Zázrak príde v apríli 2013
Vitajte čerstvé tehuľky a pridajte sa! 😵
Nech môžeme čakať spoločne 🙂 😉 .
/ja už som sa v očakávaní a túžbe pridávala aj k januárovkám, aj k februárovkám, aj k marcovkám (a nič) a nakoniec skončím v "bláznivom", ale šťastnom apríli 😵 /
Kto ešte? 😉
@juditka11 ahoj, moja sestra rodila s epi a dopadla hrozne. trapila sa dva dni po porode s ukrutnymi bolestami. nikto jej nechcel pomoct, vraj to ma z prievanu a ma si dat len liek proti bolesti. bolela ju strasne hlava a krcna chrbtica. Po dvoch dnoch bolesti, zavolali anesteziologicku, ktora stale tvrdila, ze to z epi nemoze mat. potom ju pichli znova do miechy a bolesti jej ustupili. peniaze za epi jej pre istotu vratili. takze ja si to radsej odrodim bez epi. ked sestra zvazovala epi, vravela ze je tam mala pravdepodobnost ze sa nieco take stane a ako dopadla...stava sa, na to ta tiez upozornia....
@janamatejkova Ahoj!Ja by som tam chcela rodiť.🙂 Tento štvrtok ideme na ďalšiu kontrolu a dnes mi môj nitriansky gynekológ povedal,že pôrod môže nastať aj zajtra...ale aj o 10dní...tak dúfam,že vydržíme do toho štvrtka a pôjdeme tam porád zbalení,ak by si nás tam primár už nechal.🙂
@andrea235 Byvam blizko BA. asi 20km tiez som sa sem vydala 🙂 ...Mozno budes mat stastie a odrodi ta Dr.Krizko mne keby neodporucil moj gyn.Dr.Foltina tak by som chcela Dr.Krizka 🙂 Aj ja mam srach z porodu ani si neviem predstavit co ma caka ako sa to vsetko zacne .....Ja som si myslela,ze budem rodit cisarskym lebo v 6 mesiaci sa mi spravil slabinovy pruh(hernia) ale Dr.Foltin povedal,ze ma odrodi normalne,ze uz s tym ma skusenosti....dufam,ze vsetko dobre dopadne.
@apple7 dakujem za odpoved 🙂 No tak by som urcite nechcela dopadnut ako tvoja sestra....ja si tu epiduralku zaplatim a podla potreby si ju dam pichnut...uz len preto lebo mam tuhy krcok a toho sa bojim,ze sa budem pomaly otvarat 😒 no a este k tomu sa mi v 6mesiaci spravil slabinovy pruh.....Ty si vybrala nejakeho Dr. k porodu? alebo to nechas na nahodu?
@sefka6661 no ja idem napokon do ziaru nad hronom...ja som so stiavnicou nebolo az taka spokojna...a ja mam este 2,5tyzdna no tiez to moze byt aj zajtra..,a do ziaru to mame blizsie nakolko mame uz 2,5rocnu dcerku nemusi chodit tou katastrofalnou cestou do stiavnice....ale som rada ze si sa ozvala 🙂 🙂
@juditka11 Tak to Ti prajem, nech vsetko dobre dopadne, a ked Ti povedal, ze uz s tym ma skusenosti, tak o to lepsie. Mne hned na zaciatku v 12tt povedala sestricka, ze toto vyzera na cisarsky uz teraz. Mi merala panvu, a ja som bola taka uzucka, a ked sa ma este spytala na manzela a povedala som jej ze ma 200cm :D tak len zalomila rukami a zo zaciatku som mala este problemy so spinenim, ktore bolo sposobene nizko polozenou placentou. Ale babo je otocene dole hlavickou, ja uz nie som taka uzka ako som bola 🙂, placenta je na dobrom mieste a zatial sa nikto k tomu nevyjadroval, ze ako to aktualne vyzera. Ale asi normalne. Tak som aj zvedava. Vcera som mala take nejake divne pocity. Ani som nevedela povedat, ci ma boli brucho, ci zaludok, ci len zastavene vetry... Ale vyspala som sa z toho. Tak asi to nebolo nic akutne ... 🙂
