Vlčie hrdlo - bývanie
Ahojte žienky, bývate niektorá v Bratislave, konkrétne vo vlčom hrdle? Ako sa tam býva, aká je to lokalita? ďakujem 🙂
Dievčatá, mám už dosť rokov. Vyrastala som vo Vlčom hrdle od 10 rokov. Bolo tam fantasticky. Bývala som s rodičmi v tých domčekoch v aleji. Bolo to fajn. Veľa zelene a aj ihrisko. V piatok robotníci odchádzali domov, v sídlisku bol kľud a pohoda.
Vonku sa sušilo prádlo, brány sa nezatvárali a kľúče sa dávali pod rohožku. 😵 . Kde sú tie časy ? Môj syn sa tam tiež narodil a každú možnú chvíľu trávil u babky a dedka. Sú to tie najkrajšie spomienky. Roku 2007 zomrela aj mama a o rok sme byt predali. Od chvíle, keď som odovzdala kľúče novým nájomníkom , ktorý ten byt veľmi, veľmi chceli, som tam nebola. Nemám odvahu sa tam vrátiť. Myslím si, že na začiatok, pokiaľ nemáte strašne veľa peňazí je to fajn. 🙂
A ešte niečo, vzadu za sídliskom boli fantastické lesy, prechádzky. Tomu, kto tam žije, želám veľmi pekné bývanie 🙂 🙂
@krystalik Prajem dobré ráno 🙂 ,
pre Vás bude Vlčie hrdlo vždy krásne, pretože sa Vám s ním viažu spomienky na detstvo, mladosť, narodenie a detstvo syna,......Od 2007 je už pár rôčkov, no najmä človek má tendenciu zachovávať si najmä pekné spomienky a napokon veci sa menia, či chceme alebo nie.
Aj ja s láskou spomínam na "moje" 😀 sídlisko ale dnes, keď tadiaľ prechádzam autom je to akési iné - prašák 😉 bez detí, nikto už neskáče cez gumu, nehrá o céčka, nestavia bunkre,.....ale ja aj dnes po dlhých rokoch dokážem svojim deťom ukázať práve tie dva stromy na lúke, ktoré nám slúžili ako bránka 😉.
Myslím, že zakladateľka témy vie, že ak chce niekde kúpiť byt, je potrebné tam viackrát zájsť na dlhšiu prechádzku - v rôznych dňoch, v rôznych časov a spraviť si taký malý prieskum 😉.
Prajem všetkým na MK, nech sa im dobre býva - a je jedno, či to bude v Ružinove, vo Vlčom hrdle, v Starom meste či na lazoch pri Zvolene.
Denisa
STALO SA VAM UZ ZE STE ISLI NA PRVU OBHLIADKU V ZIVOTE A KUPILI SI BYT CI DOM? LEBO MY SME TAK BOLI NA OBHLIADKE 3 IZBAKU VO VLCOM HRDLE A ROZMYSLAME ZE BY SME HO AJ ZOBRALI, LEN SME SI NIE ISTY KEDZE JE TO ESTE LEN PRVY BYT KTORY SME VIDELI. je naozaj krásny, a za fantastickú cenu!!!
@kurucka93 V ktorých miestach sídliska sa ten byt nachádza ? Priamo v sídlisku, alebo až na konci ? Tam boli kedysi ubytovne. Ja som bývala na začiatku sídliska, po pravej ruke druhý dom. Ten tom je aj na prízemí s balkónmi. Taký istý je potom až na konci sídliska. To sú štvorbytovky.
je to 63, uplne na konci...... je to byvala ubytovna. Viem ktore myslis, isli sme okolo nich. tento je 6 poschodovy.
nechcem odpovedat ale sa opýtat ako to vidíte teraz v roku 2018....bola som tam dnes na obhliadku a celkom pekný bytík aj okolie ale po prečítaní vašich príspevkov pár rokov starých...tak neviem
@kurucka93 Poprosim odpoved na kvalitu byvania na silisku Vlcia Hrdlo. vidim že tento inzerat je stary 6 rokov ale predsa sa opytam ci sa za ten čas niečo zmenilo ohladom byvania vo Vlčiom Hrdle, teda či su tam asociali (opyti, cigani atd...) Tie prerobene bytovky mi nedavaju odvahu tam byvat ale pokial su ludia v pohode malo to byt ok.
@trdlomakovske podľa toho kde myslíš vo vh
Ja si tu lokalitu pamätám lebo rodičia robili v slovnafte a polovica ich kolegov bývala na slovnaftackych ubytovniach. Horšia lokalita mi príde snáď už len pentagon. Cigosi, prostitútky, robosi, o kvalite vzduchu zo slovnaftu a spaľovne ani nehovorím. Jasne ze ceny su tam nízke. No možno sa to už odvtedy dosť zlepšilo.

@kurucka93 Necitala som uplne vsetky tie komentare, ale napisem ti z pohladu obyvatela Vlcieho hrdla: Byvam tu treti rok. Lacnejsie byty lakali aj nas, popravde dostalo sa ja ku mne aku povest toto miesto ma a kym sme kupovali byt tak sa so mnou priatel musel hodinu vecer vozit dokolecka aby som videla ako to tu vyzera po zotmeni...
Konstatovanie po troch rokoch: Uzasne byvanie, nebyt toho ze je ten byt tak maly, viem si predstavit tu ostat na furt. Je to dalej od cesty, takze ticho, klud, ziadna nadmerna premavka. To ze tu casto kruzia policajti: ano je to pravda, ale mozno vdaka tomu sa tu clovek neboji az tak ze sa stretne s niecim, co by nechcel (co sa mi v karlovke aj petrzalke stalo...) Romalesov ako hocikde inde. Prostitutky dva kilometre odtialto mi pridu pre mna tak nebezpecne ako tie, co stoja na panonskej za petrzalkou pre petrzalcanov... Smrad zo slovnaftu je tu slabsi ako napr. v Malinove- aspon podla toho, ako sa mi znami stazovali- vietor je svina :-/
Spoje: nie tak dobre ako z petrzalky, ale isto lepsie ako z Race. A o napojeni na obchvat hned za rohom ani nehovorim- ja pochadzam zo ziliny, takze si robim srandu ze ja mam dialnicu od dveri k dveram 🙂
Cize zhrnutie: pred piatimi rokmi cele zle, dnes pomaly sidlisko ako kazde ine. Smolu na susedov alebo na situaciu mozes mat hocikde...