Môže ísť 8 mesačné dieťa na termálne kúpalisko?

tatiana611
31. dec 2010

baby aky mate nazor na to ze chcem ist zo svojim 8mes synom na termalne kupalisko ktore je kryte s teplou vodou...konkretne Meander park Oravice alebo Aquapark...neviem sa rozhodnut ci ist alebo nie...vela mojich znamych uz boli na kupaliskach s diatakom ked malo okolo 6-7mes..co vy na to?

perdiem
31. dec 2010

ahoj, my chodíme s našou malou tiež, sme z juhu a zvykneme chodiť do Patiniec (krytý wellnes) a aj na termálne kúpaliská v Štúrove a na Podhajskej (chodili sme cez leto). Voda sa jej strašne páči, teší sa a tým, že je voda taká teplučká, dobre ju unaví, a hneď zaspí. Prvý krát sme boli, keď mala malá asi 5 mesiacov, a odvtedy chodíme pravidelne. Doteraz jej nič nebolo, a povedala by som, že oproti ostatným deťom má podstatne lepšiu imunitu. Jednoznačne odporúčam. A ak by si mala pochybnosti, aj kúpanie s malými detičkami prebieha už od 3. mesiaca veku baby, a teplota vody v týchto bazénoch sa pohybuje okolo 34-35 st. Veď vyskúšaj raz a potom uvidíš.

luly13
31. dec 2010

urcite nie do teplejsieho ako 34stupnov. nasa lektorka na plavani nam vravi, ze radsej do bazenu s 28stupnovou vodou ako 37.

kisska
31. dec 2010

tepla voda je sice super, ale treba davat pozor na bakterie a inu pliagu,ktora sa prave v teplej vode siri ovela rychlejsie nez v studenej vode. S detickami sa sice plava od 4 mesiacov, ale bazeny su urcene len pre takto malicke deticky a musia splnat prisne hygienicke podmienky a nie len teplotu vody. A urcite treba citat aj varovania pri bazenoch, kde okrem termalnej vody maju aj vodu mineralnu a ani ta nie je vhodne pre vsetkych ludi (napr. srdciari, exematici, alergici...). Ked si zavolas do zariadenia, urcite ti budu vediet poradit. Urcite ti viem povedat, ze napr. termalne kupalisko vo Velkom Mederi (Calovo)nie je vhodne pre takto male deticky. Ale Aquapark v Poprade by mohol mat minimalne vhodne nejake bazeny 😉

olifcek
31. dec 2010

ja bych nesla v ziadnom pripade... a uz vobec nie thermalne, kde sa bakteriam dari lepsie nez kdekolvek inde...

kaja73
31. dec 2010

Ak sa jedna o liečivu, mineraliziovanu vodu,ktora napr v oraviciach je ,tak v takej sa bakterie nemnožia.Ine je ,ked je voda len tepla-to je raj pre bakterie napr-Sturovo.Len by som davala pozor na prehriatie maleho.Viac ako do 37 stupnovej vody by som ho nedala.Oravice su super,boli sme tam viac krat.Tam je liečiva voda s rozdielnou silou v mineralizcii.Najsilnejšie minralizovane bazeny su vonku,ale to nie je pre maleho vhodne-skor tie vnutorne. Synovi -staršiemu po dvoch dnoch stravenych v tej vode,zmizlo kurie oko na nohe,s ktorym sm sa trapili vyše dvoch rokov a bolo už fakt velke.Mal vtedy 7 rokov.Inak on mi vždy v teplej vode ochorel-pokial nebola mineralizovana.Po studenej nebol ešte nikdy chory a to chodime plavat pravidelne od jeho 18 mesiacov.

latvia
1. jan 2011

nesla, v termalnych kupaliskach sa dari menavkam, a ak by nahodou nejaka bola v bazene tam kde sa kupe moje dieta, nadsena by som nebola...

denduska
1. jan 2011

my sme boli prvykrat ked mala starsia 8 mesiacov a mladsia ked mala 6 (s tou sme boli uz pri mori ked mala 4). Nikdy z toho nebol ziadny problem. Chodime do Turcianskych teplic.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maryanna
1. jan 2011

do termálnej vody určite nie

nice202
1. jan 2011

my sme boli v tatrach, v poprade ked mala dcera 6 mesiacov. bolo tam kopec malych deti, velmi sa nam pacilo. ziadna choroba nas nestretla. na vodu davaju pozor, robi sa tam aj bejby plavanie. o par dni sa chystame zas.

pia22
1. jan 2011

Deti do 3. rokov a starsi ludia urcite nie do teplejsej vody ako 34. st. V krytom bazene s term. vodou je vysoka teplota vzduchu a to velmi zatazuje kardiopulmonalny system.

maco
1. jan 2011

s takym maly dietatom by som na termalne kupalisko urcite nesla, mnozia sa tam bakterie, teda ja by som nesla ani na normalne. s malym sme chodili na babyplavanie, kde je prisne kontrolovana voda a na kupalisko s nim pojdeme najskor v lete, to bude mat skoro dva roky.
ked sme boli so sestrami male, chodili sme s rodicmi na dovolenku do podhajskej. druhe leto sa nam tam podarilo vsetkym trom sestram nachytat bradavice na chodidla. najmladsia mala len tri roky, chudatko, kym sme si to vyliecili, dalo to zabrat. a neviem si predstavit, ze by nejaku pliagu nachytalo take male babo. nestoji za to riskovat.