icon

Zázrak príde v novembri 2014

lusinda1989
3. mar 2014

Ahojte mamicky aj buduce mamicky je tu uz nejaka cakatelka s predpokladanym terminom v novembri?

siska765
5. mar 2014

@adamnela no tak to netusim :(

dodkamatus
5. mar 2014

@lujiana neviem.ja som pouzila tehotensku kalkulackuk tu na nete a aicha15 tiez posledna ms 25.1 a tiez pise,ze je v 6tt

adamnela
5. mar 2014

@siska765 hm, skoda...

adamnela
5. mar 2014

@lienka228 tak priznaky mas celkom ok. No ma jedine tlacia prsia, citim podbrusko trocha a zacina mi asi zaha ako som mala pri oboch tehu. Ked stojim este celkom fajn, ale ked sa po nieco zohnem, tak vtedy sa mi to tam uz vsetko vracia 😒 Inak dnes ked som umyvala kupelku, volala mi vtedy svagrina, zdvihla som a ta, "Ty co si taka zadychana?". A ja, "ze umyvam kupelnu" A ona: " No a a to si preto taka zadychana?" 😀 😀

siska765
5. mar 2014

@adamnela no ja mam nepravidelnu tak tazko povedat ,iba viem ze posledny sex bol 12.2.takze jediny posledny den na isto lenze ak spermie preziju tak max.3 dni tak ak bola ovu ratam ze najneskor.15.2.-17.2. by som uz malo dojst k oplodneniu ,ci mylim sa?

lienka228
5. mar 2014

@5ka29 ano presne to povedala, endometrium, dakujem 😉
@adamnela prsia som mala citlive minuly tyzden, teraz je to uz ok, uz ani podbrusko ma neboli, sem tam citim, ked dlhsie chodim alebo stojim... ale som stale hladna, to je moj problem ☹ a brucho mam nafuknute ako balon ☹

adamnela
5. mar 2014

@siska765 3 az 5 dni preziju spermie, tak uvidis. Treba asi este vyckat, asi je este moc skoro.

@lienka228 aj ja mam brucho nafuknute, jak keby som bola uz pomaly v 4 mesiaci 🙂

5ka29
5. mar 2014

@lienka228 za malo, a preco si z toho smutna 🙂 z takychto priznakov sa treba tesit 😉 aspon vies, ze je vsetko tak ako ma, lebo je to normalne, neboj 🙂

lienka228
5. mar 2014

@adamnela no presne, ako keby uz vo 4.mesiaci... ked to takto pojde dalej, budem ako slon 😀
@5ka29 to ano, zacinam si to uvedomovat a uz aj manzel, ze budeme mat druhe, teda verim tomu, ze sa to potvrdi o tyzden dva, ale vsetko prislo nejako skoro. ved ked uz teraz tolko jem, zacnem rychlo priberat. pri synovi som pribrala 14 kg do porodu, brusko mi vykuklo ked som bola asi tak vo 4.mesiaci. ked som prisla z porodnice, suseda sa ma pytala, ci som uz porodila, ved som ani brucho nemala velke...

nezaaabudka
5. mar 2014

@5ka29 aj ja sa veľmi teším, asi to tak malo byť 🙂 😉 Termín nie je až tak dôležitý, lebo dieťatko sa môže narodiť aj skôr aj trošku neskôr. Mala som také kamošky čo sme čakali rovnako a ani jedna sme nerodili spolu.

nezaaabudka
5. mar 2014

Baby všetky vás bolia prsia? Mňa teda vôbec.. nič v nich necítim, ani tlaky.. nič. 😕 😕

5ka29
5. mar 2014

@nezaaabudka a odkial ty si? nie si z ba?uz si velmi nepamatam, bolo to davnejsie, co sme si pisali.....co sa prs tyka, tak mna tiez uz aj viac boleli dakedy pred kramami, a teraz tak normalne, co ja viem, na dotyk ano po bokoch, obcas pichanie alebo tahanie, ale da sa to vydrzat. Neboj, nemusis mat vsetky priznaky sveta. mozno to pride neskor a mozno vobec.... niekto nema skoro ziadne priznaky, vsak?@adamnela je toho dokazom a to uz ma dve deticky a ani pri jednom nejako extra netrpela