@andrea235 vcera vecer som sa aj ja citila nejak divne jak pred menzesom 😒 asi su to uz poslickovia 😉 Mozno ze budeme fakt spolu rodit.....aj ja mam otocene babetko dole hlavickou od 29tt.Tak budes mat velke babetko 🙂 Jaaaj nech to uz mame za sebou....veci uz mas zbalene do nemocnice?ja som si uz pre istotu zbalila. Pohyby babetka ako citis posledny mesiac? Ja niekedy silnejsie potom zas menej uz ma asi malinko miesta....obcas ma poriadne kopne do rebier 🙂
@juditka11 jasne, ved kolkym babam epi pomohla a nedaju na nu dopustit.ja som sa dohodla s dr, ze chcem rodit normalne, ale zazmluvnenu ju nemam. takze ked to na mna pride budem rodit s tym kto ma sluzbu. ak sa to nespusti, tak mi naplanuje sekciu. radsej by som chcela rodit normalne, dufam ze to vyjde. zatial nic zlastne necitim, babo sa mrvi ako vzdy. vo stvrtok idem do poradne tak som zvedava co mi povie a dokedy budeme cakat. chodis na monitor? alebo si bola na utz? ja som bola naposledy v 30 tt. tak neviem ci ma niekam neposle.
@juditka11 Ja uz mam zbalene davnejsie. Ze pre istotu, nech mam pokoj 🙂 Este prave dnes sa chystam, ze si to pokontrolujem, pripadne nieco doplnim, co bude treba. A pohyby? Ja mam pocit, ze uz to nie su take kopance, ale skor len take "pucenie" raz na jednej strane potom zase v strede. Nozicky ma v pravo a zadok vypuceny nad pupkom. Tak to su take dve miesta kde ho citim najviac. Ale stale ho citim casto. No jasne kopance do rebier 🙂 🙂 Ale asi mi to aj chybat bude🙂 Som sa rozpravala so sestrou, uz ma dve deti, ze aky je to pocit ked zrazu po porode mas v bruchu tolko miesta 🙂 Ze je to take zvlastne. Ze ona po porode zahlasila,... a kde mam brucho?? Sa jej sestricky smiali. No uz je to za dverami. Ako si sa citila teraz posledne dni? Ja som nejak viac zacala puchnut, ale to asi kvoli tomu, ze som dost sedela a malo sa pohybovala. Akurat som si volala do Ruzinova, ze co a ako s tou poradnou. Tak mi hovorili, ze na recepcii si mam vyzdvihnut cislo a kazdy stvrtok su tam. Takze tento bude moj prvy co tam pojdem. Ty tam uz chodis dlhsie?
@apple7 ja som bola dneska na poradni na 10posch. Tak som bola dohodnuta s mojim Dr. Sestricka ma dala na monitor potom Dr. mi spravil utz. a vysetril ma tlak moc atd... teraz som 39 +5tt a babetko ma 3850g normalne som sa zlakla lebo termin mam az 20.4.dovtedy moze mat aj 5 kg 😉 obcas mi tvrdne brucho ale Dr.povedal ze je to normalne takto posledny mesiac este som si nestihla vybavit epi chcela som dneska ale som to nestihla lebo su tam len od 13 do14tej.Nevies nahodou ci potrebujem na to epi aj nejake skolenie?
@andrea235 aj ja som uz zbalena dneska som bola akurat na poradni a mam dost velke babetko 🙂 aj ja som strasne spuchnuta hlavne prsty na rukach a nohy to ani nehovorim 😒 hovorila som dokimu a povedal,ze v poslednom mesiaci to je normalne.....v poslednych dnoch sa mi uz aj zle spi casto chodim cikat ......Ja chodim do ruzinovskej nem.od 11.3.moj gyn. isiel na dovolenku tak ma poslal za porodnikom. Sranda je,ze teraz ide aj moj porodnik na dovolenku a ked sa mi spusti porod 😕 ale ma ubezpecil,ze keby nieco tak mu zavolam a on mi zabezpeci nahradneho porodnika ale hadam tyzden este vydrzim 😉 aj keby som to mala najradsej uz za sebou.Potom mi napis ako si dopadla na poradni.
