013

@martija
@ivulik20 pidavam sa tak sme 3 😀 ☹ ja neviem ale tieto deti su asi vsetky take,my to mame doma presne to iste co si pisala ivulik,az nato,ze sem-tam ma nieco co ho pobavi a na chvilu je pokoj,teraz prezmenu mam problem ten,ze sa vie vyzliekat tak sa stale vyzlieka a to mi uz zacina pekne vadit 😠 😠 😠 😠 😠 zozaciatku sranda ale ked to robi napriek a este sa zasmeje tak ako ja neviem co mam robit 😢 a presne dostane po rukach lebo tiez neviem ako to riesit a je este horsi...dufam ze toto obdobie prejde cim skor

tamtamka26
11. apr 2013

@susin
@ivulik20
@martija no babizne, náš našťastie nie je agresívny, ale hrozne tvrdohlavý a urážlivý. keď mu nedám zjesť to koliesko párky, ktoré si vyberie (lebo ešte páli), tak dovi-dopo, môžeš si to jesť sama. už to ani neovonia. a takto so všetkým. posledne strašne málo cez deň papá a potom v noci sa kojí aj 5x!!! 😲 v nedeľu mal aj teplotu v noci, stále si pchá prsty do úst, tak asi zuby. mm zmenili v práci systém, takže už nechodí z práce v noci o 1-2 hod. ale ráno o 5-6 h. potom celý deň spí, večer ďalšia nočná!! dnes som tak navrieskala na nich, že som si musela dať kalciový sirup, čo som bola bez hlasu! aj dcéra - každý deň jej poviem, nech si tú vetrovku zavesí na vešiak, ale nie! zajtra bude zase šmarená na botníku! pripadám si ako nejaká opica a slúžka! veď mama uprace, mama operie!! aspoň že ich už môžem vypustiť na dvor, záhradu. máme teraz malé kuriatka - vo vnútri (budú z nich sliepky), tak ich chodíme 100x za deň pozerať. 😀

martija
12. apr 2013

@tamtamka26 tak to je sranda, my mame s tym vesiakom presne to iste. Mm namontoval vesiaciky nizko presne pre deti, ale kym tak 30 krat nenavrieskam,tak to nehrozi aby si syn starsi zavesil sam. Kazdy kazducky den dookola to iste, pride zo skoly, vravim zaves si bundu, vezmi si tasku z chodby a vybal si desiatu (kaaaazdy bozi den dookola) no a pridem,bunda smarena, taska naprostred chodby.....skoda reci, uz niekedy fakt nevladzem, aj ja sa ho stale dookola pytam,ci som jeho sluzka, tiez iba po zemi hracky zdviham, vysavam, periem, zehlenie ma zabija, to je neverending story....
@susin vidim,ze si uces zmenila, fiha! Pekne to mas! A si spokojna? Ty si mala dlhe,ci?
@ivulik20 baby ale co mna nici su tie vecne hadky, ze ja som to mal prvy, to je moje... maly stale chodi zalovat, chce to co maju starsi bratia, place casto, tiez agresivny moc neni,ale strasne urevany....a raz chce to, potom chce ono, hada sa, kruti hlavickou krici - nieeee. No jedna katastrofa.
A este tuho uvazujem nad pracou, bojim sa ako to bude, rada strasne by som sla do prace, ale asi taku, co ma bude bavit a este si aj zarobim nenajdem. A to nehovorim o pracovnej dobe,aby mal clovek cas aj na deti to je asi mission imposible. Seriozne uvazujeme s mm nad tym,ze sa odstahujeme bud ku blave,alebo do Rakuska za hranice,aby sme to nemali na Sk az tak daleko,lebo byt cudzincom ma odradza velmi. A to nehovorim o nasich- chybali by nam.....joj baby, na slovensku tazko zit, najnisie platy v Eu, najvyssie ceny potravin a benzinu, nechapem,ako mozu ti slovaci takto zit a nikdo nic nerobi. Je tu bieda...ale to je na dlho a na este vacsiu depku,tak koncim radsej 🙂

tamtamka26
12. apr 2013

@martija tiež posledné dni riešim otázku zamestnania. babe, ktorá ma zastupuje, končí 13.5. doba určitá a neviem, čo povedať, na koľko jej majú predĺžiť. ja som mala v pláne ísť od januára aj malého dať do MŠ. ale už ma aj mm prehováral, že to zvládame finančne, už viackrát nebudem doma. ale zase keď nastúpim od mája, nebudem si môcť v lete zobrať ani dovolenku a čo s deťmi? kam ich strčím? 😒 ešte dcéra by mohla byť doma sama, ale krpec? a keď sú spolu, tak sa hrajú tak, že každých 5 min. malý reve! a strašne ma vytáča, že dcéra pri ňom nič nemôže. chúďa je taká obmedzovaná. nemôžme hrať pexeso, al. také hry, lebo on to kazí a berie. musí ísť von vtedy, keď aj on, keď sa krpec nechce kúpať, musí sa aj ona, lebo s ňou ide do vane atď.... bla-bla... šak sa presťahujte aspoň niekam pri NR, budeme kamošky 😉 počuj a vy tam nestaviate dom??? to ti nebude ľúto opustiť?? ale šak dom sa dá postaviť všade, že? skôr by som mala obavu o deti - majú už kamošov atd...

