Ako riešiť škodu po napadnutí psom?
Prosím, ako ste postupovali, čo mi poradíte? Išla som s dvoma malými deťmi a vybehol na nás asi tipujem 4 mesačný vlčiak silný, svalnatý. Ak ste mali vlčiaka viete, aké majú zuby tieto “drobece”. Jedno dieťa okolo mňa, druhé v cestovnom kočíku, nožky takmer na zemi a vlčiak si zubami vytiahol z kočíka drahú 49€ merino mikinu - urobil na nej dieru. Podarilo sa mi ju mu zobrať no útočil dlho a ďalej. Zočila dom sa tam kadejak s kočíkom, kričala som nech si ho zavrú, snažila sa odohnať dáždnikom no pes si vyberal z kočíka veci ďalej. Podarilo sa mi mu nakoniec hodiť kus bábovky, aby sme mohli odísť a nechal nás na pokoji. Celý čas som kričala samozrejme nikde nikoho okná na uliciach na vetračky. Som rada, že mi nedohrýzol aj deti lebo bol naozaj veľmi neodbitný a vôbec ničoho sa nebál.
Vrátili sme sa na miesto autom a tam starší pán vyprevádzal návštevu (5 ľudí) a hladkali toho psa pred jeho domom.
Pán tvrdí, že pes neutiekol, syn dosvedčil že to bol tento pes samozrejme. S odmietol mi preplatiť škodu za mikinu. Vraj mi dá za starú handru 5€. Mikina má rok a syn má alergie sme radi že ju máme s chcela som aj pre mladšie dieťa žeby ostala no má síce malú dierku, ale sk sj zašijem môže sa párať a bola nová bez poškodení.
Mám podať TO, lebo policajtom odmietol dohodu na preplatení škody.
8kg pes?veď to chytis za kožu a zahodis ,veď to mal tak dva mesiace
Musíš uznať, že v tomto prípade si ty nezvládla situáciu
Koľko chceš za tú mikinu aby ti ten chlapík zaplatil
Áno, videla som zuby šteniat.. nie jedného a ?
To fakt prala mikinu za rok 3 krát?😯😲😲
@misiak7777 áno. Je to v návode a vetrala. Adekvátne tomu bola nosená - málo.
@minenkak mne pes ide po kočíku vyťahuje z neho veci dieťaťu pri nohách a ja som nezvládla situáciu hej?! Sa spamataj.
Nechala by som to tak, teraz to bude tvoje slovo proti im. PRoste hned vytocit cislo, zavolat hliadku, nafotit,nakamerovat. DOstali by mozno pokutu a mohla by si si mozno narokovat skodu. AK si to napadnutie nahlasila, tak by som uz len cakala, a dopytovala sa, ako to riesia. Nic ine robit nemozes., Skodu potom vies uplatnit sudnou cestou. Casto pomoze aj lokalny facabook :DDDD zverejni sa par fotiek, komnetarov ako sa sprava pan majitel :D
poznas vlciaka aj co je to za psa, je to 4mes stena a je jasne, ze nemusi byt este t s plnymi rukami ho nespacifikujes, ale zabrzdim kocik a za chvilu ho skludnim raz dva... prave preto ze je to stena :D
Prepac, ja by som ho nahlasila za utok na nas, ako osoby a nie za rocnu mikinu. Mikinu zasi a hotovo a nech mu daju pokutu za napadnutie a volne pusteneho psa, nie za mikinu.vi len o tu mikinu Ti ide?
Ona nemá čo nezvladat situáciu . Ona má právo sa s deckami pohybovať po chodníku bez toho , aby sa musela báť z ktorého dvora na ňu čo vyskočí . Pes má byt zabezpečený , či stena , či dospelý jedinec. Nenavidim z duše arogantných debilov vlastniacich psov , hoci psov ako takych milujem . Autorka , je mi luto , čo sa ti stalo , ale obavam sa , že náhradu škody nedostaneš
. A z týchto podaktoych si tu nič nerob , väčšina nepozná hodnotu kvalitných veci , keď nakupujú v pepcu či sinsay .
Žiaľ v takomto prípade nič nedosiahnes ani nevyriešiš, najlepší spôsob asi aby mu to niekto (muž brat kamarát a podobne) išiel priamo vysvetliť ako si ma zabezpečiť psa, ale nečakaj náhradu škody ani nič podobné
@simca06022011 to som si tiež myslela kým sa mi to nestalo.