Ahojte baby, my mame termín 21.4., takže nám zostávajú necelé 2 týždne 🙂 Len sa chcem spýtať, či tu nie je niekto z NR a bude tu aj rodiť? Nám lekár povedal, že to vidí medzi 15-21.4. Takže uvidíme kedy to nakoniec príde. Na velkonočný pondelok sme mali dosť silných poslíčkov, a zajtra nás čaká kontrola.
@juditka11 drzim palce, ja idem tiez na ARO, vraj tam treba ist aj kvoli epi, treba vypisat dotaznik a este neviem co. vo stvrtok budem vediet, tak ti napisem. ja mam termin 10.4. , aj mna bolelo vcera brusko, teda podbrusko. neviem ci su to kontrakcie. ale brucho mi netvrdlo, len ma bolelo podbrusko, dole pod ranou. tak sa musim opytat doki. dufam ze to nic nebude.
@juditka11 Tak poradna za mnou.... Ooou zeny, to ste mi mali povedat, ze si mam so sebou vziat i svacinu, alebo rovno obed....?🙂 Sla som na 53 ambulanciu, rano o osmej som tam uz bola, odmerali tlak, skontrolovali moc zapisali do knizky a poslali na pasy, ze s vysledkom sa mam vratit na poradnu. Tak som sla. 5 zien predo mnou, takze 2,5 hodiny cakania + 0,5 hodiny co som tam este ja bola. O dvanastej som sa dostala do ambulancie ku doktorke. Sa ma pyta, ze kolko zien som pustila pred sebou... no ani jednu, kazda sme cakali do poradia. Ale nerozculovala som sa. Sak tie sestricky za to nemozu, ze tam vo stvrtok pride 10 zien a monitor maju len jeden aj to pozicany. Na poradni,..zvysila mi davky zeleza, ze som moc bleda, vysetrila, krcok skrateny na 1cm, branka 3cm - to neviem co znamena. Mam sa co najskor objednat na sono, kedze posledne som mala v 30tt a teda nemam predstavu, ake je to nase babo velke. Tak som objednana na 12.teho, snad dovtedy vydrzim. Lebo ak to bude nejake 4 kilove dieta po ockovi, tak ho normalne neporodim... Takze tak som ja dnes pochodila.... A Ty si ako na tom?? Co noveho?
@andrea235 si ma rozosmiala s tou svacinou 🙂 ja ked som tam volala tak mi Dr.dal termin a vzdy poobede okolo13:30 asi preto,ze ho mam zazmluvneneho.... ale teraz ked som bola naposledy na poradni 2.4.tak mi Dr.povedal,ze mam proporcne babetko a vazi 3850 skoro 4kg no som zvedava ako ho vytlacim....Brusko mi dost casto tvrdne uz aj v noci 😒 aj to som mu hovorila a povedal,ze v 9 mesiaci to normalne maternica sa pripravuje na porod.Ja to uz chcem mat za sebov nohy mam stale opuchnute cela som uz spuchnuta,jaj a na papieri mam ze som 39+5tt to som si vsimla az doma to znamena,ze by som aj mohla rodit...ja pojdem najblizsie 10.4. na poradnu potom uvidim co povie dovtedy sa vrati z dovolenky 🙂 ja este stale mam tuhy krcok 😖 nemam nic skratene ani sa neotvaram...