5ka29
5. mar 2014

@lienka228 mozno ti nebude chutit cele tehotenstvo, tak ako teraz....radsej bud rada, ze nemas nevolnosti z jedla 😀 kilecka sa potom zhodia.....

adamnela
5. mar 2014

@5ka29 no veru prve dve v pohodke, uvidime co to bude robit teraz 🙂 Mozno to este len pride, ale bodaj by nie 😉

@lienka228 no tak to si pribrala pekne len 14 kg. To je tak akurat. Ja pri prvom 21 kg, ale to som bola naliata vodou a pri Nelke to bolo asi 15 kg. Uvidime co to spravi do tretice 🙂

lienka228
5. mar 2014

@5ka29 no pri prvom som 2 mesiace objimala zachodovu misu, z postele som nemohla vstat bez toho aby som si aspon piskotu dala... jaj, strasne, esteze som bola doma na rizikovom, inak by som bola doma prave kvoli tym nevolnostiam. prisiel 4. mesiac a uz bolo super. potom mi manzel kazdy den nosil orieskovu milku, do 10 minut bolo po nej 😀 a neskor mi aj sladke prestalo chutit. tak cakam, ze to pride aj teraz, neskor... a kila sa zhodili bez problemov, pri mojom aktivnom slniecku som nemohla sediet ani 5 minut... a teraz mam menej ako pred tehotenstvom.
@adamnela vidim, ze prveho mas synceka potom dcerku... aj my by sme velmi chceli dievcatko... ale maly povedal, ze on chce aby som mala babatko, on nechce ani braceka ani sestricku. ako si tvoje deti zvykali na seba? neziarlil tvoj syn? ja sa trosku toho obavam... ako to prijme. v juli bude mat 4 roky.

adamnela
5. mar 2014

@lienka228 no Adamko mal 2 a pol roka, ked sa narodila Nelka a to bol taky moj pricucok, som sa bala, ze bud strasne ziarlit, ale na moje prekvapenie, bol uplne uzasny a vobec neziarlil. Strasne rychlo si na svoju mensiu sestricku zvykol. Teraz zatial nevedia, ze budu mat surodenca, ale kazdy den mi hovoria, ze chcu, aby sme este mali babatko. No Adamko chce samozrejme brata a Nelka sestru, tak mi dnes rano, ked som ho viezla do skoly akurat zapotil Adam, ze najlepsie by bolo keby som mala hned dvojicky chlapca a dievca a bude vybavene 🙂 A to je uz tvoj velky, ked budem mat 4 rocky, to urcite pochopi 🙂

5ka29
5. mar 2014

@lienka228 chúďa, no tak to si neviem ani predstaviť, že by mi bolo tak zle, aby som musela ostať doma....hadam nas to obíde 😀 a preco si bola na rizikovom?ak sa smiem spytat....

lienka228
5. mar 2014

@adamnela on ma strasne rad male babatka, vzdy ked sme vonku, tak chce pozerat babatka v kociku a pyta sa, kedy budeme mat aj my. ale ze on chce byt sam. ale babo chce 😉 tak minule mi povedal, ze ked budeme mat babo, nebude moct chodit do skolky, lebo sa bude musiet starat o babo a pomahat mi... no taky je to vymyselnik 😀 na svoj vek je velmi rozumny, ja verim, ze to zvladneme, ale mam trosku obavy... a ked mu to neskor povieme, ze je to uz realita, tak on to vykeca kazdemu hoc aj na ulici 😀 jaaaj, strasne spolocensky je... zlaticko nase... este mozno aj dvojicky sa nam podarili, manzelov dedko je z dvojiciek a nikto v rodine este nema. viem, ze sa to skor dedi na vnucku, ze by mohla mat, ale tak... uvidime no 😉

