Aké máte skúsenosti s plávaním bábätiek v Trnave?

tigri
6. aug 2007

Ahojte maminky! Ake mate skusenosti s plavanim babatiek v Trnave? Hygiena, instruktorky, vybavenie? Planujeme tam chodit, pretoze iba u nich je mozne absolovat vsetky plavania cez soboty. Moj manzel cez tyzden nemoze a velmi sa toho chce zucastnovat 🙂

maaja
6. aug 2007

baby píšte skusenosti ;) my sa tam chysame v septembri 🙂 tak som zvedava

maaja
6. aug 2007

... a mna by konkretne este zaujimalo, ze ake plavky nosia maminy - teda ci cele alebo polovicne ... a co nosi babo ? niekde som pocula ze existuju plavacie plienky ... da sa to kupit aj tam ?

radoslava
7. aug 2007

Maaja ja nechodim plavat do Trnavy ale do Pezinka do plaveckych jasiel na Severe.
Existuju plavacie plienky. Daju sa kupit napr. v DM volaju sa Babylove a su vraj najlepsie stoja 149,- je ich tam tusim 12 ks. Su to jednorazovky.
Ale viem ze aj Hugies maju plavacie plienky ale su drahe a neskusala som ich ale vraj niesu moc dobre.
Krasne plavanie v Trnave vam obom zelame so Sabinkou

vavka33
7. aug 2007

My mame Huggiesky a su dobre,su drahsie-stali 199sk,nevedela som o tych z DMka 😅

radoslava
7. aug 2007

Vavi ja som Hugies neskusala, len na tom nasom plavani co chodim nam povedali ze tie z DM su lepsie a su aj lacnejsie.
Inak dobra cena ja som ich videla v obchode drahsie

tigri
autor
7. aug 2007

hmmm, to naozaj nikto nechodil plavat do Trnavy? ☹

zoskag
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maaja
7. aug 2007

tigri, ja som sa bavila raz s jednym a on tam nosi dceru na plavanie a bo spokojny, teda neviem moc do detajlu, ale on je dost narocny, takze ked povedal ze OK tak asi ok 🙂

rainbow
7. aug 2007

ahoj tigri aj my sa chystáme s malým, ale až od 4.mesiaca, do klubu kvapka,teda až sa dostaneme, že majú dosť plno 😅

lyly
7. aug 2007

kamoska chodila do jaslovskych bohunic a potom do trnavy a strasne prestrasne si to pochvalovala, ze mala si to uplne uzivala. ona s nou chodila uplne odmalicka a stale chodia

melory
7. aug 2007

vraj je tam super, ved co vam poviem, je to nove

tigri
autor
8. aug 2007

Zoskag, preco by som sa mala bat? pojdem tam samozrejme az od ukonceneho 4.mesiaca, to je u nich podmienkou 🙂
a mam to doporucene aj pediatrickou 😉

lyzenka
8. aug 2007

My sme chodili plavat do Kvapky s deckami zo skolky (pretoze jeden z ich synov k nam do skolky chodi)......je to tam super, aj saunicka po kupkanii, potom miestnost na vysusenie vlasov, na hranie, pripadne papanie... :O))) Tiez by som tam chcela chodit od toho 4.mesiaca (sice este nie sme ani na svete)... :O)))

palvinka
8. aug 2007

aj my sa chystáme od septembra. Síce som počula, že zdraželi ale neva aj tak chcem vyskúšať ako sa bude Hanke páčiť. Aj sme tam už zahlásený a teraz niekedy v auguste by sa nám mali ohlásiť, tak dúfam, že na nás nezabudli.

maaja
8. aug 2007

palvinka, aj my sme zahlaseny tak ze sa nam ozvu - tak snad hej 🙂 ked nie, ideme do PK 🙂

palvinka
8. aug 2007

maaja inak aj na PK som počula dobré referencie, ale my to máme dalej keďže nebývame priamo v TT ale na opačný smer od PK.

bubadlo27
23. dec 2008

nasla som niekde zapadnutu tuto temu, tak sup sem so skusenostami a zazitkami 😉
my chodime uz skoro rok, teraz koncime 5.kurz a tesime sa na dalsie plavanie 🙂

kisska
23. dec 2008

my prave koncime druhy kurz a sme veeeeelmi spokojni. Zacali sme hned v 6tom mesiaci (skor sa myslim u nich neda, velmi sa sprisnili podmienky pre plavanie do 6 mesiacov) . Andrejka je nasa zlata instruktorka a deticky ju maju veeelmi radi. Mala som uz aj nahradky u inych instruktoriek a len jedna sa mi trochu nepacila, ale na profesionalitu a vycvik nemozem povedat pol slova 😉

