Ako nezabiť muža

lila1988
15. okt 2018

Baby, v poslednej dobe stale vrieskam po muzovi, je mi to luto, ale ked on ma tak neskutocne vie vytacat, ze to nie je snad mozne. Samozrejme, ze ma nahnevaju blbosti, ale moje vytacanie je uz prekypenie pohara. Napr. dnes. V noci isiel so psom, dohodli sme sa, ze vynesie domov zeleninu z auta, rano pozeram do chladnicky, ona prazdna. Kedze sme dostali cukety, vravim mu, aby mi najvacsiu hodil do auta, ze tu dam rodicom, lebo to nemame sancu spracovat. Otvorim auto, tam najmensie, pritom cuketu ani neje, cize tam nebol umysel si ju nechat. Mal sa zastavit za jednym panom, ktoremu som volala, ze za 15 minut za nim pride, on sa cestou zastavil u ineho znameho a este mi zlozil, ked som mu vynadala, ze je nezodpovedny. Co s nim, zijeme spolu 10 rokov, takto ma nikdy nestval.

bipa
15. okt 2018

@lila1988 no čo, lebo je to chlap 😄 ty sa snaz ukľudniť

cichlida
15. okt 2018

@lila1988 🤣jemine, a ja mam pocit, ze na muza vrestim pre blbosti, ale proti tebe je to minimalne o novom vyskume NASA. No asi sa snaz niektore veci prekusnut, alebo sa v klude porozpravajte a povedz mu co ta dohana k zurivosti... alebo ak nepomoze, nastav mu zrkadlo, spravaj sa tiez " nezodpovedne" mozno mu trkne

cichlida
15. okt 2018

@lila1988 a mimochodom sorry, ale prislo mi strasne vtipne, ked som si predstavila hadku o cuketach 😉

maminuska
15. okt 2018

@lila1988 ja ti aj rozumiem , keď sa drobnosti nazbierajú a zbierajú stále je to o nervy.

stanislavkipo
15. okt 2018

za chlapov 🙂 - niekedy behaju v hlave aj ine veci ci povinnosti (pracovne), treba s kludom pripominat...
Ak si uvedomujes ze su to uz hluposti, tak to je fajn - len daj pozor aby to neprekypelo jemu aj tebe. Odporucam vybehat sa z toho alebo inak vysportovat - alebo len ist poprechadzat po lese a potom spolu prist na to ako dalej.
Zrejme ani on s tym nie je spokojny, nie?

bobricek1979
16. okt 2018

@lila1988 skus sebe nastavit zrkadlo ci ty si dokonalá presne som to spravila aj ja tiež mám niekedy muža popletka a ziapem jak najata no potom som si uvedomila co vsetko iné pre nas robí a zrazu mi vsetky tie blbosti co mu vycitam prídu smiesne. No raz jemu nemusia to je, ako tebe z tými cuketami. Kľud život je predsa aj o inych dolezitejsich veciach. Držte sa

evalin88
16. okt 2018

@stanislavkipo raz sme mali s kolegom taku vtipnu debatu.. o tom ze muz ma v "mysli"ci "hlave" prazdnu "miestnost" kde relaxuje.. vypne mozog ako ked ide na ryby a nerobi nic.. a zatvara sa tam najma vtedy ked zena nieco chce. Zeny takto relaxovat nevedia.. ony maju 1000 miestnosti.. vsetky plne 🤣 s babami sme nechapali ako to ze v tej miestnosti vobec nic nie je🤣🤣🤣

evalin88
16. okt 2018

Fakt sa mi paci nazov tejto temy.. pretoze v tomto duchu obcas uvazuje kazdaaaa 😂

zuzanka.zuzu
16. okt 2018

no zasmiala som sa 😀 dúfam, že sa tu debata rozprúdi, rada si prečítam... a "cuketové dni" má hádam každý 😉 je fajn, že si uvedomuješ, že sú to hovadiny a že pre vás robí dôležitejšie veci - len mu to nezabudni povedať ! že je dôležitý ! to si myslím počuje rád každý či už ide o ženu alebo o muža 😘

nanulik
16. okt 2018

Mna vzdy napadne jeden vtip "Ked od muza nieco chcete, nebojte on to naozaj urobi. Nemusite mu to kazdeho pol roka pripominat."