susin
12. apr 2013

@martija nie nemam novy uces,to je foto z casu,ked som bola tehu a este som robila v obchode.......a to co mam na hlave ja parochna 😀 😀 😀 ale moje vlasy vtedy boli take iste len dlhsie 😀 no uvazujem zas nad touto farbou,bo mm mi stale omiela,ze chce aby som si dala rysavu hlavu,tak snad zas na leto🙂to budem vyzarat potom jak Pauhofova,pretoze teraz mam taky strih,len trosku dlhsie,preto sa nechcem dat ostrihat 😀 😀 fandim vam,aj ja by som hned odisla taaaa,lebo tu to nema moc vyhod,no co uz teraz nic,kupili sme byt,muz ma dobru pracu a ja???????????hm,bohvie co bude somnou 😖

tamtamka26
17. apr 2013

@martija
@susin
@ivulik20 no baby, celé zle. neprijali nás do škôlky!!! ja neviem, kam ho dám, keď mi skončí MD. veď tam sú ešte 4 mes. do septembra. aaaaaaach, mm že čo sa trápim, nejako to vykryjeme! ale 4 mes?? a svokra to je kaziteľ akejkoľvek morálky a výchovy. decku len palacinky a sladkosti napchá a hlavne, že je ticho! 😖

martija
17. apr 2013

@tamtamka26 vy ste cheli od septembra do skolky? Ved materska normalne konci az v troch rokoch? ci chces predcasne skoncit matersku? Ci ako? A nemal by ist este do jasliciek?

tamtamka26
17. apr 2013

@martija nie, mal nastúpiť až od januára, kedy by mal 2,5 roka. to už také deti bežne chodia do škôlky, ale sa rátajú za 2. chcela som od toho januára, nech si zvyká, nejakú imunitu naberie atď...

ivulik20
17. apr 2013

@martija
@tamtamka26 no babz, my ideme do školky od septembra. Zatial len adaptačný pobyt, aby som ešte dostala rodičák za sep. Pokial to pojde, tak idem do roboty a ked by to nešlo, že by si ťažko zvykal, tak to odložíme. uvidíme. ja mám robotu v BA, ktorá ma aj celkom baví, ale tá pracovná doba od 7.30 do 16.30 je otrasná. Možno tak pre slobodnú.... Neviem čo urobím. Hladám si už teraz niečo iné. S lepšou pracovnou dobou, ale poviem vám že v Blave sa ťažko hladá, tak ako všade..... Tak uvidíme teda čo a ako...

martija
18. apr 2013

@tamtamka26 @ivulik20 boze baby vy frcite. Ja by som tiez rada isla nieco uzitocne robit 🙂 . Mne sa ponukla mama. Ona je ucitelka a tento rok uz uci posledny, tak by mi ho zobrala k sebe,keby ja som mala nejaku dobru vyhliadku na pracu. Len obavam sa velice,ze to bude problem. A hlavne neviem ani kde a ako zacat hladat pracu, na co sa orientovat. Zivotopisy hadam ani posielat nebudem. Lebo ked tam bude 10 rocne okno,ze MD, tak mozem mozno upratovacku robit. Boze boze! Baby fakt som zufala, zadok mi stiska, materska konci coskoro.
A ako som spominala to Rakusko, mm uz zacal konat v tomto ohlade. Ano tamtamka mame tu rozostavany dom. Ale berieme to tak,ze by sme to predali. Tu sa tazko zije. Vidim to na mm, on bol v spanielsku skoro 10 rokov sukromny podnikatel a nemali sme o nic nudzu, tu je podnikatel tri roky a hruza co sme penazi do firmy nahadzali, nejde to a nejde, doslova sa trapime. Jedine co ma odradza su rodicia, ti to budu uz koli vnukom tazsie niest a aj nam by tiez chybali.
Mali stichol,trvalo mi kym som ho v byte nasla, zasil sa za gauc a pochutnaval si na zuvackach 😀 . On to je ako cukriky odhryzne prehltne,jaj.