lienka228
5. mar 2014

@5ka29 tak veru, citila som sa hrozne, verim, ze ma to teraz obide 😉 v praci som zacala mierne krvacat, tak medzi 7-8 tyzdnom, utekala som na urgent, tak mi poradila gynekologicka, ze radsej rovno tam, ze si ma tam mozu rovno nechat, keby nieco vazne. plod bol ok, ale nejaka zilka alebo co to, uz si presne nepamatam, praskla, bola to skor taka hneda zoxidovana krv, tak mi dr. vtedy povedala. tak som dostala duphaston a este nieco a klud na lozku, ze ak to neprejde, tak musim ist do nemocnice na infuzie. tak som zo dna na den ostala doma, len som lezala a preslo to za par dni... ale tak do prace som sa vratit uz nemohla, pre istotu, ze by sa to zopakovalo. a teraz ze sa mi to moze stat znova, ale uz chodim aj na hematologiu kazdy polrok, lebo som mala trosku aj zvysene trombocyty, malo zeleza a hemoglobinu, takze ked sa potvrdi gravidita, musim ist hned aj tam na odber, ze ma musi dr. sledovat... ci nenastanu zase nejake vykyvy... tak asi tak 😉

5ka29
5. mar 2014

@lienka228 budem držať palce, nech si užiješ toto tehotenstvo bez problémov.

5ka29
5. mar 2014

dievcata ja som jak taky blazonko...toto nevymyslis....je mi horko, potim sa, navaly tepla, otvaram okno. neprejde pol hodina trasiem sa od zimy, ladove ruky, zivam ako hrosica ( zeby bola nespavost prec?).... 😀 😀 😀 nejako sa nechcem extremne sledovat, ale toto sa neda prehliadnut 🙂 aj vy mate taketo stavy?

bronitka
5. mar 2014

@5ka29 tak toto ja mám posledný týžden ešte aj pred ms 🙂) som myslela ze to z choroby ale asi nie 🙂)

joj a aká som rada ze už som doma z roboty..čo sa ešte potom dialo..volali z vedenia ze ešte treba poslať desať panelov..a stôl na kasu taký riadny...jeden panel cca 50 kil a na predajni ja a moja predavačka(seknúté chrbtic ma) ..tak čo no..ponosila som tri potom a ako náhle som zacítila silnejšiu bolesť som si sadla že sa na nich môžem....do toho sbskar mi začal nadavať ze prečo sa to robí teraz ze na to je noc..už ma vidí ako to ja budem ťahať po nociach do auta..až ma rozplakal ako po mne bliakal akoby som ja za to mohla čo mi nakážu hentí..aspon ze som už odtial vypadla..jedinú výhodu ktorú beriem pri mojej práci je to že som tam vedúca a tým pádom neťahám dvanástky..aj ked mám problém dať aj osmičku 😀 každopádne zajtra idem k doktorke..bojím sa o to malé hlavne po takmer pol ročnom snažení a ked mame teraz takéto roboty..

nezaaabudka
5. mar 2014

@5ka29 ja som z opačného konca SR 😝 Nevadí, do BA chodievame častejšie 😉 No ak porovnávam prvé tehu a druhé, tak pri prvom som asi prsia cítila.. ale zasa, teraz som ešte len pred mesiacom a pol prestala kojiť, tak možno preto teraz nereagujú, ešte spia 😀 😀 😀 A návaly tepla nemám, skôr zimomravosť.. ale spavosť mi už začína a to som mala predtým celé 3 mesiace, ale takú neznesiteľnú, že som nebola schopná vstať.. ako pri chrípke. Teraz si to pri dcérke nemôžem dovoliť, tak som zvedavá aké to bude tentokrát. 😉

adamnela
5. mar 2014

@lienka228 jej zlatusik ten Tvoj synator 🙂 Ja som tiez este detom nic nehovorila, lebo by to tiez hned vykecali. tak radsej az ked to bude 100% potvrdene 🙂
Inak ja som bola tiez pri prvom na rizikovom. ja som zacala krvacat v 12 tt, ale nastastie vsetko dobre dopadlo a Adam bude mat v septembri 8 rokov 🙂 A tiez mam malo zeleza, cize budem zasa cele tehu na zeleze ako som bola pri oboch tehu.

@5ka29 joj, Ty moj blazonko 🙂 To nevymyslis veru 😀 Ja som skor viacej zamrznuta, ale to ty dobre vies 😉

@bronitka a Ty si radsej chod ku tej dr. lebo mas dost namahavu pracu...Radsej nech Ta asi vypise...

5ka29
6. mar 2014

Dobre ranko babulky.dnes som urobila kontrolny testik,ci ten dusik z pondelka stmavol a je tam riadna kolajnicka.najradsej by som to vykricala do celeho sveta,ale nemozem,tak aspon vam tu🙂.dnes som 14DPO 😀

bronitka
6. mar 2014

@5ka29 ja som to nápodobne chcela vykričať..ale tak nechcem nič zarieknuť 😀 ja si idem urobiť kontrolný zajtra 🙂)
dnes k doktorke nejdem som si zobrala dovolenku..a uvidíme, ak mi dnes nebude nič, resp. nebude mi až tak hrozne ako v práci, tak za tie stavy môže práca..ak mi bude tak isto, tak za to môže tehotenstvo 😀 a podla toho sa zariadim či zajtra ku nej zbehnem. A papáte nejaké vitamíny dievčatá? mne drahý kúpil femibion 800..a kým som neotehotnela tak som pila inofolic..len neviem či si môžem sama takto ordinovať 😅

maruska.mac
6. mar 2014

Žienky, asi sa k Vám pridám. Dnes som mala dostať, ale namiesto toho som objavila na teste ducha 🙂 tak sa začínam tešiť 😀

5ka29
6. mar 2014

@bronitka tak daj vediet, ako ti zajtra dopadne testik🙂 a hod foto. dobre si to vymyslela, poodychuj dneska a uvidis...ale co citam o tvojej robotke, tak to nemas lahke veru a teraz ti stres ani ziadne natahovacky moc neprospeju, takze by som asi nevahala s tou PN....ja papam zatial čistu listovku. Inofolic som pila od septembra do januara ( vtedy sme sa este nesnazili, az od januara) kvoli uprave cyklu a brala som dva mesiace fytosoju (obdoba clostylbegytu), lebo som mala dlhe cykly a tiez je to na podporu rastu a kvality vajicok...a idem zacat brat tiez femibion, vraj obsahuje vsetko co potrebuje zena v prvom trimestri, vsetky vitaminiky....podla mna tym urcite nic nepokazis, aj ked niektori lekari odporucaju len cistu listovku, ale femibion ti urcite neuskodi 😉

@maruska.mac vítam Ta medzi nami a tíško gratulujem, tiez mám dnes termín M, ale verim, ze najblizsí rok nepríde 😉

5ka29
6. mar 2014

@nezaaabudka takže vychodniarka 😉 no prsia mozu byt necitlive aj z toho, ze si prestala kojit....teda neviem, zatial som nikdy nekojila, ale dava to logiku....ja som v noci opat skoro vobec nespala, pritom po robote o siestej som na hodinu zalomila, akoby ma do vody hodil a v noci nie a nie zaspat. je to priserny pocit, ked je telo totalne unavene a ani za svet nemoze zaspat.....uvazujem nad nejakym upokojujucim cajom, myslis, ze medovka sa moze v tehu?

bronitka
6. mar 2014

@5ka29 toto sú moje testy den po dni..dnes som si nerobila takze očakávam ze zajtra musia byť čiarky identické..aspon tak si to predstavujem a podotýkam ze ani jeden z testov nebol robený z ranného moču.. 😀