icon

Ako riešiť úraz dieťaťa na detskom vláčiku?

7. apr 2025

Dobrý den,
Ako by ste riešili situáciu, keby vase dvojročné dieťa sedi s o rok starším súrodencom na detskom vláčiku(2 male vagoniky, každý sedel v jednom) ktorý vy zaplatíte a počas jazdy k ním priskocia 3 úplne cudzie väčšie deti, z toho jeden cudzí chlapec drgne vase dvojročné dieťa, lebo vlacik ma len 2 miesta na sedenie a to vypadne počas jazdy, cela situácia trva 10 sekúnd, nestihnete ani odložiť penazenku do kabelky, nie to prebehnúť a chytit si dieťa, na čo sa zmozete je len rýchle dvihnut padnuté dieťa a utekať zastaviť vlacik aby nevypadlo sj druhý syn a tuto konkrétnu situáciu vidia aj rodičia tých cudzich deti a ani pred incidentom ani po ňom sa v ignorácii šibalstiev ich deti nikto nijak neostycha zakročiť?
… po príchode domov začne ruka opuchat a na rtg je z toho zlomenina.
Kľudne napíšte ako by ste riešili situáciu na mieste a aj po zistení, že je z toho zlomenina.
Ďakujem.

Strana
z2
lucia13022023
7. apr 2025

Presne viem aký vlacik myslíš, môj malý na neho chodí takmer denne. Už ako malý ročný vedel, že keď sú na ňom iné deti, čaká kým sa vlacik uvoľní. Nemám problém keď sa s ním zvezu iné deti, ale toto je cez. Ja som na svoje dieťa veľmi citlivá, viem, že by som do nich nahucala. Asi by to nebolo rozumne a dospelé, krik nič nerieši, ale poznám sa.
Ak by sa doma sťažoval na bolesť ruky a následne by to bola zlomenina, mala by som extrémne nervy ale nezmohla by som asi už nič. Ach.. Skóre uzdravenie prajem..

svetlonos
7. apr 2025

no fagani by by dostali po papuliach priamo pred matersmi s kačacie piskami!

pandorra
7. apr 2025

Nam sa stalo nieco podobne, 2 rocnu dcerku tiez vysotila vacsia, starsia baba. Chvalabohu nebol iduci. Isla som za jej matkou a riesila to. Servitku pred usta som si nedavala, ale nepomohlo to. Ak by to bola zlomenina, treba volat policiu a ziadat kamerovy zaznam.

mk1111111111
7. apr 2025

Uz nic, ak ich nepoznas. Kamerovy zaznam nepomoze. Skore uzdravenie.

autor
7. apr 2025

@michaela329 zlomená ruka nemusí bolieť hned, ja som mu ju stlačala a nemal žiadny opuch, dokonca aj po príchode domov aa normálne hral s hračkami, až po nejakých 2-3 hodinách po páde zácal opuch a vtedy som si všimla, že ju nevie vytočiť hore dlaňou inak s ňou hýbe normálne aj teraz keď ma dlahu aj prstami hýbe. O týždeň, keď ruka odpuchne mu dajú sadru

autor
7. apr 2025

@kavasmliekom pri tom vláčiku je aj taká detska zona, kde boli deti a celkovo tam sa v tej chvíli veľa deti pohybovalo mne by nenapadlo, že ti chlapci čakajú kým niekto hodi peniaz aby na to naskočili. Ale áno najlepšie sa mudruje pri mobile že im by sa take niečo nikdy nemohlo stat ;)

mamina7070
7. apr 2025

nahucala by som a vyhodila ich odtial a volala SBS a teraz podaj TO na neznameho pachatela cim skor kym maju zaznamy a nasledne nahradu skody atd nech sa napichane matere poucia

autor
7. apr 2025

@mamina7070 tak keby mu ta ručička hneď opuchla volala by som políciu, len ja som v afekte oliala vodou tu mater, takze ja som čakala, že políciu bude volat nakoniec ona 😃 ale aj tak sme dnes boli na policii a spísali sme TO na neznámeho páchateľ za ublíženie na zdraví, aj som sa priznala že som ju oliala vodou 🙈

0silvia0
7. apr 2025

A oliata mater ako reagovala?

17alexis
7. apr 2025

Zlomenina boli hned. Opuchat nemusi, ale boli fajnovo. Tolkokrat som bola dolamana, ze to uz ani nezratam, raz som mala aj obe ruky naraz.

autor
7. apr 2025

@0silvia0 vyhrážky, nadávky, že si to somnou vybavi a plno vulgarizmov že sa postará o to aby mi deti odobrali a take bežne sedlačiny

autor
7. apr 2025

@17alexis nuz, na pohotovosti sa vôbec necudovali, že ho to neboli🙂

autor
7. apr 2025

@17alexis ako takto, on na ruku ukazoval au ale už neplakal, ani keď som mu ju stlačila neplakal, tak sme to vyhodnotili že ju ma udretu, ale nenapadlo by mi, že zlomená

michaela329
7. apr 2025

Mala som zlomené kosti 5krat, viem ako to bolí a bolí to hneď. Každopádne teraz pátrať po materi bude ťažké.

jana_eyre_2
7. apr 2025

@michaela329 nie, zlomenina nie vždy boli hneď tak aby si vedela že to je zlomené.. tobôž nie pri 2r dieťati, ktoré nevie dať najavo mieru bolesti.. a nie vždy musí opuchnut a zmodriet..

terezkaarthuramax
7. apr 2025

@evcagabi to dieta je v tom.nevinne. nemoze za to ako ho vychovavaju respektive nevychovavaju

terezkaarthuramax
7. apr 2025

Prajem skore uzdravenie. Je to smutne.

terezkaarthuramax
7. apr 2025

Inak ja som raz videla ze s dietstom malym tam.normalne sla aj jeho mama.... To pre buducnost.. no take nevychovane decka by si trufli aj tak. Je mi luto aj tych "faganov" kedze to je obraz ich výchovy a nemozu za to akych maju rodicov

ismarela
7. apr 2025

@terezkaarthuramax nie je v tom nevinne. Snad mu to mater neprikazála a ani neschválila aby sotil malého dvojročného.

kuggis
7. apr 2025

Prosím vás, nehádajte sa či bolí, či nebolí hneď...my máme v rodine tiež skúsenosti so zlomenými nohami , ktoré začali opúchať a bolieť po niekoľkých hodinách ..teta prišla domov z lyžovačky po vlastných nohách a bola z toho poriadna zlomenina

evcagabi
7. apr 2025

@terezkaarthuramax je mi to uplne fuk. Ak by niekto ublizil mojmu dievcatku neudrzala by som sa. Mater by bola dalsia na rade

autor
7. apr 2025

@michaela329 dobre pani mudr, ty vieš lepšie ako vyštudovaní lekári s titulmi pred a za menom 🤣

michaela329
7. apr 2025

Pani detektívka, nabudúce čítaj - pár zlomenín som už mala.

autor
7. apr 2025

@michaela329 Stačí akceptovať, že niekto môže mat aj inú skúsenost. Možno keď budeš mat 6tu zlomeninu ta to nebude bolieť 🤣

autor
7. apr 2025

@kuggis áno, ja som si kukala aj tu diskusie a nejaká mamicka písala, že dcera spadla večer doma z postele v spanku a 2 dni si nič nevšimli, len pri nejakom pohybe sa stazovala na bolesť a rtg ukázal zlomeninu. Tak mna pri tých detoch nič neprekvapí 🙂))

feuille
7. apr 2025

@terezkaarthuramax ale preco by mali za ich “nevychovu” doplácať naše deti. Nech doplácajú ich decká. Je to väčší trest ako vynadať rodičovi. Takže ja vždy riešim decko 🙂

kukulienka999
7. apr 2025

Môj štvorročný spadol v škôlke na prechádzke, o 10tej, normálne bol v škôlke do 15:00, keď som pre neho bola učiteľky mi povedali, že spadol, ale rukou hýbe nech ho sledujem, lebo že plakal keď spadol, doma sa normálne hral a ruka mu začala opuchat až po 2 dňoch, z ničoho nič, sli sme na kramare a mal normálne zlomenú kost, nechápali sme s manželom. Takze nepocuvaj tie mudrlantky, čo všade boli a všetko vedia

ukulela
7. apr 2025

@17alexis neter mala 3 rocna spadla, no a zlôomenu ruku zistili az na treti den, ked si sestra vyziadala RTG, lebo dietat sa jej nezdalo a podchvlou úpvedalo, ze ruka boli ..... kolegynin tiez - zlomena ruka, zacal sa stazopvat az na druhy den .... deti su nezmary, nemusi byt zlomena durch a dieta nepovie, znesie ...

terezkaarthuramax
7. apr 2025

@ismarela deti nevedia co sa smie a co nie
. musia ich to naucit rodicia

Strana
z2