@juditka11 NO mne kamaratka povedala (porodna asistentka v Ruzinove🙂) ze ona bola na 3 cm otvorena tri mesiace pred porodom. A nakoniec sa maly narodil cisarskym, lebo si ce otvorena bola uplne, ale maly nezostupoval do porodnych ciest. Tak uvidim, kedy sa to rozbehne u mna. Ale uz sa citim ako maly hroch. Hlavne dnes volako to na mna prislo...unava, bolest pri kazdom kroku. NO som velmi zvedava, na vsetko... a hlavne na nase babanko 🙂
@juditka11 ahoj, tak na ARO mi dr povedala, ze mi epi nepichnu, ani poucenie mi nedala. vraj som po sekcii a to mi nikto epi nepichne, ale otvorena este nie som, ani brusko neboli. v pondelok sa ide znova do poradne a uz sa asi dohodnem kedy to ukoncime. uz mam toho celkom dost....
@mia12345 moja skusenost bola taka bezna... pre vacsinu nic strasne... vyvolavanie, netrpezlivost a nakoniec sekcia ☹
no a teraz by som chcela jednak prirodzene a jednak byt s babatkom po porode v kontakte pokozka na pokozku. to sa sice tazko presadzuje asi kdekolvek, ale v NR je to bez sance (co viem z pocutia, babatko akoze prilozia na chvilocku a beru prec, prinesu ho po par hodinach)
@apple7 aj ja som sa nakoniec rozhodla ist do toho bez epi. radsej vydrzim 1krat poriadnu bolest ako potom znasat po porode nejake bolesti hlavy atd.Ja idem na kontrolu 10.4. uz by ma aj mohol odrodit Dr. uz mam toho tiez akurat dost 😖 cela som spuchnuta ruky aj nohy velmi to je neprijemne....Ty urcite porodis skor mas aj skor termin 10.4. 🙂 drzim ti palce aby si sa mohla co najskor tesit z babetka a aby si mala dobry porod 🙂 potom nam daj vediet ako si dopadla 😉
@andrea235 uz sa aj ja citim ako Fiona zo shreku nohy a ruky mam tak spuchnute,ze dovi dopo....v noci ani spat neviem cez den to je uz len tiez take...neviem si najst miesto...ale uz to nepotva dlho a budeme sa tesit z babetiek.Ked som bola naposledy na poradni,tak mi Dr.povedal,ze to vyzera na dievcatko 🙂 mne to je uplne jedno hlavne nech je zdrave a vsetko nech prebehne v poriadku .Nakoniec som sa rozhodla ist do toho bez epi.dufam,ze sa budem normalne otvarat a nebude to dlho trvat 😉 Ale muza si beriem k porodu 🙂
@juditka11 presne ako píšeš :D Fiona je pomenovanie na mňa- ruky našťastie nemám spuchnuté, iba trolku, ale za to nohy sú statočne. Hlavne keď doobedie velmi neoddychujem, ako napr. dnes, tak ich mám teraz také, že sa normálne smejeme :D Ale ja si musím zaklopať, spanie je zatial v pohode, síce chodíme často v noci na WC, ale aj večer sa snažím menej piť. No márne, idem aj tak často. Ale už to hádam dlho nepotrvá, zostáva už málo a potom sa budeme všetky tešiť 🙂 A tiež ideme bez EPi, tu v NR ju málokdy robia a ak chceš, musíš sa dohodnúť s anesteziologom. A to sa mi nechce behať a zisťovať kto a za kolko.
baby este si to uzite... lebo budete s nostalgiou spominat, ako ste sa dobre vyspali, ked ste boli tehotne 😀

@juditka11 Sa mi to zda az neskutocne, ze buduci tyzden rodit, coo? 🙂 Ale velmi sa tesim. Teda na porod sa bojim, ale zatial sa viac tesim ako bojim. Neviem co ma caka. Sestra mi povedala, ze to je dobre ze neviem, ked pojdem na druhe, tak sa budem bat viac 🙂 Ja som chodila kazdy mesiac na sono ku Krizkovi, kvoli zlym vysledkom z tripple testov, a mam z neho velmi dobry dojem. Taky prijemny doktor, rada by som bola, keby ho tam mam. No uvidim. Inych doktorov ja nepoznam... Si z BA? Ci mimo? Ja tu zijem necele dva roky. V maji 2011 po svadbe som sa sem pristahovala.