@mk1111111111 neviem ako by to špecifikovali. Je to ohrozenie, aj napadnutie ale deti mi nepohrýzol. Ide mi hlavne o to, aby sa to už neopakovalo.
no ved panika... ja ti poviem, ze mne pes doslova dohryzol mojho, 2x za sebou, 2x veterinar sitie v narkoze+lieky, injekcie, druhykrat som psa musela doma doslova strazit mesiac aby si to nerozskrabal = cize ja doslova OCR. A od vinnika ani cent. Ani len prepacte, ani len ako sa ma pes.. a to som myslela, ze ani neprezije, alebo bude slepy alebo mrzak. Tu podla mna tiez nahradu za mikinku necakaj. Ak chodievas taketo trasy pravidelne, naozaj ten sprej alebo nieco ...
ja osobne by som mu dala aj kopanec taky, ze by za chvilu odletel, ak by som uz nemala priestor na to aby som ho zdrapila normalne
@kleopatra114 žiaľ aj takéto situácie sa v živote stávajú a treba ich zvládnuť a práve preto, že to bolo šteňa, ona tu situáciu nezvládla a nik tu nepíše,že je správne ,že pes nebol zabezpečený a chcieť preplatiť ročnú, decku mikinu,je moc
@simca06022011 nie panika. Išiel cielene píšem. Ja budem chytať psa s dohryzie mňa alebo deti? Vyhodnotila som situáciu a riešila by som to rovnako aj teraz.
Bolo to ešte hlupucke nevychovane šteňa. To nemení nič na veci, zrejme majiteľ si ho musí vychovať. Na druhej strane, ani ty si situáciu nezvládla, ako píšu baby. Ak je to šteňa, nedohryzlo by ťa, chcelo sa hrať. Potrebuje výcvik, taký pes potrebuje pevnú ruku.
Teraz môžeš ísť na obecný úrad, podať podnet za porušenie susedských vzťahov. Pripadne mestskú políciu, štátna ti nepomôže keďže nešlo o trestný čin
Mala si ho kopnúť tak, že by si to zapamatal.
@minenkak nezvládla ??? Ja som hrýzla veci v kočíku? Mala som ho pohrýzť ja? 80 cm šteňa nie je čivava!
Pozri si zákony, škodová udalosť musí prevyšovať sumu 266€, teda ak už ten nový zákon bol schválený, tak to musí byť nad 700€...ináč ide o priestupok alebo nič...skôr rieš to napadnutie psom, nech polícia postraší majiteľa psa, aby sa to v budúcnosti nezopakovalo...
Len ti dám príklad...nám opitý sused zničil bezpečnostné dvere, keď do nich v noci búchal celou silou, resp. zničil ako zničil...dve malé priehlbiny, keďže to bolo v noci, u neho lietalo sklo, tiekla krv a bola bitka, tak boli privolaní policajti...samozrejme prišli aj k nám, lebo som bola svedkom, policajti mi poradili podať TO za poškodenie dverí, keďže cena dverí bola cez 500€...ale nakoniec sme to vyriešili dohodou a peňažnou kompenzáciou so susedom, bez TO. Ale zase druhej susede, ktorej zničil rohožku za 30€ sa policajti vysmiali, že čo vlastne chce...
Takže v tvojom prípade radím jedine nahlásiť útok psom a kašlať na tú mikinu a hlavne ďakovať Bohu, že nepohrýzol deti a teba.
@tilly otočila som kočík lebo išiel na nohy dieťaťa čo som mala spraviť? Stoj čo stoj bral všetko z košíka. Žiadne hranie to nebolo. Pes ktorý sa hrá komunikuje, tento len konal.
ludom zo psov uplne prepina, este tu spravia z Teba hlupanu, co nezvladla situaciu 🤮
@simca06022011 presne tomu sa chcem vyhnúť aby niekoho nenapadol zas.
@tehulka2011 Mne osobne neprepína, ja sa psov bojím 😁 ale kebyže sa stane takáto situácia, tak ver mi, že toho psa kopnem rovno do zadku, či sa to niekomu páči alebo nie a to mám silné a svalnaté nohy, tak že kebyže ho kopnem poletí dosť ďaleko 🫣 alebo mám so sebou slzný sprej stále...tak by som neváhala to použiť...ale ja mám pocit, že tu ide hlavne o tú mikinu ...a to môže na náhradu škody zabudnúť...
Vždy sa musíš postaviť medzi psa a objekt (kočík, dieťa, druhého psa), silno dupnut a zakričať, normálny pes ujde. Musíš svojimi nohami brániť ten objekt. Ak nejde, kopnúť do slabín, ak ani to nie, vyskrtit

Tak to by som kupila peprak sprej, pre istotu, ak mate v okoli takeho psa.