Ako správne zaobchádzať s vyvrtnutým členkom?
Ahojte, dnes som zle na schode dostúpila a asi som si vyvŕtla členok, teda neviem, nikdy sa mi to nestalo. Noha bolí čím ďalej viac mám tam opuch. Pozerala som si rady čo s tým ale keď si to stiahnem elastickým obväzom boli to viac, studené obklady nezaberajú a noha bolí aj v kľude. Mám dať tomu viac času alebo čo si myslíte?

Urcite pohotovost aby sa vylucila zlomenina..
Pohotovosť, ešte dnes. Nečakaj do zajtra.
Sme akurát na dovolenke, zajtra sa vraciame na Slovensko 😕 keď sa mi to stalo ale tak som normálne chodila ďalej a dostupovala na tú nohu asi po 15-20 minútach som začala mat problém a teraz už na nohu nestupim 😕
Sme akurát na dovolenke, zajtra sa vraciame na Slovensko 😕 keď sa mi to stalo ale tak som normálne chodila ďalej a dostupovala na tú nohu asi po 15-20 minútach som začala mat problém a teraz už na nohu nestupim 😕
@anonym_autor ak ste na dovolenke tak aj tam sa da ist k lekarovi..
@anonym_autor snáď máš poistku, normálne chod aj na dovci k doktorovi, môžeš mat oveľa viac než len vyvrtnutý členok
Ráno o 8mej ideme domov, neviem ísť tu k lekárovi nemôžem deti nechať na recepcii nech mi ich strážia. Na hoteli lekár nie je. Chcela som len poradiť z skúsenosti či to je vyvrtnute alebo zlomené alebo natiahnuté čo je to 🤷
Ja som to mala horšie. Prvý deň na flektore, od druhého dňa som normálne chodila a chodím. Opuch som mala vyše pol roka...
Ráno o 8mej ideme domov, neviem ísť tu k lekárovi nemôžem deti nechať na recepcii nech mi ich strážia. Na hoteli lekár nie je. Chcela som len poradiť z skúsenosti či to je vyvrtnute alebo zlomené alebo natiahnuté čo je to 🤷
@anonym_autor a chces s takym opuchom ist ako daleko domov?
Neriskovala by som a sla k dr
@anonym_autor a mi ako mame vediet co s tym mas? Ocny rtg nemame 🤦♀️🤦♀️
@anonym_autor a mi ako mame vediet co s tym mas? Ocny rtg nemame 🤦♀️🤦♀️
@klarissa25 ďakujem za vludnost, takéto reakcie človeku pomôžu 👍
Pýtam sa tých čo mali vyvrtnutý členok či je to normálna reakcia, ak nevieš nič k tomu napísať nemusíš sa k tomu vyjadrovať
Ja som to mala horšie. Prvý deň na flektore, od druhého dňa som normálne chodila a chodím. Opuch som mala vyše pol roka...
@tilly mali ste aj vy taký opuch? Bolo to vyvrtnute?
Držím palce nech to rýchlo prejde , na chôdzu spevniť obväzom postupovať minimálne a keď prídete domov tak l dr. Ja som s vyvrtnutum chodila dva dni veď to prejde a nakoniec som skončila 6 týždňov PN lebo som už nevedela na to stupit , plus sa mi tam dačo poškodilo a ešte aj rok po Tom stále cítim hlavne pri zmene počasie že to nie je ok
@tilly mali ste aj vy taký opuch? Bolo to vyvrtnute?
@anonym_autor ja som mala clenok zlomeny. A tiez som si myslela ze len vyvrtnuty… takze tak
Z fotky sa nedá povedať či nie je zlomený, to by si mohla vedieť aj sama.
Držím palce nech to rýchlo prejde , na chôdzu spevniť obväzom postupovať minimálne a keď prídete domov tak l dr. Ja som s vyvrtnutum chodila dva dni veď to prejde a nakoniec som skončila 6 týždňov PN lebo som už nevedela na to stupit , plus sa mi tam dačo poškodilo a ešte aj rok po Tom stále cítim hlavne pri zmene počasie že to nie je ok
@bucko555 ok super ďakujem za radu 🙏
Z fotky sa nedá povedať či nie je zlomený, to by si mohla vedieť aj sama.
@januska12323 poslala som len fotku bez textu? 🙈 Od nikoho nechcem aby lustil z fotky, preto som tam napísala že čo sa stalo ako sa stalo a chcela som len vedieť od žien čo sa im stalo niečo podobné
@anonym_autor ja som mala clenok zlomeny. A tiez som si myslela ze len vyvrtnuty… takze tak
@klarissa25 a keď ste mali zlomený členok tak po tom ako sa vám to stalo ste vedeli ešte normálne chodiť alebo hneď ste mali problém?
Daj si dnes ľad, octanovu masť(neviem, ci mas), elastický obväz pri chodení.
Dufam, ze neletis domov. Ja som to mala oproti tvojej foto omnoho lepsie na pohlad a skoncila som v sadre.
A keby bolo na mne, tak aj s detmi by som sla k lekarovi.. zdravie je len jedno
@klarissa25 a keď ste mali zlomený členok tak po tom ako sa vám to stalo ste vedeli ešte normálne chodiť alebo hneď ste mali problém?
@anonym_autor zlomila som si ho pri ceste na autobus. Ako som zlomila, este som v pohode presla na zastavku
Vyvrtla som si v juli v Španielsku na turistike. Prešla som na ňom 10 km, musela som. Ako som prišla na izbu už sa mi naň nedalo vôbec stúpiť. Ja som to mala oveľa horšie, viac napuchnuté, krvná podliatina až k prstom. Stiahla som druhy deň obvazom, dala šľapky a pokračovala v dovolenke. Vraj som mala ostať ležať a nehýbať s nohou, no možno doma, ale nie na dovolenke…Po týždni som obula topánku, teraz po vyše mesiaci ma boli už len v niektorých polohách, zvládla som už aj niekoľko náročných túr.
Tým nechcem povedať, že tvoj nie je zlomený, alebo nemáš pretrhnuté šľachy, píšem len osobnú skúsenosť.
Daj si dnes ľad, octanovu masť(neviem, ci mas), elastický obväz pri chodení.
@lukbe dávam si studené obklady, obväz som sa snažila nahradiť opaskom zo župana ale nebol to dobrý nápad 😀 octanovu masť vždy beriem a vždy zbytočne a teraz ako naschvál som ju nechala doma 😕
Dufam, ze neletis domov. Ja som to mala oproti tvojej foto omnoho lepsie na pohlad a skoncila som v sadre.
A keby bolo na mne, tak aj s detmi by som sla k lekarovi.. zdravie je len jedno
@banalu nie nie neletim chvalabohu, mám to 2 hodinky domov 🙏 čiže uvidím ako ráno bude noha vyzerať, či budem riešiť niekoho na stráženie aby som išla na pohotovosť okolo obeda
Vyvrtla som si v juli v Španielsku na turistike. Prešla som na ňom 10 km, musela som. Ako som prišla na izbu už sa mi naň nedalo vôbec stúpiť. Ja som to mala oveľa horšie, viac napuchnuté, krvná podliatina až k prstom. Stiahla som druhy deň obvazom, dala šľapky a pokračovala v dovolenke. Vraj som mala ostať ležať a nehýbať s nohou, no možno doma, ale nie na dovolenke…Po týždni som obula topánku, teraz po vyše mesiaci ma boli už len v niektorých polohách, zvládla som už aj niekoľko náročných túr.
Tým nechcem povedať, že tvoj nie je zlomený, alebo nemáš pretrhnuté šľachy, píšem len osobnú skúsenosť.
@sisaka ďakujem to ma povzbudilo 😊
Dcera mala 3 slachy zo 4 odtrhnute.Mala to tiez viac podliate krvou.3 tyzdne orteza,potom rehabilitacie.Vyborny je koren kostihoja narezat na tenke platky a na noc prilozit alebo nastruhat a potriet.Prajem skore uzdravenie.
Ak mas naplanovany vylet na Kilimanjaro, asi by som ho zrusila
Ak mas naplanovany vylet na Kilimanjaro, asi by som ho zrusila
@hildeberta 😀 to pobavilo, ok prebookujem ho😀

Smer pohotovosť