Ako postupovať?

susu29
19. mar 2016

Ahojte, syn prvak si v skolskej druzine, pri hre v telocvicni zlomil ruku. Chcem sa spytat, mame narok na nejake odskodnenie zo skoly? Vraj kazda skola ma mat poistenie a mala by platit za urazy. V skole som to nahlasila hned na druhy den, co, kedy a ako sa stalo, vychovavatelka z druziny o uraze vedela, aj mi v ten den volala, ze ju to mrzi. Nikto mi nepovedal o tom, ze treba nieco spisat, vypisat. Nepamatam sa, ci ja ako rodic som poistenie dietata v skole platila, mame len ZRPS, ale ci cast z penazi sluzi ako poistenie, netusim. Ako teda postupovat, ak ma skola povinnost uraz zdokumenrovat a z poistky zaplatit? Dakujem.

ivetkab.
19. mar 2016

Každá inštitúcia má knihu o drobných úrazoch. takže, spísať úraz a ako sa postupovalo. Potom s dokladom, ktorý Vám dal lekár idete k riaditeľke školy a tam sa informujte, či vôbec má váš syn v škole poistenie. A z tej poistky by to malo ísť.

janinah
19. mar 2016

Rieš to cez riaditeľstvo školy.Myslím,že to nie je povinnosťou školy mať takú poistku.AK škola kola platí za úrazy,tak zamestnancom.Dnes skoro každý rodič má poistené dieťa individuálne- úrazové poistenie.Ak by boli žiaci poistení cez školu,tak o tom ako rodi viete,platili by ste to vy.

andrejka1974
19. mar 2016

skola ma urcite poistku na urazy, ale ak ma tvoje dieta svoju poistku, ries to cez nu dostanes viacej penazi, skola ma ked tak len minimum

znama
19. mar 2016

Skola urazovu poistku musi mat zo zakona. Po dolieceni urazu chod do skoly a informuj sa. Mali by ti dat papier, ktory das vypisat doktorovi a donesies im naspat.

simsalabim
19. mar 2016

Mojej dcere sa v skole stal uraz. Skola ma zo zakona poistku. Pytala som si tlacivo ( sami od seba neponukli), vyplnila som, co bolo treba, aj lekar a dala naspat skole. Po case - par tyzdnov - mi prisiel list z poistovne o kladnom vybaveni. Bolo to sice smiesnych 26€, ale... Mimochodom, z dcerinej urazovej poistky sme dostali 4x tolko.

saurian
20. mar 2016

ak sa stane v skole/skolke akykolvek uraz dietata, su povinny vyhotovit o tom zaznam - maju na to taku knihu/evidenciu, kde je to potrebne zapisat a davaju to aj podpisat rodicom (ze boli informovani). v pripade, ak je uraz vaznejsi a dieta ma nejake nasledky, pre tento pripad skoly uzatvaraju zvycajne poistenie (spolocne), z ktoreho potom dietatu (rodicovi) nieco vyplatia.

evittam
20. mar 2016

Presne ako tu už bolo napísané - škola je povinná o tom vyhotoviť záznam a to hneď pri úraze, je to také isté ako keď sa stane úraz na pracovisku - treba hneď spísať záznam....