bubadlo27
23. dec 2008

my sme este zacinali po stvrtom mesiaci, a presla som cez 3 instruktorky, teraz mame Gabiku, ona je tiez zlata, aj Andrejka, vlastne vsetky 😉

zuza.m
24. dec 2008

ahojte ja som tiež chcela ist ale do nitry to je najbližšie pre nas.pytala som si potvrdenie že je moj maly zdravy od pediatričky a ona:a je zdravy????ostala som ako vyvalena preto že nema sopliky ani nič take.ma alergiu na bilekovinu a na nu naražala.myslite že by to bol problem???ja som myslela že by nemal mat infekču chorobu a nie alergiu.ale aj tak mi nedala ppapier že mam počkat až sa mu zahoji očkovanie čo ma na ramienku. 😔

digysa
24. dec 2008

kisska: nemohla by si mi blizsie popisat ako prebiehal vas kurz? Kolko minut trva jeden vycvik, ako casto do tyzdna a kolko dlho trva cely kurz?
Chcela som si porovnat nas kurz zo slovenskym.
Moja mala tiez skoncila jeden kurz a tiez sme zacinali okolo 6-7 mesiaca a dcera je tak stara ako tvoj Adamko.

Budete pokracovat dalsim kurzom?

Tieto otazky sa tykaju vsetkych, co chodite plavat... vdaka

trixi
24. dec 2008

ahoj digysa, uz je tu niekde stranka o plavani babatok, pisala som tam podrobne, tak pre tie maminy, ktore to citali a teraz budu citat tieto moje poznatky, tak sa budem opakovat.
Zacinali sme ked mal maly 4 mesiaca (teraz ma 15 mesiacov), vtedy sa to dalo ale od aprila tohto roku je novy zakon o teplote vody a deti do 6 mesiacov maju mat inak teplu vodu ako deti od 6 mesiacov. Preto od aprila robia kurzy od 6 mesiacov. Prave koncime 5 kurz a velmi som aj ja aj Matej spokojny. Zacali sme chodit do skupiny rovnako starych miminiek (rozdiel cca 2 tyzdne), su to sami chlapi a okrem jedneho chlapceka, ktory kvoli uskam nemoze plavat pokracujeme spolu do dalsich kurzov. Jeden kurz ma 8 lekcii, su 1 x do tyzdna, v bazene sme 1/2 hodiny. Potom mame k dispozicii saunu a aklimatizacnu miestnost, kde sa deti po prezleceni mozu pohrat, napapat.
Do bazena moze ist len jeden rodic, samozrejme, ze prist mozu obaja, ale jeden musi byt vonku, je to kvoli priestorom. Nas tatino s nami obcas chodi a foti a nataca nas. Inak koncom druheho kurzu kurzu sa deti fotia pod vodou a fotky nam posielaju mailom, alebo daju na USB, v tretom a v piatom kurze instruktorka na jednej hodine deti nafilmuje pod vodou a potom aj s fotkami nam daju napalene CD (vsetko je v cene) a vo stvrtom kurze nas spolu s detmi fotia pod vodou, takze ideme pod vodu s detmi.
Hodina (vlastne 1/2 hod.) prebieha vsetko na pesnicky, ak sa to nejakemu babatku nepaci, tak nemusi robit to co ostastne deti. Zaciname rozcvickou, po rozcvicke sa rozpotapame, pri tom sa deti zahraju, vyjasia a niektore obcas aj poplacu. Tiez mame instruktorku Andrejku, ktora je velmi zlata, ale aj Gabika a ostatne su mile a vedia to s detmi. Je jasne, ze ked sme zvyknuti na Andrejku tak nam najviac vyhovuje.

digysa
25. dec 2008

Trixi: najskor zazelam prijemne vianocne sviatky..a teraz ohladne plavania. Kde je ta diskusia o plavani? Dakujem za podrobny popis. U nas je to podobne. Ale tu sa deti fotia pod vodou uz koncom prveho kurzu, lebo nas trva 9 tydnov, 2 krat do tyzdna, tiez po pol hodine. Deti mozu plavat az od 6-teho mesiaca. My sme skor ani nemohli.
Este by ma zaujimalo, ak si pamatas, co zvladaju take deti po druhom kurze. Napr. nase babatka preplavaju pod vodou asi tak 2-3 metre. Vedia trepat nozickami, zvyknu si plavat na chrbate bez placu, ucia sa dostat ku kraju bazena pridrzanim sa rukami o stenu sa posuvaju smerom k schodom a este sa ucia zostup (resp. pad do vody) do vody, otocit sa k stene bazena a zachytit sa ho - ale toto je iba v pociatkoch, nezvladaju to same.
Tiez mame ucene formou pesniciek.
Kolko deti moze byt v jednej triede?

trixi
25. dec 2008

ahoj digysa, krasne sviatky aj Tebe a vlastne vsetkym. Tu je dalsia diskusia o plavani babatiek vseobecne:

https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...

a tu este jedna diskusia:

https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...

Aj na Slovensku su kurzy plavania, ktore byvaju 2 x do tyzdna. Myslim, ze su hlavne v Blave. Ja pisem skusenosti z plavania v Trnave 😉 . Dochadzam s malym z Piestan, pretoze u nas bolo plavanie v jednom penzione ale potom tie kurzy zrusili, pretoze sa im tam rozmnozili nejake bakterie, moj kolega tam chodil z dcerou a dostala plesen okolo nechtikov na rucickach a nozickach. Vraj teraz uz zasa funguju, ale ja by som tam nesla ani zadarmo. Nie je to bazen len pre babatka, chodia donho aj dospeli.
V Trnave je to bazen len pre babatka a dospeli su len doprovod k mimi. Voda neobsahuje chlor, je mierne slana (specialna filtracia), koncentracia soli je taka ako je koncentracia soli v slze, takze deti nemaju problem, ze by ich stipali ocka. Obcas sa napiju, pretoze im ta slana chut chuti. V jednej skupine moze byt max. 7 deti (kapacita bazena), ale ked su deti uz vacsie, tak 6 je akurat dost.
Ja si uz nepamatam co vedia deti po druhom kurze, pretoze to uz nedokazem odclenit, kedze postupujeme plynule do dalsich kurzov. Este medzi tym boli letne prazdniny a to deticky 1 mesiac neplavali. Vlastne prvy kurz by som nazvala pripravka, deti sa tam oboznamuju s vodickou, zacinaju sa zanarat na signalik a taky vacsi rozvoj zacina vlastne v tom druhom kurze. Urcite vsak nebolo cvicenie aby sa ucili dostat ku kraju bazena a zachytit sa ho, pretoze ako som pisala, sme zacali v 4 mesiacoch a to este nechapali. Mozno teraz, ked uz zacinaju plavat starsie deti 6 mesacne, tak mozno su toho schopne. Ale mozem Ti napisat, co vedia po piatom kurze. Skakat z bazena (to nas Matej zboznuje), vozit sa na pontone, skakat z neho, chodit po pontone, liezt po nom, preplavat spojene 2 pontoniky (su to take plavajuce obdlzniky-1,6mx1m), ucia sa carovat (plavat)rucickami, nozkami uz vedia, plavat na podkovickach, pod vodou zbierat kruzky, podplavat kruh (taky ako na hula-hop), chodit vo vode (nas Matej este nedosiahol), plavat na chrbte, plavat s pasikmi (su to take nadnasajuce pasiky, s ktorymi sa ucia deti splyvat - su bezpecnejsie na plavanie ako rukavky) a vela dalsich aktivit, teraz ma nic uz nenapada. Ale ako som Ti uz pisala, su to moje skusenosti z klubu z Trnavy.
Mam este skusenosti s plavanim mimi v Canade, kde som niekolko krat bola so synovcom a tam sa mi to nezdalo tak dobre ako u nas. Mozno len preto, ze som tam bola len par krat. Miminka plavali v dost studenej vode (na koniec plavania mali vsetky fialove pusinky), okrem nich v bazene plavali aj plavci, sice vo vyhradenych pasoch, ale nebol to bazen len pre ucely plavania babatok. A samotna hodina bola dost chaoticka, bez hlavy a paty. Deti neboli motivovane, hoci im instruktorka tiez spievala.

bubadlo27
18. feb 2009

ahojte,
baby neviete nahodou novu taxu za plavanie, ja nikdy nemozem zostat a porozpravat sa lebo sa ponahlam k malemu a tak ani neviem o kolko zvysili ☹

trixi
18. feb 2009

bubadlo, neviem o tom, ze zvysili poplatok a aj na ich stranke je stale uvadzana suma € 82,98 (2500 Sk).

mimik9911
18. feb 2009

zvysili cenu, akurat tento tyzden nam to vraveli, ak som dobre pocula, tak o 300,-SK (nechce sa mi to preratat na € 😀 )

bubadlo27
18. feb 2009

diky ja som nieco zapocula ked som prichadzala, ked gabika hovorila predchadzajucej skupine okolo 90 eur, tak to aj mze byt 😉

trixi
18. feb 2009

tak zdrazeli? My sme platili v januari a este bolo vsetko po starom.

digysa
19. feb 2009

trixi: dakume za informacie, skvele si to opisala. My tiez nemame bazen urceny iba pre babatka, ale je urceny pre deti do 10rokov. Dospeli tam neplavaju, okrem instruktorov.

Tvoj syn uz je velky, my sme v druhom kurze a mame 11 mesiacov. Tu v USA nemoze dieta zacat plavat skor ako 6 mesacne. Vraj je to zo zdravotnych dovodov.