lienka_snehulienka
16. okt 2018

Ako nezabiť muža: Normálne 😀 V prvom rade si treba uvedomiť, že nie je robot a nefunguje na povel. Kým to nie sú veci, ktoré sú naozaj nezodpovedné (napr. zabudne vybrať dieťa zo škôlky), tak sa s tým treba naučiť fungovať, pretože ho neprerobíš. On počul niečo o cuketách, urobil to, ale druhú časť toho, čo si mu hovorila, proste nevnímal. Nádych - výdych, poviem mu to, idem ďalej 🙂 Je to hlavne o tvojom nastavení. Ja som sa kedysi tiež takto vytáčala, lebo to tak fungovalo u našich. Mamkine vrieskanie na tatka za každú maličkosť bol taký náš folklór, brala som to ako niečo normálne. Potom som začala žiť s priateľom, teraz už manželom a zistila som, že to vytáčanie sa škodí viac mne ako jemu. Samozrejme, ani na náš vzťah nemalo dobrý vplyv, ak som naňho nahučala za hocijakú blbosť, tak som sa vytáčala iba potichu... až mi raz trklo, že je to zbytočné. Ja sa vytočím, budem mať blbú náladu a s ním to nijako nepohne, pretože je raz taký. Takže podobnú cuketovú záležitosť by som dnes riešila tak, že sa v duchu zasmejem, že urobil, čo som chcela, ale nie úplne tak, ako som chcela a ideme ďalej 🙂
Druhá vec je, že my ženy často máme predstavu, že keď chlapa o niečo požiadame, má to do bodky splniť. Hoci je to aj povedané pekne a so slovíčkom “prosím”, často to berieme ako príkaz. Ale tak to nefunguje. Mne by sa tiež nepáčilo, keby mi chlap dával “úlohy” a potom sa na mňa naštval, ak ich nesplním podľa jeho požiadavok. Takže sa treba naučiť hlboké dýchanie, počítanie do sto a najmä uvedomiť si, že ak to nie je úplný debil, určite robí kopec iných vecí, ktoré sú oveľa dôležitejšie ako to, či dá zeleninu do chladničky 🙂

merkelica
16. okt 2018

a pomaha to vrieskanie?

laska201
16. okt 2018

No len aj chlap ma svoj pohar trpezlivosti.pozor aby si to raz neprehnala s tym vrieskanim.bohuzial mam taku sestru a teda uz je rozvedena a na male 2 deti sama.treba hlavne popracovat na nervoch aby si nebola taka vybusna.ono to aj lasku zabija.

montemotherone
16. okt 2018

@lila1988 nuž pred 100 rokmi, by ti dal jednu po papuli a bola by si kľudná 🙂 Nie som za násilie, ale možno by ti to pomohlo pochopiť, že je to tvoj manžel, nie poskok a správala by si sa k nemu slušnejšie. Skús si situáciu obrátiť, ako by si sa cítila (bez ohľadu na to, že by si niečo poplietla, zabudla....) Toto, je veľmi, veľmi zlý prístup. Takto to ďaleko spolu nepotiahnete

saslavka73
16. okt 2018

Keď nejde o život.......🙂

rooskoliv
16. okt 2018

To čo píšeš sa dá úplne vysvetliť.

A/ Základy komunikácie. Osoba A vyšle informáciu osobe B a následne si majú osoby A a B overiť, či majú rovnakú informáciu. Ty si vyslala informáciu ale už si si neoverila príjem. Niekto to tu napísal, že počul info o cuketách ale viacej nie.

B/ So v strese. Základné prejavy stresu sú útok, útek a strnutie. Kričanie je útok..... Aj to tu bolo napísané... Prestala po ňom kričať, lebo zistila, že jej to škodí viac ako mužovi

Ďalšia dôležitá vec je, že jeho správanie nezmeníš. Môžeš iba svoje. Takže riešenie nájdeš v tom vysvetlení, čo som napísal

veronicka88
16. okt 2018

My sme začali používať metódu z Frasiera...ak máme chuť jeden druhého sekirovat či navriwskat predstavíme si červený balón ako odlieta:D najprv to bolo vramci vtipu dnes je to už bežne;)

dskjhfdlkdjhl
16. okt 2018

@lila1988 chapem, ze to cloveka moze nastvat, ale pamat ma kazdy trochu inu. Ja tiez kadeco zabudnem, aj manzel, takze my sa vzdy zasmejeme a ideme dalej, svet sa zatial nezrutil. Ale keby za kazdu zabudnutu vec na mna niekto ziapal, tak neviem, ako by som ja reagovala a to som teda mierny clovek. Asi by som Ti tiez zlozila telefon, mozno by som Ta aj niekde poslala. Ty si taka dokonala, ze sa Ti nic neda vytknut? A tiez za to, co pokazis, manzel na Teba vrieska? Este Ti napr. neprihorel obed? Ako vtedy reaguje Tvoj manzel?
Treba si asi uvedomit, ze su problemy a Problemy. Cuketa a podobne, to su problemy, ktore by cloveku nemali zvysovat tlak. Jednoducho bol zamysleny, ked si mu to hovorila a urobil presny opak, to nebolo nic, co by sa nedalo napravit. Ale ak budes neustale po nom vrieskat, tak potom sa mozu dostavit Problemy a casom moze byt aj pozde. Netvrdim, ze to treba prejst mlcanim, ale vrieskat? Ved to jeho pamati aj tak nepomoze a este skor bude vypinat prijem a budu sa problemy len kopit.

sasa1310
16. okt 2018

@lila1988
A ešte je s tebou? V pohode hej?

17juraj17
16. okt 2018

@lila1988 Ja ti dam na tuto temu dokonalu odpoved hned ako mi ty povies ako urobit zenu uplne spokojnou. 😉😀

moonlight1210
16. okt 2018

@lila1988 vrieskanim (hadkou, nakricanim) to iba dostanes do stavu, ze v strese, coti zas bude vadit, pokazi vacsinu veci.

Ty sa naopak dostanes do stavu, kde ta bude vytacat najmensia blbost a postupne si navyknes z toho robit ventil na cokolvek ine, co ta stve, ale pri tom (inych ludoch) sa musis ovladnut. Takze v robote sa zsmejes a doma muza zjazdus vo dverach za krivo oolozenu topanku.

Je to usmevne, ale niekde v case (ak to pretrvava) sa to vie zlomit a budete ako Škopkovci zo Slunce, seno. Kde Skopkova buzerovala celu rodinu a stary Skopek unikal, kadial sa dalo (“chodil” pit pivo do tej chlapskej relax miestnosti v hlave).

Takze muzovi posielaj smsky, alebo majte messenger, ale tam si aspon presne najde napisane, co si to po nom chcela, aj ked to pojde urobit o par hodin potom, co si mu to povedala. A bude klud. 🙂

mirka414
16. okt 2018

@lila1988 buď rada,že máš muža Slováka ja mam manžela Švajčiara uz tomu bude 13 rokov čo sme spolu a mo názov témy by bol :koľko je za vraždu manžela? Ešte šťastie,že mame medzi sebou istič v podobe našej 12 ročnej dcéry inak by to uz pár krát nedopadlo dobre ;)

lujza123
16. okt 2018

On ma selektivny sluch, to poznam, to mam aj ja...... asi by som namiesto zrozumitelneho prikazu tiez pocula len blablabla cuketa nieco 😁 .

pininka
16. okt 2018

Muži takéto veci úplne vypúšťajú a ešte je schopný sa hádať že som mu to nepovedala. Ja som si od začiatku na mojom mužovi všimla, že keď mu niečo poviem rozkazovavim spôsobom, nie krik, ale že podaj, zober,odnesie, jemu sa v hlave prepnete kontrolka a neurobí to. Často v dôležitých a potrebných situáciách konať okamžite. Lenže keby som to aj ja tak robila ako on, to by bolo. Holt,oni majú vždy možnosť na výber, mi nie.

mironka
16. okt 2018

Mozno je to mojou povahou,ale ja si nedovolim vrieskat na muza,nech sa potom on citi trapne,ked zvysi na mna hlas. Vyslovene prikazy v zmysle chod,urob mu tiez nedavam (co by asi neuskodilo povedat mu na rovinu).

dadula_15
16. okt 2018

Skús s ním začať komunikovať pekne a možno zmení aj on svoj postoj k tebe!!

lilka5566
16. okt 2018

Nauč sa urobiť si to sama nespoliehaj sa na neho máš to vybavene. Ja keď niečo chcem urobím sama ušetrím si nervy 😊

laska201
16. okt 2018

Urob si sama.To za chvilu napise muz mi vobec nepomaha.tiez to neni stastne riesenie.Proste naozaj treba len komunikovat slusne bez kriku s humorom.

pieces
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dupinka
16. okt 2018

Mňa to tiež neskutočne hnevá, tá chlapska "hluchota" a nedomýšľavosť. A to ich mám doma 3och. S mužom fungujeme na papierikoch, odkazoch, messenger. A presne ako píšu baby, či viac chce dobre, je v strese, urobí ešte väčší prúser. Chlapi sú takí. Čo by bez nás robili.