icon

Koľko cvikov na zadok je optimálnych?

30. okt 2025

Ahojte koľko cvikov na zadok je optimálne? Cvičím zadok 2x do týždňa a mám hip-thrust, RDL, Bulharské drepy, zakopavanie a hyperextenzie

chrobak7
30. okt 2025

@anonym_autor 12

autor
30. okt 2025
@chrobak7

@anonym_autor 12

@chrobak7 akože na 1 tréning? Nemyslím si 😅

petra24224
30. okt 2025

@anonym_autor podľa toho čo je tvojim cieľom. Ak chceš nabrať svaly na zadku tak doležitejší je kaloricný prijem, musíš veľa papať a hlavne bielkoviny, sacharidy. A potom sa už len zamerať na správnu techniku a počet opakovaní, na zadku mame viac svalov, je doležité precvičiť každú časť. Pri naberaní ideálne 5-7 opakovaní. Ak by si potrebovala s čimkoľvek poradiť alebo vypočitať kalorie kľudne napíš spávu. Rada pomozem 🙂

autor
30. okt 2025
@petra24224

@anonym_autor podľa toho čo je tvojim cieľom. Ak chceš nabrať svaly na zadku tak doležitejší je kaloricný prijem, musíš veľa papať a hlavne bielkoviny, sacharidy. A potom sa už len zamerať na správnu techniku a počet opakovaní, na zadku mame viac svalov, je doležité precvičiť každú časť. Pri naberaní ideálne 5-7 opakovaní. Ak by si potrebovala s čimkoľvek poradiť alebo vypočitať kalorie kľudne napíš spávu. Rada pomozem 🙂

@petra24224 praveže chcem schudnúť a pritom vytvarovať zadok

petra24224
30. okt 2025
@anonym_autor

@petra24224 praveže chcem schudnúť a pritom vytvarovať zadok

@anonym_autor Zadok sa dá “spevniť” pri chudnutí, ale sval sa tvorí v kalorickom nadbytku. Čiže keď budeš chudnúť zmizne tuk a bude posobiť pevnejšie, ale nezväčšíš ho. Ak chceš reálne tvar, treba kalorický nadbytok.

autor
31. okt 2025
@petra24224

@anonym_autor Zadok sa dá “spevniť” pri chudnutí, ale sval sa tvorí v kalorickom nadbytku. Čiže keď budeš chudnúť zmizne tuk a bude posobiť pevnejšie, ale nezväčšíš ho. Ak chceš reálne tvar, treba kalorický nadbytok.

@petra24224 videla som xy video že to ide aj v deficite, pokiaľ sú bielkoviny dobre nadstavené

kiki68
31. okt 2025

@anonym_autor tam ide skor o vahy, ze co tam das na to, plus prevedenie. 2x v tyzdni nohy ok, treti este pridat vrch tela ked uz. Lebo nedaju sa len nohy robit efektivne.

kiki68
31. okt 2025
@anonym_autor

@petra24224 videla som xy video že to ide aj v deficite, pokiaľ sú bielkoviny dobre nadstavené

@anonym_autor ide to strasne tazko v deficite, ako ide to, ale ked napr padnes skrz nejaku chripku o 3-4kg na cage, tak mozes out gainers, nech to das naspat. Dobre sa to da v deficite robit napr po porode, ked mas velmi specificke podmienky tela

autor
31. okt 2025
@kiki68

@anonym_autor tam ide skor o vahy, ze co tam das na to, plus prevedenie. 2x v tyzdni nohy ok, treti este pridat vrch tela ked uz. Lebo nedaju sa len nohy robit efektivne.

@kiki68 nejdem zasa nízke vahy. Cvičím s prestávkami tak 5 rokov, len som nikdy neriešila nič. Cvičím 4/5x do týždňa, necvicim len nohy 😀

petra24224
31. okt 2025
@anonym_autor

@kiki68 nejdem zasa nízke vahy. Cvičím s prestávkami tak 5 rokov, len som nikdy neriešila nič. Cvičím 4/5x do týždňa, necvicim len nohy 😀

@anonym_autor tak 5 rokov je dosť na to, aby bolo už niečo “vidno” 😀. Potom stačí schudnúť a svaly viac vykuknú, ale ak tam svaly niesu, bez bielkovin a nadbytku nebudú mať z coho rast.. je to proste tak 🙂

autor
31. okt 2025
@petra24224

@anonym_autor tak 5 rokov je dosť na to, aby bolo už niečo “vidno” 😀. Potom stačí schudnúť a svaly viac vykuknú, ale ak tam svaly niesu, bez bielkovin a nadbytku nebudú mať z coho rast.. je to proste tak 🙂

@petra24224 svaly mám, podľa analýzy 49 kg 😄. No vždy som cvičila len tak, bez žiadneho požadovaného výsledku.

petra24224
31. okt 2025
@anonym_autor

@petra24224 svaly mám, podľa analýzy 49 kg 😄. No vždy som cvičila len tak, bez žiadneho požadovaného výsledku.

@anonym_autor a celková váha je aká? To je tiež dosť smerodajný údaj

autor
31. okt 2025
@petra24224

@anonym_autor a celková váha je aká? To je tiež dosť smerodajný údaj

@petra24224 okolo 80

petra24224
31. okt 2025
@anonym_autor

@petra24224 okolo 80

@anonym_autor no tak záleží aj od stavby tela. Ak chceš prioritne schudnúť tak najskôr sa venuj len tomu, kalorický deficit a precvičuj všetky časti tela nie len zadok. Ak si dáš 6 cvikov len na zadok tak je to kontraproduktívne, daj si cele nohy a k tomu 2-3 cviky na zadok na koniec. Trening stačí keď trva cca 60 minút a nezabudaj